stdClass Object ( [id] => 281047 [title] => Zdravko Reić: Tino Sušić mora igrati! [alias] => zdravko-reic-tino-susic-mora-igrati [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Uh, koliko radosti, prava poplava oduševljenje, Burić boysi su na veličanstveni način otpravili i drugog europskog rivala.

Najprije Sillamäe, pa Koper, ukupno deset golova u korpet. Baš superiorno, ali – sad će dežurni mudraci zajaukati ono „evo ovoga opet“ – priznajmo ni Estonci ni Slovenci nisu protivnici, koji se mogu usporediti s Hajdukom. Čak ni s ovim mlađahnim „bijelima“, koji su tek zakoračili na hrvatsku scenu.

Uoči uzvratne utakmice protiv Kopera bilo je i onih koji su pitanje plasmana u slijedeću europsku rundu postavljali kao „biti ili ne biti“, ono kao da bi eventualna eliminacija mogla kompromitirati trenera Damira Burića.

Daleko od toga da nemam izvjesnih primjedbi na pojedine njegove poteze, ali sveukupno, kako je krenuo, kakvi su mu pogledi na balun, što želi uraditi, ima li prave ideje, to uopće nije upitno. Pitanje je jedino, može li ga uprava u tim nastojanjima pratiti.

Jer, opet ću se vratiti u prošlost, Tomislav Ivić je uz sebe imao predsjednika Tita Kirigina i to mu je davalo sigurnost. Tumačio sam kako su Mišo Krstičević i Igor Tudor pravi treneri, sposobni za vođenje „bijelih“, istina s različitom nogometnom filozofijom, ali su pukli, nisu izdržali isključivo zbog načina rada uprave.

I onda i sad držim da se učinak trenera može vidjeti tek poslije izvjesnog vremena. Drago mi je da je Hajduk ostao na europskoj sceni, koliko zbog renomea kluba, toliko i zbog premija od strane UEFA, ali najviše zato jer Burić dobiva na vremenu. Ne želim ni zamišljati što bi bilo da je kojim slučajem Hajduk eliminiran od autsajdera, kako bi se tada raspravljalo o kapacitetima trenera.

Posljednjih desetak godina uprave su kupovale svoj ostanak u foteljama na račun smjena trenera. Nikad se nije dogodilo da je bilo koji predsjednik Hajduka odstupio s položaja zato jer su se smjenjivali treneri premda je bilo gafova koji su izravno utjecali na slabljenja momčadi za koja struka nije bila odgovorna.

Toliko puta sam i u ranijim situacijama pledirao za strpljenje navijača. Toga prije ove uprave nije bilo, sjetimo se koliko je bilo ružnih ispada od strane pristalica Hajduka kao što je prekopavanje terena, izazivanja prekida utakmica, izravnih napada na svečanu ložu, šikaniranja igrača.

Danas, odkad navijači imaju udjela u kreiranju klupske politike, vlada savršena harmonija između tribina i uprave, pa čak i da Hajduk na kraju prvenstva bude peti ili sedmi do prevrata neće doći…Tako ispada da su trener Burić i navijači pravi kapital Hajduka.

I to je dobro, to da navijači budu uz klub čak i onda kad nema rezultata dostojnih reputaciji Hajduka. U drugim prilikama, u prošlim vremenima kad nije bilo dominantne uloge navijača, događali su se udari na rukovodstvo i za benignije probleme od pojedinih propusta aktualne vlasti.

No, u ovom trenutku uprava Hajduka stvarno zaslužuje podršku u odnosu na izvedeni zaokret kao što je angažman Burića, zaokret u vezi s igračkim kadrom, posebno za svoju borbu za čistije i bolje odnose u našem nogometu u čemu su i goleme zasluge navijačke armije.

Jedan prijatelj Hajduka, bivši prvotimac Zagreba, ugledni gospodarstvenik Dragan Milanović odmah na početku tv-prijenosa poslao mi je poruku kako bi se „u Zagrebu teško i za nastup reprezentacije Brazila u Maksimiru okupilo 25.000 gledatelja, ali i kad bi ih toliko stiglo nikad ne bi tako gromko navijali“.

