stdClass Object ( [id] => 169105 [title] => Vatreni odigrali neodlučeno u Oslu; Bilić: Nakon priprema igračima su bile teške noge [alias] => vatreni-odigrali-neodluceno-u-oslu-bilic-nakon-priprema-igracima-su-bile-teske-noge [catid] => 277 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
U pripremnom susretu uoči EURA u Oslu su nogometaši Norveške i Hrvatske odigrali 1:1 (0:0). Hrvatska je povela zgoditkom Eduarda (78), a za Norvežane je izjednačio Elyonouussi (90+2).

Pred 9.000 gledatelja na stadionu Ullevaal sudio je Karasjev iz Rusije.

Hrvatska reprezentacija odigrala je u "generalci" uoči EURA 1:1 s Norveškom u Oslu, a izabranici Slavena Bilića su pobjedu ispustili doslovce u zadnjim trenucima. Igra hrvatske selekcije bila je više nego slaba, a loš okus ove utakmice garnirali su i pretjerano oštri i grubi domaćini. Utakmicu u Oslu propustili su bolesni Luka Modrić i lakše ozlijeđeni Vedran Ćorluka, dok se u 71. minuti utakmice ozlijedio Ivica Olić.

Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, a teško se i sjetiti kada su "vatreni" u jednom poluvremenu bili toliko bezopasni, ne uputitivši niti jedan jedini udarac na vrata Norvežana. Kod izabranika Slavena Bilića se itekako osjećao umor od napornih priprema, dok su domaćini bili bolji, ali na trenutke preoštri, čak i grubi za prijateljsku utakmicu. U prvom dijelu Norvežani su propustili dvije više nego izgledne prilike za zgoditak, prvo je u 20. minuti Braaten s tri metra umjesto mreže pogodio Vidu, a u 34. minuti Pletikosa je čudesno obranio udarac Henriksena s dva metra.

U drugom dijelu su iz igre izašli Strinić, Dujmović i Jelavić, a ušli Pranjić, Vukojević i Olić. Već u prvoj minuti drugog dijela slijedio je i prvi udarac Hrvatske na vrata, Mandžukić je pucao snažno, ali je norveški vratar obranio. U 55. minuti Pranjić je neobjašnjivo, vraćajući loptu Pletikosi, zapravo proigrao Husekleppa, koji se spetljao i propustio veliku priliku za pogodak. U 71. minuti je zbog ozljede igru napustio Olić, a ušao je Iličević.

I konačno, u 78. minuti Srna se probio desnom stranom, ubacio u kazneni prostor, gdje je Eduardo glavom pogodio norvešku mrežu. Kada se činilo da će hrvatska reprezentacija s pobjedom otputovati na EURO, u zadnjim trenucima hrvatska obrana je panično reagirala, da bi nakon ubačaja iz kuta lopta došla do Elyonouussija, koji glavom sprovodi loptu u mrežu i ostavlja domaćine neporaženim.

Hrvatska reprezentacija se vraća u Zagreb, a u utorak putuje u Warku, poljsku bazu za vrijeme EURA.

Slaven Bilić je nakon utakmice u Oslu bio potpuno iskren.

- Nije bilo dobro!

Jasno da nije, a Slaven je i objasnio zašto.

- Postoje objektivni razlozi za ono što smo vidjeli. Nakon ovih priprema igračima su bile teške noge jer se žestoko radilo. Također, nedostajali su nam ponajbolji igrači, Luka Modrić i Vedran Ćorluka.

Nakon što je naveo razloge zbog kojih smatra da Hrvati nisu igrali dobro, nije tražio alibi za blijedu predstavu. Priznao je sve ono što se moglo vidjeti na travnjaku.

- Igrali smo sporo, nije bilo potrebne agresivnosti a napravili smo neuobičajeni broj tehničkih grešaka s obzirom na kvalitetu igrača koje imamo. Norveška je bila jak suparnik, ali daleko od razine kvalitete koja nas čeka na Euru.

