StoryEditorOCM
Strani nogometgrcaju u problemima

Nekadašnji premijerligaš u teškoj financijskoj situaciji: prodali su trening centar ljutom suparniku

Piše R. R.
15. ožujka 2024. - 21:45

Novi udarac doživio je nekadašnji engleski premijerligaš i jedan od poznatijih klubova na Otoku Reading FC. Spomenuti klub je u teškoj financijskoj situaciji, a kap je prelila čašu, tako da su u klubu morali prodati trening centar kako bi barem ovu sezonu mirno priveli kraju. Problem za navijače je svakako činjenica da se kamp prodao ljutim suparnicima, Wycombe Wanderersima.

Trenutno je Reading član trećeg ranga engleskog nogometa League One gdje ih do kraja sezone očekuje borba za opstanak. Trenutno se nalaze na 18. mjestu s 39 bodova, pet više od opasne zone šest kola prije kraja sezone.

Već su se ove sezone susretali sa problemima, tako je Readingu zbog financijske krize i administrativnih nepravilnosti oduzeto šest bodova što ih je i dovelo do situacije da strepe za opstanak u trećem razredu engleskog nogometa. Prošle sezone Reading je ispao iz Championshipa, a ne tako davno bili su i članovi Premiershipa.

Iako u dugoj povijesti nemaju značajnih trofeja, Reading FC je jedan od sinonima na nogomet na Otoku i generalno u Europi jer su među najstarijim klubovima, osnovani 1871. godine, dakle ove godine slave svoj 153. rođendan. U klubu se nadaju da će izboriti opstanak u trećem rangu, kako bi se na ljeto mogli pozabaviti mnogo ozbiljnijim pitanjima od onog rezultatskog. Navijači su već spremni pomoći i pokrenut će mnoge akcije za skupljanje novca kako bi se koliko toliko pomoglo klubu koji je igrao ligaške utakmica kada većina klubova nije bila ni osnovana.

Reading je 2006. i 2012. godine osvajao Championship, drugi rang engleskog nogometa kada je izborio i plasmane u Premiership i te dvije sezone se smatraju za jedne od najuspješnijih u povijesti kluba s kultnog Madejski stadiona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 09:38