stdClass Object ( [id] => 483015 [title] => Plenković krenuo u konačni obračun, napravio totalnu čistku: smijenjen Ivan Kovačić i još 10 Mostovih državnih tajnika! [alias] => plenkovic-krenuo-u-konacni-obracun-napravio-totalnu-cistku-smijenjen-ivan-kovacic-i-jos-10-mostovih-drzavnih-tajnika [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

14:25 - Sa službenih stranica Vlade uklonjen je i Ivan Kovačić. Više ni u virtualnoj stvarnosti nema Mostovih ministara...

13:30 - Aposlutno nemam problema da me Sabor razriješi. Glasao sam po savjesti, glasao bih opet isto. Ljudi koji su odgovorni za ovu situaciju moraju odgovarati. Na kraju možda bude odgovarao i onaj koji održava takvu situaciju",  poručio je smijenjeni Ante Šprlje aludirajući na premijera Plenkovića.

- Želio bih reći da Orepić nije pozivao narod na cestu, no blisko mi je njegovo stajalište. Jasno je da se dirnulo osinje gnijezdo i da nitko ne smije imati mišljenje. Ukinimo onda glasovanje na Vladi općenito", rekao je Šprlje te na kraju dodao da se nakon svega osjeća ponosno jer je mislio svojom glavom i nitko mu nije suflirao.

12:55 - Šef SDP-a, Davor Bernardić, komentirao je hoće li SDP podržati smjenu Bože Petrova.

"SDP neće držati lojtre HDZ-u koji štiti mutne interese. Što se tiče brakorazvodne parnice, ne namjeravamo biti vojaeri i viriti ljudima u spavaću sobu. U brakorazvodnoj parnici HDZ i Most će sami sudjelovati.

Ono što su zajedno startali, to mora zajedno i završiti. Plenković očito štiti mutne interese i to je očito", rekao je Bernardić.

12:42 - Božo Petrov najavio je kako će se u 13 sati obratiti javnosti.

12:40 - Vlada je održala telefonsku sjednicu na kojoj je prije prije pola sata smijenila potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića te još 10 Mostovih državnih tajnika, doznaje Jutarnji iz Banskih dvora.

Pljuska Plenkoviću kakvu HDZ ne pamti: Vukovarski ogranak stranke potpuno bojkotirao skup sa svojim predsjednikom!

Orepić jutros uredno stigao na posao u MUP: Narod bi trebao hitno reagirati! Plenković ne štiti Marića nego Dalić

Pitali smo čitatelje Slobodne podržavaju li Plenkovićevu 'sječu mostovaca', rezultati su vrlo, vrlo zanimljivi

12:00 - Predstavnici manjina u Saboru dali su svoje potpise za smjenu Bože Petrova s mjesta predsjednika Sabora te za imenovanje HDZ-ovog Gordana Jandrokovića njegovim nasljednikom, javlja N1.

Inače, da bi pokrenuli proceduru opoziva predsjednika Sabora treba im 40 potpisa.

11:30 - Ministar financija Zdravko Marić komentirao je optužbe Nikole Grmoje kako u Agrokoru nije bilo poreznog nadzora proteklih deset godina.

Svemu je prethodio jedan telefonski poziv: evo kako je čovjek zbog kojeg Plenković sve stavlja na kocku došao u Banske dvore

Pozadina Plenkovićevog iznenadnog napada na Most kojim je iznenadio i vlastitu stranku: 'Potpuno sam šokiran, ne znam što se događa!'


- Porezna uprava je samostalna i jedinstvena u svom djelovanju i radi sukladno propisima donesenima u Saboru'. Ja ne znam koliko je poreznih nadzora u Agrokoru bilo. Nije na ministru da daje naloge - zaključio je Marić te dodao:

- Što se tiče velikih poreznih obveznika, imamo jedan poseban odjel. On kao i ostale službe Porezne uprave, funkcionria po principu dostavljenih poreznih prijava. U slučaju velikih poreznih obveznika, kontinuirano se provodi nadzor", rekao je Marić.

