stdClass Object ( [id] => 1136933 [title] => Batman i Superman su ‘out‘: Kako je Vučić preživio 8998 atentata i 6357 laži na račun svoga brata, zatim lezbo napad s Kosova i sve paklene planove zapadnih sila kojima ‘smeta jaka Srbija‘ [alias] => kako-je-vucic-prezivio-8998-atentata-i-6357-lazi-na-racun-svoga-sina-zatim-lezbo-napad-s-kosova-i-sve-paklene-planove-zapadnih-sila-kojima-smeta-jaka-srbija [catid] => 245 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kada Aleksandar Vučić miroljubivim tonom kaže da mu ne pada na pamet nikoga vrijeđati ili odgovarati na nečije "niske i plitke uvrede", onda samo treba osluhnuti što će idućih dana govoriti – njegov imenjak Vulin.

Aktualni ministar unutarnjih poslova ujedno je i dežurni Vučićev trbuhozborac, zadužen za izgovaranje onoga što predsjednik Srbije i prvi čovjek Srpske napredne stranke zapravo misli, ali koji put, iz čisto taktičkih razloga, ne želi ili ne može javno izreći.

Samo, nije ni Vulin svemoguć. E, pa baš zato postoje – tabloidi bliski vlasti. Od Kurira do Informera, a tu su i Alo!, Objektiv, Srpski telegraf...

Oni su – naravno, uz tv programe pod kontrolom vlasti - ključni dio Vučićeve propagandne mašinerije, a iz njihovih je naslova i uređivačke politike lako prepoznati i najvažniju intenciju kad je u pitanju obraćanje (prvenstveno) domaćoj javnosti – kreiranje i (p)održavanje atmosfere permanentnog izvanrednog stanja, u kojem samo jedna osoba može spasiti Srbiju i Srbe, u "otadžbini" i izvan nje. Pogađate, to nije ni Batman, ni Superman niti bilo koji drugi superjunak. Jedan je Aleksandar Vučić.

---

image
Pa ti vidi...
---

Jasno da predsjednik Srbije nije prvi političar koji je svjestan kako kampanja za nove izbore s trenutkom objave rezultata upravo završenih izbora - to zna i svaki brucoš Fakulteta političkih znanosti - ali u nekim dimenzijama kontinuiranog "ispiranja mozga" potencijalnih glasača ipak, blago rečeno, on i njegov PR tim uistinu pretjeruju.

Načelno, naslovi koji vrište s naslovnica tabloida mogli bi se podijeliti na više grupa. Iako više-manje svi funkcioniraju po istoj matrici reagiranja na dnevne povode-događaje i poprilično su predvidivi.

---

image
Svaka sličnost s naslovnicama stripova nije plod vaše mašte
---

Imamo naslove koji glorificiraju Vučićev lik i djelo kroz izravne napade na oporbu i kritičare vlasti ("Mrzi Srbiju za pare!", "Oni hoće građanski rat", "Šiptarima pomažu Đilas i Hrvati"). Svatko tko se istakne u kritici vladajućih, može računati na "besplatnu reklamu" u tom smislu.

Zatim bi se moglo govoriti o naslovima u službi obračuna s (političkim) otpadnicima, ljudima koje je Vučić iz raznih razloga prekrižio i na njih više ne računa ("Zavera: ko bi najviše profitirao uklanjanjem Vučića", "Ljudi iz MUP-a hteli da sruše Vučića!", "Spremali puč", "Znam ko je planirao moj infarkt", "Stefanović vrbovan da sruši Vučića!", "Vučić krstio Nebojši decu, a on mu spremio svilen gajtan")...

---

image
Žrtva na plaći predsjednika države
---

Najveći broj naslova otpada na hvalisanje Vučićevim dostignućima i njegovom nesebičnom žrtvom za Srbiju i srpski narod ("Vučić ne da bankama da deru narod","Penzioneri: Hvala Vučiću što nas pazi!", "Vučića ne pljuju samo u vremenskoj prognozi!", "Vučićev plan za spas Srbije", "Vučić mi je spasao troje dece", "Boriću se za Srbiju bez obzira na cenu", "Udar na Vučića spolja i iznutra", "Vučić: Aman, ljudi, ostavite mi decu na miru!", itd.). Tabloid Objektiv je izbrojao i kako je na račun brata aktualnog predsjednika Srbije, Andreja Vučića, u "brutalnoj kampanji interesnih grupa", izneseno točno 6357 laži, iza čega stoji dio oporbe, i sve to "dok Srbija nezaustavljivo napreduje"...

---

image
Ako niste znali...
---

Posebna su cjelina naslovi zaduženi za revizionistički pogled na noviju povijest i popravljanje imidža Srbije ("Mladić osuđen za genocid zbog greške u prevodu", "U Srebrenici nije počinjen genocid", "Istina o granatiranju Dubrovnika"). Ujedno su, po potrebi, i u službi zatezanja odnosa s prvim susjedima ("Pederi i satanisti vladaju Crnom Gorom", "Milo hoće Crnu Goru bez Srba", a valja primijetiti i kako je "Ustaško ludilo!" relativno čest naslov, neovisno o povodima iz same Hrvatske; odnosno, bilo da je riječ o nekom konkretnom "ustašovanju" besprizornih likova s margina ovdašnje političke scene ili se uredništvo naprosto, eto, u trenucima naročite kreativnosti ili dokolice, prisjetilo zlodjela iz doba NDH).

---

image
Attila Kisbenedek/AFP
---

Posebnu maštu urednika koji rade na naslovnicama tabloida bude tekstovi na temu "raskrinkavanja" svjetskih urota protiv Srbije, SPC-a i samog Vučića ("Stranci su planirali da Vučić umre od srca", "Operacija infarkt još traje!", "Udar na Srbiju na 7 frontova", "Kap otrova u ručak Vučiću!", "SPC mora da nestane zbog ova 4 razloga", "Lezbo atak sa Kosova na Srbiju", "Zapad Srbiji sprema crni septembar", "Sprema se jak udar na Vučića i Srbiju", "Vaskrsao srbomrzac", "Vučić im je kriv što je živ", "Ovo nas čeka do Nove godine: Satiranje Srbije u pet faza", "Milovi satanisti hteli da spale Srbe", "Srbija im smeta jer štrči po uspehu", "Vučiću spremaju krvav kraj", "5 ambasadora brutalno ucenjivalo Vučića", "Mafijaši, tajkuni i stranci pokušavaju da otmu vlast", a tu se zna provući i suptilna priprema javnosti na očito neizbježne događaje iz bliske budućnosti: "Ako ne priznamo Kosovo, uzet će nam RS i Vojvodinu").

Naravno, nisu baš svi na tom svijetu protiv Vučićeve Srbije, kako bi netko možda olako zaključio pregledavajući naslovnice tabloida (držali smo se onih iz ove kalendarske godine) čiji naslovi prečesto podsjećaju na loše stripove i jeftine krimiće s kioska.

---

image
U obrani predsjedničke obitelji
---

Ima i naslova koji slave – prijatelje Srbije. Naravno, to su oni koji naglašavaju bliskost i prijateljske odnose s Rusijom i jednako svemoćnim Vladimirom Putinom; kao i naslovi koji kroz obljetničko evociranje nekih važnih i uspješnih epizoda iz novije nacionalne povijesti imaju za cilj uzdizanje nacionalnog ponosa do nebesa ("Putin upozorio: Počinje napad na Srbiju", "Rusi raskrinkali zaveru: NATO pakt napada SPC u Crnoj Gori", "Vučić, Putin i Si spasavaju Srbiju", "Srpski gromovi obarali apače kao muve")...

Zbog svega ovoga, zapravo ne čudi što je društvena mreža Twitter prije dva mjeseca označila navedene provladine medije, na njihovim profilima, kao i ispod svakog njihovog posta, natpisom "Medij koji sarađuje sa Vladom Srbije“. Tu su "značkicu" na svojim Twitter profilima zaradili Kurir, Tanjug, Informer, Politika, Srpski telegraf, B92 , kao i RTS, Pink.rs, Televizija Happy te Prva TV...

---

image
Teorije urote i korote
---

Sve to može se promatrati i kao kronika manipuliranja novinarskom profesijom, ali i kao zabrinjavajući podsjetnik na vrlo sličnu praksu demoniziranja protivnika iz ratnih devedesetih, odnosno, vremena velikosrpske politike Slobodana Miloševića.

Kako je na ovu temu za tjednik NIN kazao poznati beogradski pisac Filip David, ta "sumanuta strast proglašavanja izdajnika jedan je od najbezočnijih, najprimitivnijih i najopasnijih oblika razračunavanja s neistomišljenicima".

---

image
Hajka na Natašu Kandić
---

"Po naređenju s političkog vrha, tu vrstu etiketiranja prihvaćaju vojnici vladajuće partije, a provodi ga teška artiljerija potkupljenih medija. Opravdana kritika svemoćne vlasti proglašava se antidržavnim djelovanjem, antisrpstvom, antipatriotizmom, što je uvod u političku i medijsku izolaciju, poruka svakom nezadovoljnom ili pobunjenom pojedincu da se verbalno nasilje lako može pretvoriti i pretvara se u tjelesno", dijagnosticirat će David koji je, kao dugogodišnji urednik Dramskog programa Televizije Beograd, i sam bio žrtva političkih čistki početkom devedesetih, ujedno i utemeljitelj Beogradskog kruga, udruženja neovisnih intelektualaca koji su se protivili potezima Miloševićeve vlasti.

---

image
Zbilja, zašto su Hrvati toliko ljubomorni na propagandnog maga? Ah, da, zbog BDP-a...
---

David u retorici Vučićeve vlasti vidi i izravnu vezu s događanjima iz devedesetih: "Bilo bi naivno vjerovati da je sintagmu 'srpski svet' smislio ministar Vulin i da bi on smio takvo što izgovoriti da nije dobio blagoslov s najvišeg mjesta. Svi bliski suradnici predsednika Vučića govore isključivo ono što predsednik misli. 'Srpski svet' izaziva blagu jezu kod naših susjeda, a vjerujem i u Europi jer nas vraća u devedesete i ratne tlapnje o Velikoj Srbiji, Velikoj Hrvatskoj i Velikoj Albaniji"...

