stdClass Object ( [id] => 1371717 [title] => Stižu Magaš i Fabijanić, kreće obnova Poljuda, imamo papir. Kuzmanić otkrio koje parcele ‘fale‘ za Hajdukov kamp [alias] => sutra-stizu-magas-i-fabijanic-krece-obnova-poljuda-imamo-papir-kuzmanic-otkrio-koje-parcele-fale-za-hajdukov-kamp [catid] => 283 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U srijedu u Banovinu stižu Magaš i Fabijanić i priča o obnovi Poljuda će dobiti sasvim konkretne i detaljne obrise.

Na arhitekta Nenada Fabijanića autorska prava je prenijela Olga Magaš, udovica pokojnog Borisa Magaša, projektanta poljudske "školjke". 

Gradonačelnik Ivica Puljak donio je odluku da se izravno odaberu "Arhitektonski studio Fabijanić", "Toning" d.o.o. i "Max-ing" d.o.o. za "Izradu elaborata postojećeg stanja konstrukcije građevine gradskog stadiona Poljud" za 336.250 eura s PDV-om. Izravno zbog autorskih prava koje ima arhitekt Fabijanić i drugačije nije ni bilo moguće.

E sad arhitekt Fabijanić i Olga Magaš stižu na Poljud, sutra, da elaboriraju što se treba i kako može.

Detaljno nam je o obnovi Poljuda, ali i o izgradnji kampa Hajduka u Spinutu te novom Hajdukovom stadionu na Brodarici sve elaborirao splitski dogradonačelnik Antonio Kuzmanić.

- Projekt Brodarica je projekt sam za sebe. Napravili smo pripremu za nas, išli bi stanovi za dugoročni najam, poslovni sadržaj i stadion. Neovisno o ‘barakašima‘. Ovo ovdje se može dogoditi i ne mora - pokazuje nam Kuzmanić na fotografiji dio pokraj sadašnjeg stadiona Park mladeži gdje su takozvani barakaši u dvjestotinjak stanova.

- Vlada RH nema nikakve veze, ovo je naš i isključivo naš projekt. Imamo neku sliku, naše brojke pokazuju da nam investitor može sagraditi i stanove i stadion, a on može dobiti dovoljno novac da zaradi i time financira i stadion i stanove za priuštivi najam - objasnio nam je Kuzmanić planove za Brodaricu.

- Mi moramo definirati par detalja, ali načelno, gradonačelnik će idući tjedan prezentirati ovaj dio sa ‘živim‘ brojkama. Trenutno imamo nekoliko radnih verzija, ali smo ih radili da se stekne dojam što se može izgraditi i kako se to uklapa u prostor. Brojke, koliko tko i što, još ćemo vidjeti.

Točka, točka, točkica

Skrenuli smo potom na Poljud, točka 1, rekonstrukcija postojećeg stadiona.

- Vlada RH je obećala dati 13 milijuna eura. Mi smo pri kraju sa studijom, sutra dolazi arhitekt Fabijanić koji od Magaša ima nasljedno autorsko pravo. Oni su napravili snimku stanja Poljuda i prezentirat će nam što se treba rekonstruirati. Imamo predstudiju izvedivosti, sinoć je gotova, na 100 stranica teksta. Zaključak je da se stadion mora obnoviti. Pripremili smo dokument koji može potom ići na Vladu kada raspiše natječaj za dodjelu sredstava. Sutra ćemo dobiti i konkretno što treba napraviti.  Što se same sanacije tiče, možemo sve, za to ne treba građevinska dozvola. 

---

image

Panorama Poljuda

---

Kakve su vam zasad informacije o stanju stadiona?

- Ima par šipki koje drže krov koje su u lošem stanju, ostale  su, čini se, dobre. Ima način kako će se rekonstruirati, skinuti, provjeriti. Uvjet je da Hajduk može stalno igrati, koristiti stadion.

A krov?

- Leksan ploče se moraju skinuti. Čekamo od Fabijanića da nam kaže može li to biti nešto drugo, jer leksan je jako skup. Fabijanić mora dati zeleno svjetlo jer on ‘drži‘ autorsko pravo. Moramo i pojačati betonsku konstrukciju...

Koliko će to ukupno stajati?

- Naša je procjena za rekonstrukciju oko 30 - 35 milijuna eura. Gradila bi se u drugoj fazi i treća zgrada ispod zapadne tribine koja je bila u planu, ali nikad nije izgrađena, a treća faza je rekonstrukcija cijelog prstena. Jedna je ideja da se zatvori prostor gdje je kip galeba, a tu se izgradi kongresni centar. Dobili bismo novi zatvoreni prostor, a veliki trg gore... Sad ćemo doznati kakvu arhitekt Fabijanić ima viziju tog prostora.

A Hajdukov kamp?

