stdClass Object ( [id] => 86349 [title] => Tići predvođeni čarobnjakom iz Galatija slomili budućeg prvaka Švicarske [alias] => tici-predvodeni-carobnjakom-iz-galatija-slomili-buduceg-prvaka-svicarske [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Pobjeda protiv Young Boysa (2:1) pokazala je kako je Hajduk na dobrom putu, ne valja u ova doba pripremnog razdoblja donositi zaključke jer su - prerani i pretjerani, ali “bijeli” su djelovali skladno, puni htijenja i volje za igranjem, a ritmom nisu padali.

Dapače, mlada momčad u kojoj uvijek nabrajamo četiri aktualna juniora ('91. godište su Tičinović, Vukušić, Jonjić i Lendrić) nagazila gas do daske te predvođena raspoloženim Florinom Cernatom došla do pogotka (kombinacija Rubil - Čop) slatke pobjede.

U pobjedi nije problem izdvojiti tri plusa, nameću se:

1. Duje Čop - pokazao je da učinak s treninga iumije pretopiti i na utakmici. Ako zabijaš na treninzima, zabijat ćeš i kad dođe vrijeme, ne smije se gubiti samopouzdanje. Lista Hajdukovih strijelaca se širi, na njoj su napadači i to daje drugačiju, svježiju sliku “bijelih” nego tijekom jeseni kad su se pogoci mogli zbrajati na prste.

2. Florin Cernat - zaslužuje palac uvis jer je bio predvodnik igre što je u drugom poluvremenu do kraja smrvila snagu “žuto-crnih” iz Berna. I Rumunj, premda nominalno starta u drugoj momčadi, pokazuje volju za dokazivanjem ne želi biti statist. Vidi da nema šale, pa i on ubacuje u veće brzine. Trener Reja otkriva kako ima s njim planova u ofenzivnim kombinacijama...

3. Mario Maloča - nije ni trebao nastupiti, odnosno nismo ga očekivali nakon ozljede protiv Arke, bojazni da je iščašio rame, te odvojenog rada minulih dana zbog subluksacije ključne kosti. No, zaboravio je na rizik i pokazao da je sazdan od čvrsta materijala. Nije prvi put da ozljede kod Maloče traju sasvim kratko, oporavak bude brži od liječničkih predviđanja. Hrabar je, to će mu pomoći u karijeri.

Minus velike pobjede je jedan, ali nije zanemariv. Naprotiv, prijeti da postane zabrinjavajući, akutan i kroničan. Zove se povremeni gubitak koncentracije u obrani.

Triput u tri utakmice repeticija istog minusa. S naglaskom na pogreške golmana. U svakoj utakmici u Španjolskoj Hajduk je startao s primljenim pogotkom.

Utakmica se ne uputi, a već je - 0:1. Pa sad se ti vadi.

1. protiv Malage B slabo istrčavanje Subašića na centaršut, poklon protivniku i - 0:1,

2. protiv Arke Gdynie primljen je gol nakon kornera i slabe reakcije stopera, ali ajmo reć' da to ide u rok službe(0:1), a onda je Tomić skrivio jedanaesterac za 1:2 za što doista nije bilo potrebe da se izleti po blatu kao u perje i odnese protivničkog igrača koji baš i nije bio u izglednoj prilici.

3. napokon protiv Young Boysa ispucavanje Subašića ravno do protivničkih igrača iz čega se rodila akcija u dva dodira što je dovela do novog kaznenog udarca (uklizavanje M. Ljubičića) i gubitka - 0:1.

Dakle, tri “pušione” zarana. U svlačionici kod Tonća Gabrića upaljeno je crveno svjetlo, stručni stožer je alarmiran i vodi računa o krupnim greškama.

Jutros je već trener vratara Gabrić imao posebnu seansu teškog fizičkog rada sa svojim pulenima, Subašićem, Tomićem i Stipicom.

Dok su se igrači jutrom tek regeneracijski razgibavali, dan nakon teške utakmice, dotle je Gabrić vratare podvrgao torturi. Potrajalo je. Da vratari ne budu preopušteni.

Ili odmorni. Samo kad je umoran, golman neće biti opušten. Pa je trening s vratarima bio produžen, da se greške ne ponavljaju. Trening - buđenja!

