StoryEditorOCM
Hajdukčetiri točke

Ostaje upitno što je Karoglan želio postići? Ferro i Mikanović zajedno - užas, ali to nije najgori dio eksperimenta

Piše Ivan Renić
24. ožujka 2024. - 22:12

Donosimo analizu Hajdukovog nastupa u Mostaru protiv Zrinjskog (1:1) kroz četiri točke.

1. (Ne)potrebna utakmica

Izmiješan je Hajdukov sastav bio protiv Zrinjskog. Uz devetoricu na dužnostima u svojim reprezentacijama, u akciji nismo vidjeli ni Livaju, Šarliju, Benrahoua, Eleza, Lučića koji su ostali van sastava. No, stigli su s momčadi u Mostar. Marko je nizao krugove oko igrališta, zagrijavao se s ekipom. Važno je da su tu. U zraku ostaje pitanje što je trener Mislav Karoglan htio dobiti s ovom utakmicom. Dva će tjedna proći bez natjecateljskog dvoboja, a udarne igre nisu zaigrale protiv aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine. Mogla je ovo biti prava, čvrsta provjera. Ali na koncu se pretvorilo u (polu)revijalni susret. Nije Karoglan stao pred mikrofon nakon utakmice. Učinili su to zato mladi Šimun Hrgović i kapetan Lovre Kalinić. Pobijediti sve do kraja, a za početak Dinamo – dvaput! Kazao je to Hrgović, recept je jasan.

2. Mikanović na stoperu

Nakon poraza od Lokomotive ‘drvlje i kamenje‘ sasulo se po Mikanoviću. Jasno je i zašto. Zaradio je prilično naivan crveni, odnosno dva žuta i ostavio tako momčad na cjedilu. A hajdučki puk to teško prašta. No, toliki ‘hejt‘ zasigurno nije opravdan. Borbenost i požrtvovnost kod njega nikad nisu bili sporni. Imao je svojih blistavih partija u bijelom dresu, ali u posljednje vrijeme na udaru je žestokih kritika. Oprobao ga je Karoglan na poziciji stopera uz povratnika Ferra. Ovaj stoperski par sigurno nećemo vidjeti u nekoj utakmici za bodove, pa se postavlja pitanje što je Karoglan s time htio postići. Na klupi je bio 17-godišnji Marino Skelin koji slovi za jednog od najvećih Hajdukovih talenata na stoperskoj poziciji. Tome u prilog govore i navodne ponude iz Italije koje je Hajduk osluhnuo. Šteta je što nije dobio i koju minutu više.

3. Minute za ‘tiće‘

Ivan Krstanović, Marino Skelin, Mateo Bačić, Ivan Pavela, Branimir Mlačić, Frane Bobanović, pa i Mateo Jurić-Petrašilo utakmicu u Mostaru sigurno će dugo pamtiti. Iako ih je većina dobila tek koju minutu, utakmica među seniorima, pa makar i u prijateljska, velika je stvar. Dokaz je to da Hajduk brine za podmladak, ali i da Karoglan jednim okom gleda na Akademiju. Tamo se pod paskom šefa Bore Primorca radi punom parom. U klubu vjeruju da tu ima materijala za prvu momčad. Valja ih zato podržati, dati im povjerenje, a kada dođe vrijeme i pažljivo dozirati. Oni su budućnost.

4. Vraća li se Kalinić?

Veseli vidjeti kapetana među vratnicama. Odigrao je Lovre 90 minuta, a onda mjesto u sudačkoj nadoknadi prepustio mladom Paveli. Teška ozljeda je za njim, vratio se i već neko vrijeme s klupe strpljivo čeka povratak u prvu postavu. Ivan Lučić je i dalje prvi vratar. Ruku na srce, ne može mu se previše zamjeriti. U zadnjih pet utakmica, tri puta je vlastitu mrežu sačuvao čistom. Zamjera mu se tek nešto slabija izvedba protiv Lokomotive. Kalinić je odigrao solidno. Iako je kapitulirao rano, već u trećoj minuti, kod pogotka nije mogao učiniti puno. U ostatku utakmice bio je siguran i pravovremen. Na iskušenjima se našao u nekoliko situacija u prvom poluvremenu, dok je drugo po njega uglavnom prošlo mirno, bez većih intervencija. Ostaje vidjeti hoće li Karoglan koristiti kapetana u finišu sezone...

image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:34