stdClass Object ( [id] => 3350 [title] => Davis Cup: Poraz Karlovića, pobjeda Ančića; Hrvatska - Italija 1:1 [alias] => davis-cup-poraz-karlovica-pobjeda-ancica-hrvatska-italija-1-1 [catid] => 279 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nakon prvog dana meča Davis Cupa u Dubrovniku rezultati između Hrvatske i Italije je 1:1. U prvom dvoboju Ivo Karlović je izgubio od Simonea Bolellija 3:0 u setovima (6:7, 3:6, 4:6) dok je u drugom meču dana Mario Ančić  pobijedio Andreasa Seppija rezultatom 6:2, 6:4, 7:5.

Ančić - Seppi 6:2, 6:4, 7:5

Splićanin Mario Ančić donio je izjednačujući bod Hrvatskoj. Prvi protivnički reket Andreas Seppi nije bio dorastao izazovu, Ančić ga je pobijedio 6:2, 6:4, 7:5 i vratio svoju reprezentaciju u igru.

U prvome gemu prvog seta Ančić je odmah stigao do breaka. Dalje se prva trećina dvoboja razvijala samo u jednome smjeru. Uzeo je Splićanin još jedan break za 5:2 i glatko za manje od pola sata igre uzeo prvi set.

Početak drugog seta ponudio je reprizu prvoga. Novi break za Maria. Prvu je reak loptu Seppi spasio, drugu nije mogao. No, ovaj se put protivnik uspio vratiti u igru. Ančić je propustio tri break lopte za 4:1, umjesto toga Seppi je izjednačio na 3:3. Ipak, Čunče je uzeo novi break za 5:4 i poveo 2:0 u setovima.

U trećem je setu prvi break uspio napraviti kod 4:4. Propustio je Mario dvije break lopte, ne i treću, te je poveo 5:4. Seppi se uspio vratiti, Ančić je propustio meč loptu, a Talijan je iskoristio drugu break loptu za 5:5. No uporni splitski tenisač nastavio je pritiskati.

Isplatilo se. Uzeo je novi break i opet servirao za meč. No novi triler. Protivnik je stigao do 15:40!

Ipak, dobrim servisom Ančić se izvukao i drugu meč loptu u gemu, treću ukupno, pretvorio u prvi bod za Hrvatsku.

Karlović - Bolleli 6:7 (7), 3:6, 4:6

Dvoboj Hrvatske i Italije u Euroafričkoj zoni Davis Cupa počeo je loše za Hrvatsku. Prvi reket Ivo Karlović (18.) pred nešto je više od tisuću navijača u Dubrovniku izgubio od drugog talijanskog tenisača Simonea Bolellija (57.) 7:6 (7), 6:3, 6:4. Bio je to veliki šok za hrvatske navijače, ali i izbornika Gorana Prpića.

- Ivo, Ivo - uzalud su Dubrovčani bodrili najbolje rangiranog Hrvata. Nije Karlović u svome prvome meču u Davis Cupu nakon dvije i pol godine odbijanja igranja uspio uzeti niti jedan set.

Početak nije davao naslutiti ovako brzi prvi bod za gostujuću reprezentaciju. Karlović je bio taj, naime koji je dominirao u prvome setu. Imao je četiri break lopte, dvije za vodstvo 4:2, te još dvije za 5:3. No sve četiri otišle su u nepovrat. Svoj je servis, pak Hrvat držao suvereno.

Bolelli nije imao niti jednu break loptu, a dominaciju na svome servisu okrunio je dr. Ivo u gemu za 6:5 kada je ispalio sva četiri asa. No tie break je otišao na stranu Italije. Karlo je prvu izgubio, a potom vratio mini break, no kod 8:7 Bolelli je napravio novi mini break, dovoljan za prvi set.

Konačni raspad hrvatskih ambicija dogodio se sredinom drugog seta. Bolelli je uzeo break bez izgubljenog poena, a Karlovića je zaboljelo koljeno. Dr. Srđan Matijašević i fizioterapeut Robert Prusac čarobnim su ga dodirima osposobili za nastavak. Uspio je dovršiti meč, ali rezultatskog preokreta nije bilo.

