StoryEditorOCM
Crna kronikakaznena prijava

Prijavljen zbog iznuđivanja na ime nepostojećeg duga: Žrtvi nudio ‘olakšavajuću‘ okolnost isplate u ratama

Piše hina
8. prosinca 2023. - 11:56

Zagrebačka policija kazneno je prijavila 45-godišnjeg muškarca, kojeg sumnjiči da je uz prijetnje, na ime nepostojećeg duga od 40-godišnjaka iznudio 21.200 eura, te je predan pritvorskom nadzorniku.

Osumnjičeni 45-godišnjak je od kolovoza do početka prosinca ove godine, čestim telefonskim pozivima prijetio 40-godišnjaku govoreći da će nauditi njemu, ali i članovima njegove obitelji, prisilivši ga da mu na ime nepostojećeg dugovanja u više navrata uplati novac.

Iznuđivač je, navodi policija, u određenim situacijama tražio i da mu 40-godišnjak gotovinu preda osobno. Kao razlog dugovanja naveo je kako je riječ o troškovima vezanim uz kupovinu automobila, kojeg je iznuđivani trebao kupiti od iznuđivača, ali koja u konačnici nije realizirana.

Policija ističe da je 45-godišnjak izrečenim prijetnjama kod 40-godišnjaka izazvao osjećaj straha i osobne ugroženosti za vlastiti život i članova njegove obitelji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je osumnjičenog predala pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 04:16