stdClass Object ( [id] => 224959 [title] => HZZO ispituje bolovanje zviždačice; Jovev: Na roditeljskom dopustu sam radila za HDZ; Načelnik Lipovljana: Županica nije platila domjenak [alias] => hzzo-ispituje-bolovanje-zvizdacice-jovev-na-roditeljskom-dopustu-sam-radila-za-hdz-nacelnik-lipovljana-zupanica-nije-platila-domjenak [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zatražio je kontrolu bolovanja Jasmine Jovev, zviždačice koja je u HTV-ovoj emisiji Nu2 ispričala da je osobno sudjelovala u lažnim isplatama iz proračuna Sisačko-moslavačke županije na zahtjev županice Marine Lovrić Menzel.

Jovev je u svom 20-minutnom razgovoru s voditeljem emisije Aleksandrom Stankovićem, među ostalim, kazala da je otišla na bolovanje kako bi odgodila otkaz kojeg je trebala dobiti nakon što je upozorila na nezakonitosti, pa HZZO sumnja da je došlo do zlouporabe instituta bolovanja.

Prema izjavama županice Lovrić Menzel, Jovev je još uvijek zaposlenica županije, ali nije raspoređena na konkretno radno mjesto.

N. ŠKARIČIĆ

Jovev: Za vrijeme roditeljskog dopusta odradila sam nekoliko tjedana predizborne kampanje za HDZ

– Na bolovanju sam bila nekoliko dana nakon čega sam aktivirala šest mjeseci roditeljskog dopusta, koji su u Županiji odobrili, i na koji sam imala pravo po zakonu. Za vrijeme tog roditeljskog dopusta odradila sam nekoliko tjedana predizborne kampanje za HDZ-ova kandidata Ivu Žinića na razini Županije.

Nakon što mi je rodiljski dopust završio 22. listopada 2013., dolazim na posao i tada mi uručuju rješenje da sam stavljena na raspolaganje jer su napravili novu sistematizaciju poslova i ukinuli moje radno mjesto – rekla je za Večernji list Jasmina Jovev.

Jovanović: Ako je istina, Merzel ne može ostati u SDP-u


Ministar znanosti, obrazovanja i sporta i član Predsjedništva SDP-a Željko Jovanović rekao je danas u Puli da optužbe u vezi sa županicom Lovrić-Merzel ne mogu ugroziti stabilnost Vlade jer nju ne može ništa ugroziti budući da je " vrlo vjerodostojna".

Vladine odluke koje su donesene u posljednje vrijeme, i kad je riječ o drugom eksponiranom slučaju (Šegon op.a), donesene su kako bi se pokazalo da je jedan od osnovnih kapitala koje ona ima upravo vjerodostojnost i borba za interese građana, a ne za osobne interese pojedinih ljudi u njoj ili za pomoćnike u pojednim ministarstvima, rekao je Jovanović.

"A ako se bilo koja od jučerašnjih optužbi na račun sisačko-moslovačke županice Marine Lovrić-Merzel pokaže točnom, takva osoba ne može biti član SDP-a", dodao je.

Komentirajući jučerašnje optužbe bivše predstojnice županičina kabineta Jasmine Jovev iz HTV-ove emisije "Nedjeljom u 2", Jovanović je ocijenio da je riječ o monstruoznim optužbama.

"U ovom trenutku ne mogu donijeti konačan sud dok ne vidim izvješće USKOK-a i DORH-a koji su službeno naznačili da su pokrenuli istragu", rekao je Jovanović u Puli, gdje je danas potpisao sporazum o javno-privatnom partnerstvu u sklopu kojeg se u Istri pokreće projekt izgradnje i rekonstrukcije četiriju škola.

Ocijenivši kako je prepoznatljivost u politici izgradio kao predsjednik Vijeća za borbu protiv korupcije, dok je bio saborski zastupnik, Jovanović je ustvrdio kako SDP kao stranka ne smije nikada dopustiti da bilo koji njezin dužnosnik čini nešto što će biti na štetu javnog interesa jer je ta stranka, kako je rekao, "uvijek isticala da sve što radi i bilo koju odluku donosi mora biti u interesu građana".

