stdClass Object ( [id] => 155540 [title] => NAPADNUTI NAVIJAČI Francuzi idu doma; Goluža: Pustite nas da malo uživamo (FOTO) [alias] => napadnuti-navijaci-francuzi-idu-doma-goluza-pustite-nas-da-malo-uzivamo-foto [catid] => 280 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Slovenci nas odveli u polufinale

Nakon pobjede Slovenije nad Mađarskom, kad je bilo jasno da je Hrvatskoj pobjeda nad Francuzima osigurala polufinale, izbornik Goluža nam je rekao:
- Dobro je, naravno da sam zadovoljan, ali mi smo sami sebi pomogli, nije nam nitko drugi pomogao. Naš sljedeći cilj je Mađarska, dalje od toga još ne želim razmišljati, želim pobjedu i protiv njih. Ući ćemo u tu utakmicu rasterećeni, ali bolja smo momčad od Mađara i želimo pobjedom završiti natjecanje u Novom Sadu. tek tada ćemo se početi baviti polufinalom. (MČ)

Večeras je naša fešta ... razlijegalo se u završnici susreta u prepunom novosadskom Spensu, hrvatski navijači su dali oduška jer pala je velika Francuska. Valjda je tako moralo jednom i biti, Marko Kopljar je odigrao najbolju utakmicu od kada je u reprezentaciji, pogodio 7 iz 8 šuteva, igrao u obrani strašno dobro, izlazio na francuske bombardere. Obrana 6-0 je u drugom poluvremenu funkcionirala savršeno, nešto najbolje što se moglo, ali i moralo odigrati kada je u pitanju dvoboj sa velikim Francuzima.  Kaubojski, srčano i hrabro, nova ekipa „marshalla“ je u gradu, oni koji su spremni za velika ostvarenja.



Jednom su i Francuzi morali pasti, nije bilo onih „propadanja“ kao protiv Španjolaca, bilo je ali ne u toliko mjeri da bi nas skupo stajalo. Svojih deset minuta  „lutanja“ imali smo u prvom poluvremenu i na kraju nas to nije skupo stajalo.

Divovski posao, rudarski rekli bi, bio je na samo početku dvoboja, bez mogućnosti da vratari dođu do izražaja. Vodili su Francuzi, nismo im se puštali, bio je ovo u početku dvoboja rat živaca. Dobro nam je funkcionirala vanjska linija, Blaženko Lacković je riješio dva prolaza „jedan na jedan“, a na opće iznenađenje parirao mu je s druge strane Marko Kopljar, definitivno je odigrao najbolje reprezentativno poluvrijeme srčano i hrabro je ulazio u dvoboje i zabio tri zgoditka.

Naša obrana 6-0 je u potpunosti zatvorili dotok lopte na crtu prema Sorhaindou, dobro smo izlazili „na ruku“ francuskim pucačima i stigli smo zahvaljujući polukontrama do vodstva od 9:6. Činilo se da nam sve ide na ruku. No s Francuzima nema popuštanja Bertrand Gille i Didier Dinart su se postavili iza leđa Nikole Karabatića i obrana „galskih pijetlova“ je postala čvršća i rezolutnija, ali i grublja. Dovoljno da imamo osam minuta stvaralačke stanke“ i da nam Francuzi u potpunosti preokrenu rezultat serijom od 5:0 do 11:6. U završnici smo ipak malo stisnuli obranu Drago Vuković i Željko Musa su „iz drugog plana“ postizali zgoditka i na poluvrijeme smo otišli s minimalnim zaostatkom.



I raritet ovih dvoboja, unatoč čvrstoj i gruboj igri sa dosta kontakata koje su dopuštali norveški suci nije bilo niti jednog isključenja. Kao da smo prozvali Norvežane koji su odmah na startu na „hlađenje“ poslali Jakova Gojuna. Iskoristili su to Francuzi da se malo odlijepe, ali smo u tim trenucima imali fantastičnog Ivana Čupića, u 37. minuti smo poravnali na 15:15.

