stdClass Object ( [id] => 155657 [title] => REMI UOČI POLUFINALA Hrvatska u petak protiv Srbije u Beogradu [alias] => remi-uoci-polufinala-hrvatska-u-petak-protiv-srbije-u-beogradu [catid] => 280 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Cilj je ispunjen, glavni aduti su odmoreni, a poraz se nije dogodio. Dapače čini nam se da bi „kauboji“ bez problema ubilježili uvjerljivu pobjedu da se to nije učinilo rumunjskom sudačkom paru Din i Dinu dosadnim pa su od 36. minute sebe postavili na prvo mjesto i učinili završnicu neizvjesnom. I posljednji hrvatski napad su „začinili“ jer teško je ne suditi prekršaj Damiru Bičaniću prilikom „zeppelina“ koji je bio ne samo za sedmerac već i za isključenje. No trebalo je Mađarima dati malu šansu za pobjedu koju ovi nisu iskoristili. No ne bi valjalo ako ovakve sudačke odluke budu i u važnim dvobojima.

- Trebalo je smoći snage odigrati ovu utakmicu nakon što smo se istrošili u teškom susretu s Francuzima. Ušli smo s potpuno drugačijom ekipom u utakmicu jer sam želio odmoriti neke igrače, u pjedinim trenucima nam je nedostajalo koncentracije, ali to je bilo i zbog toga što smo mislima bili na drugom mjestu, na onome što nas čeka, najvažnijoj utakmici, polufinalu protiv Srbije - kazao je izbornik Slavko Goluža.

Priprema li posebnu taktiku za Srbiju?
- Postoji samo jedna taktika – zasukati rukave, ostaviti srce i krv na terenu, vaka lopta će značiti život ili smrt, za svaku loptu ćemo morati ići na glavu. Srbija je favorit pred domaćom publikom, ali mi imamo veliko srce, nikoga se ne bojimo i dat ćemo sve od sebe za pobjedu. Ostvarili smo dosadašnje ciljeve, sljedeći cilj je pobjeda u polufinalu.

Koliko se dosad mogao pripremiti za utakmicu protiv Srbije?
- Imamo sve potrebne materijale, znamo čime nam se mogu suprotstaviti, ne smijemo nasjedati ni na kakve provokacije, a sigurno će svega biti. Volio bih da se borba odvija na terenu, a ne izvan njega, ali moramo se koncentrirati na sebe i svoju igru, ući u utakmicu kao da igramo protiv bilo koje sruge reprezentacije, ali imati veliko srce i hladnu glavu jer želimo pobijediti u Beogradu.

- Pomogli smo Slovencima u kvalifikacijama? Ma, ja sam za to da uvijek treba igrati na pobjedu, ja ne bih nikada kalkulirao, to je sportski. Nama je prvo bio cilj proći prvu grupu, pa drugu, sad se samo treba fokusirati na polufinale. Ali, nisam ni za polufinale nikoga poželio - rekao je Ivano Balić nakon utakmice s Mađarima koju je prosjedio na klupi kao i jošnnekoliko reprezentativaca.

- Srbi igraju jaku obranu, vratar Stanićje  u vrhunskoj formi, tako da neće biti lako. Ali valjda i mi imamo nekih svoih aduta.Vjerojatno će u bBeogradu biti manje hrvatskih navijača, ali nema veze. Ako hoće nek' dođu, ako ne, nek' navijaju kod kuće, glavno da su uz nas - kaže Ivano.

Mađari su večeras odlično otvorili dvoboj, odmah na start iskoristili mlako izdanje naših u obrani i u 8. minuti imali prednost 4:1. Raspoložen je bio Gabor Csaszar koji se tijekom cijelog dvoboja pokazao velika i nerješiva zagonetka za našu obranu. Vidjevši da ovo neće baš lako krenuti izbornik Slavko Goluža pozvao je tome-out  podigao malo glas na igrače i igra naše reprezentacije je promijenila „krvnu sliku“. Promjenom obrane u 5-1 od 22. minute naši su „kauboji“ uhvatili radnu brzinu i počeli sustizati vodstvo Mađara koji su na poluvrijeme otišli s minimalnim vodstvom.

Odmah na početku drugog poluvremena preko raspoloženog Zlatka Horvata, potom i Denisa Buntića došli smo do prvog vodstva, u šest minuta potpuno razbili mađarsku koncepciju koji nisu pronalazili rješenje za naše napade, ali niti kako svladati odlično Venija Loserta. I tko zna kako bi se dvoboj razvijao dalje da u razdoblju od 36. do 45. minuti Dinu i Din nisu pokazali osam minuta kazne za naše igrače, sudili nebulozne sedmerca koje je istina Losert obranio i držali Mađarima glavu „iznad vode“. Umjesto mirne završnice uvukla se nervoza i u naše redove, nismo se mogli odlijepiti na dva-tri zgoditka prednosti, ali nisu niti Mađari mogli preuzeti vodstvo.

