stdClass Object ( [id] => 18399 [title] => Brončana Zubčić: Ovo je ostvaranje mog sna i Sandra će uzeti medalju! (FOTO i VIDEO) [alias] => broncana-zubcic-ovo-je-ostvaranje-mog-sna-i-sandra-ce-uzeti-medalju-foto-i-video [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Osjećalo se već nakon prve borbe Martine Zubčić kako se kuha nešto veliko. Cura je bila puna agresije, mentalno spremna, a ždrijeb na olimpijskome turniru u taekwondou nije velik. Sa samo četiri pobjede uzima se zlato. Ipak, Martina je zapela u polufinalu, no onda u odlučujućoj borbi za broncu pobijedila Su Li-Wen iz Kineskog Tajpeha.

- Sanjala jesam o medalji, ali nisam razmišljala. Došla sam se ovdje boriti pa što bude. Baš je bilo dobro i sreća je što sam uopće na Olimpijskim igrama. Medalja je ostvarenje sna, radili smo na njemu četiri godine moja trenirica Lidija Katalinić-Špoljarić, trener reprezentacije Hong Seung Ki i ja – rekla nam je nakon iscrpljujućeg dana brončana hrvatska Olimpijka.

Bila je blizu i ulaska u finale, nedostajalo je samo malo koncentracije u odlučujućoj, trećoj rundi polufinalne borbe. Kod 3:3 primila je udarac u glavu samo 20 sekundi prije kraja od Turkinje Azize Tanrikulu.

- Još me muči poraz u polufinalu jer sam bila blizu. Rekla sam sebi da to moram zaboraviti jer medalja je velika stvar. I prva je pobjeda bila velika stvar, a tek ovo. Vauu – sretno je zborila u podnožju dvorane dalmatinska Zagrepčanka.

Borba za broncu bila je istinska olimpijska priča u kojoj je publika bila na strani Martinine protivnice. Ne samo zbog činjenice da dolazi iz Kineskog Tajpeha, nego i zbog ozlijede koljena zbog koje je u ring zapravo ušla šepajući. Veći se dio borbe borila samo skačući na zdravoj nozi, a mnogo je puta padala u bolnome grču.

- Cura je doista hrabra jer će nakon ovoga sigurno završiti na operaciji. Osjećala sam opterećenje uglavnom zbog toga jer je takva šepava mene izludila i držala se u igri. Žena je uistinu hrabra – ponovila je Martina.

Drago Sopta / CROPIX

I te kako se držala Su Li-Wen. Povela je 2:0, a kada je Zubčić povela 4:2 opet je imala snage vratiti se u igri na 4:4. Ipak, u odlučujućoj 4. rundi u kojoj se samo traži tko će prvi pogoditi ispravni udarac, Martina je opet bila brža.

- Taktika je bila agresivno prema naprijed. Što više napadati. Cijelo sam vrijeme napadala jer sam vidjela da se ona ne može normalno kretati. Malo sam se i opustila kod 4:2 kada me je pogodila nogom u glavu. Puno je padala i u normalnim okolnostima bilo bi puno opomena. Suci su zbog ozlijede puno toga tolerirali. Još je i podrška publike bila na njezinoj strani – komentirala je Martina.

 

Pokazala se majstorom „zlatnog boda“. Uzela ga je u borbi za broncu, ali i u četvrtfianlu protiv Brazilke Debore Nunes. Pravi je majstor zlatnog boda.
- Majstor zlatnog boda? To je najuzbudljiviji dio meča. Voljela bih da je bilo lakše, ali i tako se može do pobjede.

Nakon meča njezina protivnica iznesena je uplakana i s glavom na trenerovom ramenu. Izvjesno je kako će imati velikih problema s ligamentima koljena u budućnosti. Njezina borba bila je doista lavovska, no pitamo se na koncu je li bila i ljudska?

Pero Smolčić

KRONOLOGIJA

Prvo kolo protiv Bat-El Gatterer 4:3
Protivnica je povela i vodila do pred sam kraj 3:2. No, Zubčić je samo 20 sekunda prije kraja izvukla udarac nogom koji joj je donio dva boda i plasman u slijedeći krug.

