stdClass Object ( [id] => 1337007 [title] => Di Stefano i Berbatov su bili oteti, Cruyff je uspio pobjeći, a Živojinoviću i Lepoj Breni odveli su sina [alias] => di-stefano-i-berbatov-su-bili-oteti-cruyff-je-uspio-pobjeci-a-zivojinovicu-i-lepoj-breni-odveli-su-sina [catid] => 283 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Scene kada je krilni napadač Liverpoola Luis Diaz u nedjelju u 95. minuti zabio za 1:1 kod Lutona, pa podigao dres ispod kojeg je majica s porukom otmičarima njegovog oca ne bi se posramio ni scenarist hitova iz Hollywooda. Zaista cijela ta priča oko kolumbijskog nogometaša djeluje filmska.

Igrač kojem je roditelje prije desetak dana u domovini otela gerilska skupina ELN (Nacionalna oslobodilačka vojska), potom pustila majku Silenis Marulandu, ali ne i oca koji je i dalje u zatočeništvu, tražio je od kluba da zaigra nakon što je iz razumljivih razloga preskočio prethodne susrete s Nottingham Forestom u Premiershipu (pobjeda 3:0) i kod Bournemoutha u Liga kupu (slavlje 2:1). Ušao je s klupe u 83. minuti i zabio za izjednačenje 12 minuta kasnije. A onda je ispod dresa pokazao poruku ‘Libertad para papa‘, u prijevodu ‘Sloboda mom ocu‘. ELN je najavio kako će Diazovog oca osloboditi, da već kreću pripreme za taj čin. Ali dok se to ne dogodi, dok Luis ne zagrli oca Luis Manuela "Manea" Diaza...

---

image

Luis Diaz

AFP
---

Gospodina i gospođu Diaz na benzinskoj je postaji u njihovom rodnom gradu Barrancasu otela skupina naoružanih maskiranih motociklista. Kolumbija je poznata po zadiranju mafije, narko kartela, općenito kriminalaca u nogomet. Prisjetimo se samo sudbine nesretnog reprezentativca Andresa Escobara koji je ubijen 1994. godine u Medellinu nakon što je na Svjetskom prvenstvu zabio autogol koji je vodio do eliminacije Kolumbije. Osuđeni počinitelj, inače niže rangirani član jednog narko kartela, u zatvoru je zbog toga u konačnici proveo samo 11 godina. Međutim, nije ovo prvi put da se otimaju nogometaši i(li) članovi njihovih obitelji. Pa čak i neke vrlo poznate face.

Otet je bio i jedan od najpoznatijih nogometaša svih vremena Alfredo Di Stefano. Legenda Real Madrida oteta je za vrijeme boravka u Južnoj Americi, u Caracasu 1963. godine. Nakon tri dana oslobodili su ga venezuelanski vojnici. Otmičari su ga odveli iz hotelske sobe na prevaru, prerušeni u inspektore odjela za narkotike koji su od njega tražili da ode s njima u policijsku postaju na rutinski razgovor. Otmičari su bili ljevičarski gerilci iz FALN-a (Oružane snage nacionalnog oslobođenja).

---

image

Alfredo Di Stefano

AFP
---

Manje je poznato da je pokušana otmica još jednog od najboljih nogometaša svih vremena Johana Cruyffa. Dugo je trajala enigma zašto je 1978. godine Cruyff odlučio da neće igrati na SP-u u Argentini u kojem je Nizozemska došla do finala (1:3 poraz od Argentine), zašto se godinu ranije sa samo 30 godina povukao iz reprezentacije. Nagađalo se kako je to napravio zbog neslaganja s vojnom huntom koja je tada vladala Argentinom, zbog sponzorskih neslaganja s Nogometnim savezom Nizozemske ili utjecaja supruge.

Istinu je otkrio 2008. godine, tada je ispričao kako su krajem 1977. godine njegova obitelj i on bili žrtve pokušaja otmice. Pod okriljem noći kriminalci su upali u njihovu obiteljsku kuću u Barceloni i pod prijetnjom oružjem svezali djecu, suprugu i njega. Uspio je pobjeći, ali to je bio glavni razlog za povlačenje iz reprezentacije.

- Policajci su mjesecima spavali u našoj kući, pratili su djecu u školu... Nisam mogao nakon toga igrati na SP-u - rekao je Cryuff za Radio Catalunya.