Dobro je što je izbornik bio potpuno iskren i što stvari nije zamatao u celofan. To znači da je sigurno shvatio što treba napraviti da bismo protiv Irske izgledali bolje, te da prođemo skupinu ako možemo. Na pitanje je li nakon svega ipak zabrinut uoči natjecanja u Poljskoj i Ukrajini kazao je:

- Ne! Nije vrijeme za alarm. Još ima vremena do početka EP, nastavit ćemo tamo gdje smo stali, a na pripremama smo zaista radili izvanredno. Zaliječiti ćemo Modrićevu virozu, riješiti ozljede, vjerujem da će onda sve biti u redu.

Govorio je izbornik i o problemima koji su se nazirali u obrambenim redovima. O iznošenju lopte, te kako je obrana stajala preduboko.

Kad se radi o ozljedi Ivice Olića, Bilić je kazao kako je hrvatski napadač izašao iz igre jer je osjetio zatezanje u zadnjoj loži, ali da se ne radi o težoj ozljedi, dok je za Ćorluku kazao kako bi igrao da se radilo o bitnijoj utakmici, ali da ga na tvrdom terenu nije želio forsirati. Odgovorio je i na pitanje je li se neki reprezentativac nametnuo na današnjoj utakmici.

- Eduardo je pokazao da je naš najbolji strijelac kada se radi o zabijanju pogodaka, a s Vukojevićem smo dobili ono što smo tražili, agresivnost.

Dakle, kod Bilića nema panike, razumio je što je nedostajalo reprezentaciji i možemo se nadati da će do Eura popraviti ono što jučer nije bilo dobro.



Norveška – Hrvatska 1:1 (0:0)

Oslo – Stadion Ullevall.

Gledatelja 12.000.

Prijateljska nogometna utakmica: Norveška – Hrvatska 1:1 (0:0).

Sudac: Sergej Karasev (Rusija) – 6,5.

Strijelci: 0:1 Eduardo (80), 1:1 El Younoussi (90).

Žuti kartoni: Bratten (Norveška): Jelavić, Srna (Hrvatska).

Najbolji igrač: Stipe Pletikosa

Norveška (4-5-1): Jarnstein (6,5) (od 46. Pettersen 6) – Ruud (6), Demidov (6,5) (od 46. Madsen 6), Hangeland (6), Riise (6,5) – El Younoussi (6,5), Henriksen (6) (od 71. Grindheim -), Tettey (6,5 (od 74. Berisha -), Jenssen (6), Huseklepp (5,5) (od 84. Søderlund -) – Bratten (5,5).

Hrvatska (4-4-2): Pletikosa (7) – Vida (5,5), Schildenfeld (5,5), Šimunić (5,5), Strinić (5) (od 46. Pranjić 5,5) – Srna (6), Dujmović (5) (od 46. Vukojević 6), Rakitić (6), Perišić (5,5) (od 63. Kranjčar -) – Mandžukić (6) (od 63. Eduardo 6,5), Jelavić (5,5) (od 46. Olić – od 71. Iličević -).

 

IZ MINUTE U MINUTU

1 - Pred oko 15-ak tisuća gledatelja počela je utakmica

10 - Prvih desetak minuta igre proteklo je bez opasnih situacija na obje strane

13 - Dobru kontru naših, prekršajem nad Mandžukićem zaustavio je Ruud. Iz slobodnjaka, ništa, ali u nastavku akcije, Perišić ubacuje na 6 metara, Jelavić je kratak za milimetar

18 - Perišić i Demidov bili su u dvoboju u kaznenom prostoru Norveške, pao je Perišić, ali nije to ruski sudac okarakterizirao najstrožom kaznom

19 - Ruud je ubacio, Bratten je sam na 6 metara, ali puca loše. Vida se bacio i zaustavio udarac rukom. Rus je nijem

25 - Strinić lijepo ubacuje na peterac, ali Norvežani čiste ispred Jelavića

29 - Mandžukić je ostao na podu nakon sudara s Tetteyem. Pomoć će mu se ukazati izvan travnjaka

34 - Lijepa akcija Riisea, Brattena i Husekleppa, nakon koje je ovaj posljednji sam ispred Pletikose na 5 metara. Vratar Hrvatske fantastično brani!

