stdClass Object ( [id] => 32925 [title] => Ive Nimac: Francuz je ležao u krvi i pokušavao mi je nešto reći; Supruga bez komentara [alias] => ive-nimac-francuz-je-lezao-u-krvi-i-pokusavao-mi-je-nesto-reci-supruga-bez-komentara [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nitko ne može napustit otok prije nego se javi policiji, prvo je što smo čuli od mještana Luke Šipanske nakon ubojstva Francuza Robina Courreaua (47) koji je u subotu ujutro pronađen kako leži u lokvi krvi u svojoj kući.

Courreau je preminuo nešto kasnije na Hitnoj pomoći u Dubrovniku od posljedica udarca nepoznatim predmetom u glavu.

No, glasine o nemogućnosti napuštanja otoka bez prethodne najave policiji demantirala je glasnogovornica PU dubrovačko - neretvanske Marija Gjenero.

Atmosfera na Šipanu je tmurna, u to se uklopila i kiša koja je neumoljivo padala u ponedjeljak, ali koja nije spriječila policajace u civilu u uzimanju izjava mještana.

- Popisuju, slažu mozaik. Meni se čini da moja izjava njima ne znači ništa, ali oni će možda naći neku riječ koja bi ih mogla navesti na neki trag. Oni će ispitati sve mještane, ima preko 200 ljudi i par radnika sa strane od kojih su već uzeli izjave. – govori predsjednik Mjesnog odbora Luke Šipanske Božo Brajović.

Policija je odmah u subotu ispitala i bivšu suprugu Robina Courreauea, Femi i njenog oca Velimira Kunčevića, no oboje su odmah i pušteni. Velimira smo zatekli u lokalnom kafiću, nije želio ništa govoriti.

Predsjednik Mjesnog odbora Božo Brajović govori pak kako na Šipanu ne vlada strah, uvjeren je da ubojstvo nije počinio nitko iz Luke Šipanske, pričaju to i mještani koji čim shvate da pričaju s novinarima bježe od fotoaparata i diktafona.

- Mnogi još ne mogu vjerovati da se radi o ubojstvu. Svi bi najradije da se istoga dana saznalo što se dogodilo. Ovako nad nama visi jedan teret neizvjesnosti, na cijelom mjestu – kaže Brajović.

Za Robina Courreaua se govori kako s nikim u mjestu nije bio u konfliktu. Bio bi više puta pripit, ali ni tada nije dolazio u nikakve sukobe. Zbog jezične barijere, nepoznavanja hrvatskog, nije se previše družio s lokalnim mještanima, no ipak je pronašao prijatelja, Iva Nimca.

- Pretprošloga ljeta imao je problema sa ženom i jedno popodne, kako sam čuo iz priča u mjestu, svadio se s njenim ocem, neki govore da ga je udario, neki da ga je gurnuo i ona je njega onda napustila - priča Nimac.

Nimac ne zna oko čega su se posvađali, no u mjestu se može čuti kako je s bivšom suprugom bio u svađi zbog kuće.

- On je meni govorio da čuva kuću koju je ovdje kupio, da je on platio. Radio je na burzi u Francuskoj, govorio bi mi kako bi u dva dana mogao zaraditi „porschea“. Volio je ribat, zato smo se i zbližili. On je bio tu sam, napušten od svih, i ja sam mu jednog dana rekao: „Ajde sa mnom na more, ribat.“ Tako je počelo naše prijateljstvo – govori Nimac kako se zbližio s Robinom.

- Zvao sam ga često na objed kad bi imao ribe. Malo sam učio od njega francuski, on hrvatski kojeg je puno bolje razumio nego govorio. Dan prije on i otac bili su u mene na objedu. Pričali smo, uživali u hobotnici. U subotu ujutro negdje između 11.30 i podne sreo sam njegovog oca. On je hodio k njemu iz apartmana koji je unajmio dok je tu jer je Robi preuređivao kuću. – počinje opisivati Nimac što se u subotu dogodilo:

- Pošao sam dole na Luku kupit kruh. Kad sam se vraćao u kafiću sam vidio njegovoga oca, uznemirenog, kako traži pomoć. Pitao sam gdje je Robi? On je odgovorio da je Robi na podu u kuhinji i da leži u krvi. Zaprepastio sam se. U kafiću su zvali pomoć, predsjednika Mjesnog odbora, a mi smo se nakon toga odmah uputili prema kući. Našao sam ovorena vrata, ključevi su bili u bravi, jer su freško zbog obnove promijenili brave – opisuje Nimac uzbuđeno, a kakav je prizor našao u kuhinji govori:

- Našao sam ga u kuhinji ispod stola na podu, oko njegove glave bila je lokva krvi. Pipnuo sam ga da vidim je li još vruć. On je vjerojatno sjedio na stolici i kada je primio udarac pao je dolje. Na stolu su bili njegov kaput i stvari. Nekako sam pomaknuo stolicu da ga mogu ispravit. Vidio sam da je još topal, da nije hladan, da diše, davao je znakove života. Nisam dao nikome da ulazi unutra dok ne dođe doktor da se ne bi uništili kakvi tragovi. Na glavi mu je bila krv koja se već počela zgrušavat. Više se puta pokušao dići, gurao je cipelu, jedna mu je noga bila obućena, jedna nije, ja sam mu svukao cipelu – priča Nimac i sa suzama u očima govori kako mu se Robijev život gasio na njegovim rukama.

- Dok sam ga držao kroz to vrijeme otac je dodao kušin da ga stavimo na njega, da ne leži na pločicama. Robi se više puta htio pogrebati po glavi, nešto je neartikulirano govorio, nisam mogao ocjeniti što bi to moglo biti. U tom trenu je disao normalno, malo mu se temperatura počela dizat, ali eto kako je na kraju sve završilo... – veli Nimac kojem je u međuvremenu zazvonio telefon poznanika koji se brinu za njega, raspituju što se dogodilo.

Nimac odgovara kako spava sa sjekiricom kraj glave. Pitamo ga je li to znači da ga je strah?

- Nije to strah nego opreznost. Njega je netko zaskočio u kući. Ako zna da sam mu ja bio prijatelj, tko zna što misli da mi je Robi mogao ispričati. Donedavno sam držao kuću otvorenu, ne bi ni zaključavao, sad zaključavam. Nije me strah, ali valja biti oprezan. Sigurno je sigurno. Neću sad ne spavat. Ne spavam zbog drugog razloga, jer mi se Robijeve oči, njegov pogled dok sam ga držao vraća u sjećanje i kad mi je u jednom trenu zazvao ime, Ivo, Ivo...

Davor MLADOŠIĆ / EPEHA

Supruga bez komentara

Anne Femica Kunčević, stručni konzultant francuskog odjela dubrovačke turističke agencije “Atlas” i bivša supruga ubijenog francuskog državljanina Robina Rolanda Courreaua (47) nije htjela za novine komentirati okolnosti smrti, ni reći bilo što vezano uz bivšeg, tragično stradalog supruga s koim je neko vrijeme živjela u zajedničkoj kući u Luci Šipanskoj na otoku Šipanu.

- Pustite me, molim vas na miru i ne uznemiravajte više ! Za sve se obratite mome ocu, a mene ne ometajte - vidno uznemirena zbog telefonskog poziva predstavnika javnih medija izjavila je Anne Femica Kunčević.

Ahmet KALAJDŽIĆ/EPEHA

 

Na obradi otac ubijenog Francuza

Krim- policija Policijske uprave dubrovačko- neretvanske od nedjelje uvečer obavlja intenzivnu krim- obradu nad ocem ubijenog francuskog državljanina, Robina Rolanda Courreaua (47) iz Pariza a koji je bio nastanjen u Luci Šipanskoj na otoku Šipanu kraj Dubrovnika, neslužbeno je agenciji EPEHA potvrdio policijski izvor koji je iz razumljivih razloga želio ostati aniniman.