---

image
Kad mediji glume pretorijance...
---

Zato i Katarina Živanović u dnevnom listu Danas, jednom od rijetkih medija u Srbiji koji je kritički raspoložen prema Vučićevoj vlasti, konstatira: "Tabloidi postoje svuda u svijetu, ali samo u Srbiji država ima svoje tabloide. Srpska napredna stranka, odnosno njezin predsjednik Aleksandar Vučić, faktički je urednik svih vodećih tabloida u zemlji, u kojima se od njegovog dolaska na vlast 2012. nije pojavio nijedan kritički tekst o njemu. Osim u Kuriru, i to u dva navrata, posebno u fazi 'Srbijo, izvini' koja je kratko trajala, dok se tadašnji vlasnik Aleksandar Rodić nije pomirio s Vučićem".

---

image
Srebrenica? Što je to?!
---

Predrag Popović, zamjenik glavnog urednika magazina Tabloid i bivši Vučićev suradnik u tabloidu Pravda, kaže kako Vučiću bliski mediji "šire političku patologiju", a "naročito se ističu u podjeli društva i proizvodnji neprijatelja koji rade o glavi njihovom glavnom uredniku Vučiću".

"Sudeći po naslovnim stranama naprednjačkih biltena, Vučić je preživio 8998 nepostojećih atentata, koje su na njega pripremali agenti SAS-a, albanski teroristi, mudžahedini, zli tajkuni poput Miroslava Miškovića, kriminalci Luka Bojović i Radoje Zvicer, razni oporbenjaci i tko sve ne", ironičan je Popović.

---

image
Da ne povjeruješ: "Šešelj otkriva..."
---

Rade Veljanovski, profesor beogradskog Fakulteta političkih znanosti u mirovini, zato zaključuje kako srbijanski domaći tabloidi nisu "pod utjecajem“ vlasti, nego su - njezin produkt.

"Oni su dio njihovog propagandnog aparata. To traje godinama i dokaz da je medijski sistem u Srbiji, koji je poslije 2000. krenuo u neku demokratsku reformu i počeo ličiti na europske standarde te se prilagođavati europskom regulatornom okviru, ipak napravio veliki korak unazad. Trebat će još mnogo vremena da se to promijeni, ali s ovom vlašću, to neće biti moguće", pesimističan je Veljanovski.

---

image
Dogodi se...
---

Uostalom, nakon što se načudite "pakelnom šundu" naslova tabloida, kao zadnje crte obmane jednog režima s očitim autokratskim sklonostima, pesimizam se nekako sam nameće kao dominantan osjećaj.

Barem tabloide ne treba čitati između redaka.

---

image
Tabloidna histerija teško da može biti učiteljica (su)života
---

---

image
Ludovic Marin/AFP
---

---

image
Kampanja protiv Đukanovića svim sredstvima
---

---

image
'Svešteno lice' u službi Vučićevog PR-a
---

---

image
Spasitelj. Ne Bojsi, Vučić!
---

---

image
Urota je razotkrivena!
---

---

image
A strijelac je...
---

---

image
Možda niste znali...
---

---

image
Dominacija do posljednjeg retka... tabloida
---

---

image
Vučić u ulozi žrtve
---

---

image
Što ti je bratska suradnja!
---

---

image
Mafijaši, tajkuni i stranci... svi su se urotili protiv Vučića
---

---

image
Neprijatelji ne štede niti djecu... Istina, sin odavno nije maloljetan, a i voli se družiti sa sumnjivim tipovima
---

