stdClass Object ( [id] => 37444 [title] => Lino Červar: Nećemo puno slaviti, želimo do maksimalnog broja bodova! (FOTOGALERIJA, VIDEO) [alias] => lino-cervar-necemo-puno-slaviti-zelimo-do-maksimalnog-broja-bodova-fotogalerija-video [catid] => 280 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nakon tri utakmice zagrijavanja u skupini B na Svjetskom prvenstvu Hrvatska je danas igrala sa Španjolskom.

Pred 12 tisuća fanatičnih navijača u Spaladium areni, nakon uvjerljive pobjede 32:22, naši rukometaši prenose najmanje dva boda u sljedeću fazu natjecanja.

Veličanstvena pobjeda Hrvatske nad Španjolskom. Naši su rukometaši, ali i navijači na pravi način priredili malu sportsku osvetu Španjolcima, za posljednji poraz u Pekingu.

Od prvoga trenutka Hrvatska je krenula furozno, tako je i 'furija’ na kraju morala čestitati. Nevjerojatnu večer priredili su rukometaši svima u Spaladium Areni ali, vjerujemo i diljem Hrvatske.

Stara Hrvatska se vratila, ona Hrvatska koja melje sve pred sobom, ovoga puta bili su nošeni nevjerojetnim navijačima iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Mogli smo vidjeti uživo, onu igru koja nas je razveseljavala svih ovih godina. Svi koji su imali sumnje kako Hrvatska igra loše ili je 'ostarila’, sinoć su potopljeni, kao i Španjolci. 

Na samom početku otvaramo odlično, obrana je bila na visini zadatka, ali ne uspjevamo materjalizirati dvije kontre i ne uspjevamo se odvojiti.

Do desete minute smo primili samo dva pogotka, što zahvaljujući našoj obrani, što publici, jer su Španjolci u par navrata promašili cijeli gol.

Več u 13. minuti španjolski je izborniik morao zvati minutu predaha jer je hrvatska pobjegla na pet pogodaka razlika (7:2).

U 20 minuti pogodili smo i sa dva igrača manje, te pobjegli na šest razlike (13:7), tada je u dvorani nastao apsolutni delirij, koji je trajao do odmora i pomogao hrvatskim rukometašima da izdrže, jer poslijednjih deset minuta igrali su s najmanje jednim igračam manje.

Na odmor odlazimo s velikom prednošću od sedam razlike (18:11). Hrvatska efikasnost bila je na vrhuncu, cijela momčad imala je 82 posto realizacije, promašili su samo četiri šuta u prvome dijelu.

Alililović je uhvatio dvanaset  lopti, nije puno, ali sasvim dovoljno. Rumunjski suci su hrvatsku momčad apsolutni desetkovali u prvom dijelu (12. minuta isključenja), čak je i izbornik Červar zaslužio dvije minute zbog prigovora.

Dojma smo, kao su suci imali nekakav čudan kriterij ili su se i oni bili malo izgubili s obzirom na atmosferu.

U nastavak Hrvatska ulazi s namjerom kako bi sačuvala svoju prednost. Igrali su se dugi napadi i vidjeli smo veličanstveni povratak Ivana Balića, zabijao je i asistirao kao u najboljim danima.

Sve je našima polazilo za rukom, Alilovića na golu, sve naše pucače u napadu i u 48. minuti imali su hrvatski rukometaši devet razlike (25:16).

Tada se izbornik odlučio zamijeniti par naših ključnih igrača. Buntić je zamijenio Metličića, koji je odigrao susret za pamćenje, v idjeli smo i mladoga Gojuna u obrani umjesto Špoljarića, koji ministarski predvodio obranu.

U poslijednjih deset minuta nisu stali nego još do kraja pregazili rukometaše Španjolske.

Na kraju je završilo pomalo nevjerojatnih deset razlike. Poslije su svi ostali na terenu i zajedno s publikom proslavili uz Morsku Vilu, zaista nezaboravna slika.

josip smolić

Vidjeli smo igru svjetskih prvaka

Cijeli je dan nebo plakalo nad Splitom, ali ništa nije moglo ugasiti pakao u Spaladium Areni, pakao koji je progutao Španjolce, kao da je pred ulazom na teren stajao natpis – vi koji ulazite, ostavite svaku nadu.