Bio je to početak kraja Francuza, držali su još pet minuta egal, no u 42. minuti se vraćamo u vodstvo 18:17, Mirko Alilović je sakupio važne obrane i krenula je lavina. Vrlo brzo smo stigli i do tri razlike 21:18 i susret se lomio. Tu je naš div na vratima ALilović napravio pravi posao, dvije velike obrane i u situacija kada smo imali igrača manje (isključen je bio Vuković) otišli smo na pet razlike (24:19).  

Pokušali su u završnici Francuz brzim akcijama smanjiti naše vodstvo, uhvatili priključak, tri minute prije kraja stigli su do 26:22  no bio to je „labuđi pjev“ Duvnjak i Horvat nas podižu na velikih 28:22, a točku na veliku predstavu stavlja fenomenalni Lacković koji je „polegao“ velikog Omeyera za pobjedu kojom smo jako blizu polufinala i borbe za medalje.


HRVATSKA – FRANCUSKA 29:22 (11:12)

NOVI SAD – Dvorana Spens. Gledatelja 7500.
Suci: Kenneth Abrahamsen i Arne M. Kristiansen (oba iz Norveške).

Hrvatska:  Alilović (12 obrana), Losert, Balić, Duvnjak (2), Lacković (4), Kopljar (7), Vori (1), Gojun, Horvat (2), Vuković (2), Bičanić (1), Buntić, Štrlek, Čupić (7), Musa (1), Ninčević (2).

Francuska:  Omeyer (10 obrana), Karaboue, Fernandez (4), Dinart, Barachet (4), G. Gille, B. Gille (3), Narcisse (2), Joli (2), Honrubia, Karabatić, Accambray, Abalo (3), Sorhaindo (2), Detrez, Bingo (2).

Alilović – 5 – kad je poludio sve je došlo na svoje mjesto
Losert – bez ocjene – dva penala nisu bitna
Balić – bez ocjene – pomagao savjetima s klupe
Duvnjak – 4,5 – sigurno vodio i smirivao kad je trebalo
Lacković – 4 – dosta promašaja, ali je zabio kad je trebalo
Kopljar – 5 – utakmica života, sinko, samo tako nastavi
Vori – 4 – On sve može izdržati makar mu i ne ide najbolje
Gojun – 3,3 – odradio kako treba posao u obrani
Horvat – 4,5 – sjajno zamijenio Čupića
Vuković – 4,5 – sad se vidi koliko nam je prije nedostajao
Bičanić – 4,5 – odlična dionica, iznenadio Francuze
Buntić – bez ocjene – Kopljar je bio predobar
Štrlek – bez ocjene – sjedio na klupi, problemi s koljenom
Čupić – 4,5 – razbijao Omeyera kad je bilo najpotrebnije
Musa – 4 – pomogao u obrani, još malčice u napadu
Ninčević – 4 – jako dobro, zaustavio Abaloa  

Hrvatski izbornik Slavko Goluža na konferenciji za novinare teško je pronalazio riječi, vidjelo se da nastoji emocije držati pod kontrolom nakon sjajne pobjede nad  Francuskom.
- Malo sam raspoloženiji nego zadnji put kad smo se vidjeli – našalio se Goluža, čestitao Francuzima, te dodao kako su gledatelji u dvorani i oni pored malih ekrana imali priliku vidjeti odličnu utakmicu.

- Nisam spavao cijelu prošlu noć, slagao sam taktiku za Francuze, skidam kapu svojim dečkima kakosu to odradili, jako dobro smo odigrali obranu 6-0, trčali, koncentracija u napadu je bila odlična osim jednog kratkog razdoblja u prvom poluvremenu. Ovo je velika pobjeda, ne pobjeđuje se Francuska svaki dan, posvećujem ovu pobjedu Ivici Udovičiću koji je imao rođendan prije dva dana, svim mojim bivšim suigračima koji su mi cijelo ovo vrijeme davali podršku, navijačima koji nas sjajno prate. Pustite nas da malo uživamo u ovoj pobjedi – rekao je Goluža kojemu je do tijekom pressice na mobitel stigla 120. poruka.

- Ekipa je bila glavni igrač, ne bilo koji pojedinac, Kopljar je samo odigrao ono što se od njega, kao i od ostalih, tražilo.

Kad ste u toj neprospavanoj noći shvatili da vam ne treba Ivano Balić – upitao je jedan od kolega novinara.
- Ne želim odgovarati na takva pitanja.