---

image
Briga za građane iznad svega
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => tabloidi: zadnja crta obmane [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => tabloidi: zadnja crta obmane 2 0 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-10-21 18:08:12 [created_by] => 3127 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-10-21 23:42:40 [modified_by] => 3127 [publish_up] => 2021-10-21 18:30:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1735 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 245 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz regije. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, regija [secure] => 0 [page_title] => Regija [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742468.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19741968.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742802.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742804.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742806.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19744106.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19744108.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19744110.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19744112.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19744114.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742020.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742022.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742024.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742026.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742028.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742460.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742462.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742464.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742466.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742470.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742472.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742474.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742476.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742478.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19742480.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19574338.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19416388.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19741970.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19741972.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19741974.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19741976.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19741978.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19741980.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19741982.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19741984.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19741986.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19741988.jpg","\/images\/slike\/2021\/10\/21\/19741990.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","Ludovic Marin\/AFP","Attila Kisbenedek\/AFP","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Raskrinkan jo\u0161 jedan monstruozan plan","Tabloidna histerija te\u0161ko da mo\u017ee biti u\u010diteljica (su)\u017eivota","Jo\u0161 jedna zavjera...","Ako niste znali...","I to ti je prijatelj!","Spasitelj. Ne Bojsi, Vu\u010di\u0107!","'Sve\u0161teno lice' u slu\u017ebi Vu\u010di\u0107evog PR-a","Ljubomora, \u0161to bi drugo","A strijelac je...","Mo\u017eda niste znali...","Urota je razotkrivena!","Pa ti vidi...","\u017drtva na pla\u0107i predsjednika dr\u017eave","Dogodi se...","Hajka na Nata\u0161u Kandi\u0107","Svaka sli\u010dnost s naslovnicama stripova nije plod va\u0161e ma\u0161te","Zbilja, za\u0161to su Hrvati toliko ljubomorni na propagandnog maga? Ah, da, zbog BDP-a...","Kampanja protiv \u0110ukanovi\u0107a svim sredstvima","Valjda \u0107e na kraju sve biti u redu!","Sve je jasno...","Neprijatelji ne \u0161tede niti djecu... Istina, sin odavno nije maloljetan, a i voli se dru\u017eiti sa sumnjivim tipovima","Pu\u010disti na dr\u017eavnoj pla\u0107i","I tako je i Neboj\u0161a Stefanovi\u0107 dospio na listu neprijatelja, a Vu\u010di\u0107 je pre\u017eivio jo\u0161 jedan podmukli poku\u0161aj ru\u0161enja, kao kakav akcijski superjunak","Kad mediji glume pretorijance...","Mafija\u0161i, tajkuni i stranci... svi su se urotili protiv Vu\u010di\u0107a","","","U obrani predsjedni\u010dke obitelji","Vu\u010di\u0107 u ulozi \u017ertve","Batman i Superman su \u201dout\u201d!","Da ne povjeruje\u0161: \u201d\u0160e\u0161elj otkriva...\u201d","Briga za gra\u0111ane iznad svega","Protuobavje\u0161tajni tisak","Zakuhaj pa \u0161titi","Srebrenica? \u0160to je to?!","Teorije urote i korote","Dominacija do posljednjeg retka... tabloida","\u0160to ti je bratska suradnja!"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:66","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"987x936","hd_19742468_1920.jpg":"1920x1080","k_19742468_1280.jpg":"1280x1280","k_19742468_1024.jpg":"1024x1024","k_19742468_640.jpg":"640x640","k_19742468_480.jpg":"480x480","k_19742468_340.jpg":"340x340","k_19742468_220.jpg":"220x220","o_19742468_1280.jpg":"1280x1213","o_19742468_1024.jpg":"1024x971","o_19742468_640.jpg":"640x606","o_19742468_480.jpg":"480x455","o_19742468_340.jpg":"340x322","o_19742468_220.jpg":"220x208","h_19742468_1280.jpg":"1280x854","h_19742468_1024.jpg":"1024x683","h_19742468_640.jpg":"640x427","h_19742468_480.jpg":"480x320","h_19742468_340.jpg":"340x227","h_19742468_220.jpg":"220x147","pp_19742468_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742468_1024.jpg":"805x1024","pp_19742468_640.jpg":"503x640","pp_19742468_480.jpg":"377x480","pp_19742468_340.jpg":"267x340","pp_19742468_220.jpg":"173x220"},{"size0":"972x923","hd_19741968_1920.jpg":"1920x1080","k_19741968_1280.jpg":"1280x1280","k_19741968_1024.jpg":"1024x1024","k_19741968_640.jpg":"640x640","k_19741968_480.jpg":"480x480","k_19741968_340.jpg":"340x340","k_19741968_220.jpg":"220x220","o_19741968_1280.jpg":"1280x1215","o_19741968_1024.jpg":"1024x972","o_19741968_640.jpg":"640x607","o_19741968_480.jpg":"480x455","o_19741968_340.jpg":"340x322","o_19741968_220.jpg":"220x208","h_19741968_1280.jpg":"1280x854","h_19741968_1024.jpg":"1024x683","h_19741968_640.jpg":"640x427","h_19741968_480.jpg":"480x320","h_19741968_340.jpg":"340x227","h_19741968_220.jpg":"220x147","pp_19741968_1280.jpg":"1006x1280","pp_19741968_1024.jpg":"805x1024","pp_19741968_640.jpg":"503x640","pp_19741968_480.jpg":"377x480","pp_19741968_340.jpg":"267x340","pp_19741968_220.jpg":"173x220"},{"size0":"989x944","hd_19742802_1920.jpg":"1920x1080","k_19742802_1280.jpg":"1280x1280","k_19742802_1024.jpg":"1024x1024","k_19742802_640.jpg":"640x640","k_19742802_480.jpg":"480x480","k_19742802_340.jpg":"340x340","k_19742802_220.jpg":"220x220","o_19742802_1280.jpg":"1280x1221","o_19742802_1024.jpg":"1024x977","o_19742802_640.jpg":"640x610","o_19742802_480.jpg":"480x458","o_19742802_340.jpg":"340x324","o_19742802_220.jpg":"220x209","h_19742802_1280.jpg":"1280x854","h_19742802_1024.jpg":"1024x683","h_19742802_640.jpg":"640x427","h_19742802_480.jpg":"480x320","h_19742802_340.jpg":"340x227","h_19742802_220.jpg":"220x147","pp_19742802_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742802_1024.jpg":"805x1024","pp_19742802_640.jpg":"503x640","pp_19742802_480.jpg":"377x480","pp_19742802_340.jpg":"267x340","pp_19742802_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1079x1281","hd_19742804_1920.jpg":"1920x1080","k_19742804_1280.jpg":"1280x1280","k_19742804_1024.jpg":"1024x1024","k_19742804_640.jpg":"640x640","k_19742804_480.jpg":"480x480","k_19742804_340.jpg":"340x340","k_19742804_220.jpg":"220x220","o_19742804_1280.jpg":"1280x1519","o_19742804_1024.jpg":"1024x1215","o_19742804_640.jpg":"640x759","o_19742804_480.jpg":"480x569","o_19742804_340.jpg":"340x403","o_19742804_220.jpg":"220x261","h_19742804_1280.jpg":"1280x854","h_19742804_1024.jpg":"1024x683","h_19742804_640.jpg":"640x427","h_19742804_480.jpg":"480x320","h_19742804_340.jpg":"340x227","h_19742804_220.jpg":"220x147","pp_19742804_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742804_1024.jpg":"805x1024","pp_19742804_640.jpg":"503x640","pp_19742804_480.jpg":"377x480","pp_19742804_340.jpg":"267x340","pp_19742804_220.jpg":"173x220"},{"size0":"772x807","hd_19742806_1920.jpg":"1920x1080","k_19742806_1280.jpg":"1280x1280","k_19742806_1024.jpg":"1024x1024","k_19742806_640.jpg":"640x640","k_19742806_480.jpg":"480x480","k_19742806_340.jpg":"340x340","k_19742806_220.jpg":"220x220","o_19742806_1280.jpg":"1280x1338","o_19742806_1024.jpg":"1024x1070","o_19742806_640.jpg":"640x669","o_19742806_480.jpg":"480x501","o_19742806_340.jpg":"340x355","o_19742806_220.jpg":"220x229","h_19742806_1280.jpg":"1280x854","h_19742806_1024.jpg":"1024x683","h_19742806_640.jpg":"640x427","h_19742806_480.jpg":"480x320","h_19742806_340.jpg":"340x227","h_19742806_220.jpg":"220x147","pp_19742806_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742806_1024.jpg":"805x1024","pp_19742806_640.jpg":"503x640","pp_19742806_480.jpg":"377x480","pp_19742806_340.jpg":"267x340","pp_19742806_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1080x1000","hd_19744106_1920.jpg":"1920x1080","k_19744106_1280.jpg":"1280x1280","k_19744106_1024.jpg":"1024x1024","k_19744106_640.jpg":"640x640","k_19744106_480.jpg":"480x480","k_19744106_340.jpg":"340x340","k_19744106_220.jpg":"220x220","o_19744106_1280.jpg":"1280x1185","o_19744106_1024.jpg":"1024x948","o_19744106_640.jpg":"640x592","o_19744106_480.jpg":"480x444","o_19744106_340.jpg":"340x314","o_19744106_220.jpg":"220x203","h_19744106_1280.jpg":"1280x854","h_19744106_1024.jpg":"1024x683","h_19744106_640.jpg":"640x427","h_19744106_480.jpg":"480x320","h_19744106_340.jpg":"340x227","h_19744106_220.jpg":"220x147","pp_19744106_1280.jpg":"1006x1280","pp_19744106_1024.jpg":"805x1024","pp_19744106_640.jpg":"503x640","pp_19744106_480.jpg":"377x480","pp_19744106_340.jpg":"267x340","pp_19744106_220.jpg":"173x220"},{"size0":"707x1303","hd_19744108_1920.jpg":"1920x1080","k_19744108_1280.jpg":"1280x1280","k_19744108_1024.jpg":"1024x1024","k_19744108_640.jpg":"640x640","k_19744108_480.jpg":"480x480","k_19744108_340.jpg":"340x340","k_19744108_220.jpg":"220x220","o_19744108_1280.jpg":"1280x2359","o_19744108_1024.jpg":"1024x1887","o_19744108_640.jpg":"640x1179","o_19744108_480.jpg":"480x884","o_19744108_340.jpg":"340x626","o_19744108_220.jpg":"220x405","h_19744108_1280.jpg":"1280x854","h_19744108_1024.jpg":"1024x683","h_19744108_640.jpg":"640x427","h_19744108_480.jpg":"480x320","h_19744108_340.jpg":"340x227","h_19744108_220.jpg":"220x147","pp_19744108_1280.jpg":"1006x1280","pp_19744108_1024.jpg":"805x1024","pp_19744108_640.jpg":"503x640","pp_19744108_480.jpg":"377x480","pp_19744108_340.jpg":"267x340","pp_19744108_220.jpg":"173x220"},{"size0":"716x571","hd_19744110_1920.jpg":"1920x1080","k_19744110_1280.jpg":"1280x1280","k_19744110_1024.jpg":"1024x1024","k_19744110_640.jpg":"640x640","k_19744110_480.jpg":"480x480","k_19744110_340.jpg":"340x340","k_19744110_220.jpg":"220x220","o_19744110_1280.jpg":"1280x1020","o_19744110_1024.jpg":"1024x816","o_19744110_640.jpg":"640x510","o_19744110_480.jpg":"480x382","o_19744110_340.jpg":"340x271","o_19744110_220.jpg":"220x175","h_19744110_1280.jpg":"1280x854","h_19744110_1024.jpg":"1024x683","h_19744110_640.jpg":"640x427","h_19744110_480.jpg":"480x320","h_19744110_340.jpg":"340x227","h_19744110_220.jpg":"220x147","pp_19744110_1280.jpg":"1006x1280","pp_19744110_1024.jpg":"805x1024","pp_19744110_640.jpg":"503x640","pp_19744110_480.jpg":"377x480","pp_19744110_340.jpg":"267x340","pp_19744110_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1029x928","hd_19744112_1920.jpg":"1920x1080","k_19744112_1280.jpg":"1280x1280","k_19744112_1024.jpg":"1024x1024","k_19744112_640.jpg":"640x640","k_19744112_480.jpg":"480x480","k_19744112_340.jpg":"340x340","k_19744112_220.jpg":"220x220","o_19744112_1280.jpg":"1280x1154","o_19744112_1024.jpg":"1024x923","o_19744112_640.jpg":"640x577","o_19744112_480.jpg":"480x432","o_19744112_340.jpg":"340x306","o_19744112_220.jpg":"220x198","h_19744112_1280.jpg":"1280x854","h_19744112_1024.jpg":"1024x683","h_19744112_640.jpg":"640x427","h_19744112_480.jpg":"480x320","h_19744112_340.jpg":"340x227","h_19744112_220.jpg":"220x147","pp_19744112_1280.jpg":"1006x1280","pp_19744112_1024.jpg":"805x1024","pp_19744112_640.jpg":"503x640","pp_19744112_480.jpg":"377x480","pp_19744112_340.jpg":"267x340","pp_19744112_220.jpg":"173x220"},{"size0":"664x929","hd_19744114_1920.jpg":"1920x1080","k_19744114_1280.jpg":"1280x1280","k_19744114_1024.jpg":"1024x1024","k_19744114_640.jpg":"640x640","k_19744114_480.jpg":"480x480","k_19744114_340.jpg":"340x340","k_19744114_220.jpg":"220x220","o_19744114_1280.jpg":"1280x1790","o_19744114_1024.jpg":"1024x1432","o_19744114_640.jpg":"640x895","o_19744114_480.jpg":"480x671","o_19744114_340.jpg":"340x475","o_19744114_220.jpg":"220x307","h_19744114_1280.jpg":"1280x854","h_19744114_1024.jpg":"1024x683","h_19744114_640.jpg":"640x427","h_19744114_480.jpg":"480x320","h_19744114_340.jpg":"340x227","h_19744114_220.jpg":"220x147","pp_19744114_1280.jpg":"1006x1280","pp_19744114_1024.jpg":"805x1024","pp_19744114_640.jpg":"503x640","pp_19744114_480.jpg":"377x480","pp_19744114_340.jpg":"267x340","pp_19744114_220.jpg":"173x220"},{"size0":"788x1248","hd_19742020_1920.jpg":"1920x1080","k_19742020_1280.jpg":"1280x1280","k_19742020_1024.jpg":"1024x1024","k_19742020_640.jpg":"640x640","k_19742020_480.jpg":"480x480","k_19742020_340.jpg":"340x340","k_19742020_220.jpg":"220x220","o_19742020_1280.jpg":"1280x2027","o_19742020_1024.jpg":"1024x1621","o_19742020_640.jpg":"640x1013","o_19742020_480.jpg":"480x760","o_19742020_340.jpg":"340x538","o_19742020_220.jpg":"220x348","h_19742020_1280.jpg":"1280x854","h_19742020_1024.jpg":"1024x683","h_19742020_640.jpg":"640x427","h_19742020_480.jpg":"480x320","h_19742020_340.jpg":"340x227","h_19742020_220.jpg":"220x147","pp_19742020_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742020_1024.jpg":"805x1024","pp_19742020_640.jpg":"503x640","pp_19742020_480.jpg":"377x480","pp_19742020_340.jpg":"267x340","pp_19742020_220.jpg":"173x220"},{"size0":"913x962","hd_19742022_1920.jpg":"1920x1080","k_19742022_1280.jpg":"1280x1280","k_19742022_1024.jpg":"1024x1024","k_19742022_640.jpg":"640x640","k_19742022_480.jpg":"480x480","k_19742022_340.jpg":"340x340","k_19742022_220.jpg":"220x220","o_19742022_1280.jpg":"1280x1348","o_19742022_1024.jpg":"1024x1078","o_19742022_640.jpg":"640x674","o_19742022_480.jpg":"480x505","o_19742022_340.jpg":"340x358","o_19742022_220.jpg":"220x231","h_19742022_1280.jpg":"1280x854","h_19742022_1024.jpg":"1024x683","h_19742022_640.jpg":"640x427","h_19742022_480.jpg":"480x320","h_19742022_340.jpg":"340x227","h_19742022_220.jpg":"220x147","pp_19742022_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742022_1024.jpg":"805x1024","pp_19742022_640.jpg":"503x640","pp_19742022_480.jpg":"377x480","pp_19742022_340.jpg":"267x340","pp_19742022_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1022x589","hd_19742024_1920.jpg":"1920x1080","k_19742024_1280.jpg":"1280x1280","k_19742024_1024.jpg":"1024x1024","k_19742024_640.jpg":"640x640","k_19742024_480.jpg":"480x480","k_19742024_340.jpg":"340x340","k_19742024_220.jpg":"220x220","o_19742024_1280.jpg":"1280x737","o_19742024_1024.jpg":"1024x590","o_19742024_640.jpg":"640x368","o_19742024_480.jpg":"480x276","o_19742024_340.jpg":"340x195","o_19742024_220.jpg":"220x126","h_19742024_1280.jpg":"1280x854","h_19742024_1024.jpg":"1024x683","h_19742024_640.jpg":"640x427","h_19742024_480.jpg":"480x320","h_19742024_340.jpg":"340x227","h_19742024_220.jpg":"220x147","pp_19742024_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742024_1024.jpg":"805x1024","pp_19742024_640.jpg":"503x640","pp_19742024_480.jpg":"377x480","pp_19742024_340.jpg":"267x340","pp_19742024_220.jpg":"173x220"},{"size0":"773x980","hd_19742026_1920.jpg":"1920x1080","k_19742026_1280.jpg":"1280x1280","k_19742026_1024.jpg":"1024x1024","k_19742026_640.jpg":"640x640","k_19742026_480.jpg":"480x480","k_19742026_340.jpg":"340x340","k_19742026_220.jpg":"220x220","o_19742026_1280.jpg":"1280x1622","o_19742026_1024.jpg":"1024x1298","o_19742026_640.jpg":"640x811","o_19742026_480.jpg":"480x608","o_19742026_340.jpg":"340x431","o_19742026_220.jpg":"220x278","h_19742026_1280.jpg":"1280x854","h_19742026_1024.jpg":"1024x683","h_19742026_640.jpg":"640x427","h_19742026_480.jpg":"480x320","h_19742026_340.jpg":"340x227","h_19742026_220.jpg":"220x147","pp_19742026_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742026_1024.jpg":"805x1024","pp_19742026_640.jpg":"503x640","pp_19742026_480.jpg":"377x480","pp_19742026_340.jpg":"267x340","pp_19742026_220.jpg":"173x220"},{"size0":"632x792","hd_19742028_1920.jpg":"1920x1080","k_19742028_1280.jpg":"1280x1280","k_19742028_1024.jpg":"1024x1024","k_19742028_640.jpg":"640x640","k_19742028_480.jpg":"480x480","k_19742028_340.jpg":"340x340","k_19742028_220.jpg":"220x220","o_19742028_1280.jpg":"1280x1604","o_19742028_1024.jpg":"1024x1283","o_19742028_640.jpg":"640x802","o_19742028_480.jpg":"480x601","o_19742028_340.jpg":"340x426","o_19742028_220.jpg":"220x275","h_19742028_1280.jpg":"1280x854","h_19742028_1024.jpg":"1024x683","h_19742028_640.jpg":"640x427","h_19742028_480.jpg":"480x320","h_19742028_340.jpg":"340x227","h_19742028_220.jpg":"220x147","pp_19742028_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742028_1024.jpg":"805x1024","pp_19742028_640.jpg":"503x640","pp_19742028_480.jpg":"377x480","pp_19742028_340.jpg":"267x340","pp_19742028_220.jpg":"173x220"},{"size0":"778x697","hd_19742460_1920.jpg":"1920x1080","k_19742460_1280.jpg":"1280x1280","k_19742460_1024.jpg":"1024x1024","k_19742460_640.jpg":"640x640","k_19742460_480.jpg":"480x480","k_19742460_340.jpg":"340x340","k_19742460_220.jpg":"220x220","o_19742460_1280.jpg":"1280x1146","o_19742460_1024.jpg":"1024x917","o_19742460_640.jpg":"640x573","o_19742460_480.jpg":"480x430","o_19742460_340.jpg":"340x304","o_19742460_220.jpg":"220x197","h_19742460_1280.jpg":"1280x854","h_19742460_1024.jpg":"1024x683","h_19742460_640.jpg":"640x427","h_19742460_480.jpg":"480x320","h_19742460_340.jpg":"340x227","h_19742460_220.jpg":"220x147","pp_19742460_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742460_1024.jpg":"805x1024","pp_19742460_640.jpg":"503x640","pp_19742460_480.jpg":"377x480","pp_19742460_340.jpg":"267x340","pp_19742460_220.jpg":"173x220"},{"size0":"938x1220","hd_19742462_1920.jpg":"1920x1080","k_19742462_1280.jpg":"1280x1280","k_19742462_1024.jpg":"1024x1024","k_19742462_640.jpg":"640x640","k_19742462_480.jpg":"480x480","k_19742462_340.jpg":"340x340","k_19742462_220.jpg":"220x220","o_19742462_1280.jpg":"1280x1664","o_19742462_1024.jpg":"1024x1331","o_19742462_640.jpg":"640x832","o_19742462_480.jpg":"480x624","o_19742462_340.jpg":"340x442","o_19742462_220.jpg":"220x286","h_19742462_1280.jpg":"1280x854","h_19742462_1024.jpg":"1024x683","h_19742462_640.jpg":"640x427","h_19742462_480.jpg":"480x320","h_19742462_340.jpg":"340x227","h_19742462_220.jpg":"220x147","pp_19742462_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742462_1024.jpg":"805x1024","pp_19742462_640.jpg":"503x640","pp_19742462_480.jpg":"377x480","pp_19742462_340.jpg":"267x340","pp_19742462_220.jpg":"173x220"},{"size0":"802x1242","hd_19742464_1920.jpg":"1920x1080","k_19742464_1280.jpg":"1280x1280","k_19742464_1024.jpg":"1024x1024","k_19742464_640.jpg":"640x640","k_19742464_480.jpg":"480x480","k_19742464_340.jpg":"340x340","k_19742464_220.jpg":"220x220","o_19742464_1280.jpg":"1280x1982","o_19742464_1024.jpg":"1024x1585","o_19742464_640.jpg":"640x991","o_19742464_480.jpg":"480x743","o_19742464_340.jpg":"340x526","o_19742464_220.jpg":"220x340","h_19742464_1280.jpg":"1280x854","h_19742464_1024.jpg":"1024x683","h_19742464_640.jpg":"640x427","h_19742464_480.jpg":"480x320","h_19742464_340.jpg":"340x227","h_19742464_220.jpg":"220x147","pp_19742464_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742464_1024.jpg":"805x1024","pp_19742464_640.jpg":"503x640","pp_19742464_480.jpg":"377x480","pp_19742464_340.jpg":"267x340","pp_19742464_220.jpg":"173x220"},{"size0":"751x1277","hd_19742466_1920.jpg":"1920x1080","k_19742466_1280.jpg":"1280x1280","k_19742466_1024.jpg":"1024x1024","k_19742466_640.jpg":"640x640","k_19742466_480.jpg":"480x480","k_19742466_340.jpg":"340x340","k_19742466_220.jpg":"220x220","o_19742466_1280.jpg":"1280x2176","o_19742466_1024.jpg":"1024x1741","o_19742466_640.jpg":"640x1088","o_19742466_480.jpg":"480x816","o_19742466_340.jpg":"340x578","o_19742466_220.jpg":"220x374","h_19742466_1280.jpg":"1280x854","h_19742466_1024.jpg":"1024x683","h_19742466_640.jpg":"640x427","h_19742466_480.jpg":"480x320","h_19742466_340.jpg":"340x227","h_19742466_220.jpg":"220x147","pp_19742466_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742466_1024.jpg":"805x1024","pp_19742466_640.jpg":"503x640","pp_19742466_480.jpg":"377x480","pp_19742466_340.jpg":"267x340","pp_19742466_220.jpg":"173x220"},{"size0":"985x620","hd_19742470_1920.jpg":"1920x1080","k_19742470_1280.jpg":"1280x1280","k_19742470_1024.jpg":"1024x1024","k_19742470_640.jpg":"640x640","k_19742470_480.jpg":"480x480","k_19742470_340.jpg":"340x340","k_19742470_220.jpg":"220x220","o_19742470_1280.jpg":"1280x805","o_19742470_1024.jpg":"1024x644","o_19742470_640.jpg":"640x402","o_19742470_480.jpg":"480x302","o_19742470_340.jpg":"340x214","o_19742470_220.jpg":"220x138","h_19742470_1280.jpg":"1280x854","h_19742470_1024.jpg":"1024x683","h_19742470_640.jpg":"640x427","h_19742470_480.jpg":"480x320","h_19742470_340.jpg":"340x227","h_19742470_220.jpg":"220x147","pp_19742470_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742470_1024.jpg":"805x1024","pp_19742470_640.jpg":"503x640","pp_19742470_480.jpg":"377x480","pp_19742470_340.jpg":"267x340","pp_19742470_220.jpg":"173x220"},{"size0