StoryEditorOCM
HrvatskaVELIKA ŠKRTICA

Vindija je prva uvela neodvojive čepove za mlijeko u tetrapaku. Najednom su nestali, evo i zašto

Piše Dora Koretić/Jutarnji list
25. veljače 2024. - 09:05

Prvo se činilo kao greška, a onda su potrošači brzo shvatili da će im to od srpnja ove godine biti sudbina - da se čepovi neće moći odvajati od plastičnih boca i tetrapaka jer je EU to uvela kao pravilo u želji da smanji faktor zagađenja od plastičnih čepova, piše Jutarnji list.

Među prvima je tu praksu uvela Vindija - tvrtka je još prošle godine na police trgovina plasirala mlijeko u tetrapaku s neodvojivim čepom, no nakon nekoliko mjeseci nestalo je iz ponude, što nas je nagnalo da upitamo zašto.

Je li problem možda bio u potrošačima kojima se nove vrste čepova nisu svidjele?

Je li Vindija zbog toga primala prigovore kupaca?

I ako da - na što su se žalili?

Kako doznajemo iz ove kompanije, niti jedan od navedenih razloga nije razlog nestanka pakiranja s neodvojivim čepom.

Radilo se, kažu, o limitiranoj seriji koja je s polica iščeznula nakon što se rasprodala, ali će kupce dočekati opet u srpnju ove godine, kad na snagu stupa ta obveza.

"Kako bi kao lider na domaćem tržištu pripremili naše kupce na nadolazeće promjene te osigurali najkvalitetnija rješenja, u Vindiji smo već tijekom prošle godine počeli uvoditi navedenu ambalažu za naše proizvode. Neodvojivi čepovi tako se već dulje razdoblje nalaze na kartonskim pakiranjima sokova Vindi, a tijekom 2023. godine na policama trgovina mogla se pronaći limitirana serija pakiranja s neodvojivim čepovima za mliječne napitke i mlijeka. Budući da je bila riječ o inicijalnoj, odnosno testnoj fazi primjene ovakvih rješenja, u ovom se trenutku na policama nalaze Vindijini mliječni napitci i mlijeka u uobičajenoj ambalaži s odvojivim čepovima te će od srpnja 2024., sukladno Direktivi EU, kupcima na raspolaganju biti isključivo pakiranja s neodvojivim čepovima koje dalje razvijamo u suradnji s tvrtkom Tetra Pak kao globalnim liderom u ovom području", pojasnili su iz Vindije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:43