---

image

Dimitar Berbatov

AFP
---

Ako nije uspjela otmica Cruyffa, nažalost jest drugog Barceloninog napadača Quinija. Enrique Castro ‘Quini‘ otet je u ožujku 1981. godine na benzinskoj postaji na putu prema zračnoj luci. Tražena je otkupnina od sto milijuna pezeta, a novac je trebao dostaviti suigrač iz Barce Alexanko no sve je ispalo konfuzno. Oslobođen je tek nakon 25 dana.

Slavni bugarski nogometaš Dimitar Berbatov pričao je o tome kako je na počecima karijere bio otet zbog – transfera. Šef mafije tražio je od njega da iz sofijskog CSKA prijeđe u Levski Kyustendil. Desetak godina kasnije su za boravka u Bugarskoj zaprijetili Berbatovu i otimanjem supruge i kćeri ako im ne isplati pola milijuna eura za ‘zaštitu‘.

Pravu filmsku dramu proživio je Alan Pulido. Meksički napadač je u svibnju 2016. godine otet u domovini zajedno s djevojkom. Šestorica otmičara su presrela njihov automobil. Kasnije je djevojka puštena, dok se Pulido sam oslobodio. Svladao je jednog otmičara, oteo mu pištolj, pobjegao i nazvao policiju. Zaradio je lakše ozljede zbog razbijanja prozora prilikom bijega.

Jedan od najpoznatijih slučajeva otmica članova obitelji nogometaša je onaj iz 1994. godine. Samo dva mjeseca prije Svjetskog prvenstva u SAD-u iz kafića u blizini njegovog doma otet je otac brazilskog reprezentativca Romarija. Zatraženo je tada sedam milijuna dolara otkupnine za njegovo oslobađanje. Međutim, poslužio se slavni brazilski napadač lukavstvom. Sazvao je konferenciju za medije i najavio je da neće igrati za reprezentaciju dok mu otac ne bude pušten. Njegovog oca su u nogometno zaluđenom Brazilu uz policiju tada počeli tražiti baš svi, navodno čak i pripadnici bandi. Dva dana kasnije Romariov otac je pušten, a ostalo je povijest. Romario je te godine odveo Brazil do naslova svjetskog prvaka.

---

image

Romario

AFP
---

Otet je bio i otac slavnog argentinskog napadača Carlosa Teveza. Za vrijeme vožnje Buenos Airesom 2014. godine je otet, a oslobođen je osam sati kasnije. Brata argentinskog veznjaka Juana Romana Riquelmea otmičari su držali zatočenog jedan dan prije nego što je dogovoreno njegovo puštanje na slobodu. Braća Diego i Gabriel Milito platili su 2002. godine otkupninu kako bi otmičari oslobodili njihovog oca. Otac slavnog meksičkog vratara Jorgea Camposa je 1999. godine otet i držan deset dana.

Bilo je još mnogo nešto manje poznatih slučajeva otmica igrača i članova njihovih obitelji, ne samo nogometaša. Krajem 2004. godine oteta je majka slavnog brazilskog nogometaša Robinha. Nakon isplaćene otkupnine puštena je 40 dana kasnije. Otimane su i majke Grafitea, Luisa Fabiana... U Južnoj Americi to je s vremenom postao pravi biznis, moda. Sestra napadača Milana Ricarda Oliveire držana je u zatočeništvu čak 159 dana prije nego što ju je oslobodila policija.

Bilo je i tragičnih slučajeva, poput onog u slučaju otmice Edwina Palaciosa (14), mlađeg brata bivšeg veznjaka Tottenhama Wilsona. U njihovom Hondurasu, u gradu La Ceibi, petorica naoružanih otmičara otela su dječaka te 2007. godine. Unatoč tome što je reprezentativac Hondurasa Palacios platio 125 tisuća funti otkupnine, brat nije pušten. Godinu i pol kasnije pronađeno je njegovo tijelo

Brat kapetana gruzijske reprezentacije i igrača Milana Kakhe Kaladzea otet je 2007. godine. Traženo je 600 tisuća dolara otkupnine. Pet godina kasnije je pronađen mrtav. Najstravičniji i najpoznatiji događaj ovakvog tipa zbio se dakako na Olimpijskim igrama u Münchenu 1972. godine. Talačka kriza nastala zbog političkih razloga i neuspio pokušaj oslobađanja rezultirali su smrću čak 11 izraelskih sportaša.