Upitan za komentar vezan uz primjedbu mostova Nikole Grmoje, koji je rekao da se porezni nadzor u Agrokoru nije provodio od 2007. godine, Marić je rekao da za obrazloženje treba pitati onoga tko je iznio te podatke.

- Ne želim to komentirati. Nekoliko sam puta rekao da kao ministar financija, državni dužnosnik, postoje instituti koji nas obvezuju na suzdržavanje od komentara, a to je institut porezne tajne. Ne mogu komentirati, onaj tko je to iznio treba ga pitati odakle mu informacija. Ja se zalažem za napredak svih institucija, pogotovo onih u okviru mog ministarstva. Ja i dalje stojim iza Porezne uprave i smatram da radi dobar posao - rekao je Marić.

Dotaknuo se i svoje izjave uoči krize u Agrokoru.

- Bilo je insinuacija i spekulacija o velikom poreznom dugu. Porezna uprava u okviru svojih nadležnosti provodi sve mjere za naplatu svih poreznih dugova svih poreznih obveznika, nijedan nema nikakav preferencijalni status, procedure su jednake za sve. Ja podatke koje je iznio Grmoja niti ne znam.

Izrečene su dosta teške optužbe, a ja ću i ovaj puta reći - izrazito neutemeljene, i sigurno da ću ih argumentirano odbaciti. Išlo se i na ono najniže i na ugrožavanje mog ljudskog integriteta i dostojanstva. U Saboru će se to, vjerujem, nastaviti, ali barem ću imati priliku da odgovorim i argumentirano pobijem neutemeljene optužbe i prezentiram da sam od prvog dana radio u javnom interesu i da o mom radu najbolje govore dosadašnji rezultati - ustvrdio  je Marić.

Na pitanje misli li da će i nakon saborske rasprave zakazane za srijedu ostati ministar financija, Marić je kratko kazao da će se to tek vidjeti.

- Ta rasprava će biti prilika da isključivo snagom argumenata odbacim optužbe i zaštitim svoj integritet. Sve što mi se stavlja na teret su manipulacije i insinuacije. Nisam dobio niti priliku da nešto kažem na tu temu - tvrdi Marić.

11:15 - Izjavu daje ministrica gospodarstva Martina Dalić: 'U Agrokoru nikad nisam radila, Todorića sam srela par puta. Porezni nadzor se radi temeljem analize rizika', poručila je ministrica.


'U Agrokoru nisam radila i ne mogu znati kad je obavljen porezni nadzor': Dalić odgovorila na optužbe Mosta​

10:20 - "Bi li se izjavom ministra Orepića trebala pozabaviti neka tijela?'', pitao je zastupnike HDZ-ov Branko Bačić oštro osudivši jutrošnju Orepićevu izjavu u kojoj je potzvao narod da reagira na Plenkovićevo uzurpiranje vlasti. 

Orepić jutros uredno stigao na posao u MUP: Narod bi trebao hitno reagirati, ovo je uzurpacija vlasti! U ozbiljnoj smo političkoj krizi, a Plenković ne štiti Marića nego Martinu Dalić​

10:10 - Petrov je kazao da će rasprava o Mariću biti zakazana u srijedu, 3. svibnja.

Petrov je poručio i što treba učiniti ukoliko se namjerava tražiti njegova smjena s dužnosti predsjednika parlamenta.

- Ako se namjerava tražiti opoziv predsjednika Sabora, neka se dostave potpisi kako bi se ta točka mogla uvrstiti u dnevni red - rekao je Petrov.

 Razrješenje predsjednika Sabora može zatražiti saborski klub ili najmanje 40 zastupnika. Klub HDZ-a već prikuplja potpise za smjenu Petrova.

09:53 - Predstavit ću nove informacije koje će uzdrmati politički sustav ove zemlje, pokazati da institucije ne funkcioniraju. Premijer Plenković je prije nekoliko dana bio upoznat s informacijama do kojih smo mi došli i zbog kojih smo tražili da ministar Marić treba otići.

