StoryEditorOCM
Hajdukvelika scena

On nam se baš sviđa, možda i ne bude u prvih 11 Hajduka, ali Leko bi morao ‘baciti kocku‘, neka zablista i odluči derbi

Piše Slaven Alfirević
30. srpnja 2023. - 10:00

Kako vam se sviđa – Odjidja? Najavljujemo ga punim plućima, premda nismo sto posto uvjereni da će biti u prvih 11 Hajduka, ali da će nastupiti to je sigurno. Nešto nezaobilazno, non plus ultra.

Je li baš u prvih 11 kao što vam podastiremo, možda ni trener još nije načistu. Leko ima vremena mozgati, a tek u devet uri navečer se igra. Dugo je to razdoblje da razbija glavu s odlukama o početnih jedanaest.

image

Vadis Odjidja-Ofoe

/Slobodna Dalmacija

Kako je ono rekao na pressici?

- Koji put se zakockamo oko sastava...

Neki su spremni više, neki manji, jasno je da Odjidja nije na sto posto, kad je dolazio govorilo se da je tek na 20 posto spremnosti, ali iz dana u dan sve više i više napreduje. Pa je i u Mravincima odigrao svoju rolu protiv Solina, grabi na planu kondicije.

Tko riskira...

Trenutak je da na tragu preokreta u igri protiv Dinama prošlog vikenda Leko modificira svoj početni sastav. I da kocka ovaj put padne na – Odjidju.

- Alea iacta est – izreka "kocka je bačena” pripisuje se Juliju Cezaru, ne mislimo još Leku usporediti sa Cezarom, ali kad je već spomenuo da se "zakocka sa sastavom”, usporedba nam se sama od sebe nametnula.

Odjidja je dvaput svojim ulascima u igru, te izvođenjem kornera predskazao da bi trebao postati baš veliki adut Hajduka ove sezone, Vadis Odjidja Ofoe... Možete i zamisliti da ćemo u trenutku kad zaigra loše napisati "qua vadis, Odjidja”, kuda ideš, ali zasad nas je naveo na promišljanje da ga jedva čekamo vidjeti od prve minute u postavi...

Pa zato i spominjemo: kocka je bačena. Odjidja, baš nam se sviđa.

Koliko smo mu redaka posvetili, možda Leko baš za dišpet ne stavi Odjidju od prve minute. Široka je ventula kombinacija u Hajdukova trenera, pa da vidimo čime sve maše u ruci, kakve to sve mogućnosti na ventuli/lepezi ima?

1. Odjidja – ako on upadne, tko izlazi? Logično je da na klupu preseli Benrahou, mnogo hvaljeni Marokanac pokazuje manjkavosti na način da nije dobar u najtežim utakmicama. Razigran protiv "malih”, u derbijima ostane dužan. Zamjenom Benrahou – Odjidja Leko bi najlakše izveo rošadu, da sad iznova ne pretura po veznom redu i ne mijenja mjesta Krovinoviću ili Pukštasu koji su se etablirali kao tandem, kopča stražnjih veznih.

2. Tko leti na krilima? - dok je Livaja neprikosnoven jedan i jedini u špicu, dvojba je koga izabrati na krilnim pozicijama, Sahiti, Dolček, Mlakar, Dajaku, četiri su kandidata za dva mjesta. Čini nam se da bi Leko trebao ostaviti Sahitija desno i Mlakara lijevo, to je postava koja se na svoj način ustalila, pa neka im alternacije pušu za vratom.

I drugi igraju

3. Što Rijeka može ponuditi? - kako bi rekao Stanko Poklepović, nemojmo samo mislit što mi igramo, jer i igra i protivnik. I Rijeka ima svoje adute i pravo da nešto napravi. Neće samo gledat kako Hajduk maršira. Rijeka je oslabljena bez Frigana, ali može ponudit bijeg Obregona i imažinaciju, te golove Nike Jankovića. Potonji nam se još kao junior Dinama posebno svidio u Poljudu na pomoćnom terenu protiv juniora Hajduka, a sad je uzdanica Rijeke. O njemu će sigurno Leko povesti računa jer je rekao da je spreman na Jakirovićeve zamke.

Da zbrojimo: Livaja je broj jedan, uvijek i iznova, možda ima i dodatni motiv za Rijeku, jer na treningu reprezentacije baš na Rujevici su mu ružno dovikivali, što je kao posljedicu imalo da je u dogovoru s izbornikom Dalićem napustio reprezentaciju.

No, uvjereni smo da je sva prilika da rečeni Odjidja bude glavna priča, krcat Poljud želi vidjeti iskusnog igrača koji povećava specifičnu težinu "bijelih”.

Da, "bijelih”, treba li reći da ovaj put bijeli neće biti zeleni kao dvaput zaredom u Maksimiru, tirkiz je samo za pojedina gostovanja, doma su bijeli bijeli, da umirimo tradicionaliste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 16:09