StoryEditorOCM
Strani nogometples milijuna

Pravac Njemačka: Granit Xhaka do ljeta 2028. u Bayer Leverkusenu

Piše Hina
6. srpnja 2023. - 23:35

Švicarski 30-godišnji nogometni reprezentativac Granit Xhaka i dosadašnji kapetan londonskog Arsenala novi je igrač Bayer Leverkusena, s kojim je potpisao petogodišnji ugovor do 30. lipnja 2028., priopćili su u četvrtak iz ovog bundesligaškog kluba.

Prema pisanju britanskih medija njemačka momčad će za Xhakin prijelaz engleskom doprvaku platiti 25 milijuna eura odštete.

Pouzdani središnji vezni igrač je već prije nekoliko tjedana dogovorio osobne detalje ugovora s Bayerom, ali ga Arsenal nije želio pustiti prije nego što pronađe adekvatnu zamjenu. S Xhakinim odlaskom iz sjevernog Londona povezuje se dolazak engleskog reprezentativca Declana Ricea iz West Hama u Arsenal.

"S Granitom smo dobili vrhunskog profesionalca. Njegove nogometne vještine su posvuda poznate. No, rijetki su igrači koji, zahvaljujući svojoj osobnosti i mentalitetu, mogu voditi momčad tako uvjerljivo", izjavio je u priopćenju sportski direktor Bayera Simon Rolfes.

Xhaka je povratnik u njemačku Bundesligu, u kojoj je boravio od 2012. do 2016. kao igrač Borussije Moenchengladbach.

"Ligu poznajem izvana i iznutra, a i u Londonu sam je pratio. Bayer je klub impresivne povijesti i ambicioznih ciljeva", rekao je kapetan švicarske reprezentacije iza kojeg je sezona u kojoj je za Arsenal odigrao 47 službenih utakmica i postigao devet pogodaka.

Pod vodstvom Xabija Alonsa Bayer je prošlu sezonu završio na šestom mjestu, čime je izborio nastup u Europskoj ligi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:12