Došao je iz Agrokora na mjesto ministra financija i u godinu i pol, otkad je on ministar financija, porezni nadzor nije ušao u Agrokor d.d., koncern vrijedan 50 milijardi kuna, dok istovremeno za 3 kune viška u blagajni teroriziraju se naši ugostitelji.

Možda još gora stuacija, od 2007. godine porezni nadzor nikad nije ušao u Agrokor, koncern vrijedan 50 milijardi kuna.
O kakvim institucijama pričamo? O kakvoj državi pričamo? Je li to Hrvatska za kakvu su se branitelji borili? Hrvatsku, koja je Gazdin feud?

Premijer koji je upoznat s tim štiti Marića, smjenjuje tri ministra koji rade svoj posao. O kakvoj se tu kolegijalnosti može govoriti? Premijer treba štititi zakonitost, a on je odlučio štititi ministra, za vrijeme kojega u godinu i pol dana porezni nadzor ušao u Agrokor d.d.

Pljuska Plenkoviću kakvu HDZ ne pamti: Vukovarski ogranak stranke potpuno bojkotirao skup sa svojim predsjednikom!

Orepić jutros uredno stigao na posao u MUP: Narod bi trebao hitno reagirati! Plenković ne štiti Marića nego Dalić

Svemu je prethodio jedan telefonski poziv: evo kako je čovjek zbog kojeg Plenković sve stavlja na kocku došao u Banske dvore

Pozadina Plenkovićevog iznenadnog napada na Most kojim je iznenadio i vlastitu stranku: 'Potpuno sam šokiran, ne znam što se događa!'


Osim toga, Porezna uprava je odbijala dati informacije o tome koliki je porezni dug Agrokora. Oni nisu ni znali koliki je dug, jer nisu ušli u Agrokor. Premijer je odlučio štititi Gazdu, ministra financija, smijeniti tri ministra koji rade svoj posao i on priča o nekakvoj kolegijalnosti?

Mi smo odgovorni narodu, državi, institucijama i vrlo rado će naši ministri napustiti funkciju kad ovdje bude 76 ruku koje su za to. Nećemo dozvoliti da premijer ugrožava stabilnost Republike Hrvatske.

Ja znam da mi smetamo, ali smetat ćemo i boriti se za građane -  završio je Grmoja svoje izlaganje, što su brojni zastupnici pozdravili pljeskom.

09:37 - Saborska sjednica u petak započela je 10-minutnom stankom. Naime, Mostov Nikola Grmoja zatražio stanku zbog novih informacija koje će baciti novo svjetlo o situaciji u Agrokoru i jučerašnjem potezu premijera Andreja Plenkovića.
I SDP i HDZ zatražili su stanku zbog aktualne političke situacije.

09:37 - Saborska sjednica u petak započela je 10-minutnom stankom. Naime, Mostov Nikola Grmoja zatražio stanku zbog novih informacija koje će baciti novo svjetlo o situaciji u Agrokoru i jučerašnjem potezu premijera Andreja Plenkovića.
I SDP i HDZ zatražili su stanku zbog aktualne političke situacije.

08:15 - Hrvatski sabor u petak nastavlja sjednicu raspravom o konačnom prijedlogu Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda kojim se e-cigarete izjednačuju s ostalim duhanskim proizvodima, nakon čega bi trebalo glasovati o dosad raspravljenim točkama.

Tim zakonom domaće zakonodavstvo usklađuje se s pravnim pravilima Europske unije, zbog čijeg kašnjenja su Hrvatskoj prijetile sankcije Europske unije, a kojim se, među ostalim e-cigarete izjednačuju s ostalim duhanskim proizvodima te se zabranjuje njihova uporaba na mjestima gdje je zabranjeno pušenje.