Četvrtfinale protiv Debore Nunes 3:2
Brazilka je povela 2:0, a Hrvatica je uspjela izjednačiti samo 18 sekundi prije kraja. U „doigravanju“ u četvrtoj rundi igralo se na „zlatni udarac“, a Martina ga je izvela već u prvoj sekundi i plasirala se u polufinale.

Polufinale protiv Azize Tanrikulu 3:5
Zubčić je povela 2:0, nakon čega je u drugoj rundi protivnica udarcem smanjila na 2:1, a potom je Martini i oduzet jedan bod zbog druge opomene uslijed neaktivnosti. Rezultatom 1:1 ušlo se u zadnju rundu, Martina je povela 2:1 i 3:2, Turkinja je izjednačila na 3:3 i onda samo 20 sekundi prije kraja zadala ključni udarac. Pogodila je Zagrepčanku nogom u glavu što joj je donijelo dva boda i to je bio kraj.

Borba za broncu protiv Su Li-Wen 5:4
Ozlijeđena protivnica povela je 2:0, no sredinom druge runde Martina je preokrenula na 4:2 Novim udarcem u glavu do kraja runde Su Li-Wen vratila se na 4:4. U trećoj rundi nije bilo udaraca, a sve je riješeno sredinom četvrte runde, takozvanog „pripetavanja“ kada je Martina uspjela prva zadati pobjednički „zlatni“ udarac.

 

Osobni karton

Rođena: 3. lipnja 1989. godine u Zagrebu
Obitelj: Otac Luka, majka Jadranka, brat Tomislav
Počela trenirati: sa 7 godina
Hobiji: Strani jezici, talijanski i engleski, crtanje, glazba i drugi sportovi.
Najveći uspjesi do sada: Srebro na Europskom prvenstvu 2008. (Rim), bronca na Svjetskom kupu 2006. (Bangkok), bronca na Europskom prvenstvu 2006. (Bonn), zlato na Europskom prvenstvu 2005. (Riga).

p.s.

"Imponirala si zrelošću"

"Od srca ti čestitam na osvojenoj medalji. Iako tako mlada, imponirala si svojom zrelošću i borbenošću u odlučujućim trenucima te vjerujem da je pred tobom još puno sportskih uspjeha", stoji u čestitki predsjednika Stjepana Mesića.

"S ponosom i od srca ti čestitam na osvajanju brončanog odličja. Ovo iznimno sportsko postignuće dokaz je tvoje borbenosti, uloženog truda i rada. Zakoračivši na pobjedničko postolje dokazala si da hrvatski taekwondo zasluženo pripada samom olimpijskom vrhu. U ime Vlade Republike Hrvatske i u svoje osobno, čestitam ti na osvajanju olimpijske medalje i želim još mnogo vrhunskih rezultata i uspjeha u natjecanjima koja ti predstoje", stoji u čestici premijera Ive Sanadera.

"Iskrene čestitke Martina za sjajne nastupe na tvojim prvim olimpijskim igrama. Mirnoća i sabranost kojom si dobivala borbe 'zlatnim bodovima' nisu mogle ostaviti ravnodušnima ni one koji ne znaju puno o ovom športu, a svih nas koji dolazimo iz tog športa ispunila si ponosom i srećom zbog prvog olimpijskog taekvondoškog odličja za Hrvatsku. Kada se zna da je tebi tek 19 godina, a da si se već okitila naslovom junorske prvakinje Europe, te da si osvojila broncu na nedavnom Europskom prvenstvu u Rimu, nema sumnje da je pred tobom sjajna športska karijara", stoji u čestitki ministra Zorana Primorca.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša bio je zadovoljan novim odličjem u hrvatskoj košarici.
- Čestitam Martini. Ovo je veliki uspjeh. U ovoj borbi za broncu je dominiralo što je protivnica bila povrijeđena. Pitanje je jesu li suci to trebali dozvoliti. Oni koji bolje od mene poznaju sport govorili su da nije uobičajno da netko tako ozlijeđen troši toliko vremena izvan onog dopuštenog – rekao je Mateša te se još jednom osvrnuo na krah vaterpola.
- Od vaterpolista se još nisam oporavio. Od toga se ne mogu oporaviti.