U trećem se setu prvi hrvatski reket držao do 4:4, tada je još jednom pokleknuo na svome servisu. Protivnik je stigao do 15:40, a prvu je break loptu Karlo Veliki spasio asom, no potom je izašao na mrežu, Bolelli je jako zapucao, a lopta je od hrvatskog reketa otišla u aut. Spasa nije bilo.

Znao je to i Goran Prpić koji je s rukama na čelu ispratio događanja u predzadnjem gemu meča. Svojim je servisom drugi talijanski tenisač lagano zaključio dobar posao u Hrvatskoj, opalio je jaki servis, lopta je od Karlovićevog reketa otišla izvan granica igrališta, kraj. Talijani su poveli 1:0!

Pero smolčić

Karlović spreman za nastavak

Otprilike dva sata nakon što je izgubio meč prvog kola od Talijana Simonea Bolellija (Euroafrička zona Davis Cupa) Ivo Karlović se vratio iz ordinacije privatnog liječnika. Bolovi u desnome koljenu koji su se pojavili tijekom meča nagnali su ga da ide na snimanje. Obavljen je ulatrazvuk.

- Sve je u redu, nema nikakvih većih problema s koljenom. Osjetio sam u desnome koljenu sličnu bol koju sam ranije imao u lijevome koljenu. Tada sam morao pauzirati šest mjeseci. Prestrašio sam se da se sada ne događa isto s drugim koljenom – otvoreno je priznao Karlović.

Ipak, prvi su liječnički nalazi otkrili da nema razloga za strah.

- Liječnik mi je rekao da zapravo imam genetski deformiranu čašicu koljena koja je pomaknuta malo udesno i zbog toga ponekad mogu osijećati bolove – pojasnio je tenisač o čemu je zapravo bila riječ.

Njegovi daljnji nastupi ipak nisu pod znakom pitanja.

- Mogu igrati i u subotu u parovima ako bude potrebno, a naravno i u nedjelju.

Nije Div sa Šalate tražio alibi za poraz u bolovima.

- Bol se pojavila sredinomn drugog seta, no kada je doktor Matijašević obavio svoj posao sve je bilo u redu. U trećem setu nisam osjećao nikakve probleme.

Svoju je priliku prokockao u prvome setu.

- Imao sam četiri break lopte u prvome setu, a Bolelli je svaki put odservirao odličan prvi servis. Da sam osvojio taj set meč bi vjerojatno otišao u drugome smjeru. Mislim svejedno da smo i dalje favoriti za ukupnu pobjedu u ogledu s Talijanima. Kako stoji Mario – s velikim je zanimanjem upitao Karlović?

Prekinuli smo ga protupitanjem. Kakvi su vas osjećaji prožimali u prvome nastupu u Davis Cupu nakon dvije i pol godine?

- Imao samo ogromnu želju da pobjedim, no nije išlo. Jako mi je žao zbog toga, nadam se da ću drugi put uspjeti – rekao je.

Uto je i Ančić uspio doći do drugog breaka u drugom setu, jedan je servis i izgubio.

- Odlično – prokomentirao je Karlović Ančićevu prednost.

Danas bi u meču parova u 14 sati za Hrvatsku trebali igrati Marin Čilić i Mario Ančić. Karlo veliki novu bi priliku mogao dobiti u nedjelju protiv Andreasa Seppija. Posebna terapija koljena neće biti potrebna.

- Mogu se ponašati kao i do sada – zaključio je tenisač.

Bolelli: Presretan sam zbog pobjede..

Simone Bolelli došao je presretan na konferenciju za novinare. Zanimanje je bilo veliko.

- Igrati za reprezentaciju mi je posebno drag osjećaj. Nisam do sada imao puno prilika (po jedan poraz i pobjeda), ovo mi je prvi važni bod kojega sam donio Italiji – rekao je talijanski tenisač nakon dvoboja s Ivom Karlovićem.

Ključ meča vidi u svojim kretnjama.

- Forsirao sam izlaske na mrežu gdje sam želio uhvatiti protivnika u brzim izmjenama i ritmom ga dokrajčiti.