":"706x857","hd_19742472_1920.jpg":"1920x1080","k_19742472_1280.jpg":"1280x1280","k_19742472_1024.jpg":"1024x1024","k_19742472_640.jpg":"640x640","k_19742472_480.jpg":"480x480","k_19742472_340.jpg":"340x340","k_19742472_220.jpg":"220x220","o_19742472_1280.jpg":"1280x1553","o_19742472_1024.jpg":"1024x1243","o_19742472_640.jpg":"640x776","o_19742472_480.jpg":"480x582","o_19742472_340.jpg":"340x412","o_19742472_220.jpg":"220x267","h_19742472_1280.jpg":"1280x854","h_19742472_1024.jpg":"1024x683","h_19742472_640.jpg":"640x427","h_19742472_480.jpg":"480x320","h_19742472_340.jpg":"340x227","h_19742472_220.jpg":"220x147","pp_19742472_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742472_1024.jpg":"805x1024","pp_19742472_640.jpg":"503x640","pp_19742472_480.jpg":"377x480","pp_19742472_340.jpg":"267x340","pp_19742472_220.jpg":"173x220"},{"size0":"742x897","hd_19742474_1920.jpg":"1920x1080","k_19742474_1280.jpg":"1280x1280","k_19742474_1024.jpg":"1024x1024","k_19742474_640.jpg":"640x640","k_19742474_480.jpg":"480x480","k_19742474_340.jpg":"340x340","k_19742474_220.jpg":"220x220","o_19742474_1280.jpg":"1280x1547","o_19742474_1024.jpg":"1024x1237","o_19742474_640.jpg":"640x773","o_19742474_480.jpg":"480x580","o_19742474_340.jpg":"340x411","o_19742474_220.jpg":"220x265","h_19742474_1280.jpg":"1280x854","h_19742474_1024.jpg":"1024x683","h_19742474_640.jpg":"640x427","h_19742474_480.jpg":"480x320","h_19742474_340.jpg":"340x227","h_19742474_220.jpg":"220x147","pp_19742474_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742474_1024.jpg":"805x1024","pp_19742474_640.jpg":"503x640","pp_19742474_480.jpg":"377x480","pp_19742474_340.jpg":"267x340","pp_19742474_220.jpg":"173x220"},{"size0":"660x1106","hd_19742476_1920.jpg":"1920x1080","k_19742476_1280.jpg":"1280x1280","k_19742476_1024.jpg":"1024x1024","k_19742476_640.jpg":"640x640","k_19742476_480.jpg":"480x480","k_19742476_340.jpg":"340x340","k_19742476_220.jpg":"220x220","o_19742476_1280.jpg":"1280x2144","o_19742476_1024.jpg":"1024x1715","o_19742476_640.jpg":"640x1072","o_19742476_480.jpg":"480x804","o_19742476_340.jpg":"340x569","o_19742476_220.jpg":"220x368","h_19742476_1280.jpg":"1280x854","h_19742476_1024.jpg":"1024x683","h_19742476_640.jpg":"640x427","h_19742476_480.jpg":"480x320","h_19742476_340.jpg":"340x227","h_19742476_220.jpg":"220x147","pp_19742476_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742476_1024.jpg":"805x1024","pp_19742476_640.jpg":"503x640","pp_19742476_480.jpg":"377x480","pp_19742476_340.jpg":"267x340","pp_19742476_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1018x951","hd_19742478_1920.jpg":"1920x1080","k_19742478_1280.jpg":"1280x1280","k_19742478_1024.jpg":"1024x1024","k_19742478_640.jpg":"640x640","k_19742478_480.jpg":"480x480","k_19742478_340.jpg":"340x340","k_19742478_220.jpg":"220x220","o_19742478_1280.jpg":"1280x1195","o_19742478_1024.jpg":"1024x956","o_19742478_640.jpg":"640x597","o_19742478_480.jpg":"480x448","o_19742478_340.jpg":"340x317","o_19742478_220.jpg":"220x205","h_19742478_1280.jpg":"1280x854","h_19742478_1024.jpg":"1024x683","h_19742478_640.jpg":"640x427","h_19742478_480.jpg":"480x320","h_19742478_340.jpg":"340x227","h_19742478_220.jpg":"220x147","pp_19742478_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742478_1024.jpg":"805x1024","pp_19742478_640.jpg":"503x640","pp_19742478_480.jpg":"377x480","pp_19742478_340.jpg":"267x340","pp_19742478_220.jpg":"173x220"},{"size0":"961x854","hd_19742480_1920.jpg":"1920x1080","k_19742480_1280.jpg":"1280x1280","k_19742480_1024.jpg":"1024x1024","k_19742480_640.jpg":"640x640","k_19742480_480.jpg":"480x480","k_19742480_340.jpg":"340x340","k_19742480_220.jpg":"220x220","o_19742480_1280.jpg":"1280x1137","o_19742480_1024.jpg":"1024x909","o_19742480_640.jpg":"640x568","o_19742480_480.jpg":"480x426","o_19742480_340.jpg":"340x302","o_19742480_220.jpg":"220x195","h_19742480_1280.jpg":"1280x854","h_19742480_1024.jpg":"1024x683","h_19742480_640.jpg":"640x427","h_19742480_480.jpg":"480x320","h_19742480_340.jpg":"340x227","h_19742480_220.jpg":"220x147","pp_19742480_1280.jpg":"1006x1280","pp_19742480_1024.jpg":"805x1024","pp_19742480_640.jpg":"503x640","pp_19742480_480.jpg":"377x480","pp_19742480_340.jpg":"267x340","pp_19742480_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_19574338_1920.jpg":"1920x1080","k_19574338_1280.jpg":"1280x1280","k_19574338_1024.jpg":"1024x1024","k_19574338_640.jpg":"640x640","k_19574338_480.jpg":"480x480","k_19574338_340.jpg":"340x340","k_19574338_220.jpg":"220x220","o_19574338_1280.jpg":"1280x853","o_19574338_1024.jpg":"1024x682","o_19574338_640.jpg":"640x426","o_19574338_480.jpg":"480x320","o_19574338_340.jpg":"340x226","o_19574338_220.jpg":"220x146","h_19574338_1280.jpg":"1280x854","h_19574338_1024.jpg":"1024x683","h_19574338_640.jpg":"640x427","h_19574338_480.jpg":"480x320","h_19574338_340.jpg":"340x227","h_19574338_220.jpg":"220x147","pp_19574338_1280.jpg":"1006x1280","pp_19574338_1024.jpg":"805x1024","pp_19574338_640.jpg":"503x640","pp_19574338_480.jpg":"377x480","pp_19574338_340.jpg":"267x340","pp_19574338_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_19416388_1920.jpg":"1920x1080","k_19416388_1280.jpg":"1280x1280","k_19416388_1024.jpg":"1024x1024","k_19416388_640.jpg":"640x640","k_19416388_480.jpg":"480x480","k_19416388_340.jpg":"340x340","k_19416388_220.jpg":"220x220","o_19416388_1280.jpg":"1280x853","o_19416388_1024.jpg":"1024x682","o_19416388_640.jpg":"640x426","o_19416388_480.jpg":"480x320","o_19416388_340.jpg":"340x226","o_19416388_220.jpg":"220x146","h_19416388_1280.jpg":"1280x854","h_19416388_1024.jpg":"1024x683","h_19416388_640.jpg":"640x427","h_19416388_480.jpg":"480x320","h_19416388_340.jpg":"340x227","h_19416388_220.jpg":"220x147","pp_19416388_1280.jpg":"1006x1280","pp_19416388_1024.jpg":"805x1024","pp_19416388_640.jpg":"503x640","pp_19416388_480.jpg":"377x480","pp_19416388_340.jpg":"267x340","pp_19416388_220.jpg":"173x220"},{"size0":"810x782","hd_19741970_1920.jpg":"1920x1080","k_19741970_1280.jpg":"1280x1280","k_19741970_1024.jpg":"1024x1024","k_19741970_640.jpg":"640x640","k_19741970_480.jpg":"480x480","k_19741970_340.jpg":"340x340","k_19741970_220.jpg":"220x220","o_19741970_1280.jpg":"1280x1235","o_19741970_1024.jpg":"1024x988","o_19741970_640.jpg":"640x617","o_19741970_480.jpg":"480x463","o_19741970_340.jpg":"340x328","o_19741970_220.jpg":"220x212","h_19741970_1280.jpg":"1280x854","h_19741970_1024.jpg":"1024x683","h_19741970_640.jpg":"640x427","h_19741970_480.jpg":"480x320","h_19741970_340.jpg":"340x227","h_19741970_220.jpg":"220x147","pp_19741970_1280.jpg":"1006x1280","pp_19741970_1024.jpg":"805x1024","pp_19741970_640.jpg":"503x640","pp_19741970_480.jpg":"377x480","pp_19741970_340.jpg":"267x340","pp_19741970_220.jpg":"173x220"},{"size0":"779x1275","hd_19741972_1920.jpg":"1920x1080","k_19741972_1280.jpg":"1280x1280","k_19741972_1024.jpg":"1024x1024","k_19741972_640.jpg":"640x640","k_19741972_480.jpg":"480x480","k_19741972_340.jpg":"340x340","k_19741972_220.jpg":"220x220","o_19741972_1280.jpg":"1280x2094","o_19741972_1024.jpg":"1024x1675","o_19741972_640.jpg":"640x1047","o_19741972_480.jpg":"480x785","o_19741972_340.jpg":"340x556","o_19741972_220.jpg":"220x360","h_19741972_1280.jpg":"1280x854","h_19741972_1024.jpg":"1024x683","h_19741972_640.jpg":"640x427","h_19741972_480.jpg":"480x320","h_19741972_340.jpg":"340x227","h_19741972_220.jpg":"220x147","pp_19741972_1280.jpg":"1006x1280","pp_19741972_1024.jpg":"805x1024","pp_19741972_640.jpg":"503x640","pp_19741972_480.jpg":"377x480","pp_19741972_340.jpg":"267x340","pp_19741972_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1080x1390","hd_19741974_1920.jpg":"1920x1080","k_19741974_1280.jpg":"1280x1280","k_19741974_1024.jpg":"1024x1024","k_19741974_640.jpg":"640x640","k_19741974_480.jpg":"480x480","k_19741974_340.jpg":"340x340","k_19741974_220.jpg":"220x220","o_19741974_1280.jpg":"1280x1647","o_19741974_1024.jpg":"1024x1317","o_19741974_640.jpg":"640x823","o_19741974_480.jpg":"480x617","o_19741974_340.jpg":"340x437","o_19741974_220.jpg":"220x283","h_19741974_1280.jpg":"1280x854","h_19741974_1024.jpg":"1024x683","h_19741974_640.jpg":"640x427","h_19741974_480.jpg":"480x320","h_19741974_340.jpg":"340x227","h_19741974_220.jpg":"220x147","pp_19741974_1280.jpg":"1006x1280","pp_19741974_1024.jpg":"805x1024","pp_19741974_640.jpg":"503x640","pp_19741974_480.jpg":"377x480","pp_19741974_340.jpg":"267x340","pp_19741974_220.jpg":"173x220"},{"size0":"980x1171","hd_19741976_1920.jpg":"1920x1080","k_19741976_1280.jpg":"1280x1280","k_19741976_1024.jpg":"1024x1024","k_19741976_640.jpg":"640x640","k_19741976_480.jpg":"480x480","k_19741976_340.jpg":"340x340","k_19741976_220.jpg":"220x220","o_19741976_1280.jpg":"1280x1529","o_19741976_1024.jpg":"1024x1223","o_19741976_640.jpg":"640x764","o_19741976_480.jpg":"480x573","o_19741976_340.jpg":"340x406","o_19741976_220.jpg":"220x262","h_19741976_1280.jpg":"1280x854","h_19741976_1024.jpg":"1024x683","h_19741976_640.jpg":"640x427","h_19741976_480.jpg":"480x320","h_19741976_340.jpg":"340x227","h_19741976_220.jpg":"220x147","pp_19741976_1280.jpg":"1006x1280","pp_19741976_1024.jpg":"805x1024","pp_19741976_640.jpg":"503x640","pp_19741976_480.jpg":"377x480","pp_19741976_340.jpg":"267x340","pp_19741976_220.jpg":"173x220"},{"size0":"963x635","hd_19741978_1920.jpg":"1920x1080","k_19741978_1280.jpg":"1280x1280","k_19741978_1024.jpg":"1024x1024","k_19741978_640.jpg":"640x640","k_19741978_480.jpg":"480x480","k_19741978_340.jpg":"340x340","k_19741978_220.jpg":"220x220","o_19741978_1280.jpg":"1280x844","o_19741978_1024.jpg":"1024x675","o_19741978_640.jpg":"640x422","o_19741978_480.jpg":"480x316","o_19741978_340.jpg":"340x224","o_19741978_220.jpg":"220x145","h_19741978_1280.jpg":"1280x854","h_19741978_1024.jpg":"1024x683","h_19741978_640.jpg":"640x427","h_19741978_480.jpg":"480x320","h_19741978_340.jpg":"340x227","h_19741978_220.jpg":"220x147","pp_19741978_1280.jpg":"1006x1280","pp_19741978_1024.jpg":"805x1024","pp_19741978_640.jpg":"503x640","pp_19741978_480.jpg":"377x480","pp_19741978_340.jpg":"267x340","pp_19741978_220.jpg":"173x220"},{"size0":"749x1113","hd_19741980_1920.jpg":"1920x1080","k_19741980_1280.jpg":"1280x1280","k_19741980_1024.jpg":"1024x1024","k_19741980_640.jpg":"640x640","k_19741980_480.jpg":"480x480","k_19741980_340.jpg":"340x340","k_19741980_220.jpg":"220x220","o_19741980_1280.jpg":"1280x1902","o_19741980_1024.jpg":"1024x1521","o_19741980_640.jpg":"640x951","o_19741980_480.jpg":"480x713","o_19741980_340.jpg":"340x505","o_19741980_220.jpg":"220x326","h_19741980_1280.jpg":"1280x854","h_19741980_1024.jpg":"1024x683","h_19741980_640.jpg":"640x427","h_19741980_480.jpg":"480x320","h_19741980_340.jpg":"340x227","h_19741980_220.jpg":"220x147","pp_19741980_1280.jpg":"1006x1280","pp_19741980_1024.jpg":"805x1024","pp_19741980_640.jpg":"503x640","pp_19741980_480.jpg":"377x480","pp_19741980_340.jpg":"267x340","pp_19741980_220.jpg":"173x220"},{"size0":"964x1257","hd_19741982_1920.jpg":"1920x1080","k_19741982_1280