36 - Jensenn je sam na 12 metara, ali udarac je srećom neprecizan

45 - Braaten je pokušao simulirati penal, zaradio je samo žuti karton

Kraj poluvremena, blijeda igra naše reprezentacije, Norvežani su bili puno bolji u većem dijelu utakmice

46 - Počelo je drugo poluvrijeme, ušli su Pranjić, Olić i Vukojević, a izašli Jelavić, Strinić i Dujmović

47 - Schildenfeld je dugom loptom pronašao Mandžukića koji sa 12-13 metara tuče, Jarstein brani

56 - Pranjić je umjesto Pletikosi dodao Hussekleppu koji je sam ispred našeg gola ali se spetljao

60 - Naši su nešto bolji i agresivniji u drugom dijelu, ali jalovi prema naprijed

62 - Ulaze Dudu i Kranjčar, izlaze Perišić i Mandžukić

65 - Zbog ozljede igru je morao napustiti Olić, igramo se 10 igrača

70 - Ušao je Iličević

76 - Dudu je lijepo ubacio do Srne koji se spetljao na 12 metara od vrata Norveške

80 - GOOOOOOOL - 80' – Srna je ''probio'' desni bok i ubacio pred norveška vrata. Eduardo je podmetnuo glavu i svladao norveškog vratara.

90 – Vida je prvo ''izborio'' korner za domaćina, a onda i glavom proslijedio do El Younoussija. Ovaj je s pola metra glavom loptu ugurao u mrežu.

Kraj utakmice

MLADEN BARIŠA, SN, (H), FOTO: JAKOV PRKIĆ/ CROPIX
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Norveška – Hrvatska 1:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-06-02 16:44:42 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-06-02 22:10:42 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-06-02 21:51:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 6561 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 277 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o stranom nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, nogomet, strani nogomet [secure] => 0 [page_title] => Strani nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2012\/06\/03\/SPORT\/HRVNORV\/hrvatska_norveska17-020612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/03\/SPORT\/HRVNORV\/hrvatska_norveska24-020612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/03\/SPORT\/HRVNORV\/hrvatska_norveska23-020612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/03\/SPORT\/HRVNORV\/hrvatska_norveska20-020612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/03\/SPORT\/HRVNORV\/hrvatska_norveska29-020612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/03\/SPORT\/HRVNORV\/hrvatska_norveska15-020612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/03\/SPORT\/HRVNORV\/hrvatska_norveska6-020612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/03\/SPORT\/HRVNORV\/hrvatska_norveska1-020612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/03\/SPORT\/HRVNORV\/hrvatska_norveska16-020612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/03\/SPORT\/HRVNORV\/hrvatska_norveska17-020612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/03\/SPORT\/HRVNORV\/hrvatska_norveska13-020612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/03\/SPORT\/HRVNORV\/hrvatska_norveska12-020612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/03\/SPORT\/HRVNORV\/hrvatska_norveska11-020612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/03\/SPORT\/HRVNORV\/hrvatska_norveska10-020612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/03\/SPORT\/HRVNORV\/hrvatska_norveska9-020612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/03\/SPORT\/HRVNORV\/hrvatska_norveska5-020612.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/06\/03\/SPORT\/HRVNORV\/hrvatska_norveska4-020612.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x475"},{"size0":"700x451"},{"size0":"700x405"},{"size0":"700x486"},{"size0":"700x394"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x480"},{"size0":"700x423"},{"size0":"700x466"},{"size0":"700x475"},{"size0":"700x462"},{"size0":"368x550"},{"size0":"700x411"},{"size0":"700x443"},{"size0":"700x476"},{"size0":"398x550"},{"size0":"700x462"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7645650 Threads: 2 Questions: 1621079267 Slow queries: 4815587 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111027310 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/strani-nogomet/vatreni-odigrali-neodluceno-u-oslu-bilic-nakon-priprema-igracima-su-bile-teske-noge-169105 [printLink] => /sport/strani-nogomet/vatreni-odigrali-neodluceno-u-oslu-bilic-nakon-priprema-igracima-su-bile-teske-noge-169105?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 154738 [name] => euro2012 [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => euro2012 [link] => /tag/euro2012 ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Norveška – Hrvatska 1:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vatreni odigrali neodlučeno u Oslu; Bilić: Nakon priprema igračima su bile teške noge [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-19-38-07-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/03/SPORT/HRVNORV/hrvatska_norveska17-020612.jpg [galleryCount] => 17 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/03/SPORT/HRVNORV/hrvatska_norveska17-020612.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/03/SPORT/HRVNORV/hrvatska_norveska24-020612.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/03/SPORT/HRVNORV/hrvatska_norveska23-020612.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/03/SPORT/HRVNORV/hrvatska_norveska20-020612.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/03/SPORT/HRVNORV/hrvatska_norveska29-020612.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/03/SPORT/HRVNORV/hrvatska_norveska15-020612.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/03/SPORT/HRVNORV/hrvatska_norveska6-020612.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/03/SPORT/HRVNORV/hrvatska_norveska1-020612.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/03/SPORT/HRVNORV/hrvatska_norveska16-020612.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/03/SPORT/HRVNORV/hrvatska_norveska17-020612.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/03/SPORT/HRVNORV/hrvatska_norveska13-020612.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/03/SPORT/HRVNORV/hrvatska_norveska12-020612.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/03/SPORT/HRVNORV/hrvatska_norveska11-020612.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/03/SPORT/HRVNORV/hrvatska_norveska10-020612.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/03/SPORT/HRVNORV/hrvatska_norveska9-020612.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/03/SPORT/HRVNORV/hrvatska_norveska5-020612.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/06/03/SPORT/HRVNORV/hrvatska_norveska4-020612.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
U pripremnom susretu uoči EURA u Oslu su nogometaši Norveške i Hrvatske odigrali 1:1 (0:0). Hrvatska je povela zgoditkom Eduarda (78), a za Norvežane je izjednačio Elyonouussi (90+2).