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => telefonska SJEDNICA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2017-04-28 10:46:00 [created_by] => 39370 [created_by_alias] => PSD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2017-04-28 14:43:49 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2017-04-28 14:35:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 61973 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2017\/04\/28\/omis_vrtic13-090616.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/04\/28\/SD Portal\/8665883.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/04\/28\/SD Portal\/8665875.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/04\/28\/SD Portal\/8665872.jpg","\/Archive\/Images\/2017\/04\/28\/SD Portal\/8665884.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["omis_vrtic13-090616","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1246x840"},{"size0":"1200x799"},{"size0":"1200x799"},{"size0":"1200x799"},{"size0":"1200x799"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4210695 Threads: 3 Questions: 128985206 Slow queries: 55601 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3895404 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/plenkovic-krenuo-u-konacni-obracun-napravio-totalnu-cistku-smijenjen-ivan-kovacic-i-jos-10-mostovih-drzavnih-tajnika-483015 [printLink] => /vijesti/hrvatska/plenkovic-krenuo-u-konacni-obracun-napravio-totalnu-cistku-smijenjen-ivan-kovacic-i-jos-10-mostovih-drzavnih-tajnika-483015?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 366901 [name] => Sabor [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sabor [link] => /tag/sabor ) [1] => stdClass Object ( [id] => 505119 [name] => Nikola Grmoja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nikola-grmoja [link] => /tag/nikola-grmoja ) [2] => stdClass Object ( [id] => 311739 [name] => raspad koalicije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => raspad-koalicije [link] => /tag/raspad-koalicije ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => telefonska SJEDNICA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Plenković krenuo u konačni obračun, napravio totalnu čistku: smijenjen Ivan Kovačić i još 10 Mostovih državnih tajnika! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-20-06-18-39370 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/04/28/omis_vrtic13-090616.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => omis_vrtic13-090616 [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/04/28/omis_vrtic13-090616.jpg [title] => omis_vrtic13-090616 ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/04/28/SD Portal/8665883.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/04/28/SD Portal/8665875.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/04/28/SD Portal/8665872.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2017/04/28/SD Portal/8665884.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

14:25 - Sa službenih stranica Vlade uklonjen je i Ivan Kovačić. Više ni u virtualnoj stvarnosti nema Mostovih ministara...

13:30 - Aposlutno nemam problema da me Sabor razriješi. Glasao sam po savjesti, glasao bih opet isto. Ljudi koji su odgovorni za ovu situaciju moraju odgovarati. Na kraju možda bude odgovarao i onaj koji održava takvu situaciju",  poručio je smijenjeni Ante Šprlje aludirajući na premijera Plenkovića.

- Želio bih reći da Orepić nije pozivao narod na cestu, no blisko mi je njegovo stajalište. Jasno je da se dirnulo osinje gnijezdo i da nitko ne smije imati mišljenje. Ukinimo onda glasovanje na Vladi općenito", rekao je Šprlje te na kraju dodao da se nakon svega osjeća ponosno jer je mislio svojom glavom i nitko mu nije suflirao.

12:55 - Šef SDP-a, Davor Bernardić, komentirao je hoće li SDP podržati smjenu Bože Petrova.

"SDP neće držati lojtre HDZ-u koji štiti mutne interese. Što se tiče brakorazvodne parnice, ne namjeravamo biti vojaeri i viriti ljudima u spavaću sobu. U brakorazvodnoj parnici HDZ i Most će sami sudjelovati.

Ono što su zajedno startali, to mora zajedno i završiti. Plenković očito štiti mutne interese i to je očito", rekao je Bernardić.

12:42 - Božo Petrov najavio je kako će se u 13 sati obratiti javnosti.

12:40 - Vlada je održala telefonsku sjednicu na kojoj je prije prije pola sata smijenila potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića te još 10 Mostovih državnih tajnika, doznaje Jutarnji iz Banskih dvora.

Pljuska Plenkoviću kakvu HDZ ne pamti: Vukovarski ogranak stranke potpuno bojkotirao skup sa svojim predsjednikom!