p.s., (H)

Martina: I Sandra će uzeti medalju

Dva sata nakon osvajanja brončane medalje Martina Zubčić svečano je dočekana u Hrvatskoj kući u Pekingu. Cvijeće je brzo stiglo u njezine ruke, a čep šampanjca udario je u strop.

- Čini se kako žene za sada dominiraju. Imamo Pejčić, sada Zubčić, čekamo Šarić, tu je i tata Vlašić - nabrajao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

- Kod Martininog vodstva 2:0 u polufinalu protiv Turkinje trebalo je biti barem 5:0, ali suci to nisu označili kao bodove. Srećom, od iduće godine imat ćemo elektronske oklope i ne bi više smjelo biti sudačkih preferencija pa da odlučuju stvari poput one tko ima kose oči - pomalo je bjesan na sudačke odluke bio tajnik Hrvatskog taekwondo saveza Dražen Mađarević.

- Očekivao sam da će Martina uzeti medalju ako prođe prvo kolo - rekao je samozatajni trener reprezentacije Hong Seung Ki.

- Jutros u Olimpijskom selu sreo sam našu drugu predstavnicu na taekwondo turniru Sandru Šarić i rekla mi je kako je sigurna da će Martina uzeti medalju - dometnuo je predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Franjo Prot.

- I ja sada mislim za Sandru da će uzeti medalju - nasmijala se Martina.
Po povratku u domovinu Hrvatski olimpijski odbor već planira pravu feštu za Olimpijce.

- Okupit ćemo ih sve na jednome mjestu i nagraditi prema novčanim iznosima koje je odredila Vlada Republike Hrvatske - rekao je na koncu Mateša.

Pero Smolčić

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-08-21 10:20:11 [created_by] => 30 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-08-21 22:31:10 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-08-21 13:13:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 8119 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2008\/08\/21\/sport\/martina\/zubcic09.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/21\/sport\/martina\/zubcic01.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/21\/sport\/martina\/zubcic02.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/21\/sport\/martina\/zubcic03.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/21\/sport\/martina\/zubcic04.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/21\/sport\/martina\/zubcic05.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/21\/sport\/martina\/zubcic06.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/21\/sport\/martina\/zubcic07.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/21\/sport\/martina\/zubcic08.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/21\/sport\/martina\/zubcicmedalja03.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/21\/sport\/martina\/zubcicmedalja01.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/08\/21\/sport\/martina\/zubcicmedalja02.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x466"},{"size0":"696x550"},{"size0":"700x514"},{"size0":"700x545"},{"size0":"700x500"},{"size0":"409x550"},{"size0":"699x550"},{"size0":"472x550"},{"size0":"696x550"},{"size0":"700x444"},{"size0":"700x473"},{"size0":"405x550"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7459431 Threads: 5 Questions: 1534843590 Slow queries: 4667420 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110768868 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/ostalo/broncana-zubcic-ovo-je-ostvaranje-mog-sna-i-sandra-ce-uzeti-medalju-foto-i-video-18399 [printLink] => /sport/ostalo/broncana-zubcic-ovo-je-ostvaranje-mog-sna-i-sandra-ce-uzeti-medalju-foto-i-video-18399?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 179395 [name] => martinazubčić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => martinazubcic [link] => /tag/martinazubcic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Brončana Zubčić: Ovo je ostvaranje mog sna i Sandra će uzeti medalju! (FOTO i VIDEO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-15-19-25-30 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/21/sport/martina/zubcic09.jpg [galleryCount] => 12 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/21/sport/martina/zubcic09.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/21/sport/martina/zubcic01.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/21/sport/martina/zubcic02.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/21/sport/martina/zubcic03.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/21/sport/martina/zubcic04.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/21/sport/martina/zubcic05.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/21/sport/martina/zubcic06.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/21/sport/martina/zubcic07.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/21/sport/martina/zubcic08.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/21/sport/martina/zubcicmedalja03.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/21/sport/martina/zubcicmedalja01.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/08/21/sport/martina/zubcicmedalja02.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Osjećalo se već nakon prve borbe Martine Zubčić kako se kuha nešto veliko. Cura je bila puna agresije, mentalno spremna, a ždrijeb na olimpijskome turniru u taekwondou nije velik. Sa samo četiri pobjede uzima se zlato. Ipak, Martina je zapela u polufinalu, no onda u odlučujućoj borbi za broncu pobijedila Su Li-Wen iz Kineskog Tajpeha.