Stvarno, bodrilo se „bijele“ ustrajno i žestoko, talijanski trener Rodolfo Vanoli je priznao da je „tako nešto doživljavao jedino u Napulju i Rimu“, pa je i objasnio kako ih je njegov igrač Ante Tomić „dobro upozorio kako je jedno o tome gledati na televiziji, sasvim drugo doživjeti“.

E sad da je još malo napora kod navijača pa da eliminiraju piromane i smiješne u-provokatore onda bi to bila scena za vječni okvir.

Poslije nego je Disciplinska komisija UEFA izrekla teške kazne HNS-u i između ostalog zabranila odigravanje slijedeće utakmice u Poljudu, čak i bez gledatelja, onda navijači Hajduka moraju napokon shvatiti da se splitski klub nalazi pod maksi-povećalom ne samo zbog ponavljanja ispada na klupskim utakmicama nego i zbog crtanja sramotnog kukastog križa.

Kad sam kod kazne HNS-u moram podsjetiti na čudna ponašanja kod nas. Naime, u Hrvatskoj je bilo onih koji su doslovno zazivali eliminaciju reprezentacije iz kvalifikacija za Euro 2016., jedni zato jer ne vole nogomet, dok su drugi oni koji iracionalno mrze nacionalnu momčad, isključivo zato jer HNS vode, po njihovom uvjerenju, omraženi likovi.

Dok je legitimno pravo buniti se i manifestirati nezadovoljstvo, protiviti se vodstvu HNS-a ili reprezentacije dotle je apsolutno neshvatljivo biti protiv Darija Srne i njegovih kompanjona.

Kod Hajduka se javio fenomen, rijedak u svijetu, a to je da posljednjih godina igrači više nisu protagonisti utakmica, već su to postali navijači.

Lijepo je to kad prvotimci Hajduka odaju zahvalnost Torcidi na sjeveroistoku tribina, jer su tamo pripadnici one žestoke navijačke jezgre, ali od „bijelih“ bi bilo korektno da se, barem u prilikama kao što je bila ova na utakmici protiv Kopra, naklone svojim pristalicama i na sjeverozapadu, zapadu i istoku.

Po svemu što se vidjelo na startnim utakmicama u sezonu (tri neriješene, dvije pobjede, jedan poraz) Hajduk raspolaže igračkim kadrom koji obećava da bi se mogao ili čak morao razviti u vrlo jaku momčad za hrvatske prilike. Uz uvjet da ne bude rasprodaje mladih igrača kakve su se do sada događale.

Naime, toliko se hvala dalo predsjedniku Marinu Brbiću kako je sredio financije kluba da bi napokon bilo logično okončati s transferima mladih snaga i pokušati se riješiti onih koji su – da tako kažem – već uskisli.

Jasno je, dođe li neka takozvana nemoralna ponuda kakva se navodno događala za Andriju Balića za kojeg je bilo glasina da se može inkasirati pet, šest milijuna eura, u takvim slučajevima ne bi trebalo dvojiti.

Sad je ključni slučaj za Hajduka Tino Sušić, koji je eruptirao njegovim nezadovoljstvom smatrajući se zapostavljenim. Sva prava ima trener Burić, ali i on mora voditi računa o prioritetima kluba. A to je još od prošle zime jedan pravi transfer, kojim će se osigurati opstanak momčadi na okupu.

I kako je Sušić jedini kapitalac onda treba sve poduzeti da ga se plasira na tržište, što se nikako ne može postići njegovim zapostavljanjem.

Sušić prema glasinama iskazuje svoje nezadovoljstvo nonšalantnim treningom, što nije u redu. Međutim, nema sumnje da je to igrač koji zaslužuje mjesto u momčadi prije svih iz manevra osim Jeffersona de Jesusa Santosa. Ostavljati ga na klupi znači obezvređivati ga, što se u Hajduku već događalo.