Zadnji napad su naši dobro isplanirali, sve odradili do završnog dodavanja prema Bičaniću kojega je u uskoku na loptu nepropisno omeo Gergely Harsanyi, a zatim su Mađari iz kontre postigli zgoditak za pobjedu koji je poništen jer im je izbornik Lajos Mocsai pozvao time-out. U preostalih pet sekunda Mađari s centra nisu uspjeli ništa napraviti, propala im je prilika za pobjedu i treće mjesto koje bi im osiguralo brobu za kvalifikacije na Olimpijske igre.

M. ČOVIĆ
FOTO: A. ČIZMIĆ / CROPIX
 

Direktno i na SP

Plasmanom u polufinale Europskog prvenstva, budući da je među četiri momčadi i Španjolska, domaćin sljedećeg Svjetskog prvenstva 2013. godine, Hrvatska je izborila i direktan plasman na rukometni mundijal. Direktan plasman su izborile tri najbolje reprezentacije s ovog EP-a, dakle, još Srbija i danska, te domaćin Španjolska i svjetski prvak Francuska.
HRVATSKA – MAĐARSKA 24:24 (12:13)

NOVI SAD – Dvorana Spens. Gledatelja 5500.
Suci: Sorin Laurentiu Dinu i Constantin Din (oba iz Rumunjske).

Hrvatska: Alilović, Losert (11 obrana), Balić, Duvnjak (1), Lacković, Kopljar (1), Vori, Gojun, Horvat (11), Vuković (1), Bičanić (2), Buntić (5), Štrlek, Čupić, Musa, Ninčević (3).

Mađarska: Fazekaš (14 obrana), Mikler, Ilyes (3), Szollosi, Csaszar (14), Mocsai (1), Ivancsik, Harsanyi (1), Putics (1), Krivokapić (2), Laluška, Nagy, Vadkerti (1), Zubai (1), Schuch, Ancsin.

Polufinala: Hrvatska - Srbija, Danska - Španjolska

Nakon utakmica Danska - Švedska, odnosno, Španjolska - Slovenija, poznati su polufinalni parovi na Europskom rukometnom prvenstvu, kojem je ovog siječnja domaćin Srbija.

Za ulazak u finale će se boriti srpski i hrvatski rukometaši, te danski i španjolski. S obzirom da je Španjolska u zadnjem 5. kolu skupine II pobijedila Sloveniju 35-32 osigurala je prvo mjesto u skupini, a Hrvatska je time završila natjecanje na drugom, bez obzira na ishod zadnjeg meča s Mađarskom.

U skupini I je i prije bilo poznato da je Srbija najbolja momčad, dok je Danska pobjedom protiv Švedske 31-24 preskočila i Njemačku i Poljsku, te osigurala polufinale.

Poznato je i da će polufinale Hrvatska i Srbija igrati u petak (17.45) u Beogradu.

Srpska policija uhitila mlade napadače

Srpska policija u srijedu navečer uhitila je 12 osoba u Novom Sadu i Beogradu koji se sumnjiče da su organizatori napada na hrvatske navijače, koji su napadnuti u utorak navečer u Novom Sadu, Veterniku i Rumi, poslije susreta hrvatske i francuske reprezentacije. Policija je devetoro uhitila na području Novog Sada, dok su trojica uhićeni u Beogradu .Jedan od uhićenih ima 21, šestero 22 , dok je petero uhičenih između 23 i 26 godina. Policija je priopćila da su uhićeni i osumnjičeni pripadnici navijačkih grupa i kod nekih od njih pronađeno je hladno i vatreno oružje.

Prema neslužbenim informacijama, dok je u večernjim satima u srijedu trajala akcija uhićenja i privođenja organizatora napada na hrvatske navijače, špekuliralo se da je policija privela 37 osoba. Neki od uhićenih, isto prema neslužbenim informacijama, pripadaju i pojedinim organizacijama. Za pretpostaviti je da su to ultradesničarske i nacionalističke organizacije, ali potvrde toga iz policije nema.

U tijeku je operativni rad policije kako bi se rasvijetlile sve okolnosti napada na hrvatske navijače,kojom prigodom je povrijeđen jedan navijač i oštećene desetine automobila sa hrvatskim registarskim tablicama.

J.P.