- Sanjala jesam o medalji, ali nisam razmišljala. Došla sam se ovdje boriti pa što bude. Baš je bilo dobro i sreća je što sam uopće na Olimpijskim igrama. Medalja je ostvarenje sna, radili smo na njemu četiri godine moja trenirica Lidija Katalinić-Špoljarić, trener reprezentacije Hong Seung Ki i ja – rekla nam je nakon iscrpljujućeg dana brončana hrvatska Olimpijka.

Bila je blizu i ulaska u finale, nedostajalo je samo malo koncentracije u odlučujućoj, trećoj rundi polufinalne borbe. Kod 3:3 primila je udarac u glavu samo 20 sekundi prije kraja od Turkinje Azize Tanrikulu.

- Još me muči poraz u polufinalu jer sam bila blizu. Rekla sam sebi da to moram zaboraviti jer medalja je velika stvar. I prva je pobjeda bila velika stvar, a tek ovo. Vauu – sretno je zborila u podnožju dvorane dalmatinska Zagrepčanka.

Borba za broncu bila je istinska olimpijska priča u kojoj je publika bila na strani Martinine protivnice. Ne samo zbog činjenice da dolazi iz Kineskog Tajpeha, nego i zbog ozlijede koljena zbog koje je u ring zapravo ušla šepajući. Veći se dio borbe borila samo skačući na zdravoj nozi, a mnogo je puta padala u bolnome grču.

- Cura je doista hrabra jer će nakon ovoga sigurno završiti na operaciji. Osjećala sam opterećenje uglavnom zbog toga jer je takva šepava mene izludila i držala se u igri. Žena je uistinu hrabra – ponovila je Martina.

Drago Sopta / CROPIX

I te kako se držala Su Li-Wen. Povela je 2:0, a kada je Zubčić povela 4:2 opet je imala snage vratiti se u igri na 4:4. Ipak, u odlučujućoj 4. rundi u kojoj se samo traži tko će prvi pogoditi ispravni udarac, Martina je opet bila brža.

- Taktika je bila agresivno prema naprijed. Što više napadati. Cijelo sam vrijeme napadala jer sam vidjela da se ona ne može normalno kretati. Malo sam se i opustila kod 4:2 kada me je pogodila nogom u glavu. Puno je padala i u normalnim okolnostima bilo bi puno opomena. Suci su zbog ozlijede puno toga tolerirali. Još je i podrška publike bila na njezinoj strani – komentirala je Martina.

 

Pokazala se majstorom „zlatnog boda“. Uzela ga je u borbi za broncu, ali i u četvrtfianlu protiv Brazilke Debore Nunes. Pravi je majstor zlatnog boda.
- Majstor zlatnog boda? To je najuzbudljiviji dio meča. Voljela bih da je bilo lakše, ali i tako se može do pobjede.

Nakon meča njezina protivnica iznesena je uplakana i s glavom na trenerovom ramenu. Izvjesno je kako će imati velikih problema s ligamentima koljena u budućnosti. Njezina borba bila je doista lavovska, no pitamo se na koncu je li bila i ljudska?