"To govorim jer iskustva iz Rijeke pokazuju kako su mnoge prijave protiv riječkoga gradonačelnika, pa i protiv nekadašnjega gradonačelnika Slavka Linića odbačene. U politici se nekada koriste vrlo prljava sredstva da bi se oblatili drugi ljudi, sačekajmo izvješće DORH-a i USKOK-a", naglasio je Jovanović.

Odgovarajući na pitanje novinara može li se očekivati i smjena ministra Slavka Linića, Jovanović je rekao kako "ne zna zašto bi se to očekivalo". "Mnogi o tome govore kao i o nekim riječkim previranjima kao posljedicama slučaja Šegon. Odluka o smjeni pomoćnika ministra Slavka Linića je odluka koja potvrđuje vjerodostojnost Vlade.

Ministar Linić radi vrlo odgovoran i težak posao, i u trenutku kada rješavamo proceduru prekomjernog deficita i kada idemo u rebalans proračuna, treba mu mir, a ne novinarske analize", poručio je ministar Jovanović.

Na pitanje je li on taj ministar kojeg je bivša predstojnica kabineta sisačko-moslovačke županice Jasmina Jovev izvijestila o navodnim nezakonitostima, Jovanović je odgovorio kako nije.

"Nisam taj ministar, a da mi je rekla, poručio bih joj - ako sumnja u bilo kakve manipulacije i nezakonitosti - neka to kaže USKOK-u i DORH-u", zaključio je Željko Jovanović i pozvao sve građane koji imaju saznanja o bilo kakvim nezakonitim radnjama bilo kojeg političara i dužnosnika da to prijave mjerodavnima.


Načelnik Lipovljana: Županija nije platila domjenak

Sisačko-moslavačka županija izdala je 10. kolovoza 2012. godine narudžbenicu broj 147/12/V kojom od jedne tvrtke iz Novske naručuje ugostiteljske usluge i robu po izboru za domijenak povodom Lipovljanskih susreta za cca 150 osoba.

Ta je tvrtka izdala račun na 14.899,78 kuna. Načelnik općine Lipovljani Mario Ribar, koji je na čelu organizacijskog odbora Lipovljanskih susreta, u telefonskom razgovoru u ponedjeljak prijepodne izjavio je kako 2012. godine nije održan nikakav domjenak kojeg bi platila Županija, jer općina i nema prostora za održavanje tako velikog domjenka.

- Mi smo održali domjenak za tridesetak osoba kojeg je platila općina, odnosno jedan naš sponzor, ali to nikako nije županija, koja nam za organizaciju Lipovljanskih susreta na račun doznačava 80.000 kuna, rekao je Ribar.

Narudžbenica toga broja na navedeni iznos jedna je od onih lažnih narudžbenica koje je potpisala Jasmina Jovev, bivša šefica kabineta županice Marine Lovrić Merzel, po nalogu županice, a cilj joj je bio izvlačenje novca za jednog viskog županijskog dužnosnika.

- Meni je županica rekla da trebam isplatiti 15.000 kuna tome dužnosniku, ali vam neću reći njegovo ime, rekla sam ga USKOK-u i da izmislim događaj, domjenak. Vjerovala sam da će gopspodin Ribar potvrditi da toga domjenka nije bilo, jer ga nije bilo. To je potvrda da sam govorila istinu i u nedjelju kod Stankovića i prije godinu dana istražiteljima Uskoka i Županijskog državnog odvjetništva, te kod jednog SDP-ovog ministra kojem sam također donijela sve dokaze kojima raspolažem.

Godinu dana je prošlo i nitko ništa nije poduzeo i ja sam odlučila progovoriti javno, neka Sisak, Hrvatska, neka svi znaju kako se iz Sisačko-moslavačke županije izvlačio novac, rekla nam je Jasmina Jovev, bivša šefica kabineta županice Marine Lovrić Merzel, nakon prospavane noći i televizijske emsije koja je uzbunila Hrvatsku, a u kojoj je progovorila o načinima trošenja proračunskog novca i korupciji uz pomoć koje vlada županica jedne od najsiromašnijih županija u Hrvatskoj.