Nakon što je saslušala veći broj otočana koji je u obradi bilo moguće povezati s žrtvom teškog ubojstva od posljedica udara još neidentificiranim tupim predmetom, obrada se fokusirala na utvrđivanje postupaka Robinovog oca Jacquesa Courreaua (73) za kojeg smo, također neslužbeno, doznali da je ovih dana došao u posjet sinu, za kojeg je nadležnim prijavio kako ga je teško ozlijeđenog osobno pronašao u kuhinji kuće u Luci Šipanskoj.

Kriminalistička obrada koja je u tijeku može trajati do 24 sata ali se iznimno produljuje za još 24 sata uslijed izvanrednih okolnosti koje mogu biti i strani jezik kojim govori osoba koja je “predmet istrage”.

To znači kako će do privođenja Jacquesa Courreaua, ako se utvrdi osnovanost sumnje kako je upravo on počinio ubojstvo, uslijediti najkasnije do utorka navečer.

Ahmet KALAJDŽIĆ/EPEHA

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-12-15 11:39:11 [created_by] => 30 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-12-15 17:54:35 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-12-15 15:10:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 6999 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2008/12/14/Crna kronika/du.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x459" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4329678 Threads: 3 Questions: 135445029 Slow queries: 57986 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4062618 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/crna-kronika/ive-nimac-francuz-je-lezao-u-krvi-i-pokusavao-mi-je-nesto-reci-supruga-bez-komentara-32925 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/ive-nimac-francuz-je-lezao-u-krvi-i-pokusavao-mi-je-nesto-reci-supruga-bez-komentara-32925?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 68791 [name] => robincourreau [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => robincourreau [link] => /tag/robincourreau ) [1] => stdClass Object ( [id] => 36238 [name] => robinrolandcourreau [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => robinrolandcourreau [link] => /tag/robinrolandcourreau ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ive Nimac: Francuz je ležao u krvi i pokušavao mi je nešto reći; Supruga bez komentara [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-05-09-21-30 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/12/14/Crna kronika/du.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/12/14/Crna kronika/du.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nitko ne može napustit otok prije nego se javi policiji, prvo je što smo čuli od mještana Luke Šipanske nakon ubojstva Francuza Robina Courreaua (47) koji je u subotu ujutro pronađen kako leži u lokvi krvi u svojoj kući.

Courreau je preminuo nešto kasnije na Hitnoj pomoći u Dubrovniku od posljedica udarca nepoznatim predmetom u glavu.

No, glasine o nemogućnosti napuštanja otoka bez prethodne najave policiji demantirala je glasnogovornica PU dubrovačko - neretvanske Marija Gjenero.

Atmosfera na Šipanu je tmurna, u to se uklopila i kiša koja je neumoljivo padala u ponedjeljak, ali koja nije spriječila policajace u civilu u uzimanju izjava mještana.

- Popisuju, slažu mozaik. Meni se čini da moja izjava njima ne znači ništa, ali oni će možda naći neku riječ koja bi ih mogla navesti na neki trag. Oni će ispitati sve mještane, ima preko 200 ljudi i par radnika sa strane od kojih su već uzeli izjave. – govori predsjednik Mjesnog odbora Luke Šipanske Božo Brajović.

Policija je odmah u subotu ispitala i bivšu suprugu Robina Courreauea, Femi i njenog oca Velimira Kunčevića, no oboje su odmah i pušteni. Velimira smo zatekli u lokalnom kafiću, nije želio ništa govoriti.

Predsjednik Mjesnog odbora Božo Brajović govori pak kako na Šipanu ne vlada strah, uvjeren je da ubojstvo nije počinio nitko iz Luke Šipanske, pričaju to i mještani koji čim shvate da pričaju s novinarima bježe od fotoaparata i diktafona.

- Mnogi još ne mogu vjerovati da se radi o ubojstvu. Svi bi najradije da se istoga dana saznalo što se dogodilo. Ovako nad nama visi jedan teret neizvjesnosti, na cijelom mjestu – kaže Brajović.

Za Robina Courreaua se govori kako s nikim u mjestu nije bio u konfliktu. Bio bi više puta pripit, ali ni tada nije dolazio u nikakve sukobe. Zbog jezične barijere, nepoznavanja hrvatskog, nije se previše družio s lokalnim mještanima, no ipak je pronašao prijatelja, Iva Nimca.

