StoryEditorOCM
Rukometbolan poraz

Veselin Vujović: Žao mi je publike. Poslije ovoga bi bilo teško ne izgubiti i od puno lošije ekipe

Piše Srećko Sobodić/ SN
27. ožujka 2024. - 21:49

Rukometaši Nexea su u prvoj utakmici osmine finala Europske lige, protiv njemačkog velikana Rhein-Neckar Löwena doživjeli poraz od pet pogodaka razlike. Gosti imaju rasloga slaviti visoku pobjedu jer se radi o velikoj prednosti uoči uzvrata sljedeći tjedan u Heidelbergu, imaju veliku prednost. Potvrdila je njemačka momčad u utorak u Našicama da je puna vrhunskih igrača, brojnih njemačkih reprezentativaca, dok zbog ozljede u sastavu nije bilo negdašnjeg Groma, hrvatskog reprezentativca Halila Jaganjca.

- Poslije ovoliko promašaja teško je da se može ne izgubiti i od puno lošije ekipe od Löwena - jasan je bio Veselin Vujović, trener Nexea.

- Oni su šezdeset minuta su igrali u najjačoj postavi, dok je to jedan skup izvanrednih pojedinaca, koji u trenucima kada nema rješenja, netko od njih ga izmisli nađe i postigne gol. Knorr nam je jedan gol zabio s nekih petnaest metara s zemlje, dok je prije toga Štrlek promašio dva zicera u kontri. Što se tu može uraditi? Ja sam zadovoljan kako je obrana igrala ali igrajući napad kako mi igramo, tako se igralo prije sto godina. Srednji bekovi koji driblaju loptu, vode je po nekom španjolskom sustavu, bez brzog protoka lopte, bez toga da nam bek može natrčati to, nema šanse. Nema šanse da dobijemo i neku prosječnu ekipu., pišu Sportske novosti.

Početak prve utakmice osmine finala pripao je Gromovima koji su poveli s dva uzastopna pogotka. Tu su prednost držali do jedanaeste minute kada su Nijemci uspjeli poravnati rezultat. Uslijedilo je vrlo nervozno razdoblje u igri Gromova, što je Löwen iskoristio i preuzeo vodstvo. U šesnaestoj minuti rezultat je poravnat (6:6), ali ubrzo se Nijemci odvajaju na najvećih tri razlike u prvom dijelu, da bi se na odmor otišlo na zaostatak koji nije nedostižan. Za trideset minuta vrlo malo pogodaka s obje strane što znači dobru igru u obrani, ali i nekih čudnih pogrešaka.

- A ja sada da pričam neke stvari, baš je bez veze, prekratko sam tu. Mislim da smo u obrani promijenilo puno toga. I borbenosti, i u duelima, bilo je tu puno tih dobrih stvari. Ali u napadu, mi smo s pozicije pivota promašili pet, šest šuteva i kada to promašiš, a izradio si šansu, izgubio si pet razlike. Dobro, analizirat ćemo to, već smo u svlačionici rekli par stvari. Šansa da mi prođemo Löwen nije bila velika, ali smo se nadali da ćemo u jednoj dobroj atmosferi, dobroj utakmici kući, izvući povoljan rezultat. Ovo je daleko od toga, ali treba dići ekipu jer nas čeka domaće prvenstvo i teška utakmica sa Zagrebom. Čini mi se da više razmišljamo o tome, nego o uzvratu s Löwenom.

Vujović je u utorak pokušao i s mladim Ognjenom Cenićem malo razdrmati iznimno čvrstu i pokretljivu obranu njemačke momčadi, ali i to je bilo bez većeg uspjeha. Uzvrat se igra za tjedan dana, ovo je “prvo poluvrijeme” i za vjerovati je da se neke stvari poprave i da će biti više sreće, koja je ovaj put dobrano izostala. Pogotovo jer je u drugom dijelu susreta Dominik Kuzmanović na vratima potvrdio svoju reprezentativnu formu, skinuo je dva sedmerca Reichmanu i s još nekoliko držao rezultat donekle u neizvjesnosti. Na žalost, Našičani u napadu to nisu uspjeli kapitalizirati. Pogađao se okvir gola, promašivalo iz čistih situacija, što su gosti brzo kažnjavali i odvojili se na četiri i pet pogodaka prednosti. Do kraja nije bilo rješenja za njemačke reprezentativce Knorra i Kohlbachera koji su pokazali vrhunsku kvalitetu i zajedno sa svojim suigračima osigurali prednost za uzvrat. Uz njih treba istaknuti i iskusnog vratara Appelgrena koji je poskidao nekoliko čistih udaraca.

- Žao mi je zbog publike, ovolikog broja ljudi koji su nas bodrili cijelo vrijeme, da nismo postignuli malo bolji rezultat, a imali smo šansu. Ona se ne pruža svaki dan, znači moraš iskoristiti, ja se nadam da smo mi to danas naučili. Nema razloga da se u uzvratu plašimo, trebamo odraditi jednu dobru utakmicu i da to bude impuls za ono što nas čeka - zaključio je prvo poglavlje bitke za četvrtfinale Veselin Vujović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. travanj 2024 15:42