Jasmina Jovev nerado nam pokazuje dokumente, račune, narudžbenice, izjave, brojne dokumente koji govore o lopovluku.

- Znate, strah me da ukoliko pokažem račune, da će ih oni uništiti, izbrisati, lažirati nove račune i dokumente, jer nitko ništa ne poduzima, nitko godinu dana nije poduzeo ništa iako policija, DORH i Uskok imaju sve podatke, sve dokumente. Ako ste vi mogli doći do izjave načelnika Lipovljana koji negira da je županija platila domjenak u iznosu od 15.000 kuna, onda je do istog dokaza mogla doći i policija, odnosno nadležna državna tijela, kaže Jasmina Jovev.

Iako se Siskom pronio glas da će županica biti uhićena, odnosno privedena na obavijesni razgovor, ona je u ponedjeljak ujutro oko 9 sati došla na posao u županiju i kako doznajemo od županijskih službenika, cijelog se dana normalno radilo, odnosno održavali su se unaprijed zakazani sastanci.

Mate Piškor

Komadina o optužbama protiv Lovrić Merzel: Svatko je odgovoran za svoje postupke

Svatko je odgovoran za svoje postupke i ako je tko što zgriješio treba odgovarati, izjavio je danas primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, osvrčući se na optužbe za navodne financijske malverzacije protiv sisačko-moslovačke županice Marine Lovrić Merzel.

Na novinarski upit kako komentira optužbe koje je protiv županice i njegove stranačke kolegice iznijela bivša predstojnica njezina kabineta Jasmina Jovev, Komadina je ocijenio kako je "malo nevjerodostojan izbor tajminga" za takve optužbe.

Rekao je i kako nije "baš oduševljen" komentirati taj slučaj i dodao da je "zajednički nazivnik što je i Marina Lovrić Merzel županica i političarka", na što su se novinari nadovezali kako im je zajednička i politička stranka (SDP).

Stanković: Mene treba kazniti, a Jovev autom vući ulicama Siska za primjer svim izdajicama

Aleksandar Stanković, voditelj HRT-ove emisije Nedjeljom u 2 burno je reagirao na prozivanje novinara vezano uz jučerašnje gostovanje Jasmine Jovev.

Oni su ga, naime, napali jer svoju gošću nije pitao o njenom angažmanu u kampanji HDZ-a. Jasmina Jovev je, prema pisanju Novog lista, od Ive Žinića, koji je u dva kruga bio takmac Marini Lovrić Merzel na proljeće prošle godine, primila 17,337.46 kuna na ime ugovora o autorskom djelu u trajanju od 15 dana u vrijeme kampanje za lokalne izbore.

- Mene HRT treba kazniti zbog jučerašnje emisije, a Jasminu Jovev vjerojatno treba zavezati za auto i vući po ulicama Siska kao primjer kako prolaze izdajice. To bi vjerojatno zadovoljilo urednike Novog lista koji su me maloprije nazvali s pitanjem hoću li snositi kakve posljedice jer jučer u emisiji zviždačicu Jasminu Jovev nisam pitao je li radila u kampanji HDZ-a. Od mojih nadređenih tražit će da me kazne. E pa dečki iz Novog lista, sram vas bilo! Eto, samo to. Frano Supilo se vjerojatno okreće u grobu kada vidi kakvi mu poltroni i vlastolisci vode novine. Nije važno što netko upozorava na ukradene milijune, važno je je li 15 dana u svom životu radio za HDZ??? Nevjerojatno je dokle ide obožavanje Zorana Milanovića. Kakav HDZ, kakvi bakrači! Gdje su pare gospodo, to je pitanje!

I još jedna sitnica u cijeloj aferi Merzel. Županica tvrdi kako joj se osobno osvećujem jer me navodno tužila. Za nikakvu tužbu ne znam, jučer sam na portalima prvi puta čuo za takvo što i ne mogu se uopće domisliti za što bih ja s Merzel bio na sudu - napisao je Stanković na Facebook profilu svoje emisije.