A poseban apsurd je poruka Seadu Sušiću, ocu i zastupniku Tina, da „nađe klub i donese ponudu, pa ćemo se dogovoriti“. Eto, to je ključni defekt menadžmenta Hajduka: nisu u stanju prodati igrača osim u slučaju da im netko nešto ponudi.

O tome najslikovitije govori slučaj s transferom Ante Vukušića u Pescaru. Inače, kopanje po tom transferu podsjeća me na praksu iz bivših vremena, recimo u Mostaru bi u slučaju progona Muslimana ubrzo na red stigli po jedan Srbin i Hrvat. Tako je i sada, poslije šporkica koje se otkrivaju u Dinamu vlasti ne smiju zaobići Hajduka. Radi ravnoteže…

zdravko Reić, foto: duje klarić / cropix
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-07-25 15:23:26 [created_by] => 33 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-07-25 15:40:47 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-07-25 15:32:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 12959 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/07/25/hajduk_dinamo31-140913.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "800x478" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7594643 Threads: 1 Questions: 1614980405 Slow queries: 4794112 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110885396 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/zdravko-reic-tino-susic-mora-igrati-281047 [printLink] => /sport/hajduk/zdravko-reic-tino-susic-mora-igrati-281047?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 232252 [name] => glavaubalunu [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => glavaubalunu [link] => /tag/glavaubalunu ) [1] => stdClass Object ( [id] => 222376 [name] => tinosušić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tinosusic [link] => /tag/tinosusic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zdravko Reić: Tino Sušić mora igrati! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-05-28-01-33 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/07/25/hajduk_dinamo31-140913.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/07/25/hajduk_dinamo31-140913.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Uh, koliko radosti, prava poplava oduševljenje, Burić boysi su na veličanstveni način otpravili i drugog europskog rivala.

Najprije Sillamäe, pa Koper, ukupno deset golova u korpet. Baš superiorno, ali – sad će dežurni mudraci zajaukati ono „evo ovoga opet“ – priznajmo ni Estonci ni Slovenci nisu protivnici, koji se mogu usporediti s Hajdukom. Čak ni s ovim mlađahnim „bijelima“, koji su tek zakoračili na hrvatsku scenu.

Uoči uzvratne utakmice protiv Kopera bilo je i onih koji su pitanje plasmana u slijedeću europsku rundu postavljali kao „biti ili ne biti“, ono kao da bi eventualna eliminacija mogla kompromitirati trenera Damira Burića.

Daleko od toga da nemam izvjesnih primjedbi na pojedine njegove poteze, ali sveukupno, kako je krenuo, kakvi su mu pogledi na balun, što želi uraditi, ima li prave ideje, to uopće nije upitno. Pitanje je jedino, može li ga uprava u tim nastojanjima pratiti.

Jer, opet ću se vratiti u prošlost, Tomislav Ivić je uz sebe imao predsjednika Tita Kirigina i to mu je davalo sigurnost. Tumačio sam kako su Mišo Krstičević i Igor Tudor pravi treneri, sposobni za vođenje „bijelih“, istina s različitom nogometnom filozofijom, ali su pukli, nisu izdržali isključivo zbog načina rada uprave.

I onda i sad držim da se učinak trenera može vidjeti tek poslije izvjesnog vremena. Drago mi je da je Hajduk ostao na europskoj sceni, koliko zbog renomea kluba, toliko i zbog premija od strane UEFA, ali najviše zato jer Burić dobiva na vremenu. Ne želim ni zamišljati što bi bilo da je kojim slučajem Hajduk eliminiran od autsajdera, kako bi se tada raspravljalo o kapacitetima trenera.

Posljednjih desetak godina uprave su kupovale svoj ostanak u foteljama na račun smjena trenera. Nikad se nije dogodilo da je bilo koji predsjednik Hajduka odstupio s položaja zato jer su se smjenjivali treneri premda je bilo gafova koji su izravno utjecali na slabljenja momčadi za koja struka nije bila odgovorna.