---

image

Slobodan Živojinović i Lepa Brena

Jakov Prkić/Cropix
---

Oteta je i punica šefa F1 Berniea Ecclestonea 2016. godine iz svog doma u brazilskom Sao Paulu. Otmičari su se tom prilikom prerušili u dostavljače. Zatražena su čak 32 milijuna eura za njeno puštanje, a oslobođena je deset dana kasnije. Sličan modus operandi imala je i banda koja je dvije godine kasnije otela majku brazilskog nogometaša Taisona koji su u kuću upali odjeveni kao dostavljači cvijeća.

Poučeni tim primjerima bogati sportaši obitelji i sebe okružuju tjelohraniteljima, sele u luksuzne i dobro čuvane vile, ali bande uvijek nađu neki svoj put. No, imali smo i puno bližih primjera od ovih mahom južnoameričkih.

Prije nešto više od dva desetljeća u ovoj regiji velika drama je nastala kada je otet sin bivšeg tenisača Slobodana Živojinovića i pjevačice Lepe Brene. Te 2000. godine je dječak Stefan otet, navodno od strane Zemunske mafije. Nakon pet dana oslobođen je poslije plaćanja otkupnine u iznosu od navodno tadašnjih 2,5 milijuna njemačkih maraka.

A imamo i friškijih primjera. Iračanin Abdullah Talal Hameed je ljetos prije dolaska u Goricu u Budimpešti bio žrtva mafijaške otmice. Uz velike napore policije pronađen je živ četiri dana kasnije.

- Bila je to šokantna stvar. Oteli su me iz apartmana. Izgubio sam na kilaži, mentalno mi je bilo teško... - pričao je Hameed ljetos po dolasku u Goricu.

---

image

Abdullah Talal Hameed

Damir Krajač/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Sportaši su mete [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Sportaši su mete 2 0 8204 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-11-07 15:48:11 [created_by] => 3119 [created_by_alias] => Frane Vulas [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-11-07 18:29:32 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-11-07 18:29:32 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 283 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Ekskluzivne i zanimljive priče o poznatim sportašima. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, poznati sportaši, ekskluzivno [secure] => 0 [page_title] => Više od sporta [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Di Stefano i Berbatov su bili oteti, Cruyff je uspio pobjeći, a Živojinoviću i Lepoj Breni odveli su sina [metakey] => otmice, luis diaz, Johan Cruyff, romario, Alfredo di Stefano, Dimitar Berbatov, Lepa Brena [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/11\/07\/26011258.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/07\/25582360.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/07\/26011259.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/07\/26011260.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/07\/26011262.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/07\/26011261.jpg","\/images\/slike\/2023\/11\/07\/26000284.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","Damir Kraja\u010d\/Cropix","AFP","AFP","Jakov Prki\u0107\/Cropix","AFP","AFP"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Johan Cruyff<\/p>","

Abdullah Talal Hameed<\/p>","

Romario<\/p>","

Alfredo Di Stefano<\/p>","

Slobodan \u017divojinovi\u0107 i Lepa Brena<\/p>","

Dimitar Berbatov<\/p>","