Podsjetimo, Stanković je jučer posljednjih 20 minuta ugostio Jasminu Jovev, bivšu predstojnicu kabineta sisačke županice Marine Lovrić Merzel. Ona je iznijela niz optužbi te tvrdi kako je na njen zahtjev lažirala račune te da je Lovrić Merzel novcem poreznih obveznika financirala privatne zabave.

(H), JL, PSD
Foto: ARHIV CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Jasmina Jovev (lijevo) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => doznajemo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2014-02-03 11:24:45 [created_by] => 36 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2014-02-03 17:16:00 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2014-02-03 11:22:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 13346 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2014/02/03/jovev1-240114.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "800x600" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38689572 Threads: 8 Questions: 7117465549 Slow queries: 3306891 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608863398 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/hrvatska/hzzo-ispituje-bolovanje-zvizdacice-jovev-na-roditeljskom-dopustu-sam-radila-za-hdz-nacelnik-lipovljana-zupanica-nije-platila-domjenak-224959 [printLink] => /vijesti/hrvatska/hzzo-ispituje-bolovanje-zvizdacice-jovev-na-roditeljskom-dopustu-sam-radila-za-hdz-nacelnik-lipovljana-zupanica-nije-platila-domjenak-224959?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 202984 [name] => jasminajovev [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jasminajovev [link] => /tag/jasminajovev ) [1] => stdClass Object ( [id] => 188837 [name] => MarinaLovrićMenzel [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => marinalovricmenzel [link] => /tag/marinalovricmenzel ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Jasmina Jovev (lijevo) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => doznajemo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => HZZO ispituje bolovanje zviždačice; Jovev: Na roditeljskom dopustu sam radila za HDZ; Načelnik Lipovljana: Županica nije platila domjenak [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-06-38-11-36 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/02/03/jovev1-240114.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2014/02/03/jovev1-240114.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zatražio je kontrolu bolovanja Jasmine Jovev, zviždačice koja je u HTV-ovoj emisiji Nu2 ispričala da je osobno sudjelovala u lažnim isplatama iz proračuna Sisačko-moslavačke županije na zahtjev županice Marine Lovrić Menzel.

Jovev je u svom 20-minutnom razgovoru s voditeljem emisije Aleksandrom Stankovićem, među ostalim, kazala da je otišla na bolovanje kako bi odgodila otkaz kojeg je trebala dobiti nakon što je upozorila na nezakonitosti, pa HZZO sumnja da je došlo do zlouporabe instituta bolovanja.

Prema izjavama županice Lovrić Menzel, Jovev je još uvijek zaposlenica županije, ali nije raspoređena na konkretno radno mjesto.

N. ŠKARIČIĆ

Jovev: Za vrijeme roditeljskog dopusta odradila sam nekoliko tjedana predizborne kampanje za HDZ

– Na bolovanju sam bila nekoliko dana nakon čega sam aktivirala šest mjeseci roditeljskog dopusta, koji su u Županiji odobrili, i na koji sam imala pravo po zakonu. Za vrijeme tog roditeljskog dopusta odradila sam nekoliko tjedana predizborne kampanje za HDZ-ova kandidata Ivu Žinića na razini Županije.

Nakon što mi je rodiljski dopust završio 22. listopada 2013., dolazim na posao i tada mi uručuju rješenje da sam stavljena na raspolaganje jer su napravili novu sistematizaciju poslova i ukinuli moje radno mjesto – rekla je za Večernji list Jasmina Jovev.

Jovanović: Ako je istina, Merzel ne može ostati u SDP-u


Ministar znanosti, obrazovanja i sporta i član Predsjedništva SDP-a Željko Jovanović rekao je danas u Puli da optužbe u vezi sa županicom Lovrić-Merzel ne mogu ugroziti stabilnost Vlade jer nju ne može ništa ugroziti budući da je " vrlo vjerodostojna".

Vladine odluke koje su donesene u posljednje vrijeme, i kad je riječ o drugom eksponiranom slučaju (Šegon op.a), donesene su kako bi se pokazalo da je jedan od osnovnih kapitala koje ona ima upravo vjerodostojnost i borba za interese građana, a ne za osobne interese pojedinih ljudi u njoj ili za pomoćnike u pojednim ministarstvima, rekao je Jovanović.