Armada se razbila o splitske stijene, Španjolce je začarala morska vila, ona što su je zajedno s 12 tisuća duša otpjevali hrvatski rukometaši nakon briljantne pobjede nad bezubom Furijom.

Nakon tri utakmice u kojima se Hrvatska tražila, zagrijavala, a možda malo i skrivala, sinoć je to konačno bila momčad koja još jednom može do trona svjetskoga prvaka.

Ono za čime smo vapili prethodnih dana – obrana, sinoć je funkcioniralo besprijekorno, svi španjolski pokušaji razbijali su se o bedem postavljen ispred Mirka Alilovića koji je hvatao ono što bi ipak prošlo.

Večeras nismo letjeli na krilima, ali je zato vanjska linija sjajno odradila svoj dio posla. Svaki je od 14 momaka, što ih je Lino Červar sinoć poslao u boj, ostavio srce na terenu, bez obzira koliko je vremena na njemu proveo, srce veliko kao cijeli Split.

I upravo to je, uz kvalitetu koja nikad nije ni bila upitna, najveća snaga ove hrvatske momčadi. Španjolska je pregažena, sutra slijedi Švedska.

Koliko god iscrpljeni bili, Pero, Ivano, Domagoj, Igor, Blaž, Tonči i svi ostali moraju i večeras pronaći snagu da za oproštaj sa Splitom ostvare pobjedu i nad skandinavskim lavovima, i u Zagreb ponesu dotu koja će im omogućiti borbu za medalje.

Spaladium Arena će opet za njih kucati kao jedno srce.

marija čović

Červar: Cijela momčad je bila odlična...

Nakon velike pobjede protiv Španjolske izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar nije krio dobro raspoloženje, ali nije dao da se podigne prevelike euforija jer nas očekuje danas jako važan i težak susret sa Švedskom:

- Pohvalio bih cijelu momčad. Odigrali smo veliku utakmicu sa srcem, pohvalio bih atmosferu, publiku. Bio sam presretan kad sam vidio sve ljude kako navijaju, ali nije sve gotovo - kazao je kao šlag na kraju izjave Červar.

- Naravno da sam sretan zbog dva boda, ali mi u drugi krug želimo prenijeti sva četiri boda, zato moramo spustiti tenzije. Slavlje će potrajati još u autobusu do hotela, a onda slijedi novi zadatak, treba pobijediti Šveđane - ublažio je euforiju Lino te pozvao navijače da u velikom broju pohode Spaladium Arenu jer u atmosferi koja je vladala sinoć Hrvatska jednostavno ne može izgubiti.

- Neka nam opet pomognu navijači, jer uz njihovu pomoć ne može se gubiti. Svaka naredna utakmica je teža, tako da će nam njihova podrška i te kako trebati. Svi znamo da novi dan donosi još teža iskušenja, ali zajedno možemo sve prebroditi.

Za razliku od dobro raspoloženog Červara, izbornik španjolske reprezentacije Valero Rivera pomalo je utučen, moglo bi se kazati depresivan jer nakon Šveđana izgubili su njegovi momci i od Hrvata te im plasman u drugi krug i te kako visi.

- Jednostavno smo nestali s terena. Ovaj poraz vrlo je ponižavajuć za nas iako je Hrvatska igrala vrlo dobro. Izgubiti na ovakav način s ovolikom razlikom poražavajuće je.

- Sad protiv Koreje moramo pobijediti i izboriti prolaz u drugi krug, ali i osvjetlati naše ime u svijetu rukometa - jako će ozbiljna glasa i pomalo deprimirajuća tona Rivera.

Najboljim pojedincem susreta proglašen je hrvatski vratar Mirko Alilović. On je skupio 12 obrana, a na kraju susreta kazao je:

- Nismo očekivali ovako laku utakmicu, očito pravo prvenstvo počinje sa Šveđanima, a ne Španjolcima kako smo najavljivali. Cijela je momčad bila fenomenalna, ostavili su srce na parketu.

