StoryEditorOCM
Strani nogometdobar potez

‘Bivši Hajdukov igrač ne da ni muhi da prođe, u Poljskoj ga ‘obasipaju cvijećem‘, najbolji je obrambeni igrač lige‘

Piše I. M.
30. svibnja 2023. - 10:24

Fran Tudor (27), član je poljskog prvoligaša Rakówa Czestochowa za koji je potpisao 2020. godine, nakon što je iz Hajduka otišao zbog isteka ugovora. 

Njegov klub ove sezone dominira u poljskom prvenstvu, došli su i do povijesnog uspjeha osvojivši prvi naslov prvaka države. Međutim, ne niže samo Rakówa odlične rezultate, već i sam Tudor koji je proglašen najboljim obrambenim igračem lige.

Bivši igrač "bijelih" ove sezone je u ukupnih 42 nastupa upisao i pet pogodaka uz osam asistencija. Kad je Tudor došao, Raków nije imao nijedan trofej u klupskoj riznici, a sad ih ima pet. Osvojili su dva Kupa, dva Superkupa, te su sada podigli i onaj najbitniji trofej. 

Podsjetimo, ovaj Zagrepčani mogao je ostati u Hajduku, ugovor je "bio na stolu", ali se nakon premišljanja zahvalio i odlučio da – ostati neće. Tako je od ljeta 2019. godine, pa do početka 2020. bio bez kluba. Mnogi su od tada bili u igri, spominjao se Lech Poznan, pa Strasbourg i Angers u Francuskoj, Lokomotiv Moskva, španjolski Tenerife, a bila je živa turska opcija i Fenerbahçe, ali Tudor je tada odabrao "dojučerašnjeg drugoligaša". Međutim, sada je vidljivo kako nije pogriješio...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 21:24