stdClass Object ( [id] => 38438 [title] => Lino Červar: Pišemo povijest krvavih koljena i uzdignutih ruku! [alias] => lino-cervar-pisemo-povijest-krvavih-koljena-i-uzdignutih-ruku [catid] => 280 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U hrvatskoj rukometnoj reprezentaviji vlada odlična atmosfera, a posljednja dva dana analiziramo utakmice poljske reprezentacije s posljednjeg Europskog prvenstva, Olimpijskih igara, kao i prijateljske susrete koje su nedavno odigrali - rekao je Lino Červar na konferenciji za novinare održanoj uoči sutrašnjeg polufinalnog sraza hrvatske i poljske nacionalne selekcije na 21. Svjetskom rukometnom prvenstvu.

- Poljaci su respektabilan protivnik, ali mi moramo odigrati najbolje što možemo, jer sutra je veliki dan, kad se odlučuje o nositeljima medalja na ovom, najboljem i najkvalitetnije organiziranom prvenstvu do sad - istaknuo je Červar, obećavši da će njegovi igrači u polufinalnoj utakmici ostaviti srce na parketu, koji će napustiti krvavih koljena i uz malo sreće – uzdignutih ruku.

- Neće nam biti lako. Sutra pišemo povijest jer imamo priliku osvojiti petu medalju na velikim natjecanjima u posljednjih šest godina - procijenio je Lino ne spomenuvši činjenicu da je ova generacija hrvatskih rukometaša već odavno zlatnim slovima ispisala stranice koje će budućim generacijama sportaša služiti kao primjer i putokaz.

Koristi ćemo i ljestve da ih nadskočimo

- Poljaci će igrati obranu 6-0, a na nama je da ih pokušamo nadskočiti - predviđao je izbornik, našalivši se kako će se njegovi igrači u ostvarenju tog cilja možda koristiti ljestvama, ali se odmah, kao što situacija nalaže, uozbiljio te je najavio kako će se naša reprezentacija u napadu koristiti pivotom da bi oslobodila šut za bekove.

- U obrani ćemo ih možda iznenaditi obranom 6-0, tako da njihovi pucači preuranjeno šutiraju. Sigurno ne očekuju takvu vrstu obrane - najavio je ovaj trofejni rukometni stručnjak, ali njegove riječi, složit ćete se, ne zvuče previše uvjerljivo i najverojatnije je da izbornik putem medija pokušava zbuniti sutrašnje protivnike.

- U Norveškoj smo Marcina Lijewskog ostavili bez gola, a ja se nadam da to sutra možemo ponoviti. Obitelj Lijewski je, međutim, vrlo zastupljena na ovom prvenstvu, tako da u slučaju Marcinove lošije igre moramo zaustaviti njegovog brata Kžištofa koji je gotovo jednako opasan na istoj poziciji desnog vanjskog - analizirao je Lino nacionale, ocijenivši da je statističi moguće da obojica braće u petak imaju loš dan.

Upitna promjena dva igrača

- Na ovom prvenstvu su krila vrlo opasna. Na tim pozicijama Poljaci imaju jako nezgodne igrače, a ja bih osobito istaknuo Jurasika koji nam je u Norveškoj zadavao najviše problema i koji osim na krilnoj, može odigrati i na poziciji desnog beka, kao što radi u svom klubu - nastavio je izbornik, zaključivši da je tranzicija ipak najjače poljsko oružje te da je prioritet naše reprezentacije da je osujeti i spriječi brz protok poljske lopte iz obrambene u napadačku fazu.

- Razmislit ću hoću li se koristiti pravom da prije polufinala promijenim dva igrača u našem sastavu - rekao je izbornik Červar ocjenjujuči kako to neće i ne može biti presudno jer je u hrvatskoj reprezentaciji kvaliteta prilično ujednačena.

- U ime cijele reprezentacije zahvaljujem publici, ali i svima koji su nam čestitali i uputili poruke podrške - poručio je strateg hrvatskih rukometaša, priznavši ujedno kako je njemu i njegovim izabranicima čast, ali i teret nastupati pod pritiskom očekivanja javnosti.

