stdClass Object ( [id] => 62773 [title] => Nastavlja se agonija Hajduka; ravno do dna! (FOTOGALERIJA, VIDEO) [alias] => nastavlja-se-agonija-hajduka-ravno-do-dna-fotogalerija-video [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kriza traje...

Teško je opisati turobno raspoloženje koje vlada među bijelima, uvukla se letargija, totalni gubitak samopouzdanja, pa su sve glave pognute i to je jednom riječju mučna atmosfera.

Ni ono malo dobra što su pokazali Splićani u Koprivnici nije urodilo plodom da se izbjegne novi poraz.

Nije bilo lako ni predsjedniku, debitantu u toj ulozi, Jošku Svaguši koji se vrpoljio u svečanoj loži a onda četiri minute prije kraja jednostavno se podigao, spustio niz stube do parkirališta i otišao automobilom, nedostupan za izjave...

Trener nogometaša Hajduka Joško Španjić pak profesionalno je prišao obavezi da odradi pressicu. Kazao je:

- Naša kriza još traje,  nismo je uspjeli prekinuti u Koprivnici premda smo imali neka razdoblja u igri koja i nisu bila toliko slaba. No, ukupno bila je to vrlo loša izvedba, kao i protiv Žiline i očito je da nam nije lako ni jednostavno iz ovoga se izvući. Hendikep je bio izostanak kapetana Andrića koji je na zagrijavanju rekao da ipak ne može nastupiti. Zbog toga smo donekle morali mijenjati naš sastav i kombinirati...

Slaven Belupo je ipak zasluženo pobijedio jer je pokazao znatno više od nas u nastavku a mi nismo pokazali dovoljno koncentracije i smirenosti da sačuvamo dragocjeno vodstvo. Trebamo se posvetiti radu i vjerovati da će s velikim trudom i radom i ova kriza što prije proći - rekao je Hajdukov kormilar Španjić.

S druge strane debitant na klupi Slaven Belupa Zlatko Dalić, koji je do jučer figurirao i kao kandidat za Hajdukovu klupu još jednom je u svojoj trenerskoj karijeri svladao Splićane. Kazao je:

- Utakmica nije bila naročito kvalitetna, bile su to dvije umorne ekipe nakon europskih iscrpljujućih nastupa prošlog četvrtka. Čini mi se da su u našu korist presudile izmjene, pogodio sam što treba uraditi i uvođenje Delića pokazalo se kao pun pogodak.

- Možda bi i remi bio pravedan, ali smo u nastavku ipak bili bolja momčad i mislim da smo zasluženo pobijedili.

Hajdukovci nisu bili baš raspoloženi za izjave, autobus im je čuvalo mnoštvo policajaca, za svaki slučaj, a jedan od najiskusnijih nogometaša Slaven Belupa Dalibor Poldrugač nam je kazao:

- U slaboj utakmici mi smo ipak bili za nijansu bolji jer su nam igrači s klupe donijeli svježinu i preokret u našu korist.

Slaven ALFIREVIĆ

Nastavlja se Hajdukovo glavinjanje, bijeli su doživjeli novi poraz, ovaj put u Koprivnici koja im je po tradiciji vruć teren na kojem se lako opeku. Tako je bilo i ove nedjelje. Ovo je novi čin Hajdukove kolovoške tragedije, Splićani nakon tri kola imaju samo jedan bod i to je porazna bilanca.

Slaba je bila utakmica u Koprivnici a Hajduk je barem neko vrijeme držao iluziju da bi u toj slaboj igri mogao dobro proći jer je držao vodstvo 1:0 čarobnim pogotkom Ibričića iz slobodnog udarca.

Pokazala se opet na sceni jalovost splitskog napada i činjenica je da Hajduk pogodak može postići tek slučajno, autogolom, nakon grube greške protivničke obrane ili pak iz - slobodnog udarca.

Ovaj put je upalio slobodnjak Ibričića što je Hajduka držalo u prividu i u iluziji da bi se mogao obračunati s rezultatskom krizom. Barem da rezultat bude pozitivan kad igra ne daje naznake boljitka...

No, iluzija je trajala prekratko, Hajdukovo vodstvo urušilo se u dvije minute, bijeli su se srušili poput domino kocaka čim je protivnički trener Zlatko Dalić s klupe uveo Mateasa Delića a iz igre izvadio Purića. Mađar Ciszmadia je prešao s lijevog na desnog beka i to je raširilo krila Salvenu.

Hajduk nije našao odgovor na dva prodora s desna i s lijeva i to su bile dvije šah-mat situacije u kojima su bijele kockice igre popadale iz svoga ležišta.
Inače, Hajdukov trener Joško Španjić dosta je pretumbao sastav i dao mu oznake svoje osobnosti.