.jpg":"1280x1280","k_19741982_1024.jpg":"1024x1024","k_19741982_640.jpg":"640x640","k_19741982_480.jpg":"480x480","k_19741982_340.jpg":"340x340","k_19741982_220.jpg":"220x220","o_19741982_1280.jpg":"1280x1669","o_19741982_1024.jpg":"1024x1335","o_19741982_640.jpg":"640x834","o_19741982_480.jpg":"480x625","o_19741982_340.jpg":"340x443","o_19741982_220.jpg":"220x286","h_19741982_1280.jpg":"1280x854","h_19741982_1024.jpg":"1024x683","h_19741982_640.jpg":"640x427","h_19741982_480.jpg":"480x320","h_19741982_340.jpg":"340x227","h_19741982_220.jpg":"220x147","pp_19741982_1280.jpg":"1006x1280","pp_19741982_1024.jpg":"805x1024","pp_19741982_640.jpg":"503x640","pp_19741982_480.jpg":"377x480","pp_19741982_340.jpg":"267x340","pp_19741982_220.jpg":"173x220"},{"size0":"975x496","hd_19741984_1920.jpg":"1920x1080","k_19741984_1280.jpg":"1280x1280","k_19741984_1024.jpg":"1024x1024","k_19741984_640.jpg":"640x640","k_19741984_480.jpg":"480x480","k_19741984_340.jpg":"340x340","k_19741984_220.jpg":"220x220","o_19741984_1280.jpg":"1280x651","o_19741984_1024.jpg":"1024x520","o_19741984_640.jpg":"640x325","o_19741984_480.jpg":"480x244","o_19741984_340.jpg":"340x172","o_19741984_220.jpg":"220x111","h_19741984_1280.jpg":"1280x854","h_19741984_1024.jpg":"1024x683","h_19741984_640.jpg":"640x427","h_19741984_480.jpg":"480x320","h_19741984_340.jpg":"340x227","h_19741984_220.jpg":"220x147","pp_19741984_1280.jpg":"1006x1280","pp_19741984_1024.jpg":"805x1024","pp_19741984_640.jpg":"503x640","pp_19741984_480.jpg":"377x480","pp_19741984_340.jpg":"267x340","pp_19741984_220.jpg":"173x220"},{"size0":"992x709","hd_19741986_1920.jpg":"1920x1080","k_19741986_1280.jpg":"1280x1280","k_19741986_1024.jpg":"1024x1024","k_19741986_640.jpg":"640x640","k_19741986_480.jpg":"480x480","k_19741986_340.jpg":"340x340","k_19741986_220.jpg":"220x220","o_19741986_1280.jpg":"1280x914","o_19741986_1024.jpg":"1024x731","o_19741986_640.jpg":"640x457","o_19741986_480.jpg":"480x343","o_19741986_340.jpg":"340x243","o_19741986_220.jpg":"220x157","h_19741986_1280.jpg":"1280x854","h_19741986_1024.jpg":"1024x683","h_19741986_640.jpg":"640x427","h_19741986_480.jpg":"480x320","h_19741986_340.jpg":"340x227","h_19741986_220.jpg":"220x147","pp_19741986_1280.jpg":"1006x1280","pp_19741986_1024.jpg":"805x1024","pp_19741986_640.jpg":"503x640","pp_19741986_480.jpg":"377x480","pp_19741986_340.jpg":"267x340","pp_19741986_220.jpg":"173x220"},{"size0":"943x1124","hd_19741988_1920.jpg":"1920x1080","k_19741988_1280.jpg":"1280x1280","k_19741988_1024.jpg":"1024x1024","k_19741988_640.jpg":"640x640","k_19741988_480.jpg":"480x480","k_19741988_340.jpg":"340x340","k_19741988_220.jpg":"220x220","o_19741988_1280.jpg":"1280x1525","o_19741988_1024.jpg":"1024x1220","o_19741988_640.jpg":"640x762","o_19741988_480.jpg":"480x572","o_19741988_340.jpg":"340x405","o_19741988_220.jpg":"220x262","h_19741988_1280.jpg":"1280x854","h_19741988_1024.jpg":"1024x683","h_19741988_640.jpg":"640x427","h_19741988_480.jpg":"480x320","h_19741988_340.jpg":"340x227","h_19741988_220.jpg":"220x147","pp_19741988_1280.jpg":"1006x1280","pp_19741988_1024.jpg":"805x1024","pp_19741988_640.jpg":"503x640","pp_19741988_480.jpg":"377x480","pp_19741988_340.jpg":"267x340","pp_19741988_220.jpg":"173x220"},{"size0":"676x949","hd_19741990_1920.jpg":"1920x1080","k_19741990_1280.jpg":"1280x1280","k_19741990_1024.jpg":"1024x1024","k_19741990_640.jpg":"640x640","k_19741990_480.jpg":"480x480","k_19741990_340.jpg":"340x340","k_19741990_220.jpg":"220x220","o_19741990_1280.jpg":"1280x1796","o_19741990_1024.jpg":"1024x1437","o_19741990_640.jpg":"640x898","o_19741990_480.jpg":"480x673","o_19741990_340.jpg":"340x477","o_19741990_220.jpg":"220x308","h_19741990_1280.jpg":"1280x854","h_19741990_1024.jpg":"1024x683","h_19741990_640.jpg":"640x427","h_19741990_480.jpg":"480x320","h_19741990_340.jpg":"340x227","h_19741990_220.jpg":"220x147","pp_19741990_1280.jpg":"1006x1280","pp_19741990_1024.jpg":"805x1024","pp_19741990_640.jpg":"503x640","pp_19741990_480.jpg":"377x480","pp_19741990_340.jpg":"267x340","pp_19741990_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7833076 Threads: 5 Questions: 1641322017 Slow queries: 4879575 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111532392 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/regija ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 245 [name] => Regija [alias] => regija [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/regija ) ) [link] => /vijesti/regija/kako-je-vucic-prezivio-8998-atentata-i-6357-lazi-na-racun-svoga-sina-zatim-lezbo-napad-s-kosova-i-sve-paklene-planove-zapadnih-sila-kojima-smeta-jaka-srbija-1136933 [printLink] => /vijesti/regija/kako-je-vucic-prezivio-8998-atentata-i-6357-lazi-na-racun-svoga-sina-zatim-lezbo-napad-s-kosova-i-sve-paklene-planove-zapadnih-sila-kojima-smeta-jaka-srbija-1136933?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 369827 [name] => Aleksandar Vučić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => aleksandar-vucic [link] => /tag/aleksandar-vucic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 353488 [name] => srpski tabloidi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => srpski-tabloidi [link] => /tag/srpski-tabloidi ) [2] => stdClass Object ( [id] => 653702 [name] => atentat na vučića [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-10-21 20:31:09 [main_article_id] => 0 [alias] => atentat-na-vucica [link] => /tag/atentat-na-vucica ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => tabloidi: zadnja crta obmane [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Batman i Superman su ‘out‘: Kako je Vučić preživio 8998 atentata i 6357 laži na račun svoga brata, zatim lezbo napad s Kosova i sve paklene planove zapadnih sila kojima ‘smeta jaka Srbija‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3127 [name] => Hrvoje Prnjak [username] => hrvoje-prnjak [email] => hrvoje-prnjak@sd.hr [password] => $2y$10$Y4luKz1IlJc.uVykb8ag5uxFiMOpwxBSgWDMihSGHVvj6mi9HVY4i [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/hrvoje-prnjak-3127 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1645 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9d026d46ecd5929a4ba78babd6e96d66?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742468.jpg [galleryCount] => 38 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => Raskrinkan još jedan monstruozan plan [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742468.jpg [title] => Raskrinkan još jedan monstruozan plan ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19741968.jpg [title] => Tabloidna histerija teško da može biti učiteljica (su)života ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742802.jpg [title] => Još jedna zavjera... ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742804.jpg [title] => Ako niste znali... ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742806.jpg [title] => I to ti je prijatelj! ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19744106.jpg [title] => Spasitelj. Ne Bojsi, Vučić! ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19744108.jpg [title] => 'Svešteno lice' u službi Vučićevog PR-a ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19744110.jpg [title] => Ljubomora, što bi drugo ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19744112.jpg [title] => A strijelac je... ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19744114.jpg [title] => Možda niste znali... ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742020.jpg [title] => Urota je razotkrivena! ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742022.jpg [title] => Pa ti vidi... ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742024.jpg [title] => Žrtva na plaći predsjednika države ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742026.jpg [title] => Dogodi se... ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742028.jpg [title] => Hajka na Natašu Kandić ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742460.jpg [title] => Svaka sličnost s naslovnicama stripova nije plod vaše mašte ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742462.jpg [title] => Zbilja, zašto su Hrvati toliko ljubomorni na propagandnog maga? Ah, da, zbog BDP-a... ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742464.jpg [title] => Kampanja protiv Đukanovića svim sredstvima ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742466.jpg [title] => Valjda će na kraju sve biti u redu! ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742470.jpg [title] => Sve je jasno... ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742472.jpg [title] => Neprijatelji ne štede niti djecu... Istina, sin odavno nije maloljetan, a i voli se družiti sa sumnjivim tipovima ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742474.jpg [title] => Pučisti na državnoj plaći ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742476.jpg [title] => I tako je i Nebojša Stefanović dospio na listu neprijatelja, a Vučić je preživio još jedan podmukli pokušaj rušenja, kao kakav akcijski superjunak ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742478.jpg [title] => Kad mediji glume pretorijance... ) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19742480.jpg [title] => Mafijaši, tajkuni i stranci... svi su se urotili protiv Vučića ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19574338.jpg [title] => Ludovic Marin/AFP ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19416388.jpg [title] => Attila Kisbenedek/AFP ) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19741970.jpg [title] => U obrani predsjedničke obitelji ) [28] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19741972.jpg [title] => Vučić u ulozi žrtve ) [29] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19741974.jpg [title] => Batman i Superman su ”out”! ) [30] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19741976.jpg [title] => Da ne povjeruješ: ”Šešelj otkriva...” ) [31] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19741978.jpg [title] => Briga za građane iznad svega ) [32] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19741980.jpg [title] => Protuobavještajni tisak ) [33] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19741982.jpg [title] => Zakuhaj pa štiti ) [34] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19741984.jpg [title] => Srebrenica? Što je to?! ) [35] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19741986.jpg [title] => Teorije urote i korote ) [36] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19741988.jpg [title] => Dominacija do posljednjeg retka... tabloida ) [37] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/10/21/19741990.jpg [title] => Što ti je bratska suradnja! ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Kada Aleksandar Vučić miroljubivim tonom kaže da mu ne pada na pamet nikoga vrijeđati ili odgovarati na nečije "niske i plitke uvrede", onda samo treba osluhnuti što će idućih dana govoriti – njegov imenjak Vulin.