Orepić jutros uredno stigao na posao u MUP: Narod bi trebao hitno reagirati! Plenković ne štiti Marića nego Dalić

Pitali smo čitatelje Slobodne podržavaju li Plenkovićevu 'sječu mostovaca', rezultati su vrlo, vrlo zanimljivi

12:00 - Predstavnici manjina u Saboru dali su svoje potpise za smjenu Bože Petrova s mjesta predsjednika Sabora te za imenovanje HDZ-ovog Gordana Jandrokovića njegovim nasljednikom, javlja N1.

Inače, da bi pokrenuli proceduru opoziva predsjednika Sabora treba im 40 potpisa.

11:30 - Ministar financija Zdravko Marić komentirao je optužbe Nikole Grmoje kako u Agrokoru nije bilo poreznog nadzora proteklih deset godina.

Svemu je prethodio jedan telefonski poziv: evo kako je čovjek zbog kojeg Plenković sve stavlja na kocku došao u Banske dvore

Pozadina Plenkovićevog iznenadnog napada na Most kojim je iznenadio i vlastitu stranku: 'Potpuno sam šokiran, ne znam što se događa!'


- Porezna uprava je samostalna i jedinstvena u svom djelovanju i radi sukladno propisima donesenima u Saboru'. Ja ne znam koliko je poreznih nadzora u Agrokoru bilo. Nije na ministru da daje naloge - zaključio je Marić te dodao:

- Što se tiče velikih poreznih obveznika, imamo jedan poseban odjel. On kao i ostale službe Porezne uprave, funkcionria po principu dostavljenih poreznih prijava. U slučaju velikih poreznih obveznika, kontinuirano se provodi nadzor", rekao je Marić.

Upitan za komentar vezan uz primjedbu mostova Nikole Grmoje, koji je rekao da se porezni nadzor u Agrokoru nije provodio od 2007. godine, Marić je rekao da za obrazloženje treba pitati onoga tko je iznio te podatke.

- Ne želim to komentirati. Nekoliko sam puta rekao da kao ministar financija, državni dužnosnik, postoje instituti koji nas obvezuju na suzdržavanje od komentara, a to je institut porezne tajne. Ne mogu komentirati, onaj tko je to iznio treba ga pitati odakle mu informacija. Ja se zalažem za napredak svih institucija, pogotovo onih u okviru mog ministarstva. Ja i dalje stojim iza Porezne uprave i smatram da radi dobar posao - rekao je Marić.

Dotaknuo se i svoje izjave uoči krize u Agrokoru.

- Bilo je insinuacija i spekulacija o velikom poreznom dugu. Porezna uprava u okviru svojih nadležnosti provodi sve mjere za naplatu svih poreznih dugova svih poreznih obveznika, nijedan nema nikakav preferencijalni status, procedure su jednake za sve. Ja podatke koje je iznio Grmoja niti ne znam.

Izrečene su dosta teške optužbe, a ja ću i ovaj puta reći - izrazito neutemeljene, i sigurno da ću ih argumentirano odbaciti. Išlo se i na ono najniže i na ugrožavanje mog ljudskog integriteta i dostojanstva. U Saboru će se to, vjerujem, nastaviti, ali barem ću imati priliku da odgovorim i argumentirano pobijem neutemeljene optužbe i prezentiram da sam od prvog dana radio u javnom interesu i da o mom radu najbolje govore dosadašnji rezultati - ustvrdio  je Marić.

Na pitanje misli li da će i nakon saborske rasprave zakazane za srijedu ostati ministar financija, Marić je kratko kazao da će se to tek vidjeti.

- Ta rasprava će biti prilika da isključivo snagom argumenata odbacim optužbe i zaštitim svoj integritet. Sve što mi se stavlja na teret su manipulacije i insinuacije. Nisam dobio niti priliku da nešto kažem na tu temu - tvrdi Marić.