Nakon pola sata igre odustao je da Ibričić bude centarfor, povukao ga je u vezni red, isturio je Oremuša koji je počeo s desne strane, a na desnu stranu je premjestio Tičinovića koji je u početku bio na lijevoj strani.

Bili su to trenuci kad je Hajduk držao kakvu-takvu ravnotežu u ukupno blijedoj utakmici pa je onda stigao i pogodak Ibričića iz slobodnog udarca.

Ali, nikakva korist od toga jer je Hajduk opet pokazao da od 60. minute pa dalje kopni s terena i vrag zna zbog čega je tome tako.

Trebat će mnogo strpljenja i hladnih glava da se Hajduk vrati na pobjedničku stazu, nije valjda da je svemu kriv samo tradicionalno crni kolovoz.

                                                                                           Slaven ALFIREVIĆ

Slaven Belupo - Hajduk 2:1 (0:1)

KOPRIVNICA - Gradski stadion.

Gledatelja oko 3000.

Sudac: Alen Gerek (Zabok) - 6.

Žuti kartoni: Poldrugač, Kokalović, M. Jurić i Vojnović (Slaven Belupo), te Ibričić, I. Rodić, Tičinović, Pandža i I. Smoje (Hajduk).

Strijelci: 0:1 Ibričić (38), 1:1 Posavec (69), 2:1 M. Jurić (71).

Najbolji igrač: Mario Jurić (Slaven Belupo).

Slaven Belupo: S. Rodić (5,5), Purić (5) (od 67. Delić 7), Cizmadia (6), Poldrugač (6), Kokalović (6), Rogulj (6), Gregurina (5) (od 55. Vojnović 6), Šafarić (6,5), Vručina (5,5), Posavec (6,5), M. Jurić (7) (od 74. Nynkeu -).

Hajduk: Subašić (5,5), Rubil (5), Strinić (6), Skoko (6), I. Smoje (5,5), Pandža (5,5), Oremuš (5) (od 46. Vukušić 5), Tičinović (6), Ibričić (6,5), Cernat (5) (od 70. Tomasov -), I. Rodić (5,5)

Hajduk nakon tri kola ima jedan bod i zauzima veličanstveniu i sretnu 13. poziciju na ljestvici. Zaslužen poraz, Slaven nije igrao ništa posebno, a došao je do pobjede. Ako se skrati liga, Hajduku prijeti ispadanje.

PRVO POLUVRIJEME

U posljednji trenutak je otpao Andrić, uskočio je Oremuš, a u veznom redu je i Tičinović. Opet Hajduk igra samo s jednim pravim napadačem, Rodićem. Kapetan je Skoko.

1 - Hajduk ima prvi udarac. Torcida zasad šuti, na stadionu ih je oko 200.

4 - Počelo je dosta rastrgano s nekoliko prekršaja, u dva navrata igrači Hajduka su nakon oštrih duela ostali ležati na travi. Ipak, nema ozljeda.

5 - Ubacivanje Ibričića u 16, vratar Rodić je najviši i hvata loptu. I na drugoj strani slična situacija, Subašić boksa.

10 - Ubačaj Posavca s desne strane iz slobodnog udarca, iz gužve odbija obrana Hajduka.

15 - Oremuš je ubacio s desne strane, nije izgledalo loše, ali igrač u plavom je najviši. Igra se nekako mlako, oprezno, između dva šesnaesterca.

16 - Šafarić izvodi slobodnjak iskosa sa 20-25 metara, ide to u zid.

21 - Korner za Hajduk s lijeve strane, Cernat je prebacio sve igrače.

23 - Prva veća prigoda na utakmici, Pandža je na 2 metra izbio u korner pred Vručinom, a lijevi bok je probio Posavec. Nakon kornera ništa.

25 - Nakon 25 minuta utakmice niti jedan udarac u ili oko vrata. Torcida još uvijek ne pjeva.

29 - Korner za Belupo, Kokalović je skočio sa 7 metara, mogao je lako zabiti, ali pucao je par metara od desne vratnice Subašića. Loše je skočio Strinić.

31 - Nova prigoda za domaće, repriza kornera od maloprije, odbilo se opet u gužvu, a Oremuš je nakon duela s Kokalovićem ostao ležati. Ipak, spasio je udarac na vrata koji je mogao biti vrlo opasan.

33 - Igrači suca sve više negoduju na sučeve odluke. Šire ruke, a Ibričić nakon prigovora dobija žuti.

35 - Nakon mini-opsade šesnaesterca domaćih, Strinić sa 25 metara puca svom snagom, odbija se nezgodno od trave, a vratar uspijeva nekako odbiti u korner. Najizglednija prigoda za Hajduk dosad.

