StoryEditorOCM
HranaZeleni ponedjeljak

Priključite se vegetarijanskom trendu uz ukusni minestrone

18. travnja 2016. - 17:33

Jedna od prvih asocijacija koju vezujemo uz njemačku kuhinju za mnoge je mesna kobasica, no čini se da se prehrambene navike ove nacije rapidno mijenjaju i to baš prema sve većoj konzumaciji vegetarijanske hrane. Naime, prema podacima Mintela, velike svjetske agencije za istraživanje tržišta, u posljednjih pet godina broj prodanih vegetarijanskih jela kao i porast broja mjesta gdje se služe bezmesna jela porastao je za nevjerojatnih 633 posto!
U 2011. godini u kategoriji vegetarijanskih jela, odnosno mjesta koja ih serviraju, zabilježen je udio od 2 posto među lansiranim proizvodima/uslugama na tržištu da bi u 2015. godini taj postotak iznosio 12 posto. Slično se dogodilo i u kategoriji vegan, gdje je zabilježen skok s 1 posto na 9 posto u istom razdoblju. Najveći porast potražnj...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:13