Što ste tražili od igrača na poluvremenu?
- Samo da nastave igrati onako kako smo se dogovorili, igrali smo dobro bez obzira na nekoliko zapucanih lopti i tako je trebalo nastaviti, i da ne prestanu trčati.

Je li ovo najbolje poluvrijeme otkad ste izbornik Hrvatske?
- Nije.

Nego koje?
Goluža je šutio.

Tek će odigrati najbolje poluvrijeme.
- To si ti rekla.

Jesam, bez brige, neću ti stavljati u usta svoje riječi.

Sljedeći su Mađari.
- Moramo se spustiti na zemlju i koncentrirati na tu utakmicu. Mađari su skup odličnih igrača , moramo još odraditi to što treba – rekao je Goluža.

Ako nije spavao ni ovu noć do utakmice s Mađarskom, večeras neće biti problema.

Ivano Balić nasmijan je stigao pred novinare u mix zoni:
- Odlično je bilo, drugo poluvrijeme prestrašno, obrana, Mirko, polukontra, napad, Marko, Dule, sa svih strana je sijevalo, stvarno nema tko nije igrao dobro, dominirali smo, nadigrali smo ih.

Balić nije iznenađen odličnom predstavom Marka Kopljara:
- A šta ja trubim cilo vrime? Čovik zna igrat, ovo mu je praktički druga sezona koju igra u životu, a prije mu nitko nije dao priliku. Dosta ste ga i vi novinari pokopali, ne djeluje na psihu svakog igrača isto vaše riječi, drugi put budite blaži kad vas upozorim na nekog igrača. Hvala!

Kad je pred novinare stao Marko Kopljar, netko je u prolazu dobacio: Napišite 'Mila majko, kako igra Marko!'
- Je, ovo mi je najbolja utakmica u životu s obzirom na važnost, na razinu kvalitete, poklopilo mi se, tako su mi dečki namjestili, izbornik dao priliku... Ali nisam samo ja igrao, odlično smo igrali u obrani, Mirko je bio čudo, letio je, stvarno odlično brani ovaj turnir. Zastali smo malo u jednom dijelu prvog poluvremena, tu smo se mogli odvojiti. Ne bih rekao da je bilo straha od Omeyera, čovjek je  odličan golman, mora nešto obraniti, možda danas nije bio na najvišem nivou, ali je dobro branio...

Ivan Čupić:
- Išli smo na glavu, idemo tako svaku utakmicu. Svi, time  kupujemo naše navijače koji su opet bili fenomenalni. Od prve do posljednje minute išli smo strpljivo, organizirano. Sredinom 1. poluvremena bila je mala crna rupa, gdje su se oni vratili, pa poluvrijeme u egalu... Znali smo da će tako biti. Drugi dio smo odigrali na još višem nivou, a oni to nisu mogli pratiti. Zaslužena pobjeda i nije bitno je li dva, pet ili deset golova razlike. Uzeli smo Francuzima dva boda!


Marko Kopljar
nije trebao prevoditelja, na konferenciji za novinare govorio je na tečnom engleskom.
- Dobro smo se taktički pripremili, u drugom poluvremenu nam je koncentracija bila na još višoj razini, cijelo vrijeme smo igrali dobru obranu i zaslužili pobjedu.

Igor Vori:
- Nije bilo lako, po rezultatu se možda ne čini tako, ali je bilo jako teško. Moram čestitati svim suigračima, odigrali su odlično od prve do šezdesete minute, i u prvom poluvremenu kad se činilo da smo se prepali, ne znam čega, mislim da su se oni bojali više nas nego mi njih. Ali najbitnije je da smo se držali dogovora,guslali, guslali, igrali našu igru, na kraju se to isplatilo, obrana je još jednom podnijela veliki teret. Euforiji ipak nema mjesta, čeka nas još teža utakmica protiv Mađarske, moramo se odmoriti i dobro pripremiti. Hvala navijačima, neka dođu i u srijedu i pomognu nam.

Francuski izbornik Claude Onesta:
- S naše strane bila je to velika utakmica 45 minuta, a Hrvatska je bila odlična 60 minuta, zaslužili su pobjedu. Mi na ovom prvenstvu nismo na najvišoj razini, odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, ali nisamo tako nastavili, naši pucači nisu bili u pravom izdanju.