- Pretprošloga ljeta imao je problema sa ženom i jedno popodne, kako sam čuo iz priča u mjestu, svadio se s njenim ocem, neki govore da ga je udario, neki da ga je gurnuo i ona je njega onda napustila - priča Nimac.

Nimac ne zna oko čega su se posvađali, no u mjestu se može čuti kako je s bivšom suprugom bio u svađi zbog kuće.

- On je meni govorio da čuva kuću koju je ovdje kupio, da je on platio. Radio je na burzi u Francuskoj, govorio bi mi kako bi u dva dana mogao zaraditi „porschea“. Volio je ribat, zato smo se i zbližili. On je bio tu sam, napušten od svih, i ja sam mu jednog dana rekao: „Ajde sa mnom na more, ribat.“ Tako je počelo naše prijateljstvo – govori Nimac kako se zbližio s Robinom.

- Zvao sam ga često na objed kad bi imao ribe. Malo sam učio od njega francuski, on hrvatski kojeg je puno bolje razumio nego govorio. Dan prije on i otac bili su u mene na objedu. Pričali smo, uživali u hobotnici. U subotu ujutro negdje između 11.30 i podne sreo sam njegovog oca. On je hodio k njemu iz apartmana koji je unajmio dok je tu jer je Robi preuređivao kuću. – počinje opisivati Nimac što se u subotu dogodilo:

- Pošao sam dole na Luku kupit kruh. Kad sam se vraćao u kafiću sam vidio njegovoga oca, uznemirenog, kako traži pomoć. Pitao sam gdje je Robi? On je odgovorio da je Robi na podu u kuhinji i da leži u krvi. Zaprepastio sam se. U kafiću su zvali pomoć, predsjednika Mjesnog odbora, a mi smo se nakon toga odmah uputili prema kući. Našao sam ovorena vrata, ključevi su bili u bravi, jer su freško zbog obnove promijenili brave – opisuje Nimac uzbuđeno, a kakav je prizor našao u kuhinji govori:

- Našao sam ga u kuhinji ispod stola na podu, oko njegove glave bila je lokva krvi. Pipnuo sam ga da vidim je li još vruć. On je vjerojatno sjedio na stolici i kada je primio udarac pao je dolje. Na stolu su bili njegov kaput i stvari. Nekako sam pomaknuo stolicu da ga mogu ispravit. Vidio sam da je još topal, da nije hladan, da diše, davao je znakove života. Nisam dao nikome da ulazi unutra dok ne dođe doktor da se ne bi uništili kakvi tragovi. Na glavi mu je bila krv koja se već počela zgrušavat. Više se puta pokušao dići, gurao je cipelu, jedna mu je noga bila obućena, jedna nije, ja sam mu svukao cipelu – priča Nimac i sa suzama u očima govori kako mu se Robijev život gasio na njegovim rukama.

- Dok sam ga držao kroz to vrijeme otac je dodao kušin da ga stavimo na njega, da ne leži na pločicama. Robi se više puta htio pogrebati po glavi, nešto je neartikulirano govorio, nisam mogao ocjeniti što bi to moglo biti. U tom trenu je disao normalno, malo mu se temperatura počela dizat, ali eto kako je na kraju sve završilo... – veli Nimac kojem je u međuvremenu zazvonio telefon poznanika koji se brinu za njega, raspituju što se dogodilo.

Nimac odgovara kako spava sa sjekiricom kraj glave. Pitamo ga je li to znači da ga je strah?

- Nije to strah nego opreznost. Njega je netko zaskočio u kući. Ako zna da sam mu ja bio prijatelj, tko zna što misli da mi je Robi mogao ispričati. Donedavno sam držao kuću otvorenu, ne bi ni zaključavao, sad zaključavam. Nije me strah, ali valja biti oprezan. Sigurno je sigurno. Neću sad ne spavat. Ne spavam zbog drugog razloga, jer mi se Robijeve oči, njegov pogled dok sam ga držao vraća u sjećanje i kad mi je u jednom trenu zazvao ime, Ivo, Ivo...