-Za pobjedu je najzaslužnija obrana  zahvaljujući kojoj smo otišli na 8:2 i nakon čega nismo dozvolili Španjolcima da nam se približe.

S druge strane, jedan od najboljih vratara u povijesti ovog sporta David Barrufet.

- Čestitam Hrvatskoj na pobjedi, ali i publici na odličnom i korektnom ponašanju. Mi smo otvorili loše susret, jednostavno nam je nedostajalo iskustva i pustili smo Hrvate da vode igru. Ovo je teška noć za nas, ali moramo pronaći način da se suprotstavimo Koreji i pobijedimo ih - kazao je 38-godišnji Barrufet.

Pred splitskom publikom odličnu utakmicu odigrao je i domaći momak Jakov Gojun.

- Pokazali smo da smo domaćin. Pred ovakvom publikom letjeli smo terenom i odigrali odlično. Zadovoljan sam kako sam odigrao, ostvario sam san da igram pred svojim navijačima na velikom natjecanju, a hoću li ubuduće dobiti priliku odlučuje izbornik. Mi smo svi kao jedan i tako se i ponašamo - kazao je Splićanin koji je nastupio na dva susreta na SP-u.

Opet je jedan od boljih bio i Ivan Čupić.

- Ako je obrana u prva tri susreta bila lošija, odnosno upitna, onda je u ovoj utakmici bila odlična. Pokazali smo da možemo igrati dobru obranu, ali uz ovu publiku nije se moglo izgubiti. Sad idemo pobijediti Šveđane - hrabro će leteći Metkovac.

Drugo naše krilo Vedran Zrnić kaže:

- Možda je vama na tribinama utakmica izgledala laka, ali je pritisak bio ogroman svih 60 minuta. Morali smo biti motivirani, nije bilo opuštanja. Presudila je odlična obrana.

                                                                                                  J. SMOLIĆ

Hrvatska - Španjolska 32:22 (18:11)

Split: Spaladium Arena.

Gledatelja: 12.000

Susret 4. kola B-skupine Svjetskoga prvenstva rukometaša

Suci: Constantin Din i Sorin Dinu  (Rumunjska)

Igrač utakmice: Mirko Alilović (Hrvatska)

Hrvatska: Losert (1 obrana), Alilović (12 obrana), Hrvatin (1), Balić (3), Duvnjak (7), Lacković (6), Zrnić (1), Vori (5), Gojun, Špoljarić, Metličić (3), Buntić, T. Valčić (1), Čupić (5).

Španjolska: Hombrados (2 obrane), Barrufet (9 obrana), Entrerrios (4), Ugalde (1), Rocas (3), Canellas (1), Garabaya, Andreu (3), Morros (2), Perales (2), Garcia, Ruesga (1), Tomas, Iker Romero (5)

Sedmerci: Hrvatska 1(1),  Španjolska 2(3)

Isključenje: Hrvatska 16 minuta,  Španjolska 4 minute

Obrana Hrvatske je bila čvrsta                                                                                    CROPIX

 

Ključni trenuci utakmice Hrvatska-Španjolska:

9.min – Ruesgin udarac zaustavila je stativa, Ivan Čupić juri u kontru i postiže svoj prvi gol na utakmici za plus četiri (6:2)

13.min – Čupić iz sedmerca zabija za 7:2, Španjolci su već sedam minuta bez postignutog gola

24. min – Nezaustavljivi Blaženko Lacković zabija svoj četvrti gol iz isto toliko pokušaja, Hrvatska vodi 16:9!