Luis Diaz<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1230","hd_26011258_1920.jpg":"1920x1080","k_26011258_1280.jpg":"1280x1280","k_26011258_1024.jpg":"1024x1024","k_26011258_640.jpg":"640x640","k_26011258_480.jpg":"480x480","k_26011258_340.jpg":"340x340","k_26011258_220.jpg":"220x220","o_26011258_1280.jpg":"1280x820","o_26011258_1024.jpg":"1024x656","o_26011258_640.jpg":"640x410","o_26011258_480.jpg":"480x307","o_26011258_340.jpg":"340x217","o_26011258_220.jpg":"220x140","h_26011258_1280.jpg":"1280x854","h_26011258_1024.jpg":"1024x683","h_26011258_640.jpg":"640x427","h_26011258_480.jpg":"480x320","h_26011258_340.jpg":"340x227","h_26011258_220.jpg":"220x147","pp_26011258_1280.jpg":"1280x1628","pp_26011258_1024.jpg":"1024x1303","pp_26011258_640.jpg":"640x814","pp_26011258_480.jpg":"480x611","pp_26011258_340.jpg":"340x432","pp_26011258_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25582360_1920.jpg":"1920x1080","k_25582360_1280.jpg":"1280x1280","k_25582360_1024.jpg":"1024x1024","k_25582360_640.jpg":"640x640","k_25582360_480.jpg":"480x480","k_25582360_340.jpg":"340x340","k_25582360_220.jpg":"220x220","o_25582360_1280.jpg":"1280x853","o_25582360_1024.jpg":"1024x682","o_25582360_640.jpg":"640x426","o_25582360_480.jpg":"480x320","o_25582360_340.jpg":"340x226","o_25582360_220.jpg":"220x146","h_25582360_1280.jpg":"1280x854","h_25582360_1024.jpg":"1024x683","h_25582360_640.jpg":"640x427","h_25582360_480.jpg":"480x320","h_25582360_340.jpg":"340x227","h_25582360_220.jpg":"220x147","pp_25582360_1280.jpg":"1280x1628","pp_25582360_1024.jpg":"1024x1303","pp_25582360_640.jpg":"640x814","pp_25582360_480.jpg":"480x611","pp_25582360_340.jpg":"340x432","pp_25582360_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1382","hd_26011259_1920.jpg":"1920x1080","k_26011259_1280.jpg":"1280x1280","k_26011259_1024.jpg":"1024x1024","k_26011259_640.jpg":"640x640","k_26011259_480.jpg":"480x480","k_26011259_340.jpg":"340x340","k_26011259_220.jpg":"220x220","o_26011259_1280.jpg":"1280x921","o_26011259_1024.jpg":"1024x737","o_26011259_640.jpg":"640x460","o_26011259_480.jpg":"480x345","o_26011259_340.jpg":"340x244","o_26011259_220.jpg":"220x158","h_26011259_1280.jpg":"1280x854","h_26011259_1024.jpg":"1024x683","h_26011259_640.jpg":"640x427","h_26011259_480.jpg":"480x320","h_26011259_340.jpg":"340x227","h_26011259_220.jpg":"220x147","pp_26011259_1280.jpg":"1280x1628","pp_26011259_1024.jpg":"1024x1303","pp_26011259_640.jpg":"640x814","pp_26011259_480.jpg":"480x611","pp_26011259_340.jpg":"340x432","pp_26011259_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1989","hd_26011260_1920.jpg":"1920x1080","k_26011260_1280.jpg":"1280x1280","k_26011260_1024.jpg":"1024x1024","k_26011260_640.jpg":"640x640","k_26011260_480.jpg":"480x480","k_26011260_340.jpg":"340x340","k_26011260_220.jpg":"220x220","o_26011260_1280.jpg":"1280x1326","o_26011260_1024.jpg":"1024x1060","o_26011260_640.jpg":"640x663","o_26011260_480.jpg":"480x497","o_26011260_340.jpg":"340x352","o_26011260_220.jpg":"220x227","h_26011260_1280.jpg":"1280x854","h_26011260_1024.jpg":"1024x683","h_26011260_640.jpg":"640x427","h_26011260_480.jpg":"480x320","h_26011260_340.jpg":"340x227","h_26011260_220.jpg":"220x147","pp_26011260_1280.jpg":"1280x1628","pp_26011260_1024.jpg":"1024x1303","pp_26011260_640.jpg":"640x814","pp_26011260_480.jpg":"480x611","pp_26011260_340.jpg":"340x432","pp_26011260_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1398","hd_26011262_1920.jpg":"1920x1080","k_26011262_1280.jpg":"1280x1280","k_26011262_1024.jpg":"1024x1024","k_26011262_640.jpg":"640x640","k_26011262_480.jpg":"480x480","k_26011262_340.jpg":"340x340","k_26011262_220.jpg":"220x220","o_26011262_1280.jpg":"1280x932","o_26011262_1024.jpg":"1024x745","o_26011262_640.jpg":"640x466","o_26011262_480.jpg":"480x349","o_26011262_340.jpg":"340x247","o_26011262_220.jpg":"220x160","h_26011262_1280.jpg":"1280x854","h_26011262_1024.jpg":"1024x683","h_26011262_640.jpg":"640x427","h_26011262_480.jpg":"480x320","h_26011262_340.jpg":"340x227","h_26011262_220.jpg":"220x147","pp_26011262_1280.jpg":"1280x1628","pp_26011262_1024.jpg":"1024x1303","pp_26011262_640.jpg":"640x814","pp_26011262_480.jpg":"480x611","pp_26011262_340.jpg":"340x432","pp_26011262_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1856x2048","hd_26011261_1920.jpg":"1920x1080","k