StoryEditorOCM
RegijaAmar Šljivo

Nakon godina bijega uhićen opasni BiH kriminalac, trgovao je oružjem i napadao policajce, pri uhićenju pronađena droga

Piše vijesti sd
27. listopada 2023. - 12:31

Kada bude uhićen opasni kriminalac, javnost odahne, a policija predahne. Intenzitet svega toga je znatno veći kada taj bijeg i skrivanje traju godinama.

Tako je bilo u slučaju bosansko - hecegovačkoga kriminalca, višegodišnjega bjegunca Amara Šljive, koji je uhićen sinoć na području Kantona Sarajevo.

Prilikom pretresa na području Vogošće pronađena je i određena količina oružja i droge, a izvršeni su pretresi stambenog i pomoćnih objekata, piše Klix.ba.

Za Šljivom je raspisana međunarodna tjeralica od 2016. godine zbog neovlaštenog prometa oružjem, vojnom opremom i "proizvodima dvojne namjene", zbog čega je osuđen na dvije godina zatvora.

Međutim kada je došlo vrijeme za odsluženje kazne, Šljivo je postao nedostupan pravosudnim organima pa je za njim raspisana crvena tjeralica.

Šljivo je bio stari znanac policijskih biltena i crnih kronika. Isprva su ga teretili za terorizam, ali je djelo prekvalificirano pa su on i još dvije osobe 2015. godine osuđene za neovlaštenu trgovinu vojnom opremom.

Osim toga, Šljivo je priveden 2009. godine zbog sumnje da je napao dvojicu sarajevskih policajaca, a u nekoliko navrata uhićivan je zbog sumnje za sudjelovanje u pucnjavama ispred ugostiteljskih objekata u Sarajevu.

Ukratko, tiječ je o starom policijskom znancu koji je zaslužio boravak u ćeliji i temeljito preispitivanje vlastitih postupaka.

image

 Šljivo je uhićen na području Vogošće, a prilikom pretresa pronađena je i određena količina oružja i droge (ilustracija)

Željko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 13:37