StoryEditorOCM
Strani nogometrazljutio fanove

Messi izazvao skandal: nije nastupio za Miami u Hong Kongu, Kinezi otkazali utakmice protiv Argentine

Piše Hina
10. veljače 2024. - 13:55

Kineski sportski dužnosnici čelnici u Kini otkazali su dvije prijateljske utakmice protiv svjetskog prvaka Argentine nakon što njihova prva zvijezda Lionel Messi nije nastupio u egzibicijskoj utakmici sa svojim klubom Inter Miami u Hong Kongu.

Argentinska nogometna reprezentacija ide na turneju po Kini između 18. i 26. ožujka kada će igrati prijateljske utakmice protiv Nigerije u Hangzhou i protiv Obale Bjelokosti u Pekingu.

"Za sada Peking ne namjerava organizirati utakmicu u kojoj se očekuje sudjelovanje Lionela Messija", piše u današnjem priopćenju za javnost Pekinškog nogometnog saveza koji nadzire nogomet u glavnom gradu Kine.

Utakmica u Hangzhouu otkazana je već u petak navečer. "Iz svima poznatih razloga, prema nadležnim tijelima, uvjeti za održavanje događaja nisu ispunjeni", rekao je Sportski ured Hangzhoua.

Messi i njegov američki klub Inter Miami razljutili su gledatelje kada je osvajač Zlatne lopte ostao na klupi u nedjelju tijekom prijateljske utakmice protiv lokalne momčadi u Hong Kongu. Kao razlog neigranja navedena je ozljeda.

Ulaznica za utakmicu u Hong Kongu stajala je i do 450 eura. Navijači su bili nezadovoljni i tražili su povrat novca, a suvlasnik momčadi David Beckham bio je izviždan kada je pokušao zahvaliti publici što je došla na utakmicu.

Messi je igrao pola sata u sljedećoj pripremnoj utakmici svoje momčadi u Japanu, što je izazvalo daljnji bijes u Kini i optužbe da time Messi namjerno šteti ugledu Kine i favorizira Japan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:11