_26011261_1280.jpg":"1280x1280","k_26011261_1024.jpg":"1024x1024","k_26011261_640.jpg":"640x640","k_26011261_480.jpg":"480x480","k_26011261_340.jpg":"340x340","k_26011261_220.jpg":"220x220","o_26011261_1280.jpg":"1280x1412","o_26011261_1024.jpg":"1024x1129","o_26011261_640.jpg":"640x706","o_26011261_480.jpg":"480x529","o_26011261_340.jpg":"340x375","o_26011261_220.jpg":"220x242","h_26011261_1280.jpg":"1280x854","h_26011261_1024.jpg":"1024x683","h_26011261_640.jpg":"640x427","h_26011261_480.jpg":"480x320","h_26011261_340.jpg":"340x227","h_26011261_220.jpg":"220x147","pp_26011261_1280.jpg":"1280x1628","pp_26011261_1024.jpg":"1024x1303","pp_26011261_640.jpg":"640x814","pp_26011261_480.jpg":"480x611","pp_26011261_340.jpg":"340x432","pp_26011261_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1320","hd_26000284_1920.jpg":"1920x1080","k_26000284_1280.jpg":"1280x1280","k_26000284_1024.jpg":"1024x1024","k_26000284_640.jpg":"640x640","k_26000284_480.jpg":"480x480","k_26000284_340.jpg":"340x340","k_26000284_220.jpg":"220x220","o_26000284_1280.jpg":"1280x880","o_26000284_1024.jpg":"1024x704","o_26000284_640.jpg":"640x440","o_26000284_480.jpg":"480x330","o_26000284_340.jpg":"340x233","o_26000284_220.jpg":"220x151","h_26000284_1280.jpg":"1280x854","h_26000284_1024.jpg":"1024x683","h_26000284_640.jpg":"640x427","h_26000284_480.jpg":"480x320","h_26000284_340.jpg":"340x227","h_26000284_220.jpg":"220x147","pp_26000284_1280.jpg":"1280x1628","pp_26000284_1024.jpg":"1024x1303","pp_26000284_640.jpg":"640x814","pp_26000284_480.jpg":"480x611","pp_26000284_340.jpg":"340x432","pp_26000284_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7351240 Threads: 5 Questions: 1523905646 Slow queries: 4632962 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110480540 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 283 [name] => Više od sporta [alias] => vise-od-sporta [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/vise-od-sporta ) ) [link] => /sport/vise-od-sporta/di-stefano-i-berbatov-su-bili-oteti-cruyff-je-uspio-pobjeci-a-zivojinovicu-i-lepoj-breni-odveli-su-sina-1337007 [printLink] => /sport/vise-od-sporta/di-stefano-i-berbatov-su-bili-oteti-cruyff-je-uspio-pobjeci-a-zivojinovicu-i-lepoj-breni-odveli-su-sina-1337007?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 171004 [name] => otmice [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => otmice [link] => /tag/otmice ) [1] => stdClass Object ( [id] => 673040 [name] => luis diaz [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-04-06 07:58:36 [main_article_id] => 0 [alias] => luis-diaz [link] => /tag/luis-diaz ) [2] => stdClass Object ( [id] => 303443 [name] => Johan Cruyff [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => johan-cruyff [link] => /tag/johan-cruyff ) [3] => stdClass Object ( [id] => 150187 [name] => ROMARIO [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => romario [link] => /tag/romario ) [4] => stdClass Object ( [id] => 735948 [name] => Alfredo di Stefano [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-07 16:56:45 [main_article_id] => 0 [alias] => alfredo-di-stefano [link] => /tag/alfredo-di-stefano ) [5] => stdClass Object ( [id] => 735949 [name] => Dimitar Berbatov [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-07 16:56:46 [main_article_id] => 0 [alias] => dimitar-berbatov [link] => /tag/dimitar-berbatov ) [6] => stdClass Object ( [id] => 526754 [name] => Lepa Brena [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => lepa-brena [link] => /tag/lepa-brena ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Sportaši su mete [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Di Stefano i Berbatov su bili oteti, Cruyff je uspio pobjeći, a Živojinoviću i Lepoj Breni odveli su sina [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3119 [name] => Frane Vulas [username] => frane-vulas [email] => frane-vulas@sd.hr [password] => $2y$10$.2A9D/90PPIqW47kf/JLQOTC7/Z1acGaABYnEiIC.WrY0kMbQMxJa [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/frane-vulas-3119 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1637 [gender] => m [description] => [image] => 1637.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1637.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/07/26011258.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] =>