Aktualni ministar unutarnjih poslova ujedno je i dežurni Vučićev trbuhozborac, zadužen za izgovaranje onoga što predsjednik Srbije i prvi čovjek Srpske napredne stranke zapravo misli, ali koji put, iz čisto taktičkih razloga, ne želi ili ne može javno izreći.

Samo, nije ni Vulin svemoguć. E, pa baš zato postoje – tabloidi bliski vlasti. Od Kurira do Informera, a tu su i Alo!, Objektiv, Srpski telegraf...

Oni su – naravno, uz tv programe pod kontrolom vlasti - ključni dio Vučićeve propagandne mašinerije, a iz njihovih je naslova i uređivačke politike lako prepoznati i najvažniju intenciju kad je u pitanju obraćanje (prvenstveno) domaćoj javnosti – kreiranje i (p)održavanje atmosfere permanentnog izvanrednog stanja, u kojem samo jedna osoba može spasiti Srbiju i Srbe, u "otadžbini" i izvan nje. Pogađate, to nije ni Batman, ni Superman niti bilo koji drugi superjunak. Jedan je Aleksandar Vučić.

---

image
Pa ti vidi...
---

Jasno da predsjednik Srbije nije prvi političar koji je svjestan kako kampanja za nove izbore s trenutkom objave rezultata upravo završenih izbora - to zna i svaki brucoš Fakulteta političkih znanosti - ali u nekim dimenzijama kontinuiranog "ispiranja mozga" potencijalnih glasača ipak, blago rečeno, on i njegov PR tim uistinu pretjeruju.

Načelno, naslovi koji vrište s naslovnica tabloida mogli bi se podijeliti na više grupa. Iako više-manje svi funkcioniraju po istoj matrici reagiranja na dnevne povode-događaje i poprilično su predvidivi.

---

image
Svaka sličnost s naslovnicama stripova nije plod vaše mašte
---

Imamo naslove koji glorificiraju Vučićev lik i djelo kroz izravne napade na oporbu i kritičare vlasti ("Mrzi Srbiju za pare!", "Oni hoće građanski rat", "Šiptarima pomažu Đilas i Hrvati"). Svatko tko se istakne u kritici vladajućih, može računati na "besplatnu reklamu" u tom smislu.

Zatim bi se moglo govoriti o naslovima u službi obračuna s (političkim) otpadnicima, ljudima koje je Vučić iz raznih razloga prekrižio i na njih više ne računa ("Zavera: ko bi najviše profitirao uklanjanjem Vučića", "Ljudi iz MUP-a hteli da sruše Vučića!", "Spremali puč", "Znam ko je planirao moj infarkt", "Stefanović vrbovan da sruši Vučića!", "Vučić krstio Nebojši decu, a on mu spremio svilen gajtan")...

---

image
Žrtva na plaći predsjednika države
---

Najveći broj naslova otpada na hvalisanje Vučićevim dostignućima i njegovom nesebičnom žrtvom za Srbiju i srpski narod ("Vučić ne da bankama da deru narod","Penzioneri: Hvala Vučiću što nas pazi!", "Vučića ne pljuju samo u vremenskoj prognozi!", "Vučićev plan za spas Srbije", "Vučić mi je spasao troje dece", "Boriću se za Srbiju bez obzira na cenu", "Udar na Vučića spolja i iznutra", "Vučić: Aman, ljudi, ostavite mi decu na miru!", itd.). Tabloid Objektiv je izbrojao i kako je na račun brata aktualnog predsjednika Srbije, Andreja Vučića, u "brutalnoj kampanji interesnih grupa", izneseno točno 6357 laži, iza čega stoji dio oporbe, i sve to "dok Srbija nezaustavljivo napreduje"...

---

image
Ako niste znali...
---

Posebna su cjelina naslovi zaduženi za revizionistički pogled na noviju povijest i popravljanje imidža Srbije ("Mladić osuđen za genocid zbog greške u prevodu", "U Srebrenici nije počinjen genocid", "Istina o granatiranju Dubrovnika"). Ujedno su, po potrebi, i u službi zatezanja odnosa s prvim susjedima ("Pederi i satanisti vladaju Crnom Gorom", "Milo hoće Crnu Goru bez Srba", a valja primijetiti i kako je "Ustaško ludilo!" relativno čest naslov, neovisno o povodima iz same Hrvatske; odnosno, bilo da je riječ o nekom konkretnom "ustašovanju" besprizornih likova s margina ovdašnje političke scene ili se uredništvo naprosto, eto, u trenucima naročite kreativnosti ili dokolice, prisjetilo zlodjela iz doba NDH).

---

image
Attila Kisbenedek/AFP
---

Posebnu maštu urednika koji rade na naslovnicama tabloida bude tekstovi na temu "raskrinkavanja" svjetskih urota protiv Srbije, SPC-a i samog Vučića ("Stranci su planirali da Vučić umre od srca", "Operacija infarkt još traje!", "Udar na Srbiju na 7 frontova", "Kap otrova u ručak Vučiću!", "SPC mora da nestane zbog ova 4 razloga", "Lezbo atak sa Kosova na Srbiju", "Zapad Srbiji sprema crni septembar", "Sprema se jak udar na Vučića i Srbiju", "Vaskrsao srbomrzac", "Vučić im je kriv što je živ", "Ovo nas čeka do Nove godine: Satiranje Srbije u pet faza", "Milovi satanisti hteli da spale Srbe", "Srbija im smeta jer štrči po uspehu", "Vučiću spremaju krvav kraj", "5 ambasadora brutalno ucenjivalo Vučića", "Mafijaši, tajkuni i stranci pokušavaju da otmu vlast", a tu se zna provući i suptilna priprema javnosti na očito neizbježne događaje iz bliske budućnosti: "Ako ne priznamo Kosovo, uzet će nam RS i Vojvodinu").

Naravno, nisu baš svi na tom svijetu protiv Vučićeve Srbije, kako bi netko možda olako zaključio pregledavajući naslovnice tabloida (držali smo se onih iz ove kalendarske godine) čiji naslovi prečesto podsjećaju na loše stripove i jeftine krimiće s kioska.

---

image
U obrani predsjedničke obitelji
---

Ima i naslova koji slave – prijatelje Srbije. Naravno, to su oni koji naglašavaju bliskost i prijateljske odnose s Rusijom i jednako svemoćnim Vladimirom Putinom; kao i naslovi koji kroz obljetničko evociranje nekih važnih i uspješnih epizoda iz novije nacionalne povijesti imaju za cilj uzdizanje nacionalnog ponosa do nebesa ("Putin upozorio: Počinje napad na Srbiju", "Rusi raskrinkali zaveru: NATO pakt napada SPC u Crnoj Gori", "Vučić, Putin i Si spasavaju Srbiju", "Srpski gromovi obarali apače kao muve")...

Zbog svega ovoga, zapravo ne čudi što je društvena mreža Twitter prije dva mjeseca označila navedene provladine medije, na njihovim profilima, kao i ispod svakog njihovog posta, natpisom "Medij koji sarađuje sa Vladom Srbije“. Tu su "značkicu" na svojim Twitter profilima zaradili Kurir, Tanjug, Informer, Politika, Srpski telegraf, B92 , kao i RTS, Pink.rs, Televizija Happy te Prva TV...