39. min – Kod rezultata 20:14 Iker Romero iz sedmeca pogađa stativu, lopta mu se odbija a u ponovljenom pokušaju Venio Losert sjajno brani

45. min – Balić nevjerojatnim asistencijom u tzv. krivim okom pronalazi Vorija koji zabija za nedostižnih plus osam, 24:16

DINO FIORENTINI

foto: CROPIX

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => hrvati sa 32:22 uvjerljivi u 4. kolu skupine B [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2009-01-21 19:59:33 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2009-01-22 01:57:37 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2009-01-21 21:59:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 10152 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 280 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz rukometa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, rukomet [secure] => 0 [page_title] => Rukomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2009\/01\/22\/Sport\/dava\/hrvatska0.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska10.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska18.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska17.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska16.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska15.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska19.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska13.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska12.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska11.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska14.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska9.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska8.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska7.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska6.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska5.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska4.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska3.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska2.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/01\/22\/Sport\/spanjolskahrvatska\/spanjolskahrvatska1.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"350x230"},{"size0":"700x516"},{"size0":"700x468"},{"size0":"485x550"},{"size0":"700x455"},{"size0":"700x492"},{"size0":"700x422"},{"size0":"700x490"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x539"},{"size0":"393x550"},{"size0":"700x490"},{"size0":"700x462"},{"size0":"347x550"},{"size0":"294x550"},{"size0":"419x550"},{"size0":"399x550"},{"size0":"358x550"},{"size0":"700x482"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 280 [name] => Rukomet [alias] => rukomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7933783 Threads: 2 Questions: 1652152487 Slow queries: 4911765 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111818851 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/rukomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/rukomet/lino-cervar-necemo-puno-slaviti-zelimo-do-maksimalnog-broja-bodova-fotogalerija-video-37444 [printLink] => /sport/rukomet/lino-cervar-necemo-puno-slaviti-zelimo-do-maksimalnog-broja-bodova-fotogalerija-video-37444?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 110426 [name] => spurukometu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => spurukometu [link] => /tag/spurukometu ) [1] => stdClass Object ( [id] => 40202 [name] => hrvatskašapanjolska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatskasapanjolska [link] => /tag/hrvatskasapanjolska ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => hrvati sa 32:22 uvjerljivi u 4. kolu skupine B [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Lino Červar: Nećemo puno slaviti, želimo do maksimalnog broja bodova! (FOTOGALERIJA, VIDEO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-03-40-21-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/01/22/Sport/dava/hrvatska0.jpg [galleryCount] => 20 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2009/01/22/Sport/dava/hrvatska0.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska10.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska18.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska17.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska16.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska15.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska19.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska13.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska12.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska11.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska14.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska9.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska8.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska7.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska6.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska5.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska4.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska3.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska2.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/01/22/Sport/spanjolskahrvatska/spanjolskahrvatska1.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nakon tri utakmice zagrijavanja u skupini B na Svjetskom prvenstvu Hrvatska je danas igrala sa Španjolskom.

Pred 12 tisuća fanatičnih navijača u Spaladium areni, nakon uvjerljive pobjede 32:22, naši rukometaši prenose najmanje dva boda u sljedeću fazu natjecanja.

Veličanstvena pobjeda Hrvatske nad Španjolskom. Naši su rukometaši, ali i navijači na pravi način priredili malu sportsku osvetu Španjolcima, za posljednji poraz u Pekingu.

Od prvoga trenutka Hrvatska je krenula furozno, tako je i 'furija’ na kraju morala čestitati. Nevjerojatnu večer priredili su rukometaši svima u Spaladium Areni ali, vjerujemo i diljem Hrvatske.

Stara Hrvatska se vratila, ona Hrvatska koja melje sve pred sobom, ovoga puta bili su nošeni nevjerojetnim navijačima iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Mogli smo vidjeti uživo, onu igru koja nas je razveseljavala svih ovih godina. Svi koji su imali sumnje kako Hrvatska igra loše ili je 'ostarila’, sinoć su potopljeni, kao i Španjolci. 

Na samom početku otvaramo odlično, obrana je bila na visini zadatka, ali ne uspjevamo materjalizirati dvije kontre i ne uspjevamo se odvojiti.

Do desete minute smo primili samo dva pogotka, što zahvaljujući našoj obrani, što publici, jer su Španjolci u par navrata promašili cijeli gol.

Več u 13. minuti španjolski je izborniik morao zvati minutu predaha jer je hrvatska pobjegla na pet pogodaka razlika (7:2).