[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-01-25 20:01:27 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-01-25 23:25:13 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-01-25 21:53:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 7416 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 280 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz rukometa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, rukomet [secure] => 0 [page_title] => Rukomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2012\/01\/26\/sport\/hrvatska_ma_arska__460506S0.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/26\/sport\/ruki\/hrvatska_madjarska20-250112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/26\/sport\/ruki\/hrvatska_madjarska23-250112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/26\/sport\/ruki\/hrvatska_madjarska31-250112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/26\/sport\/ruki\/hrvatska_madjarska33-250112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/26\/sport\/ruki\/hrvatska_madjarska36-250112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/26\/sport\/ruki\/hrvatska_madjarska37-250112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/26\/sport\/ruki\/hrvatska_madjarska43-250112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/26\/sport\/ruki\/hrvatska_madjarska44-250112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/26\/sport\/ruki\/hrvatska_madjarska48-250112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/26\/sport\/ruki\/hrvatska_madjarska49-250112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/26\/sport\/ruki\/hrvatska_madjarska50-250112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/26\/sport\/ruki\/hrvatska_madjarska51-250112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/26\/sport\/ruki\/hrvatska_madjarska54-250112.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"468x351"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x451"},{"size0":"700x404"},{"size0":"700x418"},{"size0":"700x447"},{"size0":"700x549"},{"size0":"434x550"},{"size0":"700x436"},{"size0":"412x550"},{"size0":"700x442"},{"size0":"700x397"},{"size0":"430x550"},{"size0":"700x468"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 280 [name] => Rukomet [alias] => rukomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7616662 Threads: 3 Questions: 1617418485 Slow queries: 4802218 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110942386 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/rukomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/rukomet/remi-uoci-polufinala-hrvatska-u-petak-protiv-srbije-u-beogradu-155657 [printLink] => /sport/rukomet/remi-uoci-polufinala-hrvatska-u-petak-protiv-srbije-u-beogradu-155657?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 144154 [name] => EPSRBIJA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => epsrbija [link] => /tag/epsrbija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => REMI UOČI POLUFINALA Hrvatska u petak protiv Srbije u Beogradu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-11-34-59-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/01/26/sport/hrvatska_ma_arska__460506S0.jpg [galleryCount] => 14 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/01/26/sport/hrvatska_ma_arska__460506S0.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/26/sport/ruki/hrvatska_madjarska20-250112.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/26/sport/ruki/hrvatska_madjarska23-250112.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/26/sport/ruki/hrvatska_madjarska31-250112.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/26/sport/ruki/hrvatska_madjarska33-250112.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/26/sport/ruki/hrvatska_madjarska36-250112.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/26/sport/ruki/hrvatska_madjarska37-250112.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/26/sport/ruki/hrvatska_madjarska43-250112.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/26/sport/ruki/hrvatska_madjarska44-250112.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/26/sport/ruki/hrvatska_madjarska48-250112.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/26/sport/ruki/hrvatska_madjarska49-250112.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/26/sport/ruki/hrvatska_madjarska50-250112.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/26/sport/ruki/hrvatska_madjarska51-250112.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/26/sport/ruki/hrvatska_madjarska54-250112.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Cilj je ispunjen, glavni aduti su odmoreni, a poraz se nije dogodio. Dapače čini nam se da bi „kauboji“ bez problema ubilježili uvjerljivu pobjedu da se to nije učinilo rumunjskom sudačkom paru Din i Dinu dosadnim pa su od 36. minute sebe postavili na prvo mjesto i učinili završnicu neizvjesnom. I posljednji hrvatski napad su „začinili“ jer teško je ne suditi prekršaj Damiru Bičaniću prilikom „zeppelina“ koji je bio ne samo za sedmerac već i za isključenje. No trebalo je Mađarima dati malu šansu za pobjedu koju ovi nisu iskoristili. No ne bi valjalo ako ovakve sudačke odluke budu i u važnim dvobojima.

- Trebalo je smoći snage odigrati ovu utakmicu nakon što smo se istrošili u teškom susretu s Francuzima. Ušli smo s potpuno drugačijom ekipom u utakmicu jer sam želio odmoriti neke igrače, u pjedinim trenucima nam je nedostajalo koncentracije, ali to je bilo i zbog toga što smo mislima bili na drugom mjestu, na onome što nas čeka, najvažnijoj utakmici, polufinalu protiv Srbije - kazao je izbornik Slavko Goluža.