Pero Smolčić

KRONOLOGIJA

Prvo kolo protiv Bat-El Gatterer 4:3
Protivnica je povela i vodila do pred sam kraj 3:2. No, Zubčić je samo 20 sekunda prije kraja izvukla udarac nogom koji joj je donio dva boda i plasman u slijedeći krug.

Četvrtfinale protiv Debore Nunes 3:2
Brazilka je povela 2:0, a Hrvatica je uspjela izjednačiti samo 18 sekundi prije kraja. U „doigravanju“ u četvrtoj rundi igralo se na „zlatni udarac“, a Martina ga je izvela već u prvoj sekundi i plasirala se u polufinale.

Polufinale protiv Azize Tanrikulu 3:5
Zubčić je povela 2:0, nakon čega je u drugoj rundi protivnica udarcem smanjila na 2:1, a potom je Martini i oduzet jedan bod zbog druge opomene uslijed neaktivnosti. Rezultatom 1:1 ušlo se u zadnju rundu, Martina je povela 2:1 i 3:2, Turkinja je izjednačila na 3:3 i onda samo 20 sekundi prije kraja zadala ključni udarac. Pogodila je Zagrepčanku nogom u glavu što joj je donijelo dva boda i to je bio kraj.

Borba za broncu protiv Su Li-Wen 5:4
Ozlijeđena protivnica povela je 2:0, no sredinom druge runde Martina je preokrenula na 4:2 Novim udarcem u glavu do kraja runde Su Li-Wen vratila se na 4:4. U trećoj rundi nije bilo udaraca, a sve je riješeno sredinom četvrte runde, takozvanog „pripetavanja“ kada je Martina uspjela prva zadati pobjednički „zlatni“ udarac.

 

Osobni karton

Rođena: 3. lipnja 1989. godine u Zagrebu
Obitelj: Otac Luka, majka Jadranka, brat Tomislav
Počela trenirati: sa 7 godina
Hobiji: Strani jezici, talijanski i engleski, crtanje, glazba i drugi sportovi.
Najveći uspjesi do sada: Srebro na Europskom prvenstvu 2008. (Rim), bronca na Svjetskom kupu 2006. (Bangkok), bronca na Europskom prvenstvu 2006. (Bonn), zlato na Europskom prvenstvu 2005. (Riga).

p.s.

"Imponirala si zrelošću"

"Od srca ti čestitam na osvojenoj medalji. Iako tako mlada, imponirala si svojom zrelošću i borbenošću u odlučujućim trenucima te vjerujem da je pred tobom još puno sportskih uspjeha", stoji u čestitki predsjednika Stjepana Mesića.

"S ponosom i od srca ti čestitam na osvajanju brončanog odličja. Ovo iznimno sportsko postignuće dokaz je tvoje borbenosti, uloženog truda i rada. Zakoračivši na pobjedničko postolje dokazala si da hrvatski taekwondo zasluženo pripada samom olimpijskom vrhu. U ime Vlade Republike Hrvatske i u svoje osobno, čestitam ti na osvajanju olimpijske medalje i želim još mnogo vrhunskih rezultata i uspjeha u natjecanjima koja ti predstoje", stoji u čestici premijera Ive Sanadera.

"Iskrene čestitke Martina za sjajne nastupe na tvojim prvim olimpijskim igrama. Mirnoća i sabranost kojom si dobivala borbe 'zlatnim bodovima' nisu mogle ostaviti ravnodušnima ni one koji ne znaju puno o ovom športu, a svih nas koji dolazimo iz tog športa ispunila si ponosom i srećom zbog prvog olimpijskog taekvondoškog odličja za Hrvatsku. Kada se zna da je tebi tek 19 godina, a da si se već okitila naslovom junorske prvakinje Europe, te da si osvojila broncu na nedavnom Europskom prvenstvu u Rimu, nema sumnje da je pred tobom sjajna športska karijara", stoji u čestitki ministra Zorana Primorca.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša bio je zadovoljan novim odličjem u hrvatskoj košarici.
- Čestitam Martini. Ovo je veliki uspjeh. U ovoj borbi za broncu je dominiralo što je protivnica bila povrijeđena. Pitanje je jesu li suci to trebali dozvoliti. Oni koji bolje od mene poznaju sport govorili su da nije uobičajno da netko tako ozlijeđen troši toliko vremena izvan onog dopuštenog – rekao je Mateša te se još jednom osvrnuo na krah vaterpola.
- Od vaterpolista se još nisam oporavio. Od toga se ne mogu oporaviti.