11:15 - Izjavu daje ministrica gospodarstva Martina Dalić: 'U Agrokoru nikad nisam radila, Todorića sam srela par puta. Porezni nadzor se radi temeljem analize rizika', poručila je ministrica.


'U Agrokoru nisam radila i ne mogu znati kad je obavljen porezni nadzor': Dalić odgovorila na optužbe Mosta​

10:20 - "Bi li se izjavom ministra Orepića trebala pozabaviti neka tijela?'', pitao je zastupnike HDZ-ov Branko Bačić oštro osudivši jutrošnju Orepićevu izjavu u kojoj je potzvao narod da reagira na Plenkovićevo uzurpiranje vlasti. 

Orepić jutros uredno stigao na posao u MUP: Narod bi trebao hitno reagirati, ovo je uzurpacija vlasti! U ozbiljnoj smo političkoj krizi, a Plenković ne štiti Marića nego Martinu Dalić​

10:10 - Petrov je kazao da će rasprava o Mariću biti zakazana u srijedu, 3. svibnja.

Petrov je poručio i što treba učiniti ukoliko se namjerava tražiti njegova smjena s dužnosti predsjednika parlamenta.

- Ako se namjerava tražiti opoziv predsjednika Sabora, neka se dostave potpisi kako bi se ta točka mogla uvrstiti u dnevni red - rekao je Petrov.

 Razrješenje predsjednika Sabora može zatražiti saborski klub ili najmanje 40 zastupnika. Klub HDZ-a već prikuplja potpise za smjenu Petrova.

09:53 - Predstavit ću nove informacije koje će uzdrmati politički sustav ove zemlje, pokazati da institucije ne funkcioniraju. Premijer Plenković je prije nekoliko dana bio upoznat s informacijama do kojih smo mi došli i zbog kojih smo tražili da ministar Marić treba otići.

Došao je iz Agrokora na mjesto ministra financija i u godinu i pol, otkad je on ministar financija, porezni nadzor nije ušao u Agrokor d.d., koncern vrijedan 50 milijardi kuna, dok istovremeno za 3 kune viška u blagajni teroriziraju se naši ugostitelji.

Možda još gora stuacija, od 2007. godine porezni nadzor nikad nije ušao u Agrokor, koncern vrijedan 50 milijardi kuna.
O kakvim institucijama pričamo? O kakvoj državi pričamo? Je li to Hrvatska za kakvu su se branitelji borili? Hrvatsku, koja je Gazdin feud?

Premijer koji je upoznat s tim štiti Marića, smjenjuje tri ministra koji rade svoj posao. O kakvoj se tu kolegijalnosti može govoriti? Premijer treba štititi zakonitost, a on je odlučio štititi ministra, za vrijeme kojega u godinu i pol dana porezni nadzor ušao u Agrokor d.d.

Pljuska Plenkoviću kakvu HDZ ne pamti: Vukovarski ogranak stranke potpuno bojkotirao skup sa svojim predsjednikom!

Orepić jutros uredno stigao na posao u MUP: Narod bi trebao hitno reagirati! Plenković ne štiti Marića nego Dalić

Svemu je prethodio jedan telefonski poziv: evo kako je čovjek zbog kojeg Plenković sve stavlja na kocku došao u Banske dvore

Pozadina Plenkovićevog iznenadnog napada na Most kojim je iznenadio i vlastitu stranku: 'Potpuno sam šokiran, ne znam što se događa!'


Osim toga, Porezna uprava je odbijala dati informacije o tome koliki je porezni dug Agrokora. Oni nisu ni znali koliki je dug, jer nisu ušli u Agrokor. Premijer je odlučio štititi Gazdu, ministra financija, smijeniti tri ministra koji rade svoj posao i on priča o nekakvoj kolegijalnosti?

Mi smo odgovorni narodu, državi, institucijama i vrlo rado će naši ministri napustiti funkciju kad ovdje bude 76 ruku koje su za to. Nećemo dozvoliti da premijer ugrožava stabilnost Republike Hrvatske.