"A ako se bilo koja od jučerašnjih optužbi na račun sisačko-moslovačke županice Marine Lovrić-Merzel pokaže točnom, takva osoba ne može biti član SDP-a", dodao je.

Komentirajući jučerašnje optužbe bivše predstojnice županičina kabineta Jasmine Jovev iz HTV-ove emisije "Nedjeljom u 2", Jovanović je ocijenio da je riječ o monstruoznim optužbama.

"U ovom trenutku ne mogu donijeti konačan sud dok ne vidim izvješće USKOK-a i DORH-a koji su službeno naznačili da su pokrenuli istragu", rekao je Jovanović u Puli, gdje je danas potpisao sporazum o javno-privatnom partnerstvu u sklopu kojeg se u Istri pokreće projekt izgradnje i rekonstrukcije četiriju škola.

Ocijenivši kako je prepoznatljivost u politici izgradio kao predsjednik Vijeća za borbu protiv korupcije, dok je bio saborski zastupnik, Jovanović je ustvrdio kako SDP kao stranka ne smije nikada dopustiti da bilo koji njezin dužnosnik čini nešto što će biti na štetu javnog interesa jer je ta stranka, kako je rekao, "uvijek isticala da sve što radi i bilo koju odluku donosi mora biti u interesu građana".

"To govorim jer iskustva iz Rijeke pokazuju kako su mnoge prijave protiv riječkoga gradonačelnika, pa i protiv nekadašnjega gradonačelnika Slavka Linića odbačene. U politici se nekada koriste vrlo prljava sredstva da bi se oblatili drugi ljudi, sačekajmo izvješće DORH-a i USKOK-a", naglasio je Jovanović.

Odgovarajući na pitanje novinara može li se očekivati i smjena ministra Slavka Linića, Jovanović je rekao kako "ne zna zašto bi se to očekivalo". "Mnogi o tome govore kao i o nekim riječkim previranjima kao posljedicama slučaja Šegon. Odluka o smjeni pomoćnika ministra Slavka Linića je odluka koja potvrđuje vjerodostojnost Vlade.

Ministar Linić radi vrlo odgovoran i težak posao, i u trenutku kada rješavamo proceduru prekomjernog deficita i kada idemo u rebalans proračuna, treba mu mir, a ne novinarske analize", poručio je ministar Jovanović.

Na pitanje je li on taj ministar kojeg je bivša predstojnica kabineta sisačko-moslovačke županice Jasmina Jovev izvijestila o navodnim nezakonitostima, Jovanović je odgovorio kako nije.

"Nisam taj ministar, a da mi je rekla, poručio bih joj - ako sumnja u bilo kakve manipulacije i nezakonitosti - neka to kaže USKOK-u i DORH-u", zaključio je Željko Jovanović i pozvao sve građane koji imaju saznanja o bilo kakvim nezakonitim radnjama bilo kojeg političara i dužnosnika da to prijave mjerodavnima.


Načelnik Lipovljana: Županija nije platila domjenak

Sisačko-moslavačka županija izdala je 10. kolovoza 2012. godine narudžbenicu broj 147/12/V kojom od jedne tvrtke iz Novske naručuje ugostiteljske usluge i robu po izboru za domijenak povodom Lipovljanskih susreta za cca 150 osoba.

Ta je tvrtka izdala račun na 14.899,78 kuna. Načelnik općine Lipovljani Mario Ribar, koji je na čelu organizacijskog odbora Lipovljanskih susreta, u telefonskom razgovoru u ponedjeljak prijepodne izjavio je kako 2012. godine nije održan nikakav domjenak kojeg bi platila Županija, jer općina i nema prostora za održavanje tako velikog domjenka.

- Mi smo održali domjenak za tridesetak osoba kojeg je platila općina, odnosno jedan naš sponzor, ali to nikako nije županija, koja nam za organizaciju Lipovljanskih susreta na račun doznačava 80.000 kuna, rekao je Ribar.

