stdClass Object ( [id] => 7347 [title] => Lanjski poraz još boli ‘žute’ [alias] => lanjski-poraz-jos-boli-zute [catid] => 278 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Split je u ovoj sezoni u Ligi za prvaka već dva puta svladao Cibonu, pa na Gripama priželjkuju nastavak uspješnog niza. Uz to se žele osvetiti ‘vukovima’ za poraz u lanjskom polufinalu

Damjan Rudež vjeruje u večerašnju pobjedu Splita nad
Cibonom na Gripama / Joško ŠUPIĆ / CROPIX
Primarni cilj košarkaša Splita CO - plasman u NLB ligu - je ostvaren, a danas rasterećeni počinju lov na drugi. U prvom susretu polufinala doigravanja ‘žuti’ na Gripama protiv Cibone traže prvu pobjedu na putu prema finalu.

Momčad s Gripa je već dvaput ove sezone u Ligi za prvaka svladala ‘vukove’ pa Damjan Rudež priželjkuje nastavak uspješnog niza. Ističe kako će za to prvenstveno morati zaustaviti Damira Mulaomerovića i Christophera Warrena. Novi dvoboj s ‘vukovima’ repriza je lanjskog, za Splićane bolnog polufinala u kojem su Zagrepčani slavili tricom Warrena u posljednjoj sekundi trećeg odlučujućeg susreta.

- Još boli taj poraz, svima nam je ostao zapisan u srcu. Ovo nam je prilika da se osvetimo i iskupimo. Cijenimo Cibonu, ali su sada i oni svjesni koliko mi vrijedimo. Karte su sada drukčije podijeljene. Domaći teren i veća glad za uspjehom naša su prednost. Naša glavna snaga je momčadski duh što smo već mnogo puta dokazali. Nadam se da će to presuditi - poželio je 22-godišnji Zagrepčanin u splitskim redovima.

Navijače ‘žutih’ brinule su ozljede Marlona Garnetta i Dejana Ivanova, junaka posljednje pobjede Splićana nad Cibonom. Obojica su imala probleme s ozljedama leđa, ali su spremni za nastup.

- Ivanov je bio ozlijeđen i prije posljednjeg gostovanja Cibone pa ih je ‘ubio’ s 20 koševa i 17 skokova! - našalio se Rudež i poželio da navijači ‘žute’ ponesu do novog trijumfa.

- Svoje smo već napravili, ali nemamo namjeru stati. Idemo dalje. Dvaput smo pobijedili Cibonu, a i u posljednjem susretu protiv Zadra bili smo blizu pobjedi. Zašto ne bi bili prvaci? - zapitao se Rudež.

I dok igrači splitske momčadi već mjesecima strpljivo čekaju zaostale plaće, igračima Cibone isplaćen je dio klupskih dugovanja u četvrtak dan prije polaska u Split na važnu utakmicu nakon najave ponavljanja štrajka.

Štrajk pomogao

‘Vuk’ Vedran Vukušić
Poput Rudeža i Splićanin u redovima Zagrepčana Vedran Vukušić optimističan je pred početak polufinalne serije. Forma ‘vukova’ počela se dizati nakon slavlja u Zadru, a uvjerljiva pobjeda nad Zagrebom dokaz je da je kriza prošlost.

- To je prvi put da smo ove sezone izgledali kao prava momčad, a mislim da nam je čak i štrajk pomogao da se skupimo. Bez obzira na cijelu sezonu ipak smo favoriti u ovom susretu. Pokazali smo da možemo kada treba, a kvalitetu sigurno posjedujemo. Imamo jači roster u odnosu na sve momčadi u Hrvatskoj. Cilj Cibone je uvijek isti, prvo mjesto - rekao je Vukušić koji se još kao kadet iz grada pod Marjanom otisnuo na sveučilište Northwestern u SAD-u pa se preko izraelske Naharyje vratio u Hrvatsku.

Ključ slavlja 25-godišnjak, jedna od svjetlijih točaka crne sezone ‘vukova’, vidi u zaustavljanju Garnetta.