- U Divuljama se nikad neće dogoditi. Mi smo s Hajdukom pričali što možemo napraviti. Prostor u Spinutu bivših ‘PIS-ovih baraka‘ je sportsko - rekreacijska zona. Mi smo u fazi raspisivanja natječaja za gradski projekt Poljud, Hajduku ćemo dati obuhvat u kojemu oni moraju nacrtati što zadovoljava klub, ali mora zadovoljiti i nas kao grad.

---

image

Prostor koji je zamišljen kao budući Hajdukov kamp

Paun Paunovic/Cropix
---

Što obuhvaća gradski projekt Poljud?

- Dva pomoćna terena, cijeli obuhvat sportsko - rekreacijske zone PIS, Antičku luku (pokraj Gusara, nap. a.) kao fiksnu građevinu, Kineziološki fakultet i u suradnju s lučkom upravom proširenje lučice. 

Pomoć Vlade

No, tu je problem - zemljište. Odnosno dobar dio parcela na prostoru bivših ‘PIS-ovih baraka‘ je u privatnom vlasništvu. Kako ćete to riješiti?

- Od buduće vlade, ne ove jer ona neće sigurno biti tu, očekujemo da se postupa kao što se postupalo sa Zagrebom. Ako su dali 20 milijuna eura vrijednog zemljište crkvi (Crkva se odrekla se prava na povrat oko 300.000 četvornih metara zemljišta u Maksimiru na kojem se nalazi Dinamov stadion, a zauzvrat će joj država osigurati 10 gradskih zemljišta ukupne površine oko 50.000 četvornih metara za gradnju novih crkava, nap. a.), očekujemo isti tretman za Split, odnosno da čestice koje su na ovoj fotografiji u ‘crveno‘, a to su privatne, Vlada otkupi i ustupi Gradu Splitu. Samo oni imaju mogućnost taj projekt proglasiti projektom od nacionalnog interesa i pokrenuti postupak izvlaštenja. Mi to kao Grad ne možemo - kazao je Kuzmanić i dodao:

- Za svaku česticu znam tko je vlasnik, u kojem je stadiju sudski predmet, postoji li povrat, je li on živ... Grad trenutno ima oko 50 posto, da bi Hajduk imao kamp, treba nam i ostatak.

---

image

Parcele u Spinutu, plavom su bojom one u gradskom vlasništvu, ostale bi za potrebe Hajdukovog kampa trbala otkupiti Država

P. S./
---

Kakav bi bio odnos s Hajdukom?

- Opcija je tu i za novi objekt sa sportskim sadržajima. Mi sve to dajemo Hajduku, model ćemo još vidjeti. A vidiš ovo - pokazuje nam Kuzmanić prostor ‘gore‘, prema Marjanskom tunelu, otprilike gdje je sad ‘igralište Dalmatinca‘ i nastavlja:

-  Ovdje se seli i Ragbi klub Nada sa Starog placa. Zašto? Mi na Starom placu želimo garaže, a na njima zeleni park. 

Ako Hajduk dobije novi stadion na Brodarici, nije li to previše? Tko će puniti Poljud?

- Ako i kad izgradimo projekt Brodarica, Poljud ide pod Javnu ustanovu športski objekti (JUŠOS) i postaje multifunkcionalni stadion. Mijenja se podloga, možemo organizirati sajmove, Ultru. Želimo da on može opravdati svoju vrijednost.

Sporta za njega zasad nema dovoljno?

- Atletska staza se stavi u jedan dan novom tehnologijom. Sutra može reprezentacija igrati na njemu, ali osnovna je ideja da se rekonstruira da bude multifunkcionalan. Kad dođe Ultra da me nije briga za travu jer nju možemo skinuti i pohraniti. Svi sajmovi koji su bili u Spaladium Areni mogu doći ovdje. JUŠOS će morati upravljati terminima i to je to.

Koliko će stajati održavanje Poljuda?

- Cilj je da zaradi tri milijuna eura godišnje. Toliko nas godišnje košta održavanje. To je cilj. Kad ga rekonstruiramo, trajno smo riješili problem Poljuda. On se sad koristi samo za Hajdukove utakmice i nešto BK Torcida, ali to je podtribinski prostor, ja želim ovo više iskoristiti. Želim multifunkcionalni reprezentativni stadion.

Svaki za sebe

Rokovi?

- Sutra nam je tu Fabijanić, imamo sastanak... Imat ćemo napokon saznanje što treba popraviti i koliko to košta. Čekamo raspisivanje natječaja i imamo spreman dokument za Vladu da bismo aplicirali. Imamo predstudiju izvodivosti, a u studiji izvodivosti ćemo ubaciti stvarni trošak. Dugo smo u ovome, pa procjenjujemo to na 30 - 35 milijuna eura.