37 - Strinić je prošao dva igrača, srušen je, nema žutog kartona za domaćeg igrača. Čini se da je sudac pustio prednost, ubrzo je srušen Rodić. Slobodan udarac na 25 metara, malo slijeva, taman. IBRIČIIIĆ ZABIJA!!!!
Lijep gol Ibre, i Torcida je zapjevala. Lakše se diše iako je igra očajna. Valjda će se sada igrati bolje na obje strane. 0:1.

43 - Rodić radi glup prekršaj, povlači za dres i dobija žuti. Zasluženo, za glupost. Hoće li nešto naučiti? Novi korner za domaće, ovaj put s lijeve strane napada. Odbijeno u još jedan korner, skače Ibričić i otklanja opasnost.

45 - U daaniimaaaa sreetniim - čuje se sa tribine u Koprivnici. Torcida je propjevala, ali Hajduk kao da ne čuje.

45+1 - Posljednja prigoda u prvom dijelu, ubačaj iz slobodnjaka za Slaven, Skoko odbija iz šesnaesterca.

Kraj prvog poluvremena. Vrlo loše, kao da se obje momčadi žele spasiti novog poraza. Drugi dio mora biti kao iz finale Lige prvaka da bi igrači poravili dojam.

DRUGO POLUVRIJEME

Na početku je kod Hajduka izišao Oremuš,a ušao napadač Vukušić.

47 - Obračun igrača na terenu, prethodno je Skoku udario jedan igrač Belupa, čini se Jurić, a Skoko ga je prethodno pokosio. Ipak, smirilo se, a žuti karton dobio je Tičinović (na početku akcije), te Jurić zbog Skoke.

51 - Nabacio je Purić iz daljine s desne strane, nije mislio pucati, ali je pogodio gredu. Ili je Subašić izbacio. Uglavnom, korner, pa još jedan, nakon kojeg Subašić odbija.

54 - Kokaloviću žuti zbog prekršaja na Striniću.

55 - Izlazi Gregurina, ulazi napadač Vojnović.

56 - Skraćeni korner za Hajduk, Ibričić oštro u gol, odbija Rogulj.

58 - Rodić puca sa 25 metara, vrlo neugodno, ali koprivnički Rodić odbija. Bilo je to neugodno. Malo se, ali samo malo bolje igra nego u prvom dijelu.

62 - Pitate se gdje je Cernat? Dobio je loptu na lijevoj strani, imao vremena i prostora, a pogodio je preko ograde. Uklopio se u bijelo sivilo. Ili sivo bjelilo, svejedno.

64 - Pandža je dobio žuti karton nakon što ga je prošao Jurić.

65 - Šafarić odašilje jednu bombu sa 27 metara nakon prekršaja nad urićem, ide to skoro dva metra od gola. Torcida opet šuti, primjećuje se tihi bojkot navijača Hajduka.

67 - Izlazi Purić, ulazi Delić.

69 - GOL ZA SLAVEN! Mađar Csizsmadia je lijepo ubacio s desne strane, a Posavec nije čuvan na pet-šest metara i samo se naklanja za izjednačenje. 1:1.

71 - PREOKRET! Povukao je Vojnović, dao za Delića, a ovaj slijeva ubacio za Jurića koji pšogađa ispod Subašića. 2:1!

73 - Torcida poručuje: Skinite dresove! Utakmica je živnula, ali Hajduk je izgubljen. Nakon izjednačenja je bio izišao Cernat, ušao je Tomasov.

74 - Izlazi strijelac Jurić, ulazi tamnoputi Nynkeu, Dalić zatvara utakmicu. U jednom skoku pred vratima Slavena sudaraju se Smoje i Hajdukov Rodić.

76 - Ibričićev slobod njak s desne strane, nalazi Strinića, a ovaj glavom umalo promašuje, bila je to prigoda za izjednačenje.

77 - Još jednom Strinić, ovaj put slijeva prizemno, izborio je korner, ali od skoka Ibričića ništa.

79 - Žuti za Vojnovića, opet je stradao Strinić.

82 - Ušlo se u zadnjih deset minuta, igrači Slavena naravno odugovlače igru, a gosti ne znaju način kako postići gol.

87 - Prosječni navijač Hajduka postaje pomalo siguran da bi zajedno sa deset prijatelja igrao bolje nego Hajduk.

90 - Ubačaj Tičinovića onako napamet, Rodić u korner, a gužvu spašavaju domaći.

90+1 - Srami se Hajduče, čuje se sa tribina. Sasvim opravdano. Evo i tebi Smoje žuti, kaže sudac, zbog protesta i dječjeg bacanja po travi nakon zvižduka...

90+3 - Kraj utakmice. AJTE SVI ĆA!!!!

