StoryEditorOCM
Tenisi on ostao zadivljen

Kontroverzni Australac o Prižmiću: ‘Kad sam ga vidio kako se šepuri protiv Đokovića... Postao mi je omiljeni igrač‘

Piše SPORT SD
15. siječnja 2024. - 10:17

Dino Prižmić zadivio je tenisku javnost sjajnim otporom koji je pružio Novaku Đokoviću u meču 1. kola Australian Opena. Mladi Splićanin držao je Đokovića na terenu više od četiri sata, a iako je igrao odlično, Srbin je ipa bio prejak i na kraju je slavio 6:2, 6:7(5), 6:3, 6:4.

Đoković je nahvalio Prižmića nakon meča, a hvalospjeve mu je uputio i kontroverzni australski tenisač Nick Kyrgios.

"Novaka je moguće pobijediti u meču na dva dobivena seta, ali priča je drugačija kada se igra na tri dobivena. Vidjeli ste da se i najveći, Federer, Nadal i Murray, pate u takvim mečevima. Mislim li da danas postoje igrači koji ga mogu pobijediti u meču na tri dobivena seta? Da, to su Alcaraz, Sinner, Medvedev i Zverev. Ima ih puno, ali to je nevjerojatno težak zadatak", rekao je Kyrgios pa se osvrnuo na Splićanina.

image
AFP

"Prižmić me impresionirao, pred njim je blistava budućnost. Čim sam ga vidio kako se šepuri na glavnom terenu bio sam stvarno impresioniran. Zračio je energijom Holgera Runea ili mojom. Đoković nikad u karijeri nije igrao duži meč u prvom kolu. Sviđa mi se Prižmić, nakon izvedbe protiv Đokovića postao mi je omiljeni igrač."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:22