Jesen je puna slasnih plodova, a među najvećim poslasticama su vrganji,kesteni i bundeve. Pronašli smo tri zgodna recepta koja bi se (uzneznatne preinake) mogla uklopiti u svaki jelovnik (svečani,recesijski, vegetarijanski...), a sva tri zajedno mogu biti kompletan,ukusan i hranjiv obrok.
Ne zanemarimo ni ljekovita svojstva ovih namirnica: vrganji imaju snažno antioksidativno djelovanje zahvaljujući raznim organskim kiselinama, fenolnim tvarima i alkaloidima, bundeva sadrži niz dragocjenih i ljekovitih sastojaka (karotina ili provitamina A, vitamina C, E i K i vitamina B grupe - B1, B2, B6, zatim niacina, folne kiseline...), a kesteni pomažu kod bubrežnih i probavnih tegoba te se zbog velike energetske vrijednosti osobito preporučuju sportašima i djeci.
1 bund...
Ne zanemarimo ni ljekovita svojstva ovih namirnica: vrganji imaju snažno antioksidativno djelovanje zahvaljujući raznim organskim kiselinama, fenolnim tvarima i alkaloidima, bundeva sadrži niz dragocjenih i ljekovitih sastojaka (karotina ili provitamina A, vitamina C, E i K i vitamina B grupe - B1, B2, B6, zatim niacina, folne kiseline...), a kesteni pomažu kod bubrežnih i probavnih tegoba te se zbog velike energetske vrijednosti osobito preporučuju sportašima i djeci.
Juha od bundeve
1 bund...