- Idući tjedan ili tjedan kasnije gradonačelnik će s ovim podatcima prezentirati cijeli ovaj obuhvat, stadion Poljud, gradski projekt Poljud. Turska kula bi se trebala urediti, ide velika garaža na nekoliko katova na vanjskom parkingu na kojemu sad parkiraju uglavnom škverani...

---

image

Stadion u Parku mladeži kojega bi u budućnosti trebao zamijeniti Hajdukov stadion

Tom Dubravec/Cropix
---

Koliko su projetki povezani? Odnosno, koliko je jedan uvjetovan drugim?

- Svaki projekt je za sebe, ali je i sagledan globalno. Jedan ne ugrožava drugi i ima svoju namjenu i ako se drugi ne dovrše. Ali drugi projekt ima podlogu, ako se realizira prethodni. Ono što je bitno, nećemo čekati s obnovom Poljuda dok krene izgradnja stadiona na Brodarici.

Ako se nikad ne dogodi Brodarica, Hajduk ima obnovljen stadion?

- Bravo, baš tako. Ali i u tom slučaju imamo multifunkcionalni stadion.

Kad?

- Sanacija ide odmah, tu nema ni dozvola, samo nam novac treba. Ono što će trebati, rekonstrukcija, dogradnja Poljuda, tu treba projekt, dozvole, to će trajati, nemojmo se zavaravati. Nemojmo zaboraviti i podzemne garaže ispod sadašnjih pomoćnih terena. To nam rješava prometni kolaps kad su utakmice Hajduka. Ni jedan dio ne isključuje ni ne uvjetuje drugi, a komplementarni su - zaključio je Kuzmanić.

Priča ima glavu i rep, a hoće li imati i novac, dozvole i kad će krenuti ‘bageri‘, ostaje da vidimo.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => VELIKI INTERVJU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => VELIKI INTERVJU 2 0 8337 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-12 12:20:10 [created_by] => 3195 [created_by_alias] => Pero Smolčić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-13 08:24:23 [modified_by] => 3195 [publish_up] => 2024-03-12 20:34:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 283 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Ekskluzivne i zanimljive priče o poznatim sportašima. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, poznati sportaši, ekskluzivno [secure] => 0 [page_title] => Više od sporta [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Sutra stižu Magaš i Fabijanić, kreće obnova Poljuda, imamo papir, Kuzmanić otkrio koje parcele 'fale' za Hajdukov kamp page_title=Sutra stižu Magaš i Fabijanić, kreće obnova Poljuda, imamo papir, Kuzmanić otkrio koje parcele 'fale' za Hajdukov kamp [metakey] => Hajdukov kamp, obnova Poljuda, boris magaš, olga magaš, Nenad Fabijanić, Antonio Kuzmanić, Ivica Puljak, HAJDUK [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/12\/26763452.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/12\/26212251.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/12\/23507363.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/12\/23507363.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/12\/26176322.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/12\/17476028.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/12\/26761009.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["ilustracija\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix\/Cropix","","Paun Paunovic\/Cropix","P. S.\/"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Detaljno nam je sve elaborirao splitski dogradona\u010delnik Antonio Kuzmani\u0107.<\/p>","","

Stadion u Parku mlade\u017ei kojega bi u budu\u0107nosti trebao zamijeniti Hajdukov stadion<\/p>","

Split, 300922.
\nPanoramski pogled na grad Split.
\nNa fotografiji: stadion Park mladezi i gradski kotari Spinut i Skalice
","

Panorama Poljuda<\/p>","

Prostor koji je zami\u0161ljen kao budu\u0107i Hajdukov kamp<\/p>","