- Naučili smo nešto iz ovosezonskih poraza. Splićani imaju kvalitetan vanjski šut Garnetta i Ivanova, te su jaki u napadačkom skoku. Moramo zaustaviti Garnetta. Kada on zabije 30 koševa Splićani ne gube utakmicu. Ako u tome uspijemo, napravili smo pola posla - smatra Vukušić.

Raspored

Prvi susreti polufinala doigravanja: Split CO - Cibona (17.30 - HTV2),
Zadar - Zagreb Crobenz (20 sati).

’Vukovi’ dobili plaću, apetit im se povećao

‘Vukovima’ su podmirena dugovanja zbog kojih su prošlog tjedna štrajkali, pa u Split dolaze samo sa košarkom u mislima. Cibona je nakon dugo vremena pronašla igru i uhvatila korak sa ostalim polufinalistima u prvenstvu Hrvatske, što je vratilo optimizam u izjave Ivana Sunare.

- Iako nemamo prednost domaćeg terena mi ćemo protiv kvalitetnog domaćina sve napraviti da pobijedimo, ove utakmice su posebne jer više nema povratka. Nakon dugo vremena igramo i treniramo zajedno i to je vidljivo na terenu, podigli smo razinu forme i uigranosti, a to mi daje za pravo očekivati da sa startne treće pozicije možemo iznenaditi u prvom krugu - kaže trener Cibone.

Vjera Ivana Sunare u prolaz Cibone temelji se na odličnoj igri njegove momčadi u posljednjih nekoliko susreta, a pogotovo zbog uvjerljive pobjede nad Zagrebom u posljednjem kolu. Sunara kaže kako se iz dosadašnjih susreta Split i Cibona vrlo dobro poznaju.

- U utakmicama protiv Splita, kada smo dominirali u skoku, onda smo ih dobivali, međutim, kad su oni nametnuli svoju energiju i snagu, izlazili su kao pobjednici. Ima puno detalja koji će odlučivati, ali ključan je broj tih laganih poena. Kada igramo kao zadnje utakmice, smatram da mogu odlučiti naše iskustvo i veća širina igrača.

Glavne adute Splita Sunara vidi u energiji mlade momčadi potpomognutoj iskustvom dva američka igrača. Trener Zagrepčana bez obzira na odličnu formu Splita vjeruje kako je ovo tek prva stepenica za osvajanje prvenstva.

- Nakon ispadanja iz Eurolige ušli smo u veliku krizu, zatim su nas zadesile sve moguće ozljede kod igrača, ali kod njih je sada izazov vidljiv kako se približava kraj, vidjelo se to posebno kod utakmica koje smo u posljednjih deset dana morali dobiti. Moji igrači imaju veliki motiv osvojiti prvenstvo i taj faktor vjere može biti presudan, jer po prvi puta igramo kao ekipa. Nismo težili individualnom i kad to radimo, onda nas je jako teško pobijediti.
Ipak, Sunara se nije zaletio, pa je naglasio kako je Zadar zbog kvalitete i užarenog domaćeg terena prvi favorit prvenstva, a Split i Cibona imaju jednake izglede.

Srđan BRAJKOVIĆ

Zona nervoze

U Jazinama malo tko drži kako im je križaljka Lige za prvaka bila naklonjena činjenicom da su u polufinalnom krugu izvukli Zagreb. Svima je u podsvijesti poraz u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića, ali i zadnji ogled na domaćem parketu, iz kojeg se Zadar izvukao tricom Juliusa Johnsona, doslovce u zadnjoj stotinki utakmice.

- S obzirom da smo u doigravanje stigli čvrsto držeći jedinicu, na nama je uloga favorita od koje ne bježimo. Ali, Zagreb se pokazao prilično neugodnim suparnikom, naročito kad igramo pred svojom publikom. Neki neobjašnjivi pritisak se pojavi u nama, pa su dvije pobjede nad njima u Jazinama imale svoju težinu. Mučili smo se i na koncu to naplatili,ali nipošto utakmicu ne smijemo odvesti u nervoznu zonu - misli Pankracije Barać.

Zadar je prije nekoliko dana ozbiljnim pristupom utakmici na Baldekinu betonirao razmišljanje kako ne misle olako prosuti uloženi trud kroz prvenstvo. Uostalom tražili su prednost domaćeg parketa i dobili je.