Toliko puta sam i u ranijim situacijama pledirao za strpljenje navijača. Toga prije ove uprave nije bilo, sjetimo se koliko je bilo ružnih ispada od strane pristalica Hajduka kao što je prekopavanje terena, izazivanja prekida utakmica, izravnih napada na svečanu ložu, šikaniranja igrača.

Danas, odkad navijači imaju udjela u kreiranju klupske politike, vlada savršena harmonija između tribina i uprave, pa čak i da Hajduk na kraju prvenstva bude peti ili sedmi do prevrata neće doći…Tako ispada da su trener Burić i navijači pravi kapital Hajduka.

I to je dobro, to da navijači budu uz klub čak i onda kad nema rezultata dostojnih reputaciji Hajduka. U drugim prilikama, u prošlim vremenima kad nije bilo dominantne uloge navijača, događali su se udari na rukovodstvo i za benignije probleme od pojedinih propusta aktualne vlasti.

No, u ovom trenutku uprava Hajduka stvarno zaslužuje podršku u odnosu na izvedeni zaokret kao što je angažman Burića, zaokret u vezi s igračkim kadrom, posebno za svoju borbu za čistije i bolje odnose u našem nogometu u čemu su i goleme zasluge navijačke armije.

Jedan prijatelj Hajduka, bivši prvotimac Zagreba, ugledni gospodarstvenik Dragan Milanović odmah na početku tv-prijenosa poslao mi je poruku kako bi se „u Zagrebu teško i za nastup reprezentacije Brazila u Maksimiru okupilo 25.000 gledatelja, ali i kad bi ih toliko stiglo nikad ne bi tako gromko navijali“.

Stvarno, bodrilo se „bijele“ ustrajno i žestoko, talijanski trener Rodolfo Vanoli je priznao da je „tako nešto doživljavao jedino u Napulju i Rimu“, pa je i objasnio kako ih je njegov igrač Ante Tomić „dobro upozorio kako je jedno o tome gledati na televiziji, sasvim drugo doživjeti“.

E sad da je još malo napora kod navijača pa da eliminiraju piromane i smiješne u-provokatore onda bi to bila scena za vječni okvir.

Poslije nego je Disciplinska komisija UEFA izrekla teške kazne HNS-u i između ostalog zabranila odigravanje slijedeće utakmice u Poljudu, čak i bez gledatelja, onda navijači Hajduka moraju napokon shvatiti da se splitski klub nalazi pod maksi-povećalom ne samo zbog ponavljanja ispada na klupskim utakmicama nego i zbog crtanja sramotnog kukastog križa.

Kad sam kod kazne HNS-u moram podsjetiti na čudna ponašanja kod nas. Naime, u Hrvatskoj je bilo onih koji su doslovno zazivali eliminaciju reprezentacije iz kvalifikacija za Euro 2016., jedni zato jer ne vole nogomet, dok su drugi oni koji iracionalno mrze nacionalnu momčad, isključivo zato jer HNS vode, po njihovom uvjerenju, omraženi likovi.

Dok je legitimno pravo buniti se i manifestirati nezadovoljstvo, protiviti se vodstvu HNS-a ili reprezentacije dotle je apsolutno neshvatljivo biti protiv Darija Srne i njegovih kompanjona.

Kod Hajduka se javio fenomen, rijedak u svijetu, a to je da posljednjih godina igrači više nisu protagonisti utakmica, već su to postali navijači.

Lijepo je to kad prvotimci Hajduka odaju zahvalnost Torcidi na sjeveroistoku tribina, jer su tamo pripadnici one žestoke navijačke jezgre, ali od „bijelih“ bi bilo korektno da se, barem u prilikama kao što je bila ova na utakmici protiv Kopra, naklone svojim pristalicama i na sjeverozapadu, zapadu i istoku.