Inače, Vladimir Petković, Hrvat iz Sarajeva, još je jedna priča kako se po svijetu nailazi na - naš svijet. Trener Young Boysa vodi švicarsku momčad prema naslovu prvaka koji im nedostaje dva desetljeća, u nas je praktično nepoznat, a sad mu poraz od Hajduka dobro dođe da svojima još više stegne uzde:

- Hajduk ima izuzetan renome, čudio sam se da su sedmi na tablici, a po ovome što vidim to je mnogo bolja ekipa od toga što kazuje ljestvica. Iznenadili su nas u drugom poluvremenu i moramo priznati nadigrali. Imaju očito dugu klupu i kvalitetan fond igrača, vidim i dosta mladih.

Petković je zanimljiv utoliko što je karijeru napravio u Švicarskoj u minula dva desetljeća, kamo je doselio još prije nego je u BiH pukla bačva baruta. Barata sa sva tri jezika švicarskog govornog područja, s klupe dovikuje i na njemačkom, francuskom i talijanskom.

S kolegom Edy Rejom pričao je talijanski i objasnio kako je dugo živio u švicarskoj pokrajini Ticino (ima kuću u Locarnu), pa onda malo hrvatsko-slovenski (Petković je igrao i za Koper).

No, ono što želimo ispovjediti uz crticu o “mladim dječacima” iz Berna, a što nam otkriva Vladimir Petković jesu tri brojke kao putokaz za usporedbu s našim “majstorima s mora”:

1. Young Boys ima 13.000 pretplatnika i redovitu, recimo to prosječnu posjetu od 23.000 gledatelja na svojim utakmicama švicarskog prvenstva.

2. Godišnji budžet kluba iznosi 10 milijuna eura.

3. Nogometaša iz Bjelokosne obale po imenu Doumbia prodali su u moskovski CSKA za cca 10 milijuna eura, što praktično iznosi cijeli godišnji proračun. I ostaje im igrati do 1. srpnja, to je bio uvjet uz prodaju, da ne ode odmah u Rusiju.

Da bismo potkrijepili ovo treće, Petković nam kaže:

- Imamo svoju školu nogometa u Obali bjelokosti, u Abidjanu. Isplati se investirati, tamo naš nogometni internat broji između pedeset do stotinu mladih igrača, treniraju ih domaći treneri, a mi šaljemo povremeno svoje stručnjake da ih upute u rad i nadgledaju. Iz tog izvora popunjavamo momčad i možemo zaraditi plasmanom igrača dalje po inozemstvu.

Na te Petkovićeve riječi moramo ustvrditi kako Hajduk zapravo još uvijek traži vlastitu fizionomiju i svoje mjesto u sadašnjem nogometnom svijetu. Ima ime, ali je daleko od tog novca (i izvora novca) što ga vrti na primjer švicarski (budući) prvak koji uz to ima i svoju školu baluna u - Africi?!

Vidi se da su YB dobra momčad, čvrsti i korpulentni momci. Vjeruju da će prekinuti dominaciju Basela na svome tlu, nadaju se Ligi prvaka...

A Hajduk? Hajduk ih je za svoj gušt - pobijedio i pokazao kako to kad zapne i David svlada (financijskog) Golijata, iz zemlje meda i mlijeka.

Međutim, na duge staze druga je stvar, mi još generalno tapkamo u mjestu za aktualnim europskim standardima: financijama, logistikom i infrastrukturom.

slaven alfirević

Tić bolje, Ibro na poštedi

Mario Tičinović nije ozbiljnije ozlijeđen, nakon što je napustio susret protiv Švicaraca u zadnjim trenucima činilo se da je stvar vrlo ozbiljna, ležao je na kiši, oko njega se nadvio liječnički stožer “bijelih”.

No, rendgenski pregled u jednoj privatnoj klinici u Marbelli (pregled stotinu eura!) umirio je potom hajduke, fibula nije pukla, ostaju samo lakše posljedice žestokog starta.

A to znači da Tičinović mora pauzirati nekoliko dana, raditi posebne vježbe koje neće opteretiti bolni skočni zglob i vjeroojatno će Tić preskočiti obje preostale utakmice na pripremama, kako protiv bečke Austrije u petak, tako i protiv varšavske Legije u subotu.

Za reć' pravo Tičinoviću nije jutros bilo lako hodati s ozlijeđenim gležnjem, Jozinović ga je za šalu digao na krkeč i odveo do ručka!

