StoryEditorOCM
Crna kronikaPOBJEGLI NIZ ULICU

Prevaranti umirovljeniku prodali priču o lažnim novčanicama: on im dao pravo malo bogatstvo, ali nisu daleko stigli

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
25. studenog 2023. - 12:44

Noć kod pritvorskog nadzornika PU zagrebačke provela su dvojica lažnih policajaca koji su sredinom tjedna nasamarili vremešnog umirovljenika sa zagrebačkog Medveščaka te mu uzeli novac, piše Jutarnji.hr.

Kazneno će "policajci" stari 58 i 40 godina odgovarati za prijevaru na štetu 89-godišnjaka, a sve je krenulo 20. studenog u ranim jutarnjim satima kada su okrenuli broj telefona odabrane žrtve. Odakle im njegov broj nije poznato, a kad im se javio na telefon predstavili su se kao policajci navodeći da provode istragu protiv zaposlenica banke radi krivotvorenih novčanica.

Doveli su ga u zabludu i tako doznali da umirovljenik kod sebe u stanu, ali i u banci ima ušteđevine. Uputili su ga stoga da podigne sav novac u poslovnici kako isti "ne bi propao". Zatim su naivnog građanina opet kontaktirali kako bi provjerili je li ih poslušao i novac podigao.

- Novac ću moći podići za tri dana - rekao je "policajcima" umirovljenik na telefon ništa ne sumnjajući. Na to su mu oni odgovorili da će tada doći na njegovu adresu stanovanja da provjere novčanice.

U četvrtak su okrenuli isti broj i potom se pojavili na vratima njegova stana na Medveščaku. Otvorio im je vrata, novac je držao u rukama. Vidjevši to pravo malo bogatstvo prevaranti su mu novac uzeli iz ruku i pobjegli niz ulicu, piše Jutarnji.hr. Nisu daleko stigli. Zahvaljujući brzoj reakciji policije, lažni policajci su odmah uhićeni i odvedeni u službene prostorije na istraživanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:18