Johan Cruyff

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/07/26011258.jpg [title] =>

Johan Cruyff

AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/07/25582360.jpg [title] =>

Abdullah Talal Hameed

Damir Krajač/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/07/26011259.jpg [title] =>

Romario

AFP ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/07/26011260.jpg [title] =>

Alfredo Di Stefano

AFP ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/07/26011262.jpg [title] =>

Slobodan Živojinović i Lepa Brena

Jakov Prkić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/07/26011261.jpg [title] =>

Dimitar Berbatov

AFP ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/11/07/26000284.jpg [title] =>

Luis Diaz

AFP ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Scene kada je krilni napadač Liverpoola Luis Diaz u nedjelju u 95. minuti zabio za 1:1 kod Lutona, pa podigao dres ispod kojeg je majica s porukom otmičarima njegovog oca ne bi se posramio ni scenarist hitova iz Hollywooda. Zaista cijela ta priča oko kolumbijskog nogometaša djeluje filmska.

Igrač kojem je roditelje prije desetak dana u domovini otela gerilska skupina ELN (Nacionalna oslobodilačka vojska), potom pustila majku Silenis Marulandu, ali ne i oca koji je i dalje u zatočeništvu, tražio je od kluba da zaigra nakon što je iz razumljivih razloga preskočio prethodne susrete s Nottingham Forestom u Premiershipu (pobjeda 3:0) i kod Bournemoutha u Liga kupu (slavlje 2:1). Ušao je s klupe u 83. minuti i zabio za izjednačenje 12 minuta kasnije. A onda je ispod dresa pokazao poruku ‘Libertad para papa‘, u prijevodu ‘Sloboda mom ocu‘. ELN je najavio kako će Diazovog oca osloboditi, da već kreću pripreme za taj čin. Ali dok se to ne dogodi, dok Luis ne zagrli oca Luis Manuela "Manea" Diaza...

---

image

Luis Diaz

AFP
---

Gospodina i gospođu Diaz na benzinskoj je postaji u njihovom rodnom gradu Barrancasu otela skupina naoružanih maskiranih motociklista. Kolumbija je poznata po zadiranju mafije, narko kartela, općenito kriminalaca u nogomet. Prisjetimo se samo sudbine nesretnog reprezentativca Andresa Escobara koji je ubijen 1994. godine u Medellinu nakon što je na Svjetskom prvenstvu zabio autogol koji je vodio do eliminacije Kolumbije. Osuđeni počinitelj, inače niže rangirani član jednog narko kartela, u zatvoru je zbog toga u konačnici proveo samo 11 godina. Međutim, nije ovo prvi put da se otimaju nogometaši i(li) članovi njihovih obitelji. Pa čak i neke vrlo poznate face.

Otet je bio i jedan od najpoznatijih nogometaša svih vremena Alfredo Di Stefano. Legenda Real Madrida oteta je za vrijeme boravka u Južnoj Americi, u Caracasu 1963. godine. Nakon tri dana oslobodili su ga venezuelanski vojnici. Otmičari su ga odveli iz hotelske sobe na prevaru, prerušeni u inspektore odjela za narkotike koji su od njega tražili da ode s njima u policijsku postaju na rutinski razgovor. Otmičari su bili ljevičarski gerilci iz FALN-a (Oružane snage nacionalnog oslobođenja).

---

image

Alfredo Di Stefano

AFP
---

Manje je poznato da je pokušana otmica još jednog od najboljih nogometaša svih vremena Johana Cruyffa. Dugo je trajala enigma zašto je 1978. godine Cruyff odlučio da neće igrati na SP-u u Argentini u kojem je Nizozemska došla do finala (1:3 poraz od Argentine), zašto se godinu ranije sa samo 30 godina povukao iz reprezentacije. Nagađalo se kako je to napravio zbog neslaganja s vojnom huntom koja je tada vladala Argentinom, zbog sponzorskih neslaganja s Nogometnim savezom Nizozemske ili utjecaja supruge.

Istinu je otkrio 2008. godine, tada je ispričao kako su krajem 1977. godine njegova obitelj i on bili žrtve pokušaja otmice. Pod okriljem noći kriminalci su upali u njihovu obiteljsku kuću u Barceloni i pod prijetnjom oružjem svezali djecu, suprugu i njega. Uspio je pobjeći, ali to je bio glavni razlog za povlačenje iz reprezentacije.

- Policajci su mjesecima spavali u našoj kući, pratili su djecu u školu... Nisam mogao nakon toga igrati na SP-u - rekao je Cryuff za Radio Catalunya.