Je li ovo kraj ove francuske generacije?
- Srest ćemo se ponovno u Londonu, tamo ćete vidjeti je li ovo kraj generacije.

Gillaume Gille:
- Bila je to vrlo teška utakmica protiv nevjerojatne Hrvatske kojoj moramo čestitati na pobjedi. Nismo zadržali razinu igre iz prvog poluvremena i nismo se do kraja uspjeli vratiti u utakmicu.

MARIJA ČOVIĆ


Hrvatski navijači napadnuti kamenjem i sjekirama u ‘sačekuši’

Utakmica Hrvatska - Francuska u samoj dvorani nije izazvala ni najmanji sigurnosti ispad, ali ponovno se izvan dvorane dogodilo i neželjeno “treće” poluvrijeme.

foto: Nikola Patković
Na izlazu iz Novog Sada, prije Veternika, dogodio se težak huliganski izgred, motiviran mržnjom prema hrvatskim navijačima koji su se vraćali s utakmice svojim kućama. Dvadesetak napadača zasulo je kamenjem i ciglama kolonu vozila s hrvatskim registarskim oznakama.

U vozilima je bilo 20-ak hrvatskih državljana, od kojih su neki u ovoj klasičnoj sačekuši i lakše ozlijeđeni. Razbijena su tri automobila iz Osijeka, dva iz Zagreba i jedan iz Županje, a jedno vozilo napadnuto je čak i sjekirom. Novosadska policija izašla je na mjesto događaja i obavila očevid.

Prije utakmice, dok su gradskim ulicama tražili dvoranu SPENS, isto se dogodilo još dvojici hrvatskih navijača, čiji je automobil zasut kamenjem. Dvojac je ipak neozlijeđen došao do dvorane i stigao uživo pogledati hrvatsku pobjedu.

Hrvatska će od petka svakako igrati u beogradskoj Areni, i već postoje sumnje i bojazan zbog mogućih novih incidenata i sukoba navijača. Posebice ako se u polufinalu ili finalu sastanu Hrvatska i Srbija.


SN

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Slovenci nas odveli u polufinale [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-01-24 19:53:46 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-01-25 08:15:49 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-01-24 21:53:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 11620 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 280 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz rukometa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, rukomet [secure] => 0 [page_title] => Rukomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2012\/01\/25\/Sport\/kopljar.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska17-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska30-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska28-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska27-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska26-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska25-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska24-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska23-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska22-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska21-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska19-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska15-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska31-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska22-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska14-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska13-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska12-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska11-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska9-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska8-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska7-240112.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/01\/25\/sport\/utakmica\/hrvatska_francuska1-240112.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"468x313"},{"size0":"700x404"},{"size0":"466x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x486"},{"size0":"333x550"},{"size0":"700x455"},{"size0":"700x454"},{"size0":"383x550"},{"size0":"700x393"},{"size0":"700x405"},{"size0":"700x469"},{"size0":"700x436"},{"size0":"700x418"},{"size0":"700x393"},{"size0":"700x514"},{"size0":"700x425"},{"size0":"700x372"},{"size0":"700x402"},{"size0":"700x413"},{"size0":"368x550"},{"size0":"700x430"},{"size0":"700x468"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 280 [name] => Rukomet [alias] => rukomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14969804 Threads: 1 Questions: 3147614900 Slow queries: 7021841 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234911365 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/rukomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/rukomet/napadnuti-navijaci-francuzi-idu-doma-goluza-pustite-nas-da-malo-uzivamo-foto-155540 [printLink] => /sport/rukomet/napadnuti-navijaci-francuzi-idu-doma-goluza-pustite-nas-da-malo-uzivamo-foto-155540?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 143905 [name] => epsrbija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => epsrbija [link] => /tag/epsrbija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Slovenci nas odveli u polufinale [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => NAPADNUTI NAVIJAČI Francuzi idu doma; Goluža: Pustite nas da malo uživamo (FOTO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-15-27-40-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/01/25/Sport/kopljar.jpg [galleryCount] => 23 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/01/25/Sport/kopljar.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska17-240112.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska30-240112.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska28-240112.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska27-240112.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska26-240112.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska25-240112.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska24-240112.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska23-240112.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska22-240112.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska21-240112.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska19-240112.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska15-240112.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska31-240112.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska22-240112.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska14-240112.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska13-240112.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska12-240112.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska11-240112.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska9-240112.jpg [title] => ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska8-240112.jpg [title] => ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska7-240112.jpg [title] => ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/01/25/sport/utakmica/hrvatska_francuska1-240112.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Slovenci nas odveli u polufinale