p.s., (H)

Martina: I Sandra će uzeti medalju

Dva sata nakon osvajanja brončane medalje Martina Zubčić svečano je dočekana u Hrvatskoj kući u Pekingu. Cvijeće je brzo stiglo u njezine ruke, a čep šampanjca udario je u strop.

- Čini se kako žene za sada dominiraju. Imamo Pejčić, sada Zubčić, čekamo Šarić, tu je i tata Vlašić - nabrajao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

- Kod Martininog vodstva 2:0 u polufinalu protiv Turkinje trebalo je biti barem 5:0, ali suci to nisu označili kao bodove. Srećom, od iduće godine imat ćemo elektronske oklope i ne bi više smjelo biti sudačkih preferencija pa da odlučuju stvari poput one tko ima kose oči - pomalo je bjesan na sudačke odluke bio tajnik Hrvatskog taekwondo saveza Dražen Mađarević.

- Očekivao sam da će Martina uzeti medalju ako prođe prvo kolo - rekao je samozatajni trener reprezentacije Hong Seung Ki.

- Jutros u Olimpijskom selu sreo sam našu drugu predstavnicu na taekwondo turniru Sandru Šarić i rekla mi je kako je sigurna da će Martina uzeti medalju - dometnuo je predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Franjo Prot.

- I ja sada mislim za Sandru da će uzeti medalju - nasmijala se Martina.
Po povratku u domovinu Hrvatski olimpijski odbor već planira pravu feštu za Olimpijce.

- Okupit ćemo ih sve na jednome mjestu i nagraditi prema novčanim iznosima koje je odredila Vlada Republike Hrvatske - rekao je na koncu Mateša.

Pero Smolčić

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>












[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/broncana-zubcic-ovo-je-ostvaranje-mog-sna-i-sandra-ce-uzeti-medalju-foto-i-video-18399 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=fe2cd64b715975f04f4183852c792e66dc5d2ba0 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Bron%C4%8Dana+Zub%C4%8Di%C4%87%3A+Ovo+je+ostvaranje+mog+sna+i+Sandra+%C4%87e+uzeti+medalju%21+%28FOTO+i+VIDEO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fbroncana-zubcic-ovo-je-ostvaranje-mog-sna-i-sandra-ce-uzeti-medalju-foto-i-video-18399 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fbroncana-zubcic-ovo-je-ostvaranje-mog-sna-i-sandra-ce-uzeti-medalju-foto-i-video-18399 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Brončana Zubčić: Ovo je ostvaranje mog sna i Sandra će uzeti medalju! (FOTO i VIDEO)

Piše PSD.
21. kolovoza 2008. - 15:13

Osjećalo se već nakon prve borbe Martine Zubčić kako se kuha nešto veliko. Cura je bila puna agresije, mentalno spremna, a ždrijeb na olimpijskome turniru u taekwondou nije velik. Sa samo četiri pobjede uzima se zlato. Ipak, Martina je zapela u polufinalu, no onda u odlučujućoj borbi za broncu pobijedila Su Li-Wen iz Kineskog Tajpeha.

- Sanjala jesam o medalji, ali nisam razmišljala. Došla sam se ovdje boriti pa što bude. Baš je bilo dobro i sreća je što sam uopće na Olimpijskim igrama. Medalja je ostvarenje sna, radili smo na njemu četiri godine moja trenirica Lidija Katalinić-Špoljarić, trener reprezentacije Hong Seung Ki i ja – rekla nam je nakon iscrpljujućeg dana brončana hrvatska Olimpijka.

Bila je blizu i ulaska u finale, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 17:19