- Bilo bi nedopustivo prokockati takvu prigodu, jer više nema prostora za popravni ispit. Vratimo li film na našu zadnju utakmicu protiv Zagreba, onda se može dobro vidjeti njihova žilavost u igri. Svaki i najmanji naš propust lako su kažnjavali, jer imaju skupinu vrlo iskusnih igrača. Znaju se nositi s pritiskom - veli Barać.

Nekoliko puta se iz zadarske svlačionice čuo poziv navijačima koji nisu u prevelikom broju zalazili u Jazine, da baš protiv ‘mrava’ ponovno budu uz momčad.

- Zajedno možemo činiti čuda. Uopće ne sumnjam da će nas doći podržati. Na nama je da im se odužimo puno boljom igrom i pristupom nego u našem zadnjem ogledu sa Zagrebom - zbori Barać.

Dražen Žura / EPEHA

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => split co želi se osvetiti ciboni [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-05-16 20:54:49 [created_by] => 39 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-05-16 21:08:59 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-05-17 11:31:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2554 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 278 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz košarke. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, košarka [secure] => 0 [page_title] => Košarka [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2008/05/17/sport/Rudez00.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "350x250" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 278 [name] => Košarka [alias] => kosarka [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15241247 Threads: 10 Questions: 3174216126 Slow queries: 7113348 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235446691 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/kosarka ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/kosarka/lanjski-poraz-jos-boli-zute-7347 [printLink] => /sport/kosarka/lanjski-poraz-jos-boli-zute-7347?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 13995 [name] => splitco [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => splitco [link] => /tag/splitco ) [1] => stdClass Object ( [id] => 296967 [name] => cibona [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => cibona [link] => /tag/cibona ) [2] => stdClass Object ( [id] => 293378 [name] => zadar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zadar [link] => /tag/zadar ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => split co želi se osvetiti ciboni [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Lanjski poraz još boli ‘žute’ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-18-51-43-39 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/05/17/sport/Rudez00.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/05/17/sport/Rudez00.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Split je u ovoj sezoni u Ligi za prvaka već dva puta svladao Cibonu, pa na Gripama priželjkuju nastavak uspješnog niza. Uz to se žele osvetiti ‘vukovima’ za poraz u lanjskom polufinalu

Damjan Rudež vjeruje u večerašnju pobjedu Splita nad
Cibonom na Gripama / Joško ŠUPIĆ / CROPIX
Primarni cilj košarkaša Splita CO - plasman u NLB ligu - je ostvaren, a danas rasterećeni počinju lov na drugi. U prvom susretu polufinala doigravanja ‘žuti’ na Gripama protiv Cibone traže prvu pobjedu na putu prema finalu.

Momčad s Gripa je već dvaput ove sezone u Ligi za prvaka svladala ‘vukove’ pa Damjan Rudež priželjkuje nastavak uspješnog niza. Ističe kako će za to prvenstveno morati zaustaviti Damira Mulaomerovića i Christophera Warrena. Novi dvoboj s ‘vukovima’ repriza je lanjskog, za Splićane bolnog polufinala u kojem su Zagrepčani slavili tricom Warrena u posljednjoj sekundi trećeg odlučujućeg susreta.

- Još boli taj poraz, svima nam je ostao zapisan u srcu. Ovo nam je prilika da se osvetimo i iskupimo. Cijenimo Cibonu, ali su sada i oni svjesni koliko mi vrijedimo. Karte su sada drukčije podijeljene. Domaći teren i veća glad za uspjehom naša su prednost. Naša glavna snaga je momčadski duh što smo već mnogo puta dokazali. Nadam se da će to presuditi - poželio je 22-godišnji Zagrepčanin u splitskim redovima.

Navijače ‘žutih’ brinule su ozljede Marlona Garnetta i Dejana Ivanova, junaka posljednje pobjede Splićana nad Cibonom. Obojica su imala probleme s ozljedama leđa, ali su spremni za nastup.

- Ivanov je bio ozlijeđen i prije posljednjeg gostovanja Cibone pa ih je ‘ubio’ s 20 koševa i 17 skokova! - našalio se Rudež i poželio da navijači ‘žute’ ponesu do novog trijumfa.