U 20 minuti pogodili smo i sa dva igrača manje, te pobjegli na šest razlike (13:7), tada je u dvorani nastao apsolutni delirij, koji je trajao do odmora i pomogao hrvatskim rukometašima da izdrže, jer poslijednjih deset minuta igrali su s najmanje jednim igračam manje.

Na odmor odlazimo s velikom prednošću od sedam razlike (18:11). Hrvatska efikasnost bila je na vrhuncu, cijela momčad imala je 82 posto realizacije, promašili su samo četiri šuta u prvome dijelu.

Alililović je uhvatio dvanaset  lopti, nije puno, ali sasvim dovoljno. Rumunjski suci su hrvatsku momčad apsolutni desetkovali u prvom dijelu (12. minuta isključenja), čak je i izbornik Červar zaslužio dvije minute zbog prigovora.

Dojma smo, kao su suci imali nekakav čudan kriterij ili su se i oni bili malo izgubili s obzirom na atmosferu.

U nastavak Hrvatska ulazi s namjerom kako bi sačuvala svoju prednost. Igrali su se dugi napadi i vidjeli smo veličanstveni povratak Ivana Balića, zabijao je i asistirao kao u najboljim danima.

Sve je našima polazilo za rukom, Alilovića na golu, sve naše pucače u napadu i u 48. minuti imali su hrvatski rukometaši devet razlike (25:16).

Tada se izbornik odlučio zamijeniti par naših ključnih igrača. Buntić je zamijenio Metličića, koji je odigrao susret za pamćenje, v idjeli smo i mladoga Gojuna u obrani umjesto Špoljarića, koji ministarski predvodio obranu.

U poslijednjih deset minuta nisu stali nego još do kraja pregazili rukometaše Španjolske.

Na kraju je završilo pomalo nevjerojatnih deset razlike. Poslije su svi ostali na terenu i zajedno s publikom proslavili uz Morsku Vilu, zaista nezaboravna slika.

josip smolić

Vidjeli smo igru svjetskih prvaka

Cijeli je dan nebo plakalo nad Splitom, ali ništa nije moglo ugasiti pakao u Spaladium Areni, pakao koji je progutao Španjolce, kao da je pred ulazom na teren stajao natpis – vi koji ulazite, ostavite svaku nadu.

Armada se razbila o splitske stijene, Španjolce je začarala morska vila, ona što su je zajedno s 12 tisuća duša otpjevali hrvatski rukometaši nakon briljantne pobjede nad bezubom Furijom.

Nakon tri utakmice u kojima se Hrvatska tražila, zagrijavala, a možda malo i skrivala, sinoć je to konačno bila momčad koja još jednom može do trona svjetskoga prvaka.

Ono za čime smo vapili prethodnih dana – obrana, sinoć je funkcioniralo besprijekorno, svi španjolski pokušaji razbijali su se o bedem postavljen ispred Mirka Alilovića koji je hvatao ono što bi ipak prošlo.

Večeras nismo letjeli na krilima, ali je zato vanjska linija sjajno odradila svoj dio posla. Svaki je od 14 momaka, što ih je Lino Červar sinoć poslao u boj, ostavio srce na terenu, bez obzira koliko je vremena na njemu proveo, srce veliko kao cijeli Split.

I upravo to je, uz kvalitetu koja nikad nije ni bila upitna, najveća snaga ove hrvatske momčadi. Španjolska je pregažena, sutra slijedi Švedska.

Koliko god iscrpljeni bili, Pero, Ivano, Domagoj, Igor, Blaž, Tonči i svi ostali moraju i večeras pronaći snagu da za oproštaj sa Splitom ostvare pobjedu i nad skandinavskim lavovima, i u Zagreb ponesu dotu koja će im omogućiti borbu za medalje.

Spaladium Arena će opet za njih kucati kao jedno srce.

marija čović

Červar: Cijela momčad je bila odlična...