Nakon pobjede Slovenije nad Mađarskom, kad je bilo jasno da je Hrvatskoj pobjeda nad Francuzima osigurala polufinale, izbornik Goluža nam je rekao:
- Dobro je, naravno da sam zadovoljan, ali mi smo sami sebi pomogli, nije nam nitko drugi pomogao. Naš sljedeći cilj je Mađarska, dalje od toga još ne želim razmišljati, želim pobjedu i protiv njih. Ući ćemo u tu utakmicu rasterećeni, ali bolja smo momčad od Mađara i želimo pobjedom završiti natjecanje u Novom Sadu. tek tada ćemo se početi baviti polufinalom. (MČ)

Večeras je naša fešta ... razlijegalo se u završnici susreta u prepunom novosadskom Spensu, hrvatski navijači su dali oduška jer pala je velika Francuska. Valjda je tako moralo jednom i biti, Marko Kopljar je odigrao najbolju utakmicu od kada je u reprezentaciji, pogodio 7 iz 8 šuteva, igrao u obrani strašno dobro, izlazio na francuske bombardere. Obrana 6-0 je u drugom poluvremenu funkcionirala savršeno, nešto najbolje što se moglo, ali i moralo odigrati kada je u pitanju dvoboj sa velikim Francuzima.  Kaubojski, srčano i hrabro, nova ekipa „marshalla“ je u gradu, oni koji su spremni za velika ostvarenja.



Jednom su i Francuzi morali pasti, nije bilo onih „propadanja“ kao protiv Španjolaca, bilo je ali ne u toliko mjeri da bi nas skupo stajalo. Svojih deset minuta  „lutanja“ imali smo u prvom poluvremenu i na kraju nas to nije skupo stajalo.

Divovski posao, rudarski rekli bi, bio je na samo početku dvoboja, bez mogućnosti da vratari dođu do izražaja. Vodili su Francuzi, nismo im se puštali, bio je ovo u početku dvoboja rat živaca. Dobro nam je funkcionirala vanjska linija, Blaženko Lacković je riješio dva prolaza „jedan na jedan“, a na opće iznenađenje parirao mu je s druge strane Marko Kopljar, definitivno je odigrao najbolje reprezentativno poluvrijeme srčano i hrabro je ulazio u dvoboje i zabio tri zgoditka.

Naša obrana 6-0 je u potpunosti zatvorili dotok lopte na crtu prema Sorhaindou, dobro smo izlazili „na ruku“ francuskim pucačima i stigli smo zahvaljujući polukontrama do vodstva od 9:6. Činilo se da nam sve ide na ruku. No s Francuzima nema popuštanja Bertrand Gille i Didier Dinart su se postavili iza leđa Nikole Karabatića i obrana „galskih pijetlova“ je postala čvršća i rezolutnija, ali i grublja. Dovoljno da imamo osam minuta stvaralačke stanke“ i da nam Francuzi u potpunosti preokrenu rezultat serijom od 5:0 do 11:6. U završnici smo ipak malo stisnuli obranu Drago Vuković i Željko Musa su „iz drugog plana“ postizali zgoditka i na poluvrijeme smo otišli s minimalnim zaostatkom.



I raritet ovih dvoboja, unatoč čvrstoj i gruboj igri sa dosta kontakata koje su dopuštali norveški suci nije bilo niti jednog isključenja. Kao da smo prozvali Norvežane koji su odmah na startu na „hlađenje“ poslali Jakova Gojuna. Iskoristili su to Francuzi da se malo odlijepe, ali smo u tim trenucima imali fantastičnog Ivana Čupića, u 37. minuti smo poravnali na 15:15.