Inače, zdravstveno stanje “bijelih” broji povratak Marka Livaje među sposobne i notira kratku pauzu za Senijada Ibričića.

Ibro je zadobio udarac u leđa protiv žestokih Švicaraca pa je dobio jedan dan poštede.

Skoko Don Quijote i sudac Cervantes

Da su Švicarci prežestoki posebno se bunio Josip Skoko i pokazivao sucu Cervantesu kako to crnoputi momci iz Berna nasrću na njega džonom bez krzmanja, jednom, dvaput, triput.

E, pa dosta je više, Skoko je pozvao suca i upozorio ga. Ali, nije išao za tim da je sudac - Cervantes, pa je u Skoki vidio Don Quijotea.

Bio je to donkihotovski pokušaj iskusnog hajduka da ga sudac Cervantes zaštiti.

Vjetrenjače? Ima i njih, na brdu s druge strane igrališta!

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2010-01-27 17:43:13 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2010-01-27 18:27:03 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-01-27 19:03:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 12612 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2010/01/28/sport/florin_thumb.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "468x312" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15385220 Threads: 2 Questions: 3189361067 Slow queries: 7162955 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235764255 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 57 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/tici-predvodeni-carobnjakom-iz-galatija-slomili-buduceg-prvaka-svicarske-86349 [printLink] => /sport/hajduk/tici-predvodeni-carobnjakom-iz-galatija-slomili-buduceg-prvaka-svicarske-86349?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 80705 [name] => marbella [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => marbella [link] => /tag/marbella ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Tići predvođeni čarobnjakom iz Galatija slomili budućeg prvaka Švicarske [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-10-51-15-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/01/28/sport/florin_thumb.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/01/28/sport/florin_thumb.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Pobjeda protiv Young Boysa (2:1) pokazala je kako je Hajduk na dobrom putu, ne valja u ova doba pripremnog razdoblja donositi zaključke jer su - prerani i pretjerani, ali “bijeli” su djelovali skladno, puni htijenja i volje za igranjem, a ritmom nisu padali.

Dapače, mlada momčad u kojoj uvijek nabrajamo četiri aktualna juniora ('91. godište su Tičinović, Vukušić, Jonjić i Lendrić) nagazila gas do daske te predvođena raspoloženim Florinom Cernatom došla do pogotka (kombinacija Rubil - Čop) slatke pobjede.

U pobjedi nije problem izdvojiti tri plusa, nameću se:

1. Duje Čop - pokazao je da učinak s treninga iumije pretopiti i na utakmici. Ako zabijaš na treninzima, zabijat ćeš i kad dođe vrijeme, ne smije se gubiti samopouzdanje. Lista Hajdukovih strijelaca se širi, na njoj su napadači i to daje drugačiju, svježiju sliku “bijelih” nego tijekom jeseni kad su se pogoci mogli zbrajati na prste.

2. Florin Cernat - zaslužuje palac uvis jer je bio predvodnik igre što je u drugom poluvremenu do kraja smrvila snagu “žuto-crnih” iz Berna. I Rumunj, premda nominalno starta u drugoj momčadi, pokazuje volju za dokazivanjem ne želi biti statist. Vidi da nema šale, pa i on ubacuje u veće brzine. Trener Reja otkriva kako ima s njim planova u ofenzivnim kombinacijama...

3. Mario Maloča - nije ni trebao nastupiti, odnosno nismo ga očekivali nakon ozljede protiv Arke, bojazni da je iščašio rame, te odvojenog rada minulih dana zbog subluksacije ključne kosti. No, zaboravio je na rizik i pokazao da je sazdan od čvrsta materijala. Nije prvi put da ozljede kod Maloče traju sasvim kratko, oporavak bude brži od liječničkih predviđanja. Hrabar je, to će mu pomoći u karijeri.

Minus velike pobjede je jedan, ali nije zanemariv. Naprotiv, prijeti da postane zabrinjavajući, akutan i kroničan. Zove se povremeni gubitak koncentracije u obrani.

Triput u tri utakmice repeticija istog minusa. S naglaskom na pogreške golmana. U svakoj utakmici u Španjolskoj Hajduk je startao s primljenim pogotkom.