Nakon velike pobjede protiv Španjolske izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar nije krio dobro raspoloženje, ali nije dao da se podigne prevelike euforija jer nas očekuje danas jako važan i težak susret sa Švedskom:

- Pohvalio bih cijelu momčad. Odigrali smo veliku utakmicu sa srcem, pohvalio bih atmosferu, publiku. Bio sam presretan kad sam vidio sve ljude kako navijaju, ali nije sve gotovo - kazao je kao šlag na kraju izjave Červar.

- Naravno da sam sretan zbog dva boda, ali mi u drugi krug želimo prenijeti sva četiri boda, zato moramo spustiti tenzije. Slavlje će potrajati još u autobusu do hotela, a onda slijedi novi zadatak, treba pobijediti Šveđane - ublažio je euforiju Lino te pozvao navijače da u velikom broju pohode Spaladium Arenu jer u atmosferi koja je vladala sinoć Hrvatska jednostavno ne može izgubiti.

- Neka nam opet pomognu navijači, jer uz njihovu pomoć ne može se gubiti. Svaka naredna utakmica je teža, tako da će nam njihova podrška i te kako trebati. Svi znamo da novi dan donosi još teža iskušenja, ali zajedno možemo sve prebroditi.

Za razliku od dobro raspoloženog Červara, izbornik španjolske reprezentacije Valero Rivera pomalo je utučen, moglo bi se kazati depresivan jer nakon Šveđana izgubili su njegovi momci i od Hrvata te im plasman u drugi krug i te kako visi.

- Jednostavno smo nestali s terena. Ovaj poraz vrlo je ponižavajuć za nas iako je Hrvatska igrala vrlo dobro. Izgubiti na ovakav način s ovolikom razlikom poražavajuće je.

- Sad protiv Koreje moramo pobijediti i izboriti prolaz u drugi krug, ali i osvjetlati naše ime u svijetu rukometa - jako će ozbiljna glasa i pomalo deprimirajuća tona Rivera.

Najboljim pojedincem susreta proglašen je hrvatski vratar Mirko Alilović. On je skupio 12 obrana, a na kraju susreta kazao je:

- Nismo očekivali ovako laku utakmicu, očito pravo prvenstvo počinje sa Šveđanima, a ne Španjolcima kako smo najavljivali. Cijela je momčad bila fenomenalna, ostavili su srce na parketu.

-Za pobjedu je najzaslužnija obrana  zahvaljujući kojoj smo otišli na 8:2 i nakon čega nismo dozvolili Španjolcima da nam se približe.

S druge strane, jedan od najboljih vratara u povijesti ovog sporta David Barrufet.

- Čestitam Hrvatskoj na pobjedi, ali i publici na odličnom i korektnom ponašanju. Mi smo otvorili loše susret, jednostavno nam je nedostajalo iskustva i pustili smo Hrvate da vode igru. Ovo je teška noć za nas, ali moramo pronaći način da se suprotstavimo Koreji i pobijedimo ih - kazao je 38-godišnji Barrufet.

Pred splitskom publikom odličnu utakmicu odigrao je i domaći momak Jakov Gojun.

- Pokazali smo da smo domaćin. Pred ovakvom publikom letjeli smo terenom i odigrali odlično. Zadovoljan sam kako sam odigrao, ostvario sam san da igram pred svojim navijačima na velikom natjecanju, a hoću li ubuduće dobiti priliku odlučuje izbornik. Mi smo svi kao jedan i tako se i ponašamo - kazao je Splićanin koji je nastupio na dva susreta na SP-u.

Opet je jedan od boljih bio i Ivan Čupić.

- Ako je obrana u prva tri susreta bila lošija, odnosno upitna, onda je u ovoj utakmici bila odlična. Pokazali smo da možemo igrati dobru obranu, ali uz ovu publiku nije se moglo izgubiti. Sad idemo pobijediti Šveđane - hrabro će leteći Metkovac.

Drugo naše krilo Vedran Zrnić kaže:

- Možda je vama na tribinama utakmica izgledala laka, ali je pritisak bio ogroman svih 60 minuta. Morali smo biti motivirani, nije bilo opuštanja. Presudila je odlična obrana.

                                                                                                  J. SMOLIĆ

Hrvatska - Španjolska 32:22 (18:11)

Split: Spaladium Arena.