Davor MLADOŠIĆ / EPEHA

Supruga bez komentara

Anne Femica Kunčević, stručni konzultant francuskog odjela dubrovačke turističke agencije “Atlas” i bivša supruga ubijenog francuskog državljanina Robina Rolanda Courreaua (47) nije htjela za novine komentirati okolnosti smrti, ni reći bilo što vezano uz bivšeg, tragično stradalog supruga s koim je neko vrijeme živjela u zajedničkoj kući u Luci Šipanskoj na otoku Šipanu.

- Pustite me, molim vas na miru i ne uznemiravajte više ! Za sve se obratite mome ocu, a mene ne ometajte - vidno uznemirena zbog telefonskog poziva predstavnika javnih medija izjavila je Anne Femica Kunčević.

Ahmet KALAJDŽIĆ/EPEHA

 

Na obradi otac ubijenog Francuza

Krim- policija Policijske uprave dubrovačko- neretvanske od nedjelje uvečer obavlja intenzivnu krim- obradu nad ocem ubijenog francuskog državljanina, Robina Rolanda Courreaua (47) iz Pariza a koji je bio nastanjen u Luci Šipanskoj na otoku Šipanu kraj Dubrovnika, neslužbeno je agenciji EPEHA potvrdio policijski izvor koji je iz razumljivih razloga želio ostati aniniman.

Nakon što je saslušala veći broj otočana koji je u obradi bilo moguće povezati s žrtvom teškog ubojstva od posljedica udara još neidentificiranim tupim predmetom, obrada se fokusirala na utvrđivanje postupaka Robinovog oca Jacquesa Courreaua (73) za kojeg smo, također neslužbeno, doznali da je ovih dana došao u posjet sinu, za kojeg je nadležnim prijavio kako ga je teško ozlijeđenog osobno pronašao u kuhinji kuće u Luci Šipanskoj.

Kriminalistička obrada koja je u tijeku može trajati do 24 sata ali se iznimno produljuje za još 24 sata uslijed izvanrednih okolnosti koje mogu biti i strani jezik kojim govori osoba koja je “predmet istrage”.

To znači kako će do privođenja Jacquesa Courreaua, ako se utvrdi osnovanost sumnje kako je upravo on počinio ubojstvo, uslijediti najkasnije do utorka navečer.

Ahmet KALAJDŽIĆ/EPEHA

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/ive-nimac-francuz-je-lezao-u-krvi-i-pokusavao-mi-je-nesto-reci-supruga-bez-komentara-32925 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=850016cc0edf23efc515554d4f84b4b979ce5547 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ive+Nimac%3A+Francuz+je+le%C5%BEao+u+krvi+i+poku%C5%A1avao+mi+je+ne%C5%A1to+re%C4%87i%3B+Supruga+bez+komentara&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Five-nimac-francuz-je-lezao-u-krvi-i-pokusavao-mi-je-nesto-reci-supruga-bez-komentara-32925 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Five-nimac-francuz-je-lezao-u-krvi-i-pokusavao-mi-je-nesto-reci-supruga-bez-komentara-32925 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Ive Nimac: Francuz je ležao u krvi i pokušavao mi je nešto reći; Supruga bez komentara

Piše PSD.
15. prosinca 2008. - 16:10

Nitko ne može napustit otok prije nego se javi policiji, prvo je što smo čuli od mještana Luke Šipanske nakon ubojstva Francuza Robina Courreaua (47) koji je u subotu ujutro pronađen kako leži u lokvi krvi u svojoj kući.

Courreau je preminuo nešto kasnije na Hitnoj pomoći u Dubrovniku od posljedica udarca nepoznatim predmetom u glavu.

No, glasine o nemogućnosti napuštanja otoka bez prethodne najave policiji demantirala je glasnogovornica PU dubrovačko - neretvanske Marija Gjenero.

Atmosfera na Šipanu je tmurna, u to se uklopila i kiša koja je neumoljivo padala u ponedjeljak, ali koja nije spriječila policajace u civilu u uzimanju izjava mještana.

- Popisuju, slažu mozaik. Meni se čini da moja izjava njima ne znači ništa, ali oni će možda ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 07:09