- Ne znam imam li pravo tražiti da bude još bolja u preostala dva susreta, ali sam siguran da sam u pravu kad kažem da i gledatelji, zajedno s nama, napreduju iz susreta u susret - ustvrdio je na kraju Lino Červar ističući kako su navijači osmi igrač naše reprezentacije koja je uz njhovu pomoć znatno opasnija nego na strani.

ante podrug

Alilović: Ne smijemo ponovo pasti...

Kad je Hrvatska prije tri godine dobila domaćinstvo ovog Svjetskog prvenstva, svi su rekli da će naša reprezentacija na njemu osvojiti zlato, ali mi znamo koliko je to teško, pa smo cijeli projekt podijelili na etape - rekao je Mirko Alilović, vratar hrvatske rukometne reprezentacije, objasnivši kako je prva faza bila prolaz kroz grupe, a polufinale druga, dok bi završni posao, naravno, bila pobjeda u finalnom susretu.

- Naši protivnici Poljaci zaista jesu najopasniji s vanjskih pozicija, ali u njihovoj utakmici sa Srbijom krila su odradila najveći dio posla, pa moramo biti spremni na razne vrste obrana u polufinalu - odgovorio je Mirko na pitanje o razornim poljskim bekovima.

- Sada kad su nam do konačnog trijumfa ostale samo dvije utakmice, moramo se prisjetiti kako smo na posljedna dva velika natjecanja u završnici pali i pokušati spriječiti takav razvoj događaja na ovom prvenstvu - podsjetio je Alilović, ipak procijenivši da takav rasplet nije previše izgledan, jer u redovima 'kauboja’ vlada odlična atmosfera i nitko nema problema s ozljedama.

- Rivalstvo između mene i Venija Loserta ne postoji. To je sasvim promašena teza koja se stalno provlači po medijima, a nema nikakvi osnovu u stvarnosti – poručio je gorostasni čuvar hrvatske mreže, dodajući kako s kolegom Losertom dijeli obostranu naklonost i kolegijalnost ojačanu momčadskim duhom koji općenito vlada u hrvatskoj svlačionici.

- Poljaci su sada sigurno puni samopouzdanja jer su prošli u polufinale, iako nisu prenjeli ni boda iz prve faze natjecanja - ocijenio je ovaj talentirani vratar, zaključujući kako je poljskom uspijehu znatno kumovala sreća.

- Mi smo također sigurni u sebe, premda znamo da nam neće biti nimalo lako - naglasio je hrvatski broj jedan.

- Moje i Veniove obrane često su plod dobre obrane koju igraju naši suigrači, pa se nadam da će i ovaj put biti tako. Na želim bježati od odgovornosti, dapače, obećavam da ćemo sigurno 'skinuti’ neke čiste šuteve i tako pridonijeti prolazu reprezentacije u završnicu ovog Svjetskog prvenstva - najavio je Alilović na kraju, odmah objasnivši kako je u posljednjoj izjavi zapravo htio dio zasluga za vratarske obrane pripisati granitnoj hrvatskoj obrani.

                                                                             Ante Podrug

Duvnjak: Batine su mi kompliment

Igrati pod povećalom javnosti je poseban pritisak, osobito za nas mlađe igrače, ali glasna podrška prepunih tribina nas čini jačima i izvlači posljednje atome snage iz nas - rekao je Domagoj Duvnjak, talentirani i sad već vrlo kvalitetni srednji vanjski napadač hrvatske rukometne reprezentacije, na konferenciji za novinare uči polufinalne utakmice u kojoj Hrvatsku čekaju snažni i nezgodni Poljaci.

- Izjavljivati da ćemo sigurno biti prvi ne bi bilo korektno prema ostalim reprezentacijama, ali moram istaknuti kako sam uvjeren u snagu naše momčadi te da s optimizmom očekujem dva posljednja susreta na ovom prvenstvu - diplomatski se izrazio mladi organizator hrvatskih napada, te je dometnuo kako su svi hrvatski rukometaši 'čiste glave’, što je u ovom trenutku najvažnije.

- Imam dvadeset godina i ne mislim se žaliti na ozljede. Prolazim terapiju i neupitno je da ću biti sasvim spreman. Svoju igru ne planiram mijenjati, a batine koje primam su neka vrst komplimenta za mene jer govore o tome da me protivnici ne mogu drukčije zaustaviti - istaknuo je Duvnjak, dodajući kako će poslije prvenstva doći vrijeme za vidanje rana i traženje načina za buduće izbjegavanje protivničkih obrambenih grubosti.