Bio je to početak kraja Francuza, držali su još pet minuta egal, no u 42. minuti se vraćamo u vodstvo 18:17, Mirko Alilović je sakupio važne obrane i krenula je lavina. Vrlo brzo smo stigli i do tri razlike 21:18 i susret se lomio. Tu je naš div na vratima ALilović napravio pravi posao, dvije velike obrane i u situacija kada smo imali igrača manje (isključen je bio Vuković) otišli smo na pet razlike (24:19).  

Pokušali su u završnici Francuz brzim akcijama smanjiti naše vodstvo, uhvatili priključak, tri minute prije kraja stigli su do 26:22  no bio to je „labuđi pjev“ Duvnjak i Horvat nas podižu na velikih 28:22, a točku na veliku predstavu stavlja fenomenalni Lacković koji je „polegao“ velikog Omeyera za pobjedu kojom smo jako blizu polufinala i borbe za medalje.


HRVATSKA – FRANCUSKA 29:22 (11:12)

NOVI SAD – Dvorana Spens. Gledatelja 7500.
Suci: Kenneth Abrahamsen i Arne M. Kristiansen (oba iz Norveške).

Hrvatska:  Alilović (12 obrana), Losert, Balić, Duvnjak (2), Lacković (4), Kopljar (7), Vori (1), Gojun, Horvat (2), Vuković (2), Bičanić (1), Buntić, Štrlek, Čupić (7), Musa (1), Ninčević (2).

Francuska:  Omeyer (10 obrana), Karaboue, Fernandez (4), Dinart, Barachet (4), G. Gille, B. Gille (3), Narcisse (2), Joli (2), Honrubia, Karabatić, Accambray, Abalo (3), Sorhaindo (2), Detrez, Bingo (2).

Alilović – 5 – kad je poludio sve je došlo na svoje mjesto
Losert – bez ocjene – dva penala nisu bitna
Balić – bez ocjene – pomagao savjetima s klupe
Duvnjak – 4,5 – sigurno vodio i smirivao kad je trebalo
Lacković – 4 – dosta promašaja, ali je zabio kad je trebalo
Kopljar – 5 – utakmica života, sinko, samo tako nastavi
Vori – 4 – On sve može izdržati makar mu i ne ide najbolje
Gojun – 3,3 – odradio kako treba posao u obrani
Horvat – 4,5 – sjajno zamijenio Čupića
Vuković – 4,5 – sad se vidi koliko nam je prije nedostajao
Bičanić – 4,5 – odlična dionica, iznenadio Francuze
Buntić – bez ocjene – Kopljar je bio predobar
Štrlek – bez ocjene – sjedio na klupi, problemi s koljenom
Čupić – 4,5 – razbijao Omeyera kad je bilo najpotrebnije
Musa – 4 – pomogao u obrani, još malčice u napadu
Ninčević – 4 – jako dobro, zaustavio Abaloa  

Hrvatski izbornik Slavko Goluža na konferenciji za novinare teško je pronalazio riječi, vidjelo se da nastoji emocije držati pod kontrolom nakon sjajne pobjede nad  Francuskom.
- Malo sam raspoloženiji nego zadnji put kad smo se vidjeli – našalio se Goluža, čestitao Francuzima, te dodao kako su gledatelji u dvorani i oni pored malih ekrana imali priliku vidjeti odličnu utakmicu.

- Nisam spavao cijelu prošlu noć, slagao sam taktiku za Francuze, skidam kapu svojim dečkima kakosu to odradili, jako dobro smo odigrali obranu 6-0, trčali, koncentracija u napadu je bila odlična osim jednog kratkog razdoblja u prvom poluvremenu. Ovo je velika pobjeda, ne pobjeđuje se Francuska svaki dan, posvećujem ovu pobjedu Ivici Udovičiću koji je imao rođendan prije dva dana, svim mojim bivšim suigračima koji su mi cijelo ovo vrijeme davali podršku, navijačima koji nas sjajno prate. Pustite nas da malo uživamo u ovoj pobjedi – rekao je Goluža kojemu je do tijekom pressice na mobitel stigla 120. poruka.

- Ekipa je bila glavni igrač, ne bilo koji pojedinac, Kopljar je samo odigrao ono što se od njega, kao i od ostalih, tražilo.