- Svoje smo već napravili, ali nemamo namjeru stati. Idemo dalje. Dvaput smo pobijedili Cibonu, a i u posljednjem susretu protiv Zadra bili smo blizu pobjedi. Zašto ne bi bili prvaci? - zapitao se Rudež.

I dok igrači splitske momčadi već mjesecima strpljivo čekaju zaostale plaće, igračima Cibone isplaćen je dio klupskih dugovanja u četvrtak dan prije polaska u Split na važnu utakmicu nakon najave ponavljanja štrajka.

Štrajk pomogao

‘Vuk’ Vedran Vukušić
Poput Rudeža i Splićanin u redovima Zagrepčana Vedran Vukušić optimističan je pred početak polufinalne serije. Forma ‘vukova’ počela se dizati nakon slavlja u Zadru, a uvjerljiva pobjeda nad Zagrebom dokaz je da je kriza prošlost.

- To je prvi put da smo ove sezone izgledali kao prava momčad, a mislim da nam je čak i štrajk pomogao da se skupimo. Bez obzira na cijelu sezonu ipak smo favoriti u ovom susretu. Pokazali smo da možemo kada treba, a kvalitetu sigurno posjedujemo. Imamo jači roster u odnosu na sve momčadi u Hrvatskoj. Cilj Cibone je uvijek isti, prvo mjesto - rekao je Vukušić koji se još kao kadet iz grada pod Marjanom otisnuo na sveučilište Northwestern u SAD-u pa se preko izraelske Naharyje vratio u Hrvatsku.

Ključ slavlja 25-godišnjak, jedna od svjetlijih točaka crne sezone ‘vukova’, vidi u zaustavljanju Garnetta.

- Naučili smo nešto iz ovosezonskih poraza. Splićani imaju kvalitetan vanjski šut Garnetta i Ivanova, te su jaki u napadačkom skoku. Moramo zaustaviti Garnetta. Kada on zabije 30 koševa Splićani ne gube utakmicu. Ako u tome uspijemo, napravili smo pola posla - smatra Vukušić.

Raspored

Prvi susreti polufinala doigravanja: Split CO - Cibona (17.30 - HTV2),
Zadar - Zagreb Crobenz (20 sati).

’Vukovi’ dobili plaću, apetit im se povećao

‘Vukovima’ su podmirena dugovanja zbog kojih su prošlog tjedna štrajkali, pa u Split dolaze samo sa košarkom u mislima. Cibona je nakon dugo vremena pronašla igru i uhvatila korak sa ostalim polufinalistima u prvenstvu Hrvatske, što je vratilo optimizam u izjave Ivana Sunare.

- Iako nemamo prednost domaćeg terena mi ćemo protiv kvalitetnog domaćina sve napraviti da pobijedimo, ove utakmice su posebne jer više nema povratka. Nakon dugo vremena igramo i treniramo zajedno i to je vidljivo na terenu, podigli smo razinu forme i uigranosti, a to mi daje za pravo očekivati da sa startne treće pozicije možemo iznenaditi u prvom krugu - kaže trener Cibone.

Vjera Ivana Sunare u prolaz Cibone temelji se na odličnoj igri njegove momčadi u posljednjih nekoliko susreta, a pogotovo zbog uvjerljive pobjede nad Zagrebom u posljednjem kolu. Sunara kaže kako se iz dosadašnjih susreta Split i Cibona vrlo dobro poznaju.

- U utakmicama protiv Splita, kada smo dominirali u skoku, onda smo ih dobivali, međutim, kad su oni nametnuli svoju energiju i snagu, izlazili su kao pobjednici. Ima puno detalja koji će odlučivati, ali ključan je broj tih laganih poena. Kada igramo kao zadnje utakmice, smatram da mogu odlučiti naše iskustvo i veća širina igrača.

Glavne adute Splita Sunara vidi u energiji mlade momčadi potpomognutoj iskustvom dva američka igrača. Trener Zagrepčana bez obzira na odličnu formu Splita vjeruje kako je ovo tek prva stepenica za osvajanje prvenstva.