- Naslov Balićevog nasljednika mi osobito laska, ali prava je istina da ću morati još puno toga proći da bih dostigao djelić Ivanove kvalitete - skromno je ocijenio jedan od najboljih svjetskih mladih rukometaša, naglasivši ujedno kako ne osjeća ni dio respekta protivničkih obrana koje oni pokazuju prema Ivanu Baliću, ali zato prima dvostruku porciju batina u odnosu na svog uzora i suigrača.

- Moramo ostaviti srce na parketu jer je to jedini ispravan put kojim možemo doći do krajnjeg cilja - poručio je Domagoj, na kraju najavivši da će hrvatska reprezentacija prolaz u finale tražiti prvenstveno kroz čvrstu i kvalitetnu igru u obrani.

A. Podrug

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2009-01-29 18:18:49 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2009-01-30 02:03:45 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2009-01-29 18:27:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2773 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 280 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz rukometa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, rukomet [secure] => 0 [page_title] => Rukomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2009/01/30/Zadar/HRVATSKA_SLOVACKA42-250109_1_thumb.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "468x303" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 280 [name] => Rukomet [alias] => rukomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7718892 Threads: 2 Questions: 1628867004 Slow queries: 4838946 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111214552 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/rukomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/rukomet/lino-cervar-pisemo-povijest-krvavih-koljena-i-uzdignutih-ruku-38438 [printLink] => /sport/rukomet/lino-cervar-pisemo-povijest-krvavih-koljena-i-uzdignutih-ruku-38438?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 110426 [name] => spurukometu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => spurukometu [link] => /tag/spurukometu ) [1] => stdClass Object ( [id] => 41399 [name] => hrvatskapoljska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatskapoljska [link] => /tag/hrvatskapoljska ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Lino Červar: Pišemo povijest krvavih koljena i uzdignutih ruku! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-15-58-49-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/01/30/Zadar/HRVATSKA_SLOVACKA42-250109_1_thumb.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/01/30/Zadar/HRVATSKA_SLOVACKA42-250109_1_thumb.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U hrvatskoj rukometnoj reprezentaviji vlada odlična atmosfera, a posljednja dva dana analiziramo utakmice poljske reprezentacije s posljednjeg Europskog prvenstva, Olimpijskih igara, kao i prijateljske susrete koje su nedavno odigrali - rekao je Lino Červar na konferenciji za novinare održanoj uoči sutrašnjeg polufinalnog sraza hrvatske i poljske nacionalne selekcije na 21. Svjetskom rukometnom prvenstvu.

- Poljaci su respektabilan protivnik, ali mi moramo odigrati najbolje što možemo, jer sutra je veliki dan, kad se odlučuje o nositeljima medalja na ovom, najboljem i najkvalitetnije organiziranom prvenstvu do sad - istaknuo je Červar, obećavši da će njegovi igrači u polufinalnoj utakmici ostaviti srce na parketu, koji će napustiti krvavih koljena i uz malo sreće – uzdignutih ruku.

- Neće nam biti lako. Sutra pišemo povijest jer imamo priliku osvojiti petu medalju na velikim natjecanjima u posljednjih šest godina - procijenio je Lino ne spomenuvši činjenicu da je ova generacija hrvatskih rukometaša već odavno zlatnim slovima ispisala stranice koje će budućim generacijama sportaša služiti kao primjer i putokaz.

Koristi ćemo i ljestve da ih nadskočimo

- Poljaci će igrati obranu 6-0, a na nama je da ih pokušamo nadskočiti - predviđao je izbornik, našalivši se kako će se njegovi igrači u ostvarenju tog cilja možda koristiti ljestvama, ali se odmah, kao što situacija nalaže, uozbiljio te je najavio kako će se naša reprezentacija u napadu koristiti pivotom da bi oslobodila šut za bekove.

- U obrani ćemo ih možda iznenaditi obranom 6-0, tako da njihovi pucači preuranjeno šutiraju. Sigurno ne očekuju takvu vrstu obrane - najavio je ovaj trofejni rukometni stručnjak, ali njegove riječi, složit ćete se, ne zvuče previše uvjerljivo i najverojatnije je da izbornik putem medija pokušava zbuniti sutrašnje protivnike.