Priprema li posebnu taktiku za Srbiju?
- Postoji samo jedna taktika – zasukati rukave, ostaviti srce i krv na terenu, vaka lopta će značiti život ili smrt, za svaku loptu ćemo morati ići na glavu. Srbija je favorit pred domaćom publikom, ali mi imamo veliko srce, nikoga se ne bojimo i dat ćemo sve od sebe za pobjedu. Ostvarili smo dosadašnje ciljeve, sljedeći cilj je pobjeda u polufinalu.

Koliko se dosad mogao pripremiti za utakmicu protiv Srbije?
- Imamo sve potrebne materijale, znamo čime nam se mogu suprotstaviti, ne smijemo nasjedati ni na kakve provokacije, a sigurno će svega biti. Volio bih da se borba odvija na terenu, a ne izvan njega, ali moramo se koncentrirati na sebe i svoju igru, ući u utakmicu kao da igramo protiv bilo koje sruge reprezentacije, ali imati veliko srce i hladnu glavu jer želimo pobijediti u Beogradu.

- Pomogli smo Slovencima u kvalifikacijama? Ma, ja sam za to da uvijek treba igrati na pobjedu, ja ne bih nikada kalkulirao, to je sportski. Nama je prvo bio cilj proći prvu grupu, pa drugu, sad se samo treba fokusirati na polufinale. Ali, nisam ni za polufinale nikoga poželio - rekao je Ivano Balić nakon utakmice s Mađarima koju je prosjedio na klupi kao i jošnnekoliko reprezentativaca.

- Srbi igraju jaku obranu, vratar Stanićje  u vrhunskoj formi, tako da neće biti lako. Ali valjda i mi imamo nekih svoih aduta.Vjerojatno će u bBeogradu biti manje hrvatskih navijača, ali nema veze. Ako hoće nek' dođu, ako ne, nek' navijaju kod kuće, glavno da su uz nas - kaže Ivano.

Mađari su večeras odlično otvorili dvoboj, odmah na start iskoristili mlako izdanje naših u obrani i u 8. minuti imali prednost 4:1. Raspoložen je bio Gabor Csaszar koji se tijekom cijelog dvoboja pokazao velika i nerješiva zagonetka za našu obranu. Vidjevši da ovo neće baš lako krenuti izbornik Slavko Goluža pozvao je tome-out  podigao malo glas na igrače i igra naše reprezentacije je promijenila „krvnu sliku“. Promjenom obrane u 5-1 od 22. minute naši su „kauboji“ uhvatili radnu brzinu i počeli sustizati vodstvo Mađara koji su na poluvrijeme otišli s minimalnim vodstvom.

Odmah na početku drugog poluvremena preko raspoloženog Zlatka Horvata, potom i Denisa Buntića došli smo do prvog vodstva, u šest minuta potpuno razbili mađarsku koncepciju koji nisu pronalazili rješenje za naše napade, ali niti kako svladati odlično Venija Loserta. I tko zna kako bi se dvoboj razvijao dalje da u razdoblju od 36. do 45. minuti Dinu i Din nisu pokazali osam minuta kazne za naše igrače, sudili nebulozne sedmerca koje je istina Losert obranio i držali Mađarima glavu „iznad vode“. Umjesto mirne završnice uvukla se nervoza i u naše redove, nismo se mogli odlijepiti na dva-tri zgoditka prednosti, ali nisu niti Mađari mogli preuzeti vodstvo.

Zadnji napad su naši dobro isplanirali, sve odradili do završnog dodavanja prema Bičaniću kojega je u uskoku na loptu nepropisno omeo Gergely Harsanyi, a zatim su Mađari iz kontre postigli zgoditak za pobjedu koji je poništen jer im je izbornik Lajos Mocsai pozvao time-out. U preostalih pet sekunda Mađari s centra nisu uspjeli ništa napraviti, propala im je prilika za pobjedu i treće mjesto koje bi im osiguralo brobu za kvalifikacije na Olimpijske igre.

M. ČOVIĆ
FOTO: A. ČIZMIĆ / CROPIX
 

Direktno i na SP

Plasmanom u polufinale Europskog prvenstva, budući da je među četiri momčadi i Španjolska, domaćin sljedećeg Svjetskog prvenstva 2013. godine, Hrvatska je izborila i direktan plasman na rukometni mundijal. Direktan plasman su izborile tri najbolje reprezentacije s ovog EP-a, dakle, još Srbija i danska, te domaćin Španjolska i svjetski prvak Francuska.
HRVATSKA – MAĐARSKA 24:24 (12:13)

NOVI SAD – Dvorana Spens. Gledatelja 5500.
Suci: Sorin Laurentiu Dinu i Constantin Din (oba iz Rumunjske).