Parcele u Spinutu, plavom su bojom one u gradskom vlasni\u0161tvu, ostale bi za potrebe Hajdukovog kampa trbala otkupiti Dr\u017eava<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","31:80","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1200x800","hd_26763452_1920.jpg":"1920x1080","k_26763452_1280.jpg":"1280x1280","k_26763452_1024.jpg":"1024x1024","k_26763452_640.jpg":"640x640","k_26763452_480.jpg":"480x480","k_26763452_340.jpg":"340x340","k_26763452_220.jpg":"220x220","o_26763452_1280.jpg":"1280x853","o_26763452_1024.jpg":"1024x682","o_26763452_640.jpg":"640x426","o_26763452_480.jpg":"480x320","o_26763452_340.jpg":"340x226","o_26763452_220.jpg":"220x146","h_26763452_1280.jpg":"1280x854","h_26763452_1024.jpg":"1024x683","h_26763452_640.jpg":"640x427","h_26763452_480.jpg":"480x320","h_26763452_340.jpg":"340x227","h_26763452_220.jpg":"220x147","pp_26763452_1280.jpg":"1280x1628","pp_26763452_1024.jpg":"1024x1303","pp_26763452_640.jpg":"640x814","pp_26763452_480.jpg":"480x611","pp_26763452_340.jpg":"340x432","pp_26763452_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x998","hd_26212251_1920.jpg":"1920x1080","k_26212251_1280.jpg":"1280x1280","k_26212251_1024.jpg":"1024x1024","k_26212251_640.jpg":"640x640","k_26212251_480.jpg":"480x480","k_26212251_340.jpg":"340x340","k_26212251_220.jpg":"220x220","o_26212251_1280.jpg":"1280x665","o_26212251_1024.jpg":"1024x532","o_26212251_640.jpg":"640x332","o_26212251_480.jpg":"480x249","o_26212251_340.jpg":"340x176","o_26212251_220.jpg":"220x114","h_26212251_1280.jpg":"1280x854","h_26212251_1024.jpg":"1024x683","h_26212251_640.jpg":"640x427","h_26212251_480.jpg":"480x320","h_26212251_340.jpg":"340x227","h_26212251_220.jpg":"220x147","pp_26212251_1280.jpg":"1280x1628","pp_26212251_1024.jpg":"1024x1303","pp_26212251_640.jpg":"640x814","pp_26212251_480.jpg":"480x611","pp_26212251_340.jpg":"340x432","pp_26212251_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1293","hd_23507363_1920.jpg":"1920x1080","k_23507363_1280.jpg":"1280x1280","k_23507363_1024.jpg":"1024x1024","k_23507363_640.jpg":"640x640","k_23507363_480.jpg":"480x480","k_23507363_340.jpg":"340x340","k_23507363_220.jpg":"220x220","o_23507363_1280.jpg":"1280x862","o_23507363_1024.jpg":"1024x689","o_23507363_640.jpg":"640x431","o_23507363_480.jpg":"480x323","o_23507363_340.jpg":"340x228","o_23507363_220.jpg":"220x148","h_23507363_1280.jpg":"1280x854","h_23507363_1024.jpg":"1024x683","h_23507363_640.jpg":"640x427","h_23507363_480.jpg":"480x320","h_23507363_340.jpg":"340x227","h_23507363_220.jpg":"220x147","pp_23507363_1280.jpg":"1280x1628","pp_23507363_1024.jpg":"1024x1303","pp_23507363_640.jpg":"640x814","pp_23507363_480.jpg":"480x611","pp_23507363_340.jpg":"340x432","pp_23507363_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1293","hd_23507363_1920.jpg":"1920x1080","k_23507363_1280.jpg":"1280x1280","k_23507363_1024.jpg":"1024x1024","k_23507363_640.jpg":"640x640","k_23507363_480.jpg":"480x480","k_23507363_340.jpg":"340x340","k_23507363_220.jpg":"220x220","o_23507363_1280.jpg":"1280x862","o_23507363_1024.jpg":"1024x689","o_23507363_640.jpg":"640x431","o_23507363_480.jpg":"480x323","o_23507363_340.jpg":"340x228","o_23507363_220.jpg":"220x148","h_23507363_1280.jpg":"1280x854","h_23507363_1024.jpg":"1024x683","h_23507363_640.jpg":"640x427","h_23507363_480.jpg":"480x320","h_23507363_340.jpg":"340x227","h_23507363_220.jpg":"220x147","pp_23507363_1280.jpg":"1280x1628","pp_23507363_1024.jpg":"1024x1303","pp_23507363_640.jpg":"640x814","pp_23507363_480.jpg":"480x611","pp_23507363_340.jpg":"340x432","pp_23507363_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26176322_1920.jpg":"1920x1080","k_26176322_1280.jpg":"1280x1280","k_26176322_1024.jpg":"1024x1024","k_26176322_640.jpg":"640x640","k_26176322_480.jpg":"480x480","k_26176322_340.jpg":"340x340","k_26176322_220.jpg":"220x220","o_26176322_1280.jpg":"1280x853","o_26176322_1024.jpg":"1024x682","o_26176322_640.jpg":"640x426","o_26176322_480.jpg":"480x320","o_26176322_340.jpg":"340x226","o_26176322_220.jpg":"220x146","h_26176322_1280.jpg":"1280x854","h_26176322_1024.jpg":"1024x683","h_26176322_640.jpg":"640x427","h_26176322_480.jpg":"480x320","h_26176322_340.jpg":"340x227","h_26176322_220.jpg":"220x147","pp_26176322_1280.jpg":"1280x1628","pp_26176322_1024.jpg":"1024x1303","pp_26176322_640.jpg":"640x814","pp_26176322_480.jpg":"480x611","pp_26176322_340.jpg":"340x432","