Po svemu što se vidjelo na startnim utakmicama u sezonu (tri neriješene, dvije pobjede, jedan poraz) Hajduk raspolaže igračkim kadrom koji obećava da bi se mogao ili čak morao razviti u vrlo jaku momčad za hrvatske prilike. Uz uvjet da ne bude rasprodaje mladih igrača kakve su se do sada događale.

Naime, toliko se hvala dalo predsjedniku Marinu Brbiću kako je sredio financije kluba da bi napokon bilo logično okončati s transferima mladih snaga i pokušati se riješiti onih koji su – da tako kažem – već uskisli.

Jasno je, dođe li neka takozvana nemoralna ponuda kakva se navodno događala za Andriju Balića za kojeg je bilo glasina da se može inkasirati pet, šest milijuna eura, u takvim slučajevima ne bi trebalo dvojiti.

Sad je ključni slučaj za Hajduka Tino Sušić, koji je eruptirao njegovim nezadovoljstvom smatrajući se zapostavljenim. Sva prava ima trener Burić, ali i on mora voditi računa o prioritetima kluba. A to je još od prošle zime jedan pravi transfer, kojim će se osigurati opstanak momčadi na okupu.

I kako je Sušić jedini kapitalac onda treba sve poduzeti da ga se plasira na tržište, što se nikako ne može postići njegovim zapostavljanjem.

Sušić prema glasinama iskazuje svoje nezadovoljstvo nonšalantnim treningom, što nije u redu. Međutim, nema sumnje da je to igrač koji zaslužuje mjesto u momčadi prije svih iz manevra osim Jeffersona de Jesusa Santosa. Ostavljati ga na klupi znači obezvređivati ga, što se u Hajduku već događalo.

A poseban apsurd je poruka Seadu Sušiću, ocu i zastupniku Tina, da „nađe klub i donese ponudu, pa ćemo se dogovoriti“. Eto, to je ključni defekt menadžmenta Hajduka: nisu u stanju prodati igrača osim u slučaju da im netko nešto ponudi.

O tome najslikovitije govori slučaj s transferom Ante Vukušića u Pescaru. Inače, kopanje po tom transferu podsjeća me na praksu iz bivših vremena, recimo u Mostaru bi u slučaju progona Muslimana ubrzo na red stigli po jedan Srbin i Hrvat. Tako je i sada, poslije šporkica koje se otkrivaju u Dinamu vlasti ne smiju zaobići Hajduka. Radi ravnoteže…

zdravko Reić, foto: duje klarić / cropix
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/zdravko-reic-tino-susic-mora-igrati-281047 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=de37d9d224a7834ad9e1c6d20bf7d143dd26278d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zdravko+Rei%C4%87%3A+Tino+Su%C5%A1i%C4%87+mora+igrati%21+&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fzdravko-reic-tino-susic-mora-igrati-281047 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fzdravko-reic-tino-susic-mora-igrati-281047 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => glava u balunu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukglava u balunu

Zdravko Reić: Tino Sušić mora igrati!

Piše PSD.
25. srpnja 2015. - 17:32
Uh, koliko radosti, prava poplava oduševljenje, Burić boysi su na veličanstveni način otpravili i drugog europskog rivala.

Najprije Sillamäe, pa Koper, ukupno deset golova u korpet. Baš superiorno, ali – sad će dežurni mudraci zajaukati ono „evo ovoga opet“ – priznajmo ni Estonci ni Slovenci nisu protivnici, koji se mogu usporediti s Hajdukom. Čak ni s ovim mlađahnim „bijelima“, koji su tek zakoračili na hrvatsku scenu.

Uoči uzvratne utakmice protiv Kopera bilo je i onih koji su pitanje plasmana u slijedeću europsku rundu postavljali kao „biti ili ne biti“, ono kao da bi eventualna eliminacija mogla kompromitirati trenera Damira Burića.

Daleko od toga da nemam izvjesnih primjedbi na pojedine njegove poteze, ali sveukupno, kako je krenuo, kakvi su mu pogledi ...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 07:28