StoryEditorOCM
Tenissve je objasnio

Ivanišević: ‘Otkazao sam pošiljku lijekova za smirenje‘, pa otkrio što bi napravio da ga Đoković opet pozove

Piše I. M.
28. travnja 2024. - 18:07
Povodom predstavljanja UNIQA SEE Future zaklade na Europskom trgu u Zagrebu održan je egzibicijski teniski meč između Gorana Ivaniševića i Lune Vujović. Cilj meća je podržavati mlade talente u sportu i kulturi.Ronald Gorsic/Cropix

Prije nešto više od mjesec dana Goran Ivanišević i Novak Đoković su prekinuli suradnju. Lagali bi kad bi napisali kako je to bila samo vijest dana, jer raskol Splićanina s najboljim tenisačem na svijetu, još uvijek je "goruća" tema.

Ivanišević se sada odmara i iako je dobio brojne ponude drugih tenisača i tenisačica da im bude trener, odlučio je napuniti baterije do kraja ljeta. Sve je stavio na čekanje, pa će odlučiti. Nove ponude, kako kaže Goran stižu sa svih strana, ali o njima će na jesen, ljeto želi iskoristiti za odmor i Euro u Njemačkoj. Karte je već kupio za sve tri utakmice Vatrenih.

Nedavno se Ivanišević našao u centru Zagreba, a za novinare Monda otkrio je neke nove detalje o raskidu s prvim reketom svijeta.

Na pitanje kako mu je za sada, Goran je našao mjesta za šalu:

- Lakše je, otkazao sam pošiljku lijekova, ha-ha - počeo je Ivanišević. Pitanje je bilo vezano na jednu od konferencija prošle godine kada je rekao da je za 2024. godinu spremio lijekove za smirenje, jer se pored Grand Slamova igraju i Olimpijske igre.

No, kasnije je razjasnio...

- Novak je takva osoba, ali meni nikad nisu smetale te emocije. Vidim po medijima koliko se piše što je vikao na mene. Na meču se pola toga ne čuje, ne razumije, veliki su tereni. Važno je da dobije meč, bolje da viče i da pobjedi, nego da ne viče i da izgubi.

Na direktno pitanje bi li ponovo trenirao Đokovića ako bi dobio poziv dao je odgovor:

- Nema tu vraćanja na staro. On ima svoj put, zna, ima sve u glavi. Ne bi bio ovo što je i ne bi postigao toliko toga. Nikada nisam za vraćanje na staro.

Sada je umjesto Ivaniševića tu Nenad Zimonjić. No, ne zna se hoće li tu ostati privremeno ili za stalno. Nedavno se Goran vidjeo s bivšim srpskim igračem u Zagrebu.

- Ziki i ja smo veliki prijatelji, mnogo pričamo i inače. Bio je s nama prije dvije godine na Wimbledonu. Neke stvari već zna, neke sam mu rekao, nešto će sam vidjeti. Važan je taj mentalitet koji odlično poznaje. Perfektan je izbor za Novaka, nadam se da će nastaviti suradnju - zaključio je Goran za Mondo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:08