- U Norveškoj smo Marcina Lijewskog ostavili bez gola, a ja se nadam da to sutra možemo ponoviti. Obitelj Lijewski je, međutim, vrlo zastupljena na ovom prvenstvu, tako da u slučaju Marcinove lošije igre moramo zaustaviti njegovog brata Kžištofa koji je gotovo jednako opasan na istoj poziciji desnog vanjskog - analizirao je Lino nacionale, ocijenivši da je statističi moguće da obojica braće u petak imaju loš dan.

Upitna promjena dva igrača

- Na ovom prvenstvu su krila vrlo opasna. Na tim pozicijama Poljaci imaju jako nezgodne igrače, a ja bih osobito istaknuo Jurasika koji nam je u Norveškoj zadavao najviše problema i koji osim na krilnoj, može odigrati i na poziciji desnog beka, kao što radi u svom klubu - nastavio je izbornik, zaključivši da je tranzicija ipak najjače poljsko oružje te da je prioritet naše reprezentacije da je osujeti i spriječi brz protok poljske lopte iz obrambene u napadačku fazu.

- Razmislit ću hoću li se koristiti pravom da prije polufinala promijenim dva igrača u našem sastavu - rekao je izbornik Červar ocjenjujuči kako to neće i ne može biti presudno jer je u hrvatskoj reprezentaciji kvaliteta prilično ujednačena.

- U ime cijele reprezentacije zahvaljujem publici, ali i svima koji su nam čestitali i uputili poruke podrške - poručio je strateg hrvatskih rukometaša, priznavši ujedno kako je njemu i njegovim izabranicima čast, ali i teret nastupati pod pritiskom očekivanja javnosti.

- Ne znam imam li pravo tražiti da bude još bolja u preostala dva susreta, ali sam siguran da sam u pravu kad kažem da i gledatelji, zajedno s nama, napreduju iz susreta u susret - ustvrdio je na kraju Lino Červar ističući kako su navijači osmi igrač naše reprezentacije koja je uz njhovu pomoć znatno opasnija nego na strani.

ante podrug

Alilović: Ne smijemo ponovo pasti...

Kad je Hrvatska prije tri godine dobila domaćinstvo ovog Svjetskog prvenstva, svi su rekli da će naša reprezentacija na njemu osvojiti zlato, ali mi znamo koliko je to teško, pa smo cijeli projekt podijelili na etape - rekao je Mirko Alilović, vratar hrvatske rukometne reprezentacije, objasnivši kako je prva faza bila prolaz kroz grupe, a polufinale druga, dok bi završni posao, naravno, bila pobjeda u finalnom susretu.

- Naši protivnici Poljaci zaista jesu najopasniji s vanjskih pozicija, ali u njihovoj utakmici sa Srbijom krila su odradila najveći dio posla, pa moramo biti spremni na razne vrste obrana u polufinalu - odgovorio je Mirko na pitanje o razornim poljskim bekovima.

- Sada kad su nam do konačnog trijumfa ostale samo dvije utakmice, moramo se prisjetiti kako smo na posljedna dva velika natjecanja u završnici pali i pokušati spriječiti takav razvoj događaja na ovom prvenstvu - podsjetio je Alilović, ipak procijenivši da takav rasplet nije previše izgledan, jer u redovima 'kauboja’ vlada odlična atmosfera i nitko nema problema s ozljedama.

- Rivalstvo između mene i Venija Loserta ne postoji. To je sasvim promašena teza koja se stalno provlači po medijima, a nema nikakvi osnovu u stvarnosti – poručio je gorostasni čuvar hrvatske mreže, dodajući kako s kolegom Losertom dijeli obostranu naklonost i kolegijalnost ojačanu momčadskim duhom koji općenito vlada u hrvatskoj svlačionici.

- Poljaci su sada sigurno puni samopouzdanja jer su prošli u polufinale, iako nisu prenjeli ni boda iz prve faze natjecanja - ocijenio je ovaj talentirani vratar, zaključujući kako je poljskom uspijehu znatno kumovala sreća.

- Mi smo također sigurni u sebe, premda znamo da nam neće biti nimalo lako - naglasio je hrvatski broj jedan.