Narudžbenica toga broja na navedeni iznos jedna je od onih lažnih narudžbenica koje je potpisala Jasmina Jovev, bivša šefica kabineta županice Marine Lovrić Merzel, po nalogu županice, a cilj joj je bio izvlačenje novca za jednog viskog županijskog dužnosnika.

- Meni je županica rekla da trebam isplatiti 15.000 kuna tome dužnosniku, ali vam neću reći njegovo ime, rekla sam ga USKOK-u i da izmislim događaj, domjenak. Vjerovala sam da će gopspodin Ribar potvrditi da toga domjenka nije bilo, jer ga nije bilo. To je potvrda da sam govorila istinu i u nedjelju kod Stankovića i prije godinu dana istražiteljima Uskoka i Županijskog državnog odvjetništva, te kod jednog SDP-ovog ministra kojem sam također donijela sve dokaze kojima raspolažem.

Godinu dana je prošlo i nitko ništa nije poduzeo i ja sam odlučila progovoriti javno, neka Sisak, Hrvatska, neka svi znaju kako se iz Sisačko-moslavačke županije izvlačio novac, rekla nam je Jasmina Jovev, bivša šefica kabineta županice Marine Lovrić Merzel, nakon prospavane noći i televizijske emsije koja je uzbunila Hrvatsku, a u kojoj je progovorila o načinima trošenja proračunskog novca i korupciji uz pomoć koje vlada županica jedne od najsiromašnijih županija u Hrvatskoj.

Jasmina Jovev nerado nam pokazuje dokumente, račune, narudžbenice, izjave, brojne dokumente koji govore o lopovluku.

- Znate, strah me da ukoliko pokažem račune, da će ih oni uništiti, izbrisati, lažirati nove račune i dokumente, jer nitko ništa ne poduzima, nitko godinu dana nije poduzeo ništa iako policija, DORH i Uskok imaju sve podatke, sve dokumente. Ako ste vi mogli doći do izjave načelnika Lipovljana koji negira da je županija platila domjenak u iznosu od 15.000 kuna, onda je do istog dokaza mogla doći i policija, odnosno nadležna državna tijela, kaže Jasmina Jovev.

Iako se Siskom pronio glas da će županica biti uhićena, odnosno privedena na obavijesni razgovor, ona je u ponedjeljak ujutro oko 9 sati došla na posao u županiju i kako doznajemo od županijskih službenika, cijelog se dana normalno radilo, odnosno održavali su se unaprijed zakazani sastanci.

Mate Piškor

Komadina o optužbama protiv Lovrić Merzel: Svatko je odgovoran za svoje postupke

Svatko je odgovoran za svoje postupke i ako je tko što zgriješio treba odgovarati, izjavio je danas primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, osvrčući se na optužbe za navodne financijske malverzacije protiv sisačko-moslovačke županice Marine Lovrić Merzel.

Na novinarski upit kako komentira optužbe koje je protiv županice i njegove stranačke kolegice iznijela bivša predstojnica njezina kabineta Jasmina Jovev, Komadina je ocijenio kako je "malo nevjerodostojan izbor tajminga" za takve optužbe.

Rekao je i kako nije "baš oduševljen" komentirati taj slučaj i dodao da je "zajednički nazivnik što je i Marina Lovrić Merzel županica i političarka", na što su se novinari nadovezali kako im je zajednička i politička stranka (SDP).

Stanković: Mene treba kazniti, a Jovev autom vući ulicama Siska za primjer svim izdajicama

Aleksandar Stanković, voditelj HRT-ove emisije Nedjeljom u 2 burno je reagirao na prozivanje novinara vezano uz jučerašnje gostovanje Jasmine Jovev.

Oni su ga, naime, napali jer svoju gošću nije pitao o njenom angažmanu u kampanji HDZ-a. Jasmina Jovev je, prema pisanju Novog lista, od Ive Žinića, koji je u dva kruga bio takmac Marini Lovrić Merzel na proljeće prošle godine, primila 17,337.46 kuna na ime ugovora o autorskom djelu u trajanju od 15 dana u vrijeme kampanje za lokalne izbore.