pp_26176322_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1120","hd_17476028_1920.jpg":"1920x1080","k_17476028_1280.jpg":"1280x1280","k_17476028_1024.jpg":"1024x1024","k_17476028_640.jpg":"640x640","k_17476028_480.jpg":"480x480","k_17476028_340.jpg":"340x340","k_17476028_220.jpg":"220x220","o_17476028_1280.jpg":"1280x746","o_17476028_1024.jpg":"1024x597","o_17476028_640.jpg":"640x373","o_17476028_480.jpg":"480x280","o_17476028_340.jpg":"340x198","o_17476028_220.jpg":"220x128","h_17476028_1280.jpg":"1280x854","h_17476028_1024.jpg":"1024x683","h_17476028_640.jpg":"640x427","h_17476028_480.jpg":"480x320","h_17476028_340.jpg":"340x227","h_17476028_220.jpg":"220x147","pp_17476028_1280.jpg":"1280x1628","pp_17476028_1024.jpg":"1024x1303","pp_17476028_640.jpg":"640x814","pp_17476028_480.jpg":"480x611","pp_17476028_340.jpg":"340x432","pp_17476028_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2560","hd_26761009_1920.jpg":"1920x1080","k_26761009_1280.jpg":"1280x1280","k_26761009_1024.jpg":"1024x1024","k_26761009_640.jpg":"640x640","k_26761009_480.jpg":"480x480","k_26761009_340.jpg":"340x340","k_26761009_220.jpg":"220x220","o_26761009_1280.jpg":"1280x1706","o_26761009_1024.jpg":"1024x1365","o_26761009_640.jpg":"640x853","o_26761009_480.jpg":"480x640","o_26761009_340.jpg":"340x453","o_26761009_220.jpg":"220x293","h_26761009_1280.jpg":"1280x854","h_26761009_1024.jpg":"1024x683","h_26761009_640.jpg":"640x427","h_26761009_480.jpg":"480x320","h_26761009_340.jpg":"340x227","h_26761009_220.jpg":"220x147","pp_26761009_1280.jpg":"1280x1628","pp_26761009_1024.jpg":"1024x1303","pp_26761009_640.jpg":"640x814","pp_26761009_480.jpg":"480x611","pp_26761009_340.jpg":"340x432","pp_26761009_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4080045 Threads: 5 Questions: 121685712 Slow queries: 53205 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3707820 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) ) [link] => /sport/vise-od-sporta/sutra-stizu-magas-i-fabijanic-krece-obnova-poljuda-imamo-papir-kuzmanic-otkrio-koje-parcele-fale-za-hajdukov-kamp-1371717 [printLink] => /sport/vise-od-sporta/sutra-stizu-magas-i-fabijanic-krece-obnova-poljuda-imamo-papir-kuzmanic-otkrio-koje-parcele-fale-za-hajdukov-kamp-1371717?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 751545 [name] => Hajdukov kamp [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-12 21:35:36 [main_article_id] => 0 [alias] => hajdukov-kamp [link] => /tag/hajdukov-kamp ) [1] => stdClass Object ( [id] => 616980 [name] => obnova Poljuda [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-09-06 11:27:38 [main_article_id] => 0 [alias] => obnova-poljuda [link] => /tag/obnova-poljuda ) [2] => stdClass Object ( [id] => 496148 [name] => boris magaš [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => boris-magas [link] => /tag/boris-magas ) [3] => stdClass Object ( [id] => 734419 [name] => olga magaš [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-24 13:02:28 [main_article_id] => 0 [alias] => olga-magas [link] => /tag/olga-magas ) [4] => stdClass Object ( [id] => 244140 [name] => Nenad Fabijanić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nenad-fabijanic [link] => /tag/nenad-fabijanic ) [5] => stdClass Object ( [id] => 303724 [name] => Antonio Kuzmanić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => antonio-kuzmanic [link] => /tag/antonio-kuzmanic ) [6] => stdClass Object ( [id] => 394476 [name] => Ivica Puljak [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivica-puljak [link] => /tag/ivica-puljak ) [7] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => VELIKI INTERVJU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Stižu Magaš i Fabijanić, kreće obnova Poljuda, imamo papir. Kuzmanić otkrio koje parcele ‘fale‘ za Hajdukov kamp [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3195 [name] => Pero Smolčić [username] => pero-smol-i [email] => pero-smol-i@sd.hr [password] => $2y$10$Ep9mQMfY3oaEHDia2kpqAuZZPVpfAJ/QVSjyMhhwFrVP1nQ9lDmV2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/pero-smolcic-3195 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1713 [gender] => m [description] => [image] => 1713.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1713.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/12/26763452.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => ilustracija/Cropix [mainImageDesc] =>