Hrvatska: Alilović, Losert (11 obrana), Balić, Duvnjak (1), Lacković, Kopljar (1), Vori, Gojun, Horvat (11), Vuković (1), Bičanić (2), Buntić (5), Štrlek, Čupić, Musa, Ninčević (3).

Mađarska: Fazekaš (14 obrana), Mikler, Ilyes (3), Szollosi, Csaszar (14), Mocsai (1), Ivancsik, Harsanyi (1), Putics (1), Krivokapić (2), Laluška, Nagy, Vadkerti (1), Zubai (1), Schuch, Ancsin.

Polufinala: Hrvatska - Srbija, Danska - Španjolska

Nakon utakmica Danska - Švedska, odnosno, Španjolska - Slovenija, poznati su polufinalni parovi na Europskom rukometnom prvenstvu, kojem je ovog siječnja domaćin Srbija.

Za ulazak u finale će se boriti srpski i hrvatski rukometaši, te danski i španjolski. S obzirom da je Španjolska u zadnjem 5. kolu skupine II pobijedila Sloveniju 35-32 osigurala je prvo mjesto u skupini, a Hrvatska je time završila natjecanje na drugom, bez obzira na ishod zadnjeg meča s Mađarskom.

U skupini I je i prije bilo poznato da je Srbija najbolja momčad, dok je Danska pobjedom protiv Švedske 31-24 preskočila i Njemačku i Poljsku, te osigurala polufinale.

Poznato je i da će polufinale Hrvatska i Srbija igrati u petak (17.45) u Beogradu.

Srpska policija uhitila mlade napadače

Srpska policija u srijedu navečer uhitila je 12 osoba u Novom Sadu i Beogradu koji se sumnjiče da su organizatori napada na hrvatske navijače, koji su napadnuti u utorak navečer u Novom Sadu, Veterniku i Rumi, poslije susreta hrvatske i francuske reprezentacije. Policija je devetoro uhitila na području Novog Sada, dok su trojica uhićeni u Beogradu .Jedan od uhićenih ima 21, šestero 22 , dok je petero uhičenih između 23 i 26 godina. Policija je priopćila da su uhićeni i osumnjičeni pripadnici navijačkih grupa i kod nekih od njih pronađeno je hladno i vatreno oružje.

Prema neslužbenim informacijama, dok je u večernjim satima u srijedu trajala akcija uhićenja i privođenja organizatora napada na hrvatske navijače, špekuliralo se da je policija privela 37 osoba. Neki od uhićenih, isto prema neslužbenim informacijama, pripadaju i pojedinim organizacijama. Za pretpostaviti je da su to ultradesničarske i nacionalističke organizacije, ali potvrde toga iz policije nema.

U tijeku je operativni rad policije kako bi se rasvijetlile sve okolnosti napada na hrvatske navijače,kojom prigodom je povrijeđen jedan navijač i oštećene desetine automobila sa hrvatskim registarskim tablicama.

J.P.


[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>














[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/rukomet/remi-uoci-polufinala-hrvatska-u-petak-protiv-srbije-u-beogradu-155657 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a8fc26187fb08eedbe41ad1409288c067e5b9e1f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=REMI+UO%C4%8CI+POLUFINALA+Hrvatska+u+petak+protiv+Srbije+u+Beogradu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Fremi-uoci-polufinala-hrvatska-u-petak-protiv-srbije-u-beogradu-155657 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Fremi-uoci-polufinala-hrvatska-u-petak-protiv-srbije-u-beogradu-155657 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

REMI UOČI POLUFINALA Hrvatska u petak protiv Srbije u Beogradu

Piše PSD.
25. siječnja 2012. - 22:53


Cilj je ispunjen, glavni aduti su odmoreni, a poraz se nije dogodio. Dapače čini nam se da bi „kauboji“ bez problema ubilježili uvjerljivu pobjedu da se to nije učinilo rumunjskom sudačkom paru Din i Dinu dosadnim pa su od 36. minute sebe postavili na prvo mjesto i učinili završnicu neizvjesnom. I posljednji hrvatski napad su „začinili“ jer teško je ne suditi prekršaj Damiru Bičaniću prilikom „zeppelina“ koji je bio ne samo za sedmerac već i za isključenje. No trebalo je Mađarima dati malu šansu za pobjedu koju ovi nisu iskoristili. No ne bi valjalo ako ovakve sudačke odluke budu i u važnim dvobojima.

- Trebalo je smoći snage odigrati ovu utakmicu nakon što smo se istrošili u teškom susretu s Francuzima. Ušli smo s potpuno drugačijom ekipom u utakmicu jer sa...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 13:34