- Mene HRT treba kazniti zbog jučerašnje emisije, a Jasminu Jovev vjerojatno treba zavezati za auto i vući po ulicama Siska kao primjer kako prolaze izdajice. To bi vjerojatno zadovoljilo urednike Novog lista koji su me maloprije nazvali s pitanjem hoću li snositi kakve posljedice jer jučer u emisiji zviždačicu Jasminu Jovev nisam pitao je li radila u kampanji HDZ-a. Od mojih nadređenih tražit će da me kazne. E pa dečki iz Novog lista, sram vas bilo! Eto, samo to. Frano Supilo se vjerojatno okreće u grobu kada vidi kakvi mu poltroni i vlastolisci vode novine. Nije važno što netko upozorava na ukradene milijune, važno je je li 15 dana u svom životu radio za HDZ??? Nevjerojatno je dokle ide obožavanje Zorana Milanovića. Kakav HDZ, kakvi bakrači! Gdje su pare gospodo, to je pitanje!

I još jedna sitnica u cijeloj aferi Merzel. Županica tvrdi kako joj se osobno osvećujem jer me navodno tužila. Za nikakvu tužbu ne znam, jučer sam na portalima prvi puta čuo za takvo što i ne mogu se uopće domisliti za što bih ja s Merzel bio na sudu - napisao je Stanković na Facebook profilu svoje emisije.

Podsjetimo, Stanković je jučer posljednjih 20 minuta ugostio Jasminu Jovev, bivšu predstojnicu kabineta sisačke županice Marine Lovrić Merzel. Ona je iznijela niz optužbi te tvrdi kako je na njen zahtjev lažirala račune te da je Lovrić Merzel novcem poreznih obveznika financirala privatne zabave.

(H), JL, PSD
Foto: ARHIV CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/hzzo-ispituje-bolovanje-zvizdacice-jovev-na-roditeljskom-dopustu-sam-radila-za-hdz-nacelnik-lipovljana-zupanica-nije-platila-domjenak-224959 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f2b266a18963c72d9b6f5ffddd6522e0ed51ad93 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=HZZO+ispituje+bolovanje+zvi%C5%BEda%C4%8Dice%3B+Jovev%3A+Na+roditeljskom+dopustu+sam+radila+za+HDZ%3B+Na%C4%8Delnik+Lipovljana%3A+%C5%BDupanica+nije+platila+domjenak&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fhzzo-ispituje-bolovanje-zvizdacice-jovev-na-roditeljskom-dopustu-sam-radila-za-hdz-nacelnik-lipovljana-zupanica-nije-platila-domjenak-224959 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fhzzo-ispituje-bolovanje-zvizdacice-jovev-na-roditeljskom-dopustu-sam-radila-za-hdz-nacelnik-lipovljana-zupanica-nije-platila-domjenak-224959 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Jasmina Jovev (lijevo) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => doznajemo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hrvatskadoznajemo

HZZO ispituje bolovanje zviždačice; Jovev: Na roditeljskom dopustu sam radila za HDZ; Načelnik Lipovljana: Županica nije platila domjenak

Piše PSD.
3. veljače 2014. - 12:22
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zatražio je kontrolu bolovanja Jasmine Jovev, zviždačice koja je u HTV-ovoj emisiji Nu2 ispričala da je osobno sudjelovala u lažnim isplatama iz proračuna Sisačko-moslavačke županije na zahtjev županice Marine Lovrić Menzel.

Jovev je u svom 20-minutnom razgovoru s voditeljem emisije Aleksandrom Stankovićem, među ostalim, kazala da je otišla na bolovanje kako bi odgodila otkaz kojeg je trebala dobiti nakon što je upozorila na nezakonitosti, pa HZZO sumnja da je došlo do zlouporabe instituta bolovanja.

Prema izjavama županice Lovrić Menzel, Jovev je još uvijek zaposlenica županije, ali nije raspoređena na konkretno radno mjesto.


Jovev: Za vrijeme roditeljskog dopusta odradila sam nekoliko tjedana predizborne kampanje za HDZ

– Na...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 08:38