Ja znam da mi smetamo, ali smetat ćemo i boriti se za građane -  završio je Grmoja svoje izlaganje, što su brojni zastupnici pozdravili pljeskom.

09:37 - Saborska sjednica u petak započela je 10-minutnom stankom. Naime, Mostov Nikola Grmoja zatražio stanku zbog novih informacija koje će baciti novo svjetlo o situaciji u Agrokoru i jučerašnjem potezu premijera Andreja Plenkovića.
I SDP i HDZ zatražili su stanku zbog aktualne političke situacije.

09:37 - Saborska sjednica u petak započela je 10-minutnom stankom. Naime, Mostov Nikola Grmoja zatražio stanku zbog novih informacija koje će baciti novo svjetlo o situaciji u Agrokoru i jučerašnjem potezu premijera Andreja Plenkovića.
I SDP i HDZ zatražili su stanku zbog aktualne političke situacije.

08:15 - Hrvatski sabor u petak nastavlja sjednicu raspravom o konačnom prijedlogu Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih i srodnih proizvoda kojim se e-cigarete izjednačuju s ostalim duhanskim proizvodima, nakon čega bi trebalo glasovati o dosad raspravljenim točkama.

Tim zakonom domaće zakonodavstvo usklađuje se s pravnim pravilima Europske unije, zbog čijeg kašnjenja su Hrvatskoj prijetile sankcije Europske unije, a kojim se, među ostalim e-cigarete izjednačuju s ostalim duhanskim proizvodima te se zabranjuje njihova uporaba na mjestima gdje je zabranjeno pušenje.

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
omis_vrtic13-090616




[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/plenkovic-krenuo-u-konacni-obracun-napravio-totalnu-cistku-smijenjen-ivan-kovacic-i-jos-10-mostovih-drzavnih-tajnika-483015 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=805f6f1c2eee029c4778f55bc9d31b6102016dd5 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Plenkovi%C4%87+krenuo+u+kona%C4%8Dni+obra%C4%8Dun%2C+napravio+totalnu+%C4%8Distku%3A+smijenjen+Ivan+Kova%C4%8Di%C4%87+i+jo%C5%A1+10+Mostovih+dr%C5%BEavnih+tajnika%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fplenkovic-krenuo-u-konacni-obracun-napravio-totalnu-cistku-smijenjen-ivan-kovacic-i-jos-10-mostovih-drzavnih-tajnika-483015 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fplenkovic-krenuo-u-konacni-obracun-napravio-totalnu-cistku-smijenjen-ivan-kovacic-i-jos-10-mostovih-drzavnih-tajnika-483015 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => telefonska SJEDNICA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskatelefonska SJEDNICA

Plenković krenuo u konačni obračun, napravio totalnu čistku: smijenjen Ivan Kovačić i još 10 Mostovih državnih tajnika!

Piše PSD
28. travnja 2017. - 16:35
omis_vrtic13-090616

14:25 - Sa službenih stranica Vlade uklonjen je i Ivan Kovačić. Više ni u virtualnoj stvarnosti nema Mostovih ministara...

13:30 - Aposlutno nemam problema da me Sabor razriješi. Glasao sam po savjesti, glasao bih opet isto. Ljudi koji su odgovorni za ovu situaciju moraju odgovarati. Na kraju možda bude odgovarao i onaj koji održava takvu situaciju",  poručio je smijenjeni Ante Šprlje aludirajući na premijera Plenkovića.

- Želio bih reći da Orepić nije pozivao narod na cestu, no blisko mi je njegovo stajalište. Jasno je da se dirnulo osinje gnijezdo i da nitko ne smije imati mišljenje. Ukinimo onda glasovanje na Vladi općenito", rekao je Šprlje te na kraju dodao da se nakon svega osjeća ponosno jer je mislio svojom glavom i nitko mu nije suflirao.

12:55 - Šef SDP-a, Dav...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 22:06