Detaljno nam je sve elaborirao splitski dogradonačelnik Antonio Kuzmanić.

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/12/26763452.jpg [title] =>

Detaljno nam je sve elaborirao splitski dogradonačelnik Antonio Kuzmanić.

ilustracija/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/12/26212251.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/12/23507363.jpg [title] =>

Stadion u Parku mladeži kojega bi u budućnosti trebao zamijeniti Hajdukov stadion

Tom Dubravec/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/12/23507363.jpg [title] =>

Split, 300922.
Panoramski pogled na grad Split.
Na fotografiji: stadion Park mladezi i gradski kotari Spinut i Skalice
Tom Dubravec/Cropix/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/12/26176322.jpg [title] =>

Panorama Poljuda

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/12/17476028.jpg [title] =>

Prostor koji je zamišljen kao budući Hajdukov kamp

Paun Paunovic/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/12/26761009.jpg [title] =>

Parcele u Spinutu, plavom su bojom one u gradskom vlasništvu, ostale bi za potrebe Hajdukovog kampa trbala otkupiti Država

P. S./ ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U srijedu u Banovinu stižu Magaš i Fabijanić i priča o obnovi Poljuda će dobiti sasvim konkretne i detaljne obrise.

Na arhitekta Nenada Fabijanića autorska prava je prenijela Olga Magaš, udovica pokojnog Borisa Magaša, projektanta poljudske "školjke". 

Gradonačelnik Ivica Puljak donio je odluku da se izravno odaberu "Arhitektonski studio Fabijanić", "Toning" d.o.o. i "Max-ing" d.o.o. za "Izradu elaborata postojećeg stanja konstrukcije građevine gradskog stadiona Poljud" za 336.250 eura s PDV-om. Izravno zbog autorskih prava koje ima arhitekt Fabijanić i drugačije nije ni bilo moguće.

E sad arhitekt Fabijanić i Olga Magaš stižu na Poljud, sutra, da elaboriraju što se treba i kako može.

Detaljno nam je o obnovi Poljuda, ali i o izgradnji kampa Hajduka u Spinutu te novom Hajdukovom stadionu na Brodarici sve elaborirao splitski dogradonačelnik Antonio Kuzmanić.

- Projekt Brodarica je projekt sam za sebe. Napravili smo pripremu za nas, išli bi stanovi za dugoročni najam, poslovni sadržaj i stadion. Neovisno o ‘barakašima‘. Ovo ovdje se može dogoditi i ne mora - pokazuje nam Kuzmanić na fotografiji dio pokraj sadašnjeg stadiona Park mladeži gdje su takozvani barakaši u dvjestotinjak stanova.

- Vlada RH nema nikakve veze, ovo je naš i isključivo naš projekt. Imamo neku sliku, naše brojke pokazuju da nam investitor može sagraditi i stanove i stadion, a on može dobiti dovoljno novac da zaradi i time financira i stadion i stanove za priuštivi najam - objasnio nam je Kuzmanić planove za Brodaricu.

- Mi moramo definirati par detalja, ali načelno, gradonačelnik će idući tjedan prezentirati ovaj dio sa ‘živim‘ brojkama. Trenutno imamo nekoliko radnih verzija, ali smo ih radili da se stekne dojam što se može izgraditi i kako se to uklapa u prostor. Brojke, koliko tko i što, još ćemo vidjeti.

Točka, točka, točkica

Skrenuli smo potom na Poljud, točka 1, rekonstrukcija postojećeg stadiona.

- Vlada RH je obećala dati 13 milijuna eura. Mi smo pri kraju sa studijom, sutra dolazi arhitekt Fabijanić koji od Magaša ima nasljedno autorsko pravo. Oni su napravili snimku stanja Poljuda i prezentirat će nam što se treba rekonstruirati. Imamo predstudiju izvedivosti, sinoć je gotova, na 100 stranica teksta. Zaključak je da se stadion mora obnoviti. Pripremili smo dokument koji može potom ići na Vladu kada raspiše natječaj za dodjelu sredstava. Sutra ćemo dobiti i konkretno što treba napraviti.  Što se same sanacije tiče, možemo sve, za to ne treba građevinska dozvola. 

---

image

Panorama Poljuda

---

Kakve su vam zasad informacije o stanju stadiona?

- Ima par šipki koje drže krov koje su u lošem stanju, ostale  su, čini se, dobre. Ima način kako će se rekonstruirati, skinuti, provjeriti. Uvjet je da Hajduk može stalno igrati, koristiti stadion.

A krov?

- Leksan ploče se moraju skinuti. Čekamo od Fabijanića da nam kaže može li to biti nešto drugo, jer leksan je jako skup. Fabijanić mora dati zeleno svjetlo jer on ‘drži‘ autorsko pravo. Moramo i pojačati betonsku konstrukciju...

Koliko će to ukupno stajati?

- Naša je procjena za rekonstrukciju oko 30 - 35 milijuna eura. Gradila bi se u drugoj fazi i treća zgrada ispod zapadne tribine koja je bila u planu, ali nikad nije izgrađena, a treća faza je rekonstrukcija cijelog prstena. Jedna je ideja da se zatvori prostor gdje je kip galeba, a tu se izgradi kongresni centar. Dobili bismo novi zatvoreni prostor, a veliki trg gore... Sad ćemo doznati kakvu arhitekt Fabijanić ima viziju tog prostora.

A Hajdukov kamp?