Kad ste u toj neprospavanoj noći shvatili da vam ne treba Ivano Balić – upitao je jedan od kolega novinara.
- Ne želim odgovarati na takva pitanja.

Što ste tražili od igrača na poluvremenu?
- Samo da nastave igrati onako kako smo se dogovorili, igrali smo dobro bez obzira na nekoliko zapucanih lopti i tako je trebalo nastaviti, i da ne prestanu trčati.

Je li ovo najbolje poluvrijeme otkad ste izbornik Hrvatske?
- Nije.

Nego koje?
Goluža je šutio.

Tek će odigrati najbolje poluvrijeme.
- To si ti rekla.

Jesam, bez brige, neću ti stavljati u usta svoje riječi.

Sljedeći su Mađari.
- Moramo se spustiti na zemlju i koncentrirati na tu utakmicu. Mađari su skup odličnih igrača , moramo još odraditi to što treba – rekao je Goluža.

Ako nije spavao ni ovu noć do utakmice s Mađarskom, večeras neće biti problema.

Ivano Balić nasmijan je stigao pred novinare u mix zoni:
- Odlično je bilo, drugo poluvrijeme prestrašno, obrana, Mirko, polukontra, napad, Marko, Dule, sa svih strana je sijevalo, stvarno nema tko nije igrao dobro, dominirali smo, nadigrali smo ih.

Balić nije iznenađen odličnom predstavom Marka Kopljara:
- A šta ja trubim cilo vrime? Čovik zna igrat, ovo mu je praktički druga sezona koju igra u životu, a prije mu nitko nije dao priliku. Dosta ste ga i vi novinari pokopali, ne djeluje na psihu svakog igrača isto vaše riječi, drugi put budite blaži kad vas upozorim na nekog igrača. Hvala!

Kad je pred novinare stao Marko Kopljar, netko je u prolazu dobacio: Napišite 'Mila majko, kako igra Marko!'
- Je, ovo mi je najbolja utakmica u životu s obzirom na važnost, na razinu kvalitete, poklopilo mi se, tako su mi dečki namjestili, izbornik dao priliku... Ali nisam samo ja igrao, odlično smo igrali u obrani, Mirko je bio čudo, letio je, stvarno odlično brani ovaj turnir. Zastali smo malo u jednom dijelu prvog poluvremena, tu smo se mogli odvojiti. Ne bih rekao da je bilo straha od Omeyera, čovjek je  odličan golman, mora nešto obraniti, možda danas nije bio na najvišem nivou, ali je dobro branio...

Ivan Čupić:
- Išli smo na glavu, idemo tako svaku utakmicu. Svi, time  kupujemo naše navijače koji su opet bili fenomenalni. Od prve do posljednje minute išli smo strpljivo, organizirano. Sredinom 1. poluvremena bila je mala crna rupa, gdje su se oni vratili, pa poluvrijeme u egalu... Znali smo da će tako biti. Drugi dio smo odigrali na još višem nivou, a oni to nisu mogli pratiti. Zaslužena pobjeda i nije bitno je li dva, pet ili deset golova razlike. Uzeli smo Francuzima dva boda!


Marko Kopljar
nije trebao prevoditelja, na konferenciji za novinare govorio je na tečnom engleskom.
- Dobro smo se taktički pripremili, u drugom poluvremenu nam je koncentracija bila na još višoj razini, cijelo vrijeme smo igrali dobru obranu i zaslužili pobjedu.

Igor Vori:
- Nije bilo lako, po rezultatu se možda ne čini tako, ali je bilo jako teško. Moram čestitati svim suigračima, odigrali su odlično od prve do šezdesete minute, i u prvom poluvremenu kad se činilo da smo se prepali, ne znam čega, mislim da su se oni bojali više nas nego mi njih. Ali najbitnije je da smo se držali dogovora,guslali, guslali, igrali našu igru, na kraju se to isplatilo, obrana je još jednom podnijela veliki teret. Euforiji ipak nema mjesta, čeka nas još teža utakmica protiv Mađarske, moramo se odmoriti i dobro pripremiti. Hvala navijačima, neka dođu i u srijedu i pomognu nam.