Hrvatski je tenisač u prvome setu propustio četiri break lopte.

- U tim sam trenucima riskirao, nisam imao što izgubiti i isplatilo se.

Talijanu je u ovoj pobjedi pomogao i PBZ Zagreb Indoors. Tamo se, naime igralo na istoj podlozi koja je postavljena i u dvorani u Gospinome polju u Dubrovniku.

- Tamo sam igrao polufinale i prilično sam se upoznao s podlogom. Odgovara mi njezina brzina i znao sam što me čeka protiv Hrvatske.

Samopouzdanjem se Bolelli napunio i u Miamiju protiv Rusa Nikolaja Davidenka. Prvi je set dobio 7:6, a potom izgubio 7:5 i 6:1.

- Propustio sam iskoristiti šest break lopti u drugome setu. No taj mi je meč puno značio, došao sam sasvim samouvjeren u Hrvatsku.

Iako je donio bod svojoj reprezentaciji u prvome susretu i dalje drži kako je pitanje ukupnog pobjednika neizvjesno.

- I mi i Hrvati smo dobre momčadi i bit će gusto do kraja – zaključio je na koncu Talijan.

Goran Prpić: Karlović je bio inferioran u izmjenama

Hrvatski izbornik Goran Prpić

- Kada se Karlović uhvatio za koljeno gotovo mi se srušio svijet – priznao je.

Prokomentirao je potom i njegovu igru do boli u koljenu.

- Kada je servis ulazio bio je dominantan. No u izmjenama, kada je Bolelli dobro reternirao, Karlović je bio inferiorniji.

Ipak, prerano je za najave mogućih promjena u nedjelju.

- Ančićev je meč bio odličan, s klupe sam gledao fantastičan tenis sa dugim izmjenama. Danas, kako stvari sada stoje, bi u paru za nas trebali igrati Mario Ančić i Marin Čilić – potvrdio je još jednom Prpić.

 

                                                                                                                  

Mario je izjednačio rezultat / CROPIX

Parovi igraju u 14 sati

U subotu u 14 sati par Ančić / Čilić će zaigrati protiv Cipolle i Seppija.

Ostali rezultati:

Svjetska skupina, četvrtfinale:
Rusija - Češka 1:1
Argentina - Švedska 1:1
Njemačka - Španjolska 0:2
SAD - Francuska 1:0
 
Euroafrička zona, Skupina 1:
Hrvatska - Italija 1:1
Makedonija - Nizozemska 0:2
Bjelorusija - Švicarska 0:2
Slovačka - Gruzija 1:1

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Nakon prvog dana meča u Dubrovniku rezultat između Hrvatske i Italije je neodlučen [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-04-11 15:39:51 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-04-12 16:00:00 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-04-11 19:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2397 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 279 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz tenisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, tenis [secure] => 0 [page_title] => Tenis [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2008/04/12/sport/davisanmala.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x244" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 279 [name] => Tenis [alias] => tenis [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8039029 Threads: 3 Questions: 1666502760 Slow queries: 4958774 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112151912 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/tenis ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/tenis/davis-cup-poraz-karlovica-pobjeda-ancica-hrvatska-italija-1-1-3350 [printLink] => /sport/tenis/davis-cup-poraz-karlovica-pobjeda-ancica-hrvatska-italija-1-1-3350?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 7104 [name] => daviscuphrvatska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => daviscuphrvatska [link] => /tag/daviscuphrvatska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 6251 [name] => daviscupitalija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => daviscupitalija [link] => /tag/daviscupitalija ) [2] => stdClass Object ( [id] => 213296 [name] => daviscup [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => daviscup [link] => /tag/daviscup ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Nakon prvog dana meča u Dubrovniku rezultat između Hrvatske i Italije je neodlučen [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Davis Cup: Poraz Karlovića, pobjeda Ančića; Hrvatska - Italija 1:1 [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-08-54-26-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/04/12/sport/davisanmala.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/04/12/sport/davisanmala.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nakon prvog dana meča Davis Cupa u Dubrovniku rezultati između Hrvatske i Italije je 1:1. U prvom dvoboju Ivo Karlović je izgubio od Simonea Bolellija 3:0 u setovima (6:7, 3:6, 4:6) dok je u drugom meču dana Mario Ančić  pobijedio Andreasa Seppija rezultatom 6:2, 6:4, 7:5.