Pred 9.000 gledatelja na stadionu Ullevaal sudio je Karasjev iz Rusije.

Hrvatska reprezentacija odigrala je u "generalci" uoči EURA 1:1 s Norveškom u Oslu, a izabranici Slavena Bilića su pobjedu ispustili doslovce u zadnjim trenucima. Igra hrvatske selekcije bila je više nego slaba, a loš okus ove utakmice garnirali su i pretjerano oštri i grubi domaćini. Utakmicu u Oslu propustili su bolesni Luka Modrić i lakše ozlijeđeni Vedran Ćorluka, dok se u 71. minuti utakmice ozlijedio Ivica Olić.

Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, a teško se i sjetiti kada su "vatreni" u jednom poluvremenu bili toliko bezopasni, ne uputitivši niti jedan jedini udarac na vrata Norvežana. Kod izabranika Slavena Bilića se itekako osjećao umor od napornih priprema, dok su domaćini bili bolji, ali na trenutke preoštri, čak i grubi za prijateljsku utakmicu. U prvom dijelu Norvežani su propustili dvije više nego izgledne prilike za zgoditak, prvo je u 20. minuti Braaten s tri metra umjesto mreže pogodio Vidu, a u 34. minuti Pletikosa je čudesno obranio udarac Henriksena s dva metra.

U drugom dijelu su iz igre izašli Strinić, Dujmović i Jelavić, a ušli Pranjić, Vukojević i Olić. Već u prvoj minuti drugog dijela slijedio je i prvi udarac Hrvatske na vrata, Mandžukić je pucao snažno, ali je norveški vratar obranio. U 55. minuti Pranjić je neobjašnjivo, vraćajući loptu Pletikosi, zapravo proigrao Husekleppa, koji se spetljao i propustio veliku priliku za pogodak. U 71. minuti je zbog ozljede igru napustio Olić, a ušao je Iličević.

I konačno, u 78. minuti Srna se probio desnom stranom, ubacio u kazneni prostor, gdje je Eduardo glavom pogodio norvešku mrežu. Kada se činilo da će hrvatska reprezentacija s pobjedom otputovati na EURO, u zadnjim trenucima hrvatska obrana je panično reagirala, da bi nakon ubačaja iz kuta lopta došla do Elyonouussija, koji glavom sprovodi loptu u mrežu i ostavlja domaćine neporaženim.

Hrvatska reprezentacija se vraća u Zagreb, a u utorak putuje u Warku, poljsku bazu za vrijeme EURA.

