StoryEditorOCM

Mladi Brazilac poslao emotivno pismo četverogodišnjem bratu, Modrićev potez u svlačionici ga slomio

Piše Sport SD
25. ožujka 2024. - 16:42

Mlada brazilska zvijezda Endrick Felipe napisao je emotivno pismo svom malom bratu Noahu, a objavljeno je i na Player‘s Tribune. U njemu Endrick puno govori o svom životu, ciljevima i prelasku u Real Madrid. Otkrio je i da želi imati „devetku“ na dresu kada konačno stigne na Santiago Bernabeu.

Evo što je sve napisao svom bratu Noahu.

Ne znam kada ćeš čitati ovo pismo, ali sada imaš četiri godine i naši se životi jako brzo mijenjaju. U sljedećih nekoliko mjeseci idem u Španjolsku igrati za Real Madrid — da, klub koji uvijek biram na PlayStationu - započeo je Endrick.

Znam da će svi željeti znati za priču o našoj obitelji. A to je luda priča, brate! Ovo je moja prilika da ti je ispričam onako kako se stvarno dogodilo, a mama i tata su tu da mi pomognu.

Za nekoliko mjeseci ću otići u Španjolsku, a ti ideš sa mnom. Real Madrid... Bio je to moj treći životni cilj, ali onaj koji se nikad nisam usudio napisati. Kad sam imao 7 ili 8 godina, nisam imao pametni telefon, niti računalo, pa sam posuđivao mamino i gledao sažetke utakmica Real Madrida.

Znam da si premlad da se ne sjećaš ovih imena, ali bio sam opsjednut tom momčadi 2013/14. s Cristianom, Modrićem i Benzemom. To je bio moj ulaz u povijest kluba. Počeo sam ići na YouTube i učiti o Galácticosima, a onda sve dublje i dublje — Puskás, Di Stéfano... Vjeruj mi, u Madridu ćeš uskoro čuti više o ovim imenima.

Na YouTubeu možeš naučiti bilo što, to je poput sveučilišta. Više od ikoga gledao sam Cristiana. Ne samo njegove najbolje poteze i golove, nego i koliko je naporno radio, što su drugi rekli o njegovom mentalitetu. Od njega sam naučio da je naporan rad važniji od talenta.

Jednog dana se nadam da ću ga upoznati. Dok ovo pišem još uvijek nisam. Ali njegov me sin prati na Instagramu, pa se nadam da ću mu uspjeti stisnuti ruku dok ovo budeš čitao... Ako Bog da, sve će biti dobro u Real Madridu i mojoj karijeri, a Cristiano će me pratiti! Upoznati Cristiana Ronalda, to je bio moj četvrti cilj.

Peti cilj je da ostatak ove sezone s Palmeirasom završi u skladu s našom pobjedom na Paulisti.

I za kraj moj šesti cilj … Zapravo imam smiješnu priču o tome. Kad sam prije nekoliko mjeseci prvi put otišao posjetiti Real Madrid, dogodile su se mnoge nevjerojatne stvari. Kad smo upoznali Florentina Péreza, pogledao je tatu u oči i rekao “Real Madrid će biti jedini klub koji će tretirati Endricka kao sina". Trebao si vidjeti tatino lice kad je to rekao, njemu je to stvarno puno značilo.

Upoznao sam Bellinghama, onog stvarno dobrog koji mi uvijek zabija na PlayStationu, a zove se Jude, pa sam mu rekao, "Hej, Jude, za moj sljedeći gol, slavit ću kao ti." Kad sam zabio, poslao sam mu video na Instagram, a on ga je ponovno objavio.

Čak sam dobio savjet od Ronalda, O Fenômeno. Sve je bilo kao u snu. Ali ono čega se najviše sjećam je kada sam ušao u svlačionicu i Modrić je razgovarao sa mnom. Njegov je broj 10, pokazao mi je na sjedalo do sebe i rekao: "Broj 9 i broj 10. Tko zna... sljedeće sezone, možda ćeš ti sjesti do mene. To mi je stvarno priraslo srcu. Pomislio sam, čovječe, ako Modrić vjeruje da sam dostojan nositi broj 9, onda moram biti dostojan. Još nisam stigao u Madrid, pa ne znam, ali nadam se da ću jednog dana nositi "devetku" Real Madrida.

Ove sezone, taj dres je ostao upražnjen prvi put u gotovo 100 godina. Izvori kažu da će to na kraju pripasti Endricku kada na ljeto stigne u Real Madrid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:51