---

image

Dimitar Berbatov

AFP
---

Ako nije uspjela otmica Cruyffa, nažalost jest drugog Barceloninog napadača Quinija. Enrique Castro ‘Quini‘ otet je u ožujku 1981. godine na benzinskoj postaji na putu prema zračnoj luci. Tražena je otkupnina od sto milijuna pezeta, a novac je trebao dostaviti suigrač iz Barce Alexanko no sve je ispalo konfuzno. Oslobođen je tek nakon 25 dana.

Slavni bugarski nogometaš Dimitar Berbatov pričao je o tome kako je na počecima karijere bio otet zbog – transfera. Šef mafije tražio je od njega da iz sofijskog CSKA prijeđe u Levski Kyustendil. Desetak godina kasnije su za boravka u Bugarskoj zaprijetili Berbatovu i otimanjem supruge i kćeri ako im ne isplati pola milijuna eura za ‘zaštitu‘.

Pravu filmsku dramu proživio je Alan Pulido. Meksički napadač je u svibnju 2016. godine otet u domovini zajedno s djevojkom. Šestorica otmičara su presrela njihov automobil. Kasnije je djevojka puštena, dok se Pulido sam oslobodio. Svladao je jednog otmičara, oteo mu pištolj, pobjegao i nazvao policiju. Zaradio je lakše ozljede zbog razbijanja prozora prilikom bijega.

Jedan od najpoznatijih slučajeva otmica članova obitelji nogometaša je onaj iz 1994. godine. Samo dva mjeseca prije Svjetskog prvenstva u SAD-u iz kafića u blizini njegovog doma otet je otac brazilskog reprezentativca Romarija. Zatraženo je tada sedam milijuna dolara otkupnine za njegovo oslobađanje. Međutim, poslužio se slavni brazilski napadač lukavstvom. Sazvao je konferenciju za medije i najavio je da neće igrati za reprezentaciju dok mu otac ne bude pušten. Njegovog oca su u nogometno zaluđenom Brazilu uz policiju tada počeli tražiti baš svi, navodno čak i pripadnici bandi. Dva dana kasnije Romariov otac je pušten, a ostalo je povijest. Romario je te godine odveo Brazil do naslova svjetskog prvaka.

---

image

Romario

AFP
---

Otet je bio i otac slavnog argentinskog napadača Carlosa Teveza. Za vrijeme vožnje Buenos Airesom 2014. godine je otet, a oslobođen je osam sati kasnije. Brata argentinskog veznjaka Juana Romana Riquelmea otmičari su držali zatočenog jedan dan prije nego što je dogovoreno njegovo puštanje na slobodu. Braća Diego i Gabriel Milito platili su 2002. godine otkupninu kako bi otmičari oslobodili njihovog oca. Otac slavnog meksičkog vratara Jorgea Camposa je 1999. godine otet i držan deset dana.

Bilo je još mnogo nešto manje poznatih slučajeva otmica igrača i članova njihovih obitelji, ne samo nogometaša. Krajem 2004. godine oteta je majka slavnog brazilskog nogometaša Robinha. Nakon isplaćene otkupnine puštena je 40 dana kasnije. Otimane su i majke Grafitea, Luisa Fabiana... U Južnoj Americi to je s vremenom postao pravi biznis, moda. Sestra napadača Milana Ricarda Oliveire držana je u zatočeništvu čak 159 dana prije nego što ju je oslobodila policija.

Bilo je i tragičnih slučajeva, poput onog u slučaju otmice Edwina Palaciosa (14), mlađeg brata bivšeg veznjaka Tottenhama Wilsona. U njihovom Hondurasu, u gradu La Ceibi, petorica naoružanih otmičara otela su dječaka te 2007. godine. Unatoč tome što je reprezentativac Hondurasa Palacios platio 125 tisuća funti otkupnine, brat nije pušten. Godinu i pol kasnije pronađeno je njegovo tijelo

Brat kapetana gruzijske reprezentacije i igrača Milana Kakhe Kaladzea otet je 2007. godine. Traženo je 600 tisuća dolara otkupnine. Pet godina kasnije je pronađen mrtav. Najstravičniji i najpoznatiji događaj ovakvog tipa zbio se dakako na Olimpijskim igrama u Münchenu 1972. godine. Talačka kriza nastala zbog političkih razloga i neuspio pokušaj oslobađanja rezultirali su smrću čak 11 izraelskih sportaša.