Ančić - Seppi 6:2, 6:4, 7:5

Splićanin Mario Ančić donio je izjednačujući bod Hrvatskoj. Prvi protivnički reket Andreas Seppi nije bio dorastao izazovu, Ančić ga je pobijedio 6:2, 6:4, 7:5 i vratio svoju reprezentaciju u igru.

U prvome gemu prvog seta Ančić je odmah stigao do breaka. Dalje se prva trećina dvoboja razvijala samo u jednome smjeru. Uzeo je Splićanin još jedan break za 5:2 i glatko za manje od pola sata igre uzeo prvi set.

Početak drugog seta ponudio je reprizu prvoga. Novi break za Maria. Prvu je reak loptu Seppi spasio, drugu nije mogao. No, ovaj se put protivnik uspio vratiti u igru. Ančić je propustio tri break lopte za 4:1, umjesto toga Seppi je izjednačio na 3:3. Ipak, Čunče je uzeo novi break za 5:4 i poveo 2:0 u setovima.

U trećem je setu prvi break uspio napraviti kod 4:4. Propustio je Mario dvije break lopte, ne i treću, te je poveo 5:4. Seppi se uspio vratiti, Ančić je propustio meč loptu, a Talijan je iskoristio drugu break loptu za 5:5. No uporni splitski tenisač nastavio je pritiskati.

Isplatilo se. Uzeo je novi break i opet servirao za meč. No novi triler. Protivnik je stigao do 15:40!

Ipak, dobrim servisom Ančić se izvukao i drugu meč loptu u gemu, treću ukupno, pretvorio u prvi bod za Hrvatsku.

Karlović - Bolleli 6:7 (7), 3:6, 4:6

Dvoboj Hrvatske i Italije u Euroafričkoj zoni Davis Cupa počeo je loše za Hrvatsku. Prvi reket Ivo Karlović (18.) pred nešto je više od tisuću navijača u Dubrovniku izgubio od drugog talijanskog tenisača Simonea Bolellija (57.) 7:6 (7), 6:3, 6:4. Bio je to veliki šok za hrvatske navijače, ali i izbornika Gorana Prpića.

- Ivo, Ivo - uzalud su Dubrovčani bodrili najbolje rangiranog Hrvata. Nije Karlović u svome prvome meču u Davis Cupu nakon dvije i pol godine odbijanja igranja uspio uzeti niti jedan set.

Početak nije davao naslutiti ovako brzi prvi bod za gostujuću reprezentaciju. Karlović je bio taj, naime koji je dominirao u prvome setu. Imao je četiri break lopte, dvije za vodstvo 4:2, te još dvije za 5:3. No sve četiri otišle su u nepovrat. Svoj je servis, pak Hrvat držao suvereno.

Bolelli nije imao niti jednu break loptu, a dominaciju na svome servisu okrunio je dr. Ivo u gemu za 6:5 kada je ispalio sva četiri asa. No tie break je otišao na stranu Italije. Karlo je prvu izgubio, a potom vratio mini break, no kod 8:7 Bolelli je napravio novi mini break, dovoljan za prvi set.

Konačni raspad hrvatskih ambicija dogodio se sredinom drugog seta. Bolelli je uzeo break bez izgubljenog poena, a Karlovića je zaboljelo koljeno. Dr. Srđan Matijašević i fizioterapeut Robert Prusac čarobnim su ga dodirima osposobili za nastavak. Uspio je dovršiti meč, ali rezultatskog preokreta nije bilo.

U trećem se setu prvi hrvatski reket držao do 4:4, tada je još jednom pokleknuo na svome servisu. Protivnik je stigao do 15:40, a prvu je break loptu Karlo Veliki spasio asom, no potom je izašao na mrežu, Bolelli je jako zapucao, a lopta je od hrvatskog reketa otišla u aut. Spasa nije bilo.