- Nakon ispadanja iz Eurolige ušli smo u veliku krizu, zatim su nas zadesile sve moguće ozljede kod igrača, ali kod njih je sada izazov vidljiv kako se približava kraj, vidjelo se to posebno kod utakmica koje smo u posljednjih deset dana morali dobiti. Moji igrači imaju veliki motiv osvojiti prvenstvo i taj faktor vjere može biti presudan, jer po prvi puta igramo kao ekipa. Nismo težili individualnom i kad to radimo, onda nas je jako teško pobijediti.
Ipak, Sunara se nije zaletio, pa je naglasio kako je Zadar zbog kvalitete i užarenog domaćeg terena prvi favorit prvenstva, a Split i Cibona imaju jednake izglede.

Srđan BRAJKOVIĆ

Zona nervoze

U Jazinama malo tko drži kako im je križaljka Lige za prvaka bila naklonjena činjenicom da su u polufinalnom krugu izvukli Zagreb. Svima je u podsvijesti poraz u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića, ali i zadnji ogled na domaćem parketu, iz kojeg se Zadar izvukao tricom Juliusa Johnsona, doslovce u zadnjoj stotinki utakmice.

- S obzirom da smo u doigravanje stigli čvrsto držeći jedinicu, na nama je uloga favorita od koje ne bježimo. Ali, Zagreb se pokazao prilično neugodnim suparnikom, naročito kad igramo pred svojom publikom. Neki neobjašnjivi pritisak se pojavi u nama, pa su dvije pobjede nad njima u Jazinama imale svoju težinu. Mučili smo se i na koncu to naplatili,ali nipošto utakmicu ne smijemo odvesti u nervoznu zonu - misli Pankracije Barać.

Zadar je prije nekoliko dana ozbiljnim pristupom utakmici na Baldekinu betonirao razmišljanje kako ne misle olako prosuti uloženi trud kroz prvenstvo. Uostalom tražili su prednost domaćeg parketa i dobili je.

- Bilo bi nedopustivo prokockati takvu prigodu, jer više nema prostora za popravni ispit. Vratimo li film na našu zadnju utakmicu protiv Zagreba, onda se može dobro vidjeti njihova žilavost u igri. Svaki i najmanji naš propust lako su kažnjavali, jer imaju skupinu vrlo iskusnih igrača. Znaju se nositi s pritiskom - veli Barać.

Nekoliko puta se iz zadarske svlačionice čuo poziv navijačima koji nisu u prevelikom broju zalazili u Jazine, da baš protiv ‘mrava’ ponovno budu uz momčad.

- Zajedno možemo činiti čuda. Uopće ne sumnjam da će nas doći podržati. Na nama je da im se odužimo puno boljom igrom i pristupom nego u našem zadnjem ogledu sa Zagrebom - zbori Barać.

Dražen Žura / EPEHA

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/kosarka/lanjski-poraz-jos-boli-zute-7347 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c4dc4b9765c08e5c4f7fd5b5d9e14aa2b626e7ee [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Lanjski+poraz+jo%C5%A1+boli+%E2%80%98%C5%BEute%E2%80%99&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Flanjski-poraz-jos-boli-zute-7347 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fkosarka%2Flanjski-poraz-jos-boli-zute-7347 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => split co želi se osvetiti ciboni [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Košarkasplit co želi se osvetiti ciboni

Lanjski poraz još boli ‘žute’

Piše PSD.
17. svibnja 2008. - 13:31

Split je u ovoj sezoni u Ligi za prvaka već dva puta svladao Cibonu, pa na Gripama priželjkuju nastavak uspješnog niza. Uz to se žele osvetiti ‘vukovima’ za poraz u lanjskom polufinalu

Damjan Rudež vjeruje u večerašnju pobjedu Splita nad
Cibonom na Gripama / Joško ŠUPIĆ / CROPIX
Primarni cilj košarkaša Splita CO - plasman u NLB ligu - je ostvaren, a danas rasterećeni počinju lov na drugi. U prvom susretu polufinala doigravanja ‘žuti’ na Gripama protiv Cibone traže prvu pobjedu na putu prema finalu.

Momčad s Gripa je već dvaput ove sezone u Ligi za prvaka svladala ‘vukove’ pa Damjan Rudež priželjkuje nastav...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 20:51