---

image

Slobodan Živojinović i Lepa Brena

Jakov Prkić/Cropix
---

Oteta je i punica šefa F1 Berniea Ecclestonea 2016. godine iz svog doma u brazilskom Sao Paulu. Otmičari su se tom prilikom prerušili u dostavljače. Zatražena su čak 32 milijuna eura za njeno puštanje, a oslobođena je deset dana kasnije. Sličan modus operandi imala je i banda koja je dvije godine kasnije otela majku brazilskog nogometaša Taisona koji su u kuću upali odjeveni kao dostavljači cvijeća.

Poučeni tim primjerima bogati sportaši obitelji i sebe okružuju tjelohraniteljima, sele u luksuzne i dobro čuvane vile, ali bande uvijek nađu neki svoj put. No, imali smo i puno bližih primjera od ovih mahom južnoameričkih.

Prije nešto više od dva desetljeća u ovoj regiji velika drama je nastala kada je otet sin bivšeg tenisača Slobodana Živojinovića i pjevačice Lepe Brene. Te 2000. godine je dječak Stefan otet, navodno od strane Zemunske mafije. Nakon pet dana oslobođen je poslije plaćanja otkupnine u iznosu od navodno tadašnjih 2,5 milijuna njemačkih maraka.

A imamo i friškijih primjera. Iračanin Abdullah Talal Hameed je ljetos prije dolaska u Goricu u Budimpešti bio žrtva mafijaške otmice. Uz velike napore policije pronađen je živ četiri dana kasnije.

- Bila je to šokantna stvar. Oteli su me iz apartmana. Izgubio sam na kilaži, mentalno mi je bilo teško... - pričao je Hameed ljetos po dolasku u Goricu.

---

image

Abdullah Talal Hameed

Damir Krajač/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP Damir Krajač/Cropix AFP AFP Jakov Prkić/Cropix AFP AFP
AFP

Johan Cruyff

Damir Krajač/Cropix

Abdullah Talal Hameed

AFP

Romario

AFP

Alfredo Di Stefano

Jakov Prkić/Cropix

Slobodan Živojinović i Lepa Brena

AFP

Dimitar Berbatov

AFP

Luis Diaz

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/vise-od-sporta/di-stefano-i-berbatov-su-bili-oteti-cruyff-je-uspio-pobjeci-a-zivojinovicu-i-lepoj-breni-odveli-su-sina-1337007 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=4088d8aa014afbe5e35ce5ed32da117ad04a1772 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Di+Stefano+i+Berbatov+su+bili+oteti%2C+Cruyff+je+uspio+pobje%C4%87i%2C+a+%C5%BDivojinovi%C4%87u+i+Lepoj+Breni+odveli+su+sina&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fdi-stefano-i-berbatov-su-bili-oteti-cruyff-je-uspio-pobjeci-a-zivojinovicu-i-lepoj-breni-odveli-su-sina-1337007 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fvise-od-sporta%2Fdi-stefano-i-berbatov-su-bili-oteti-cruyff-je-uspio-pobjeci-a-zivojinovicu-i-lepoj-breni-odveli-su-sina-1337007 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Sportaši su mete [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Više od sportaSportaši su mete

Di Stefano i Berbatov su bili oteti, Cruyff je uspio pobjeći, a Živojinoviću i Lepoj Breni odveli su sina

Piše Frane Vulas
7. studenog 2023. - 19:29

Scene kada je krilni napadač Liverpoola Luis Diaz u nedjelju u 95. minuti zabio za 1:1 kod Lutona, pa podigao dres ispod kojeg je majica s porukom otmičarima njegovog oca ne bi se posramio ni scenarist hitova iz Hollywooda. Zaista cijela ta priča oko kolumbijskog nogometaša djeluje filmska.

Igrač kojem je roditelje prije desetak dana u domovini otela gerilska skupina ELN (Nacionalna oslobodilačka vojska), potom pustila majku Silenis Marulandu, ali ne i oca koji je i dalje u zatočeništvu, tražio je od kluba da zaigra nakon što je iz razumljivih razloga preskočio prethodne susrete s Nottingham Forestom u Premiershipu (pobjeda 3:0) i kod Bournemoutha u Liga kupu (slavlje 2:1). Ušao je s klupe u 83. minuti i zabio za izjednačenje 12 minuta kasnije. A onda je ispod dresa pokazao poruku ‘L...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 11:16