- U Divuljama se nikad neće dogoditi. Mi smo s Hajdukom pričali što možemo napraviti. Prostor u Spinutu bivših ‘PIS-ovih baraka‘ je sportsko - rekreacijska zona. Mi smo u fazi raspisivanja natječaja za gradski projekt Poljud, Hajduku ćemo dati obuhvat u kojemu oni moraju nacrtati što zadovoljava klub, ali mora zadovoljiti i nas kao grad.

---

image

Prostor koji je zamišljen kao budući Hajdukov kamp

Paun Paunovic/Cropix
---

Što obuhvaća gradski projekt Poljud?

- Dva pomoćna terena, cijeli obuhvat sportsko - rekreacijske zone PIS, Antičku luku (pokraj Gusara, nap. a.) kao fiksnu građevinu, Kineziološki fakultet i u suradnju s lučkom upravom proširenje lučice. 

Pomoć Vlade

No, tu je problem - zemljište. Odnosno dobar dio parcela na prostoru bivših ‘PIS-ovih baraka‘ je u privatnom vlasništvu. Kako ćete to riješiti?

- Od buduće vlade, ne ove jer ona neće sigurno biti tu, očekujemo da se postupa kao što se postupalo sa Zagrebom. Ako su dali 20 milijuna eura vrijednog zemljište crkvi (Crkva se odrekla se prava na povrat oko 300.000 četvornih metara zemljišta u Maksimiru na kojem se nalazi Dinamov stadion, a zauzvrat će joj država osigurati 10 gradskih zemljišta ukupne površine oko 50.000 četvornih metara za gradnju novih crkava, nap. a.), očekujemo isti tretman za Split, odnosno da čestice koje su na ovoj fotografiji u ‘crveno‘, a to su privatne, Vlada otkupi i ustupi Gradu Splitu. Samo oni imaju mogućnost taj projekt proglasiti projektom od nacionalnog interesa i pokrenuti postupak izvlaštenja. Mi to kao Grad ne možemo - kazao je Kuzmanić i dodao:

- Za svaku česticu znam tko je vlasnik, u kojem je stadiju sudski predmet, postoji li povrat, je li on živ... Grad trenutno ima oko 50 posto, da bi Hajduk imao kamp, treba nam i ostatak.

---

image

Parcele u Spinutu, plavom su bojom one u gradskom vlasništvu, ostale bi za potrebe Hajdukovog kampa trbala otkupiti Država

P. S./
---

Kakav bi bio odnos s Hajdukom?

- Opcija je tu i za novi objekt sa sportskim sadržajima. Mi sve to dajemo Hajduku, model ćemo još vidjeti. A vidiš ovo - pokazuje nam Kuzmanić prostor ‘gore‘, prema Marjanskom tunelu, otprilike gdje je sad ‘igralište Dalmatinca‘ i nastavlja:

-  Ovdje se seli i Ragbi klub Nada sa Starog placa. Zašto? Mi na Starom placu želimo garaže, a na njima zeleni park. 

Ako Hajduk dobije novi stadion na Brodarici, nije li to previše? Tko će puniti Poljud?

- Ako i kad izgradimo projekt Brodarica, Poljud ide pod Javnu ustanovu športski objekti (JUŠOS) i postaje multifunkcionalni stadion. Mijenja se podloga, možemo organizirati sajmove, Ultru. Želimo da on može opravdati svoju vrijednost.

Sporta za njega zasad nema dovoljno?

- Atletska staza se stavi u jedan dan novom tehnologijom. Sutra može reprezentacija igrati na njemu, ali osnovna je ideja da se rekonstruira da bude multifunkcionalan. Kad dođe Ultra da me nije briga za travu jer nju možemo skinuti i pohraniti. Svi sajmovi koji su bili u Spaladium Areni mogu doći ovdje. JUŠOS će morati upravljati terminima i to je to.

Koliko će stajati održavanje Poljuda?

- Cilj je da zaradi tri milijuna eura godišnje. Toliko nas godišnje košta održavanje. To je cilj. Kad ga rekonstruiramo, trajno smo riješili problem Poljuda. On se sad koristi samo za Hajdukove utakmice i nešto BK Torcida, ali to je podtribinski prostor, ja želim ovo više iskoristiti. Želim multifunkcionalni reprezentativni stadion.

Svaki za sebe

Rokovi?

- Sutra nam je tu Fabijanić, imamo sastanak... Imat ćemo napokon saznanje što treba popraviti i koliko to košta. Čekamo raspisivanje natječaja i imamo spreman dokument za Vladu da bismo aplicirali. Imamo predstudiju izvodivosti, a u studiji izvodivosti ćemo ubaciti stvarni trošak. Dugo smo u ovome, pa procjenjujemo to na 30 - 35 milijuna eura.