Slaven Bilić je nakon utakmice u Oslu bio potpuno iskren.

- Nije bilo dobro!

Jasno da nije, a Slaven je i objasnio zašto.

- Postoje objektivni razlozi za ono što smo vidjeli. Nakon ovih priprema igračima su bile teške noge jer se žestoko radilo. Također, nedostajali su nam ponajbolji igrači, Luka Modrić i Vedran Ćorluka.

Nakon što je naveo razloge zbog kojih smatra da Hrvati nisu igrali dobro, nije tražio alibi za blijedu predstavu. Priznao je sve ono što se moglo vidjeti na travnjaku.

- Igrali smo sporo, nije bilo potrebne agresivnosti a napravili smo neuobičajeni broj tehničkih grešaka s obzirom na kvalitetu igrača koje imamo. Norveška je bila jak suparnik, ali daleko od razine kvalitete koja nas čeka na Euru.

Dobro je što je izbornik bio potpuno iskren i što stvari nije zamatao u celofan. To znači da je sigurno shvatio što treba napraviti da bismo protiv Irske izgledali bolje, te da prođemo skupinu ako možemo. Na pitanje je li nakon svega ipak zabrinut uoči natjecanja u Poljskoj i Ukrajini kazao je:

- Ne! Nije vrijeme za alarm. Još ima vremena do početka EP, nastavit ćemo tamo gdje smo stali, a na pripremama smo zaista radili izvanredno. Zaliječiti ćemo Modrićevu virozu, riješiti ozljede, vjerujem da će onda sve biti u redu.

Govorio je izbornik i o problemima koji su se nazirali u obrambenim redovima. O iznošenju lopte, te kako je obrana stajala preduboko.

Kad se radi o ozljedi Ivice Olića, Bilić je kazao kako je hrvatski napadač izašao iz igre jer je osjetio zatezanje u zadnjoj loži, ali da se ne radi o težoj ozljedi, dok je za Ćorluku kazao kako bi igrao da se radilo o bitnijoj utakmici, ali da ga na tvrdom terenu nije želio forsirati. Odgovorio je i na pitanje je li se neki reprezentativac nametnuo na današnjoj utakmici.

- Eduardo je pokazao da je naš najbolji strijelac kada se radi o zabijanju pogodaka, a s Vukojevićem smo dobili ono što smo tražili, agresivnost.

Dakle, kod Bilića nema panike, razumio je što je nedostajalo reprezentaciji i možemo se nadati da će do Eura popraviti ono što jučer nije bilo dobro.



Norveška – Hrvatska 1:1 (0:0)

Oslo – Stadion Ullevall.

Gledatelja 12.000.

Prijateljska nogometna utakmica: Norveška – Hrvatska 1:1 (0:0).

Sudac: Sergej Karasev (Rusija) – 6,5.

Strijelci: 0:1 Eduardo (80), 1:1 El Younoussi (90).

Žuti kartoni: Bratten (Norveška): Jelavić, Srna (Hrvatska).

Najbolji igrač: Stipe Pletikosa

Norveška (4-5-1): Jarnstein (6,5) (od 46. Pettersen 6) – Ruud (6), Demidov (6,5) (od 46. Madsen 6), Hangeland (6), Riise (6,5) – El Younoussi (6,5), Henriksen (6) (od 71. Grindheim -), Tettey (6,5 (od 74. Berisha -), Jenssen (6), Huseklepp (5,5) (od 84. Søderlund -) – Bratten (5,5).

Hrvatska (4-4-2): Pletikosa (7) – Vida (5,5), Schildenfeld (5,5), Šimunić (5,5), Strinić (5) (od 46. Pranjić 5,5) – Srna (6), Dujmović (5) (od 46. Vukojević 6), Rakitić (6), Perišić (5,5) (od 63. Kranjčar -) – Mandžukić (6) (od 63. Eduardo 6,5), Jelavić (5,5) (od 46. Olić – od 71. Iličević -).