Gledatelja: 12.000

Susret 4. kola B-skupine Svjetskoga prvenstva rukometaša

Suci: Constantin Din i Sorin Dinu  (Rumunjska)

Igrač utakmice: Mirko Alilović (Hrvatska)

Hrvatska: Losert (1 obrana), Alilović (12 obrana), Hrvatin (1), Balić (3), Duvnjak (7), Lacković (6), Zrnić (1), Vori (5), Gojun, Špoljarić, Metličić (3), Buntić, T. Valčić (1), Čupić (5).

Španjolska: Hombrados (2 obrane), Barrufet (9 obrana), Entrerrios (4), Ugalde (1), Rocas (3), Canellas (1), Garabaya, Andreu (3), Morros (2), Perales (2), Garcia, Ruesga (1), Tomas, Iker Romero (5)

Sedmerci: Hrvatska 1(1),  Španjolska 2(3)

Isključenje: Hrvatska 16 minuta,  Španjolska 4 minute

Obrana Hrvatske je bila čvrsta                                                                                    CROPIX

 

Ključni trenuci utakmice Hrvatska-Španjolska:

9.min – Ruesgin udarac zaustavila je stativa, Ivan Čupić juri u kontru i postiže svoj prvi gol na utakmici za plus četiri (6:2)

13.min – Čupić iz sedmerca zabija za 7:2, Španjolci su već sedam minuta bez postignutog gola

24. min – Nezaustavljivi Blaženko Lacković zabija svoj četvrti gol iz isto toliko pokušaja, Hrvatska vodi 16:9!

39. min – Kod rezultata 20:14 Iker Romero iz sedmeca pogađa stativu, lopta mu se odbija a u ponovljenom pokušaju Venio Losert sjajno brani

45. min – Balić nevjerojatnim asistencijom u tzv. krivim okom pronalazi Vorija koji zabija za nedostižnih plus osam, 24:16

DINO FIORENTINI

foto: CROPIX

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>




















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/rukomet/lino-cervar-necemo-puno-slaviti-zelimo-do-maksimalnog-broja-bodova-fotogalerija-video-37444 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=2b399f7672305b843a56fed2aff240afaee28cf2 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Lino+%C4%8Cervar%3A+Ne%C4%87emo+puno+slaviti%2C+%C5%BEelimo+do+maksimalnog+broja+bodova%21+%28FOTOGALERIJA%2C+VIDEO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Flino-cervar-necemo-puno-slaviti-zelimo-do-maksimalnog-broja-bodova-fotogalerija-video-37444 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Frukomet%2Flino-cervar-necemo-puno-slaviti-zelimo-do-maksimalnog-broja-bodova-fotogalerija-video-37444 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => hrvati sa 32:22 uvjerljivi u 4. kolu skupine B [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Rukomethrvati sa 32:22 uvjerljivi u 4. kolu skupine B

Lino Červar: Nećemo puno slaviti, želimo do maksimalnog broja bodova! (FOTOGALERIJA, VIDEO)

Piše PSD.
21. siječnja 2009. - 22:59

Nakon tri utakmice zagrijavanja u skupini B na Svjetskom prvenstvu Hrvatska je danas igrala sa Španjolskom.

Pred 12 tisuća fanatičnih navijača u Spaladium areni, nakon uvjerljive pobjede 32:22, naši rukometaši prenose najmanje dva boda u sljedeću fazu natjecanja.

Veličanstvena pobjeda Hrvatske nad Španjolskom. Naši su rukometaši, ali i navijači na pravi način priredili malu sportsku osvetu Španjolcima, za posljednji poraz u Pekingu.

Od prvoga trenutka Hrvatska je krenula furozno, tako je i 'furija’ na kraju morala čestitati. Nevjerojatnu večer priredili su rukometaši svima u Spaladium Areni ali, vjerujemo i diljem Hrvatske.

Stara Hrvatska se vratila, ona Hrvatska koja melje sve pred sobom, ovoga puta bili su nošeni nevjerojetnim navijačima iz cijele Hrvatske, ali i susje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 05:40