Utakmica se ne uputi, a već je - 0:1. Pa sad se ti vadi.

1. protiv Malage B slabo istrčavanje Subašića na centaršut, poklon protivniku i - 0:1,

2. protiv Arke Gdynie primljen je gol nakon kornera i slabe reakcije stopera, ali ajmo reć' da to ide u rok službe(0:1), a onda je Tomić skrivio jedanaesterac za 1:2 za što doista nije bilo potrebe da se izleti po blatu kao u perje i odnese protivničkog igrača koji baš i nije bio u izglednoj prilici.

3. napokon protiv Young Boysa ispucavanje Subašića ravno do protivničkih igrača iz čega se rodila akcija u dva dodira što je dovela do novog kaznenog udarca (uklizavanje M. Ljubičića) i gubitka - 0:1.

Dakle, tri “pušione” zarana. U svlačionici kod Tonća Gabrića upaljeno je crveno svjetlo, stručni stožer je alarmiran i vodi računa o krupnim greškama.

Jutros je već trener vratara Gabrić imao posebnu seansu teškog fizičkog rada sa svojim pulenima, Subašićem, Tomićem i Stipicom.

Dok su se igrači jutrom tek regeneracijski razgibavali, dan nakon teške utakmice, dotle je Gabrić vratare podvrgao torturi. Potrajalo je. Da vratari ne budu preopušteni.

Ili odmorni. Samo kad je umoran, golman neće biti opušten. Pa je trening s vratarima bio produžen, da se greške ne ponavljaju. Trening - buđenja!

Inače, Vladimir Petković, Hrvat iz Sarajeva, još je jedna priča kako se po svijetu nailazi na - naš svijet. Trener Young Boysa vodi švicarsku momčad prema naslovu prvaka koji im nedostaje dva desetljeća, u nas je praktično nepoznat, a sad mu poraz od Hajduka dobro dođe da svojima još više stegne uzde:

- Hajduk ima izuzetan renome, čudio sam se da su sedmi na tablici, a po ovome što vidim to je mnogo bolja ekipa od toga što kazuje ljestvica. Iznenadili su nas u drugom poluvremenu i moramo priznati nadigrali. Imaju očito dugu klupu i kvalitetan fond igrača, vidim i dosta mladih.

Petković je zanimljiv utoliko što je karijeru napravio u Švicarskoj u minula dva desetljeća, kamo je doselio još prije nego je u BiH pukla bačva baruta. Barata sa sva tri jezika švicarskog govornog područja, s klupe dovikuje i na njemačkom, francuskom i talijanskom.

S kolegom Edy Rejom pričao je talijanski i objasnio kako je dugo živio u švicarskoj pokrajini Ticino (ima kuću u Locarnu), pa onda malo hrvatsko-slovenski (Petković je igrao i za Koper).

No, ono što želimo ispovjediti uz crticu o “mladim dječacima” iz Berna, a što nam otkriva Vladimir Petković jesu tri brojke kao putokaz za usporedbu s našim “majstorima s mora”:

1. Young Boys ima 13.000 pretplatnika i redovitu, recimo to prosječnu posjetu od 23.000 gledatelja na svojim utakmicama švicarskog prvenstva.

2. Godišnji budžet kluba iznosi 10 milijuna eura.

3. Nogometaša iz Bjelokosne obale po imenu Doumbia prodali su u moskovski CSKA za cca 10 milijuna eura, što praktično iznosi cijeli godišnji proračun. I ostaje im igrati do 1. srpnja, to je bio uvjet uz prodaju, da ne ode odmah u Rusiju.

Da bismo potkrijepili ovo treće, Petković nam kaže:

- Imamo svoju školu nogometa u Obali bjelokosti, u Abidjanu. Isplati se investirati, tamo naš nogometni internat broji između pedeset do stotinu mladih igrača, treniraju ih domaći treneri, a mi šaljemo povremeno svoje stručnjake da ih upute u rad i nadgledaju. Iz tog izvora popunjavamo momčad i možemo zaraditi plasmanom igrača dalje po inozemstvu.

Na te Petkovićeve riječi moramo ustvrditi kako Hajduk zapravo još uvijek traži vlastitu fizionomiju i svoje mjesto u sadašnjem nogometnom svijetu. Ima ime, ali je daleko od tog novca (i izvora novca) što ga vrti na primjer švicarski (budući) prvak koji uz to ima i svoju školu baluna u - Africi?!

