StoryEditorOCM
Zdravljekancerogene kobasice

U ovim hrvatskim prehrambenim proizvodima ima najviše opasnih kemikalija

Piše PSD.
24. svibnja 2016. - 17:46
shutterstock_278981357yy

Dragan Kovačević, Krešimir Mastanjević i Katarina Ćosić s osječkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta te Jelka Pleadin iz Hrvatskog veterinarskog instituta, uz sufinanciranje Hrvatske agencije za hranu, dali su se na veliki pothvat: u periodu između 2011. i 2014. godine prikupili su čak 448 uzoraka gotovih mesnih proizvoda domaćih industrija iz kategorije kobasica, suhomesnatih i polutrajnih suhomesnatih proizvoda, a potom su u njima mjerili količinu aditiva i konzervansa, takozvanih nitrata i znatno štetnijih nitrita, te domaće mesne delicije dodatno uspoređivali s proizvodima sa stranih tržišta, piše Jutarnji list.

Zaključak - testirani domaći mesni proizvodi u najvećoj su mjeri sadržavali aditive u granicama propisanim zakonima, a od 448 prikupljenih uzoraka, samo su ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:28