Francuski izbornik Claude Onesta:
- S naše strane bila je to velika utakmica 45 minuta, a Hrvatska je bila odlična 60 minuta, zaslužili su pobjedu. Mi na ovom prvenstvu nismo na najvišoj razini, odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, ali nisamo tako nastavili, naši pucači nisu bili u pravom izdanju.

Je li ovo kraj ove francuske generacije?
- Srest ćemo se ponovno u Londonu, tamo ćete vidjeti je li ovo kraj generacije.

Gillaume Gille:
- Bila je to vrlo teška utakmica protiv nevjerojatne Hrvatske kojoj moramo čestitati na pobjedi. Nismo zadržali razinu igre iz prvog poluvremena i nismo se do kraja uspjeli vratiti u utakmicu.

MARIJA ČOVIĆ


Hrvatski navijači napadnuti kamenjem i sjekirama u ‘sačekuši’

Utakmica Hrvatska - Francuska u samoj dvorani nije izazvala ni najmanji sigurnosti ispad, ali ponovno se izvan dvorane dogodilo i neželjeno “treće” poluvrijeme.

foto: Nikola Patković
Na izlazu iz Novog Sada, prije Veternika, dogodio se težak huliganski izgred, motiviran mržnjom prema hrvatskim navijačima koji su se vraćali s utakmice svojim kućama. Dvadesetak napadača zasulo je kamenjem i ciglama kolonu vozila s hrvatskim registarskim oznakama.

U vozilima je bilo 20-ak hrvatskih državljana, od kojih su neki u ovoj klasičnoj sačekuši i lakše ozlijeđeni. Razbijena su tri automobila iz Osijeka, dva iz Zagreba i jedan iz Županje, a jedno vozilo napadnuto je čak i sjekirom. Novosadska policija izašla je na mjesto događaja i obavila očevid.

Prije utakmice, dok su gradskim ulicama tražili dvoranu SPENS, isto se dogodilo još dvojici hrvatskih navijača, čiji je automobil zasut kamenjem. Dvojac je ipak neozlijeđen došao do dvorane i stigao uživo pogledati hrvatsku pobjedu.

Hrvatska će od petka svakako igrati u beogradskoj Areni, i već postoje sumnje i bojazan zbog mogućih novih incidenata i sukoba navijača. Posebice ako se u polufinalu ili finalu sastanu Hrvatska i Srbija.


SN

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>























[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/rukomet/napadnuti-navijaci-francuzi-idu-doma-goluza-pustite-nas-da-malo-uzivamo-foto-155540 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=7e4b054adaab2d15c1592bac555ed369fa162e3b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=NAPADNUTI+NAVIJA%C4%8CI+Francuzi+idu+doma%3B+Golu%C5%BEa%3A+Pustite+nas+da+malo+u%C5%BEivamo+%28FOTO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Fnapadnuti-navijaci-francuzi-idu-doma-goluza-pustite-nas-da-malo-uzivamo-foto-155540 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Fnapadnuti-navijaci-francuzi-idu-doma-goluza-pustite-nas-da-malo-uzivamo-foto-155540 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Slovenci nas odveli u polufinale [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
RukometSlovenci nas odveli u polufinale

NAPADNUTI NAVIJAČI Francuzi idu doma; Goluža: Pustite nas da malo uživamo (FOTO)

Piše PSD.
24. siječnja 2012. - 22:53

Slovenci nas odveli u polufinale

Nakon pobjede Slovenije nad Mađarskom, kad je bilo jasno da je Hrvatskoj pobjeda nad Francuzima osigurala polufinale, izbornik Goluža nam je rekao:
- Dobro je, naravno da sam zadovoljan, ali mi smo sami sebi pomogli, nije nam nitko drugi pomogao. Naš sljedeći cilj je Mađarska, dalje od toga još ne želim razmišljati, želim pobjedu i protiv njih. Ući ćemo u tu utakmicu rasterećeni, ali bolja smo momčad od Mađara i želimo pobjedom završiti natjecanje u Novom Sadu. tek tada ćemo se početi baviti polufinalom. (MČ)

Večeras je naša fešta ... razlijegalo se u završnici susreta u prepunom novosadskom Spensu, hrvatski navijači su dali oduška jer pala je velika Fran...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 17:27