Vidi se da su YB dobra momčad, čvrsti i korpulentni momci. Vjeruju da će prekinuti dominaciju Basela na svome tlu, nadaju se Ligi prvaka...

A Hajduk? Hajduk ih je za svoj gušt - pobijedio i pokazao kako to kad zapne i David svlada (financijskog) Golijata, iz zemlje meda i mlijeka.

Međutim, na duge staze druga je stvar, mi još generalno tapkamo u mjestu za aktualnim europskim standardima: financijama, logistikom i infrastrukturom.

slaven alfirević

Tić bolje, Ibro na poštedi

Mario Tičinović nije ozbiljnije ozlijeđen, nakon što je napustio susret protiv Švicaraca u zadnjim trenucima činilo se da je stvar vrlo ozbiljna, ležao je na kiši, oko njega se nadvio liječnički stožer “bijelih”.

No, rendgenski pregled u jednoj privatnoj klinici u Marbelli (pregled stotinu eura!) umirio je potom hajduke, fibula nije pukla, ostaju samo lakše posljedice žestokog starta.

A to znači da Tičinović mora pauzirati nekoliko dana, raditi posebne vježbe koje neće opteretiti bolni skočni zglob i vjeroojatno će Tić preskočiti obje preostale utakmice na pripremama, kako protiv bečke Austrije u petak, tako i protiv varšavske Legije u subotu.

Za reć' pravo Tičinoviću nije jutros bilo lako hodati s ozlijeđenim gležnjem, Jozinović ga je za šalu digao na krkeč i odveo do ručka!

Inače, zdravstveno stanje “bijelih” broji povratak Marka Livaje među sposobne i notira kratku pauzu za Senijada Ibričića.

Ibro je zadobio udarac u leđa protiv žestokih Švicaraca pa je dobio jedan dan poštede.

Skoko Don Quijote i sudac Cervantes

Da su Švicarci prežestoki posebno se bunio Josip Skoko i pokazivao sucu Cervantesu kako to crnoputi momci iz Berna nasrću na njega džonom bez krzmanja, jednom, dvaput, triput.

E, pa dosta je više, Skoko je pozvao suca i upozorio ga. Ali, nije išao za tim da je sudac - Cervantes, pa je u Skoki vidio Don Quijotea.

Bio je to donkihotovski pokušaj iskusnog hajduka da ga sudac Cervantes zaštiti.

Vjetrenjače? Ima i njih, na brdu s druge strane igrališta!

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/tici-predvodeni-carobnjakom-iz-galatija-slomili-buduceg-prvaka-svicarske-86349 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c64fbbac9e6e8d26537f5582f0d995d87891f321 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ti%C4%87i+predvo%C4%91eni+%C4%8Darobnjakom+iz+Galatija+slomili+budu%C4%87eg+prvaka+%C5%A0vicarske&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Ftici-predvodeni-carobnjakom-iz-galatija-slomili-buduceg-prvaka-svicarske-86349 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Ftici-predvodeni-carobnjakom-iz-galatija-slomili-buduceg-prvaka-svicarske-86349 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Tići predvođeni čarobnjakom iz Galatija slomili budućeg prvaka Švicarske

Piše PSD.
27. siječnja 2010. - 20:03

Pobjeda protiv Young Boysa (2:1) pokazala je kako je Hajduk na dobrom putu, ne valja u ova doba pripremnog razdoblja donositi zaključke jer su - prerani i pretjerani, ali “bijeli” su djelovali skladno, puni htijenja i volje za igranjem, a ritmom nisu padali.

Dapače, mlada momčad u kojoj uvijek nabrajamo četiri aktualna juniora ('91. godište su Tičinović, Vukušić, Jonjić i Lendrić) nagazila gas do daske te predvođena raspoloženim Florinom Cernatom došla do pogotka (kombinacija Rubil - Čop) slatke pobjede.

U pobjedi nije problem izdvojiti tri plusa, nameću se:

1. Duje Čop - pokazao je da učinak s treninga iumije pretopiti i na utakmici. Ako zabijaš na treninzima, zabijat ćeš i kad dođe vrijeme, ne smije se gubiti samopouzdanje. Lista Hajdukovih strijelaca se širi, na njo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 12:51