---

image
Teorije urote i korote
---

Sve to može se promatrati i kao kronika manipuliranja novinarskom profesijom, ali i kao zabrinjavajući podsjetnik na vrlo sličnu praksu demoniziranja protivnika iz ratnih devedesetih, odnosno, vremena velikosrpske politike Slobodana Miloševića.

Kako je na ovu temu za tjednik NIN kazao poznati beogradski pisac Filip David, ta "sumanuta strast proglašavanja izdajnika jedan je od najbezočnijih, najprimitivnijih i najopasnijih oblika razračunavanja s neistomišljenicima".

---

image
Hajka na Natašu Kandić
---

"Po naređenju s političkog vrha, tu vrstu etiketiranja prihvaćaju vojnici vladajuće partije, a provodi ga teška artiljerija potkupljenih medija. Opravdana kritika svemoćne vlasti proglašava se antidržavnim djelovanjem, antisrpstvom, antipatriotizmom, što je uvod u političku i medijsku izolaciju, poruka svakom nezadovoljnom ili pobunjenom pojedincu da se verbalno nasilje lako može pretvoriti i pretvara se u tjelesno", dijagnosticirat će David koji je, kao dugogodišnji urednik Dramskog programa Televizije Beograd, i sam bio žrtva političkih čistki početkom devedesetih, ujedno i utemeljitelj Beogradskog kruga, udruženja neovisnih intelektualaca koji su se protivili potezima Miloševićeve vlasti.

---

image
Zbilja, zašto su Hrvati toliko ljubomorni na propagandnog maga? Ah, da, zbog BDP-a...
---

David u retorici Vučićeve vlasti vidi i izravnu vezu s događanjima iz devedesetih: "Bilo bi naivno vjerovati da je sintagmu 'srpski svet' smislio ministar Vulin i da bi on smio takvo što izgovoriti da nije dobio blagoslov s najvišeg mjesta. Svi bliski suradnici predsednika Vučića govore isključivo ono što predsednik misli. 'Srpski svet' izaziva blagu jezu kod naših susjeda, a vjerujem i u Europi jer nas vraća u devedesete i ratne tlapnje o Velikoj Srbiji, Velikoj Hrvatskoj i Velikoj Albaniji"...

---

image
Kad mediji glume pretorijance...
---

Zato i Katarina Živanović u dnevnom listu Danas, jednom od rijetkih medija u Srbiji koji je kritički raspoložen prema Vučićevoj vlasti, konstatira: "Tabloidi postoje svuda u svijetu, ali samo u Srbiji država ima svoje tabloide. Srpska napredna stranka, odnosno njezin predsjednik Aleksandar Vučić, faktički je urednik svih vodećih tabloida u zemlji, u kojima se od njegovog dolaska na vlast 2012. nije pojavio nijedan kritički tekst o njemu. Osim u Kuriru, i to u dva navrata, posebno u fazi 'Srbijo, izvini' koja je kratko trajala, dok se tadašnji vlasnik Aleksandar Rodić nije pomirio s Vučićem".

---

image
Srebrenica? Što je to?!
---

Predrag Popović, zamjenik glavnog urednika magazina Tabloid i bivši Vučićev suradnik u tabloidu Pravda, kaže kako Vučiću bliski mediji "šire političku patologiju", a "naročito se ističu u podjeli društva i proizvodnji neprijatelja koji rade o glavi njihovom glavnom uredniku Vučiću".

"Sudeći po naslovnim stranama naprednjačkih biltena, Vučić je preživio 8998 nepostojećih atentata, koje su na njega pripremali agenti SAS-a, albanski teroristi, mudžahedini, zli tajkuni poput Miroslava Miškovića, kriminalci Luka Bojović i Radoje Zvicer, razni oporbenjaci i tko sve ne", ironičan je Popović.

---

image
Da ne povjeruješ: "Šešelj otkriva..."
---

Rade Veljanovski, profesor beogradskog Fakulteta političkih znanosti u mirovini, zato zaključuje kako srbijanski domaći tabloidi nisu "pod utjecajem“ vlasti, nego su - njezin produkt.

"Oni su dio njihovog propagandnog aparata. To traje godinama i dokaz da je medijski sistem u Srbiji, koji je poslije 2000. krenuo u neku demokratsku reformu i počeo ličiti na europske standarde te se prilagođavati europskom regulatornom okviru, ipak napravio veliki korak unazad. Trebat će još mnogo vremena da se to promijeni, ali s ovom vlašću, to neće biti moguće", pesimističan je Veljanovski.

---

image
Dogodi se...
---

Uostalom, nakon što se načudite "pakelnom šundu" naslova tabloida, kao zadnje crte obmane jednog režima s očitim autokratskim sklonostima, pesimizam se nekako sam nameće kao dominantan osjećaj.

Barem tabloide ne treba čitati između redaka.

---

image
Tabloidna histerija teško da može biti učiteljica (su)života
---

---

image
Ludovic Marin/AFP
---

---

image
Kampanja protiv Đukanovića svim sredstvima
---

---

image
'Svešteno lice' u službi Vučićevog PR-a
---

---

image
Spasitelj. Ne Bojsi, Vučić!
---

---

image
Urota je razotkrivena!
---

---

image
A strijelac je...
---

---

image
Možda niste znali...
---

---

image
Dominacija do posljednjeg retka... tabloida
---

---

image
Vučić u ulozi žrtve
---

---

image
Što ti je bratska suradnja!
---

---

image
Mafijaši, tajkuni i stranci... svi su se urotili protiv Vučića
---

---

image
Neprijatelji ne štede niti djecu... Istina, sin odavno nije maloljetan, a i voli se družiti sa sumnjivim tipovima
---

---

image
Briga za građane iznad svega
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ludovic Marin/AFP Attila Kisbenedek/AFP

Raskrinkan još jedan monstruozan plan

Tabloidna histerija teško da može biti učiteljica (su)života

Još jedna zavjera...

Ako niste znali...

I to ti je prijatelj!

Spasitelj. Ne Bojsi, Vučić!

'Svešteno lice' u službi Vučićevog PR-a

Ljubomora, što bi drugo

A strijelac je...

Možda niste znali...

Urota je razotkrivena!

Pa ti vidi...

Žrtva na plaći predsjednika države

Dogodi se...

Hajka na Natašu Kandić

Svaka sličnost s naslovnicama stripova nije plod vaše mašte

Zbilja, zašto su Hrvati toliko ljubomorni na propagandnog maga? Ah, da, zbog BDP-a...

Kampanja protiv Đukanovića svim sredstvima

Valjda će na kraju sve biti u redu!

Sve je jasno...

Neprijatelji ne štede niti djecu... Istina, sin odavno nije maloljetan, a i voli se družiti sa sumnjivim tipovima

Pučisti na državnoj plaći

I tako je i Nebojša Stefanović dospio na listu neprijatelja, a Vučić je preživio još jedan podmukli pokušaj rušenja, kao kakav akcijski superjunak

Kad mediji glume pretorijance...

Mafijaši, tajkuni i stranci... svi su se urotili protiv Vučića

U obrani predsjedničke obitelji

Vučić u ulozi žrtve

Batman i Superman su ”out”!

Da ne povjeruješ: ”Šešelj otkriva...”

Briga za građane iznad svega

Protuobavještajni tisak

Zakuhaj pa štiti

Srebrenica? Što je to?!

Teorije urote i korote

Dominacija do posljednjeg retka... tabloida

Što ti je bratska suradnja!
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/regija/kako-je-vucic-prezivio-8998-atentata-i-6357-lazi-na-racun-svoga-sina-zatim-lezbo-napad-s-kosova-i-sve-paklene-planove-zapadnih-sila-kojima-smeta-jaka-srbija-1136933 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f73a8d0bd926f4b872ad1fa58a5bd70f38d53e43 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Batman+i+Superman+su+%E2%80%98out%E2%80%98%3A+Kako+je+Vu%C4%8Di%C4%87+pre%C5%BEivio+8998+atentata+i+6357+la%C5%BEi+na+ra%C4%8Dun+svoga+brata%2C+zatim+lezbo+napad+s+Kosova+i+sve+paklene+planove+zapadnih+sila+kojima+%E2%80%98smeta+jaka+Srbija%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fkako-je-vucic-prezivio-8998-atentata-i-6357-lazi-na-racun-svoga-sina-zatim-lezbo-napad-s-kosova-i-sve-paklene-planove-zapadnih-sila-kojima-smeta-jaka-srbija-1136933 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fregija%2Fkako-je-vucic-prezivio-8998-atentata-i-6357-lazi-na-racun-svoga-sina-zatim-lezbo-napad-s-kosova-i-sve-paklene-planove-zapadnih-sila-kojima-smeta-jaka-srbija-1136933 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => tabloidi: zadnja crta obmane [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Regijatabloidi: zadnja crta obmane

Batman i Superman su ‘out‘: Kako je Vučić preživio 8998 atentata i 6357 laži na račun svoga brata, zatim lezbo napad s Kosova i sve paklene planove zapadnih sila kojima ‘smeta jaka Srbija‘

21. listopada 2021. - 20:30

Kada Aleksandar Vučić miroljubivim tonom kaže da mu ne pada na pamet nikoga vrijeđati ili odgovarati na nečije "niske i plitke uvrede", onda samo treba osluhnuti što će idućih dana govoriti – njegov imenjak Vulin.

Aktualni ministar unutarnjih poslova ujedno je i dežurni Vučićev trbuhozborac, zadužen za izgovaranje onoga što predsjednik Srbije i prvi čovjek Srpske napredne stranke zapravo misli, ali koji put, iz čisto taktičkih razloga, ne želi ili ne može javno izreći.

Samo, nije ni Vulin svemoguć. E, pa baš zato postoje – tabloidi bliski vlasti. Od Kurira do Informera, a tu su i Alo!, Objektiv, Srpski telegraf...

Oni su – naravno, uz tv programe pod kontrolom vlasti - ključni dio Vučićeve propagandne mašinerije, a iz njihovih je naslova i uređivačke politike lako ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 01:41