 

IZ MINUTE U MINUTU

1 - Pred oko 15-ak tisuća gledatelja počela je utakmica

10 - Prvih desetak minuta igre proteklo je bez opasnih situacija na obje strane

13 - Dobru kontru naših, prekršajem nad Mandžukićem zaustavio je Ruud. Iz slobodnjaka, ništa, ali u nastavku akcije, Perišić ubacuje na 6 metara, Jelavić je kratak za milimetar

18 - Perišić i Demidov bili su u dvoboju u kaznenom prostoru Norveške, pao je Perišić, ali nije to ruski sudac okarakterizirao najstrožom kaznom

19 - Ruud je ubacio, Bratten je sam na 6 metara, ali puca loše. Vida se bacio i zaustavio udarac rukom. Rus je nijem

25 - Strinić lijepo ubacuje na peterac, ali Norvežani čiste ispred Jelavića

29 - Mandžukić je ostao na podu nakon sudara s Tetteyem. Pomoć će mu se ukazati izvan travnjaka

34 - Lijepa akcija Riisea, Brattena i Husekleppa, nakon koje je ovaj posljednji sam ispred Pletikose na 5 metara. Vratar Hrvatske fantastično brani!

36 - Jensenn je sam na 12 metara, ali udarac je srećom neprecizan

45 - Braaten je pokušao simulirati penal, zaradio je samo žuti karton

Kraj poluvremena, blijeda igra naše reprezentacije, Norvežani su bili puno bolji u većem dijelu utakmice

46 - Počelo je drugo poluvrijeme, ušli su Pranjić, Olić i Vukojević, a izašli Jelavić, Strinić i Dujmović

47 - Schildenfeld je dugom loptom pronašao Mandžukića koji sa 12-13 metara tuče, Jarstein brani

56 - Pranjić je umjesto Pletikosi dodao Hussekleppu koji je sam ispred našeg gola ali se spetljao

60 - Naši su nešto bolji i agresivniji u drugom dijelu, ali jalovi prema naprijed

62 - Ulaze Dudu i Kranjčar, izlaze Perišić i Mandžukić

65 - Zbog ozljede igru je morao napustiti Olić, igramo se 10 igrača

70 - Ušao je Iličević

76 - Dudu je lijepo ubacio do Srne koji se spetljao na 12 metara od vrata Norveške

80 - GOOOOOOOL - 80' – Srna je ''probio'' desni bok i ubacio pred norveška vrata. Eduardo je podmetnuo glavu i svladao norveškog vratara.

90 – Vida je prvo ''izborio'' korner za domaćina, a onda i glavom proslijedio do El Younoussija. Ovaj je s pola metra glavom loptu ugurao u mrežu.

Kraj utakmice

MLADEN BARIŠA, SN, (H), FOTO: JAKOV PRKIĆ/ CROPIX
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/strani-nogomet/vatreni-odigrali-neodluceno-u-oslu-bilic-nakon-priprema-igracima-su-bile-teske-noge-169105 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ad82b018680295009a7269ef10e5210e07e13075 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Vatreni+odigrali+neodlu%C4%8Deno+u+Oslu%3B+Bili%C4%87%3A+Nakon+priprema+igra%C4%8Dima+su+bile+te%C5%A1ke+noge&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fvatreni-odigrali-neodluceno-u-oslu-bilic-nakon-priprema-igracima-su-bile-teske-noge-169105 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fvatreni-odigrali-neodluceno-u-oslu-bilic-nakon-priprema-igracima-su-bile-teske-noge-169105 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Norveška – Hrvatska 1:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Strani nogometNorveška – Hrvatska 1:1

Vatreni odigrali neodlučeno u Oslu; Bilić: Nakon priprema igračima su bile teške noge

Piše PSD.
2. lipnja 2012. - 23:51
Hrvatska reprezentacija odigrala je u "generalci" uoči EURA 1:1 s Norveškom u Oslu, a izabranici Slavena Bilića su pobjedu ispustili doslovce u zadnjim trenucima. Igra hrvatske selekcije bila je više nego slaba, a loš okus ove utakmice garnirali su i pretjerano oštri i grubi domaćini. Utakmicu u Oslu propustili su bolesni Luka Modrić i lakše ozlijeđeni Vedran Ćorluka, dok se u 71. minuti utakmice ozlijedio Ivica Olić.
Slaven Bilić je nakon utakmice u Oslu bio potpuno iskren.
#EURO2012
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 21:38