StoryEditorOCM
Politikadva brda

Prvi put nakon izbora susrest će se Milanović i Plenković, evo kojim povodom

Piše Vijesti SD
25. travnja 2024. - 08:46

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa, danas oko 12.30 u Hrvatsku u Zagreb stiže prvih 6 od 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske. Dovest će ih piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji su se za to obučavali mjesecima.

MORH je objavio da će biti organiziran svečani doček. “Svečani doček prvih šest od ukupno 12 višenamjenskih borbenih aviona Rafale iz Francuske Republike, održat će se u vojarni ‘Pukovnik Marko Živković’ u Velikoj Gorici u četvrtak 25. travnja 2024. godine s početkom u 12:30 sati.

Na svečanosti će sudjelovati premijer Andrej Plenković, ali i predsjednik Zoran Milanović. Ovo je prvi put da će se premijer i predsjednik susresti nakon izbora.

Svečanosti će, uz brojne državne dužnosnike, predstavnike Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske, Ureda Predsjednika RH, civilne i vojne uzvanike iz Hrvatske i inozemstva, nazočiti i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, načelnik Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Tihomir Kundid i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva general-bojnik Michael Križanec. MORH je objavio kako će prelet izvesti naši piloti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:24