StoryEditorOCM
Više od sportatamo ne dolaze

Đokovićeva mama Hrvatica otkrila obiteljsku tajnu staru 15 godina: ‘Ne, ne, nikad...‘

Piše SPORT SD
6. ožujka 2024. - 18:00

Novak Đoković je u punom jeku priprema za nastup na Indian Wellsu, to će mu biti prvi nastup nakon poraza od Sinnera u polufinalu Australian Opena. 

Srbin je australijski Grand Slam osvojio deset puta, a mnogi su primijetili da njegove obitelji nije bilo u Melbourneu. Na turniru nije bilo ni Novakovih roditelja, oca Srđana i majke Dijane koja ima hrvatske korijene, ali ni supruge Jelene i djece. Đokovićevi tek dvaput bili na Australian Openu, 2008. i 2023. godine, a sada je Novakova majka Dijana Đoković za Sportal otkrila i razlog.

U dokumentarcu “Novak - Neispričane priče” Dijana Đoković je upitana zašto obitelj 15 godina nije dolazila u Melbourne. Došli su 2008. godine, kada je Novak prvi put trijumfirao na Australian Openu i nisu dolazili sve do 2023. kada su mu iskazali podršku nakon što godinu dana ranije nije mogao nastupiti zbog necijepljenja, pa je deportiran iz zemlje.

"Ne, ne, nikad, jako mi je daleko. Daleka je to zemlja i stvarno onako kad samo pomisliš da trebaš putovati jedno 25-30 sati nije ti dobro. Ali, lijep je ugođaj jer ovdje je zima, a tamo je ljeto. Bili smo jedno mjesec dana, pa je onda u redu da provedeš vrijeme i s djecom", objasnila je Dijana Đoković.

“Prvi put poslije 15 godina ohrabrili smo se da krenemo za Australiju, smatrali smo da mu trebamo. Nakon onoga što se dogodilo u Australiji 2022. godine znam koliko mu je bilo važno da osvoji turnir. Ne zbog tenisa toliko, koliko da on sebi dokaže i pokaže i da im na neki način zatvori usta za sve ono što su mu napravili prethodne godine. Tako da nam je ta pobjeda bila možda jedna od najvažnijih”, zaključila je Dijana Đoković, inače podrijetlom iz okolice Vinkovaca, a ona je odrastala u Srbiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:09