- Idući tjedan ili tjedan kasnije gradonačelnik će s ovim podatcima prezentirati cijeli ovaj obuhvat, stadion Poljud, gradski projekt Poljud. Turska kula bi se trebala urediti, ide velika garaža na nekoliko katova na vanjskom parkingu na kojemu sad parkiraju uglavnom škverani...

---

image

Stadion u Parku mladeži kojega bi u budućnosti trebao zamijeniti Hajdukov stadion

Tom Dubravec/Cropix
---

Koliko su projetki povezani? Odnosno, koliko je jedan uvjetovan drugim?

- Svaki projekt je za sebe, ali je i sagledan globalno. Jedan ne ugrožava drugi i ima svoju namjenu i ako se drugi ne dovrše. Ali drugi projekt ima podlogu, ako se realizira prethodni. Ono što je bitno, nećemo čekati s obnovom Poljuda dok krene izgradnja stadiona na Brodarici.

Ako se nikad ne dogodi Brodarica, Hajduk ima obnovljen stadion?

- Bravo, baš tako. Ali i u tom slučaju imamo multifunkcionalni stadion.

Kad?

- Sanacija ide odmah, tu nema ni dozvola, samo nam novac treba. Ono što će trebati, rekonstrukcija, dogradnja Poljuda, tu treba projekt, dozvole, to će trajati, nemojmo se zavaravati. Nemojmo zaboraviti i podzemne garaže ispod sadašnjih pomoćnih terena. To nam rješava prometni kolaps kad su utakmice Hajduka. Ni jedan dio ne isključuje ni ne uvjetuje drugi, a komplementarni su - zaključio je Kuzmanić.

Priča ima glavu i rep, a hoće li imati i novac, dozvole i kad će krenuti ‘bageri‘, ostaje da vidimo.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
ilustracija/Cropix Jakov Prkić/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix/Cropix Paun Paunovic/Cropix P. S./
ilustracija/Cropix

Detaljno nam je sve elaborirao splitski dogradonačelnik Antonio Kuzmanić.

Tom Dubravec/Cropix

Stadion u Parku mladeži kojega bi u budućnosti trebao zamijeniti Hajdukov stadion

Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Split, 300922.
Panoramski pogled na grad Split.
Na fotografiji: stadion Park mladezi i gradski kotari Spinut i Skalice


Panorama Poljuda

Paun Paunovic/Cropix

Prostor koji je zamišljen kao budući Hajdukov kamp

P. S./

Parcele u Spinutu, plavom su bojom one u gradskom vlasništvu, ostale bi za potrebe Hajdukovog kampa trbala otkupiti Država

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/vise-od-sporta/sutra-stizu-magas-i-fabijanic-krece-obnova-poljuda-imamo-papir-kuzmanic-otkrio-koje-parcele-fale-za-hajdukov-kamp-1371717 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=2d3ae7156d761604d2dff75c61d21e3947ac5848 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Sti%C5%BEu+Maga%C5%A1+i+Fabijani%C4%87%2C+kre%C4%87e+obnova+Poljuda%2C+imamo+papir.+Kuzmani%C4%87+otkrio+koje+parcele+%E2%80%98fale%E2%80%98+za+Hajdukov+kamp&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fsutra-stizu-magas-i-fabijanic-krece-obnova-poljuda-imamo-papir-kuzmanic-otkrio-koje-parcele-fale-za-hajdukov-kamp-1371717 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fsutra-stizu-magas-i-fabijanic-krece-obnova-poljuda-imamo-papir-kuzmanic-otkrio-koje-parcele-fale-za-hajdukov-kamp-1371717 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => VELIKI INTERVJU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Više od sportaVELIKI INTERVJU

Stižu Magaš i Fabijanić, kreće obnova Poljuda, imamo papir. Kuzmanić otkrio koje parcele ‘fale‘ za Hajdukov kamp

Piše Pero Smolčić
12. ožujka 2024. - 21:34

U srijedu u Banovinu stižu Magaš i Fabijanić i priča o obnovi Poljuda će dobiti sasvim konkretne i detaljne obrise.

Na arhitekta Nenada Fabijanića autorska prava je prenijela Olga Magaš, udovica pokojnog Borisa Magaša, projektanta poljudske "školjke". 

Gradonačelnik Ivica Puljak donio je odluku da se izravno odaberu "Arhitektonski studio Fabijanić", "Toning" d.o.o. i "Max-ing" d.o.o. za "Izradu elaborata postojećeg stanja konstrukcije građevine gradskog stadiona Poljud" za 336.250 eura s PDV-om. Izravno zbog autorskih prava koje ima arhitekt Fabijanić i drugačije nije ni bilo moguće.

E sad arhitekt Fabijanić i Olga Magaš stižu na Poljud, sutra, da elaboriraju što se treba i kako može.

Detaljno nam je o obnovi Poljuda, ali i o izgradnji kampa Hajduka u Spinutu te...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 09:48