- Moje i Veniove obrane često su plod dobre obrane koju igraju naši suigrači, pa se nadam da će i ovaj put biti tako. Na želim bježati od odgovornosti, dapače, obećavam da ćemo sigurno 'skinuti’ neke čiste šuteve i tako pridonijeti prolazu reprezentacije u završnicu ovog Svjetskog prvenstva - najavio je Alilović na kraju, odmah objasnivši kako je u posljednjoj izjavi zapravo htio dio zasluga za vratarske obrane pripisati granitnoj hrvatskoj obrani.

                                                                             Ante Podrug

Duvnjak: Batine su mi kompliment

Igrati pod povećalom javnosti je poseban pritisak, osobito za nas mlađe igrače, ali glasna podrška prepunih tribina nas čini jačima i izvlači posljednje atome snage iz nas - rekao je Domagoj Duvnjak, talentirani i sad već vrlo kvalitetni srednji vanjski napadač hrvatske rukometne reprezentacije, na konferenciji za novinare uči polufinalne utakmice u kojoj Hrvatsku čekaju snažni i nezgodni Poljaci.

- Izjavljivati da ćemo sigurno biti prvi ne bi bilo korektno prema ostalim reprezentacijama, ali moram istaknuti kako sam uvjeren u snagu naše momčadi te da s optimizmom očekujem dva posljednja susreta na ovom prvenstvu - diplomatski se izrazio mladi organizator hrvatskih napada, te je dometnuo kako su svi hrvatski rukometaši 'čiste glave’, što je u ovom trenutku najvažnije.

- Imam dvadeset godina i ne mislim se žaliti na ozljede. Prolazim terapiju i neupitno je da ću biti sasvim spreman. Svoju igru ne planiram mijenjati, a batine koje primam su neka vrst komplimenta za mene jer govore o tome da me protivnici ne mogu drukčije zaustaviti - istaknuo je Duvnjak, dodajući kako će poslije prvenstva doći vrijeme za vidanje rana i traženje načina za buduće izbjegavanje protivničkih obrambenih grubosti.

- Naslov Balićevog nasljednika mi osobito laska, ali prava je istina da ću morati još puno toga proći da bih dostigao djelić Ivanove kvalitete - skromno je ocijenio jedan od najboljih svjetskih mladih rukometaša, naglasivši ujedno kako ne osjeća ni dio respekta protivničkih obrana koje oni pokazuju prema Ivanu Baliću, ali zato prima dvostruku porciju batina u odnosu na svog uzora i suigrača.

- Moramo ostaviti srce na parketu jer je to jedini ispravan put kojim možemo doći do krajnjeg cilja - poručio je Domagoj, na kraju najavivši da će hrvatska reprezentacija prolaz u finale tražiti prvenstveno kroz čvrstu i kvalitetnu igru u obrani.

A. Podrug

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/rukomet/lino-cervar-pisemo-povijest-krvavih-koljena-i-uzdignutih-ruku-38438 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=feada6ff201f05c40f91be0ff5356e9dfd221198 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Lino+%C4%8Cervar%3A+Pi%C5%A1emo+povijest+krvavih+koljena+i+uzdignutih+ruku%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Flino-cervar-pisemo-povijest-krvavih-koljena-i-uzdignutih-ruku-38438 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Flino-cervar-pisemo-povijest-krvavih-koljena-i-uzdignutih-ruku-38438 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Lino Červar: Pišemo povijest krvavih koljena i uzdignutih ruku!

Piše PSD.
29. siječnja 2009. - 19:27

U hrvatskoj rukometnoj reprezentaviji vlada odlična atmosfera, a posljednja dva dana analiziramo utakmice poljske reprezentacije s posljednjeg Europskog prvenstva, Olimpijskih igara, kao i prijateljske susrete koje su nedavno odigrali - rekao je Lino Červar na konferenciji za novinare održanoj uoči sutrašnjeg polufinalnog sraza hrvatske i poljske nacionalne selekcije na 21. Svjetskom rukometnom prvenstvu.

- Poljaci su respektabilan protivnik, ali mi moramo odigrati najbolje što možemo, jer sutra je veliki dan, kad se odlučuje o nositeljima medalja na ovom, najboljem i najkvalitetnije organiziranom prvenstvu do sad - istaknuo je Červar, obećavši da će njegovi igrači u polufinalnoj utakmici ostaviti srce na parketu, koji će napustiti krvavih koljena i uz malo sreće – uzdignutih ruku...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 17:58