Znao je to i Goran Prpić koji je s rukama na čelu ispratio događanja u predzadnjem gemu meča. Svojim je servisom drugi talijanski tenisač lagano zaključio dobar posao u Hrvatskoj, opalio je jaki servis, lopta je od Karlovićevog reketa otišla izvan granica igrališta, kraj. Talijani su poveli 1:0!

Pero smolčić

Karlović spreman za nastavak

Otprilike dva sata nakon što je izgubio meč prvog kola od Talijana Simonea Bolellija (Euroafrička zona Davis Cupa) Ivo Karlović se vratio iz ordinacije privatnog liječnika. Bolovi u desnome koljenu koji su se pojavili tijekom meča nagnali su ga da ide na snimanje. Obavljen je ulatrazvuk.

- Sve je u redu, nema nikakvih većih problema s koljenom. Osjetio sam u desnome koljenu sličnu bol koju sam ranije imao u lijevome koljenu. Tada sam morao pauzirati šest mjeseci. Prestrašio sam se da se sada ne događa isto s drugim koljenom – otvoreno je priznao Karlović.

Ipak, prvi su liječnički nalazi otkrili da nema razloga za strah.

- Liječnik mi je rekao da zapravo imam genetski deformiranu čašicu koljena koja je pomaknuta malo udesno i zbog toga ponekad mogu osijećati bolove – pojasnio je tenisač o čemu je zapravo bila riječ.

Njegovi daljnji nastupi ipak nisu pod znakom pitanja.

- Mogu igrati i u subotu u parovima ako bude potrebno, a naravno i u nedjelju.

Nije Div sa Šalate tražio alibi za poraz u bolovima.

- Bol se pojavila sredinomn drugog seta, no kada je doktor Matijašević obavio svoj posao sve je bilo u redu. U trećem setu nisam osjećao nikakve probleme.

Svoju je priliku prokockao u prvome setu.

- Imao sam četiri break lopte u prvome setu, a Bolelli je svaki put odservirao odličan prvi servis. Da sam osvojio taj set meč bi vjerojatno otišao u drugome smjeru. Mislim svejedno da smo i dalje favoriti za ukupnu pobjedu u ogledu s Talijanima. Kako stoji Mario – s velikim je zanimanjem upitao Karlović?

Prekinuli smo ga protupitanjem. Kakvi su vas osjećaji prožimali u prvome nastupu u Davis Cupu nakon dvije i pol godine?

- Imao samo ogromnu želju da pobjedim, no nije išlo. Jako mi je žao zbog toga, nadam se da ću drugi put uspjeti – rekao je.

Uto je i Ančić uspio doći do drugog breaka u drugom setu, jedan je servis i izgubio.

- Odlično – prokomentirao je Karlović Ančićevu prednost.

Danas bi u meču parova u 14 sati za Hrvatsku trebali igrati Marin Čilić i Mario Ančić. Karlo veliki novu bi priliku mogao dobiti u nedjelju protiv Andreasa Seppija. Posebna terapija koljena neće biti potrebna.

- Mogu se ponašati kao i do sada – zaključio je tenisač.

Bolelli: Presretan sam zbog pobjede..

Simone Bolelli došao je presretan na konferenciju za novinare. Zanimanje je bilo veliko.

- Igrati za reprezentaciju mi je posebno drag osjećaj. Nisam do sada imao puno prilika (po jedan poraz i pobjeda), ovo mi je prvi važni bod kojega sam donio Italiji – rekao je talijanski tenisač nakon dvoboja s Ivom Karlovićem.

Ključ meča vidi u svojim kretnjama.

- Forsirao sam izlaske na mrežu gdje sam želio uhvatiti protivnika u brzim izmjenama i ritmom ga dokrajčiti.

Hrvatski je tenisač u prvome setu propustio četiri break lopte.

- U tim sam trenucima riskirao, nisam imao što izgubiti i isplatilo se.

Talijanu je u ovoj pobjedi pomogao i PBZ Zagreb Indoors. Tamo se, naime igralo na istoj podlozi koja je postavljena i u dvorani u Gospinome polju u Dubrovniku.

- Tamo sam igrao polufinale i prilično sam se upoznao s podlogom. Odgovara mi njezina brzina i znao sam što me čeka protiv Hrvatske.

Samopouzdanjem se Bolelli napunio i u Miamiju protiv Rusa Nikolaja Davidenka. Prvi je set dobio 7:6, a potom izgubio 7:5 i 6:1.

- Propustio sam iskoristiti šest break lopti u drugome setu. No taj mi je meč puno značio, došao sam sasvim samouvjeren u Hrvatsku.

Iako je donio bod svojoj reprezentaciji u prvome susretu i dalje drži kako je pitanje ukupnog pobjednika neizvjesno.

- I mi i Hrvati smo dobre momčadi i bit će gusto do kraja – zaključio je na koncu Talijan.

Goran Prpić: Karlović je bio inferioran u izmjenama

Hrvatski izbornik Goran Prpić

- Kada se Karlović uhvatio za koljeno gotovo mi se srušio svijet – priznao je.

Prokomentirao je potom i njegovu igru do boli u koljenu.

- Kada je servis ulazio bio je dominantan. No u izmjenama, kada je Bolelli dobro reternirao, Karlović je bio inferiorniji.

Ipak, prerano je za najave mogućih promjena u nedjelju.

- Ančićev je meč bio odličan, s klupe sam gledao fantastičan tenis sa dugim izmjenama. Danas, kako stvari sada stoje, bi u paru za nas trebali igrati Mario Ančić i Marin Čilić – potvrdio je još jednom Prpić.

 

                                                                                                                  

Mario je izjednačio rezultat / CROPIX

Parovi igraju u 14 sati

U subotu u 14 sati par Ančić / Čilić će zaigrati protiv Cipolle i Seppija.

Ostali rezultati:

Svjetska skupina, četvrtfinale:
Rusija - Češka 1:1
Argentina - Švedska 1:1
Njemačka - Španjolska 0:2
SAD - Francuska 1:0
 
Euroafrička zona, Skupina 1:
Hrvatska - Italija 1:1
Makedonija - Nizozemska 0:2
Bjelorusija - Švicarska 0:2
Slovačka - Gruzija 1:1

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/tenis/davis-cup-poraz-karlovica-pobjeda-ancica-hrvatska-italija-1-1-3350 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=04e881893d0a7c4dc4d7a6ac6108f3e4a3147c70 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Davis+Cup%3A+Poraz+Karlovi%C4%87a%2C+pobjeda+An%C4%8Di%C4%87a%3B+Hrvatska+-+Italija+1%3A1&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Ftenis%2Fdavis-cup-poraz-karlovica-pobjeda-ancica-hrvatska-italija-1-1-3350 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Ftenis%2Fdavis-cup-poraz-karlovica-pobjeda-ancica-hrvatska-italija-1-1-3350 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Nakon prvog dana meča u Dubrovniku rezultat između Hrvatske i Italije je neodlučen [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
TenisNakon prvog dana meča u Dubrovniku rezultat između Hrvatske i Italije je neodlučen

Davis Cup: Poraz Karlovića, pobjeda Ančića; Hrvatska - Italija 1:1

Piše PSD.
11. travnja 2008. - 21:00

Nakon prvog dana meča Davis Cupa u Dubrovniku rezultati između Hrvatske i Italije je 1:1. U prvom dvoboju Ivo Karlović je izgubio od Simonea Bolellija 3:0 u setovima (6:7, 3:6, 4:6) dok je u drugom meču dana Mario Ančić  pobijedio Andreasa Seppija rezultatom 6:2, 6:4, 7:5.

Ančić - Seppi 6:2, 6:4, 7:5

Splićanin Mario Ančić donio je izjednačujući bod Hrvatskoj. Prvi protivnički reket Andreas Seppi nije bio dorastao izazovu, Ančić ga je pobijedio 6:2, 6:4, 7:5 i vratio svoju reprezentaciju u igru.

U prvome gemu prvog seta Ančić je odmah stigao do breaka. Dalje se prva trećina dvoboja razvijala samo u jednome smjeru. Uzeo je Splićanin još jedan break za 5:2 i glatko za manje od pola sata igre uzeo prvi set.

Početak drugog seta ponudio je reprizu prvoga. Novi break za Maria....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 10:54