Traži se Pedro - Cernat?!

Danijel Subašić 5,5 - Probušen izbliza u blic akcijama domaćih, ne krivimo ga ali nije bio ni spasitelj što Hajduku nasušno treba.

Goran Rubil 5 - Ispod svoga nivoa, znatno slabiji nego inače.

Ivan Strinić 6 - Jedan od boljih, trudio se dati ofenzivnu komponentu, vrlo agilan i borben.

Josip Skoko 6 - Nije bio najgori i to mu može služiti kao utjeha.

Ivo Smoje 5,5 - Kako je igrao u prvih 45 minuta vidjeli smo u njemu dobitak za momčad Hajduka, ali je onda i on u srcu obrane bio probušen s dva pogotka domaćih.

Boris Pandža 5,5 - Kad bi barem Cernat bio upola spreman kao što je Pandža. Borben i moćan, ali na kraju i on izigran.

Mirko Oremuš 5 - Na terenu gdje je postigao čak tri prvenstvena pogotka nije dospio u situaciju da se ponovi ta sreća. Zamijenjen zbog ozljede.

Od 46. Ante Vukušić 5 - Izostala je njegova napadačka dimenzija, nije se nametnuo.

Mario Tičinović 6 - Dolaskom Španjića za kormilo dobio je šansu od prve minute da se pokaže, i mnogo se trudio, i lijevo i desno, bio bolji od ostalih.

Senijad Ibričić 6,5 - Ibro, ti si kralj, tako mu znaju tepati suigrači. Šteta što njegov zec iz šešira nije bio dovoljan da se izbjegne makar poraz. Obrana je primila više nego što Senijad umije dati.

Florin Cernat 5 - Proveo je na terenu 69 minuta, očito je nespreman i kao da je bio igrač manje bijelih. Možda ga je trebalo ranije izvaditi iz igre prije nego što se Hajdukova igra uruši.

Od 70. Marin Tomasov - Trudio se unijeti maksimalno živost ali to nije donijelo ploda.

Ivan Rodić 5,5 - U kaotičnoj igri nije uspio doći do izražaja niti do prave lopte adekvatne za njegove sposobnosti.

Andrić 'pustio’ Cernata

Trener Hajduka Joško Španjić prije početka susreta ostao je bez kapetana Srđana Andrića, na zagrijavanju Andrić je potvrdio kako ipak nije spreman zaigrati, “uspomene” od euro-utakmice protiv Žiline ostavile su traga i Andrić premda je pokušao, nije mogao nastupiti.

Zapisnik utakmice već je bio sastavljen, potpisan, pa Hajduk nije mogao među osamnaest  ubaciti Krešu Ljubičića. A umjesto Andrića u momčad je uskočio Florin Cernat.

Mislili smo da će Cernat ionako zaigrati od prve minute, ali nismo pogodili Španjićeva razmišljanja koji je zamislio da Cernat bude rezerva, a da se od prve minute u momčadi pojave Mirko Oremuš i Mario Tičinović.

Ozljeda Andrića u zadnji čas ipak je ubacila Cernata od prve minute u postavu, a Joško Španjić je tijekom zagrijavanja posvetio minutu-dvije razgovoru s rumunjskim internacionalcem, da ga uputi što od njega očekuje u utakmici.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Slaven Belupo - Hajduk 2:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2009-08-09 20:10:12 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2009-08-10 00:47:05 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2009-08-09 22:28:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 29187 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2009\/08\/10\/sport\/slavenhajduk\/vrucina-090809.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/08\/10\/sport\/slavenhajduk\/gregurina-090809.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/08\/10\/sport\/slavenhajduk\/poldrugac1-090809.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/08\/10\/sport\/slavenhajduk\/posavec-090809.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/08\/10\/sport\/slavenhajduk\/safaric1-090809.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/08\/10\/sport\/slavenhajduk\/slaven-090809.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/08\/10\/sport\/slavenhajduk\/spanjic1-090809.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/08\/10\/sport\/slavenhajduk\/spanjic-090809.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/08\/10\/sport\/slavenhajduk\/subasic-090809.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/08\/10\/sport\/slavenhajduk\/svadja-090809.jpg","\/Archive\/Images\/2009\/08\/10\/sport\/slavenhajduk\/ticinovic-090809.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"381x550"},{"size0":"700x503"},{"size0":"700x488"},{"size0":"700x529"},{"size0":"700x469"},{"size0":"700x525"},{"size0":"423x550"},{"size0":"336x550"},{"size0":"700x467"},{"size0":"700x455"},{"size0":"402x550"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7630536 Threads: 4 Questions: 1619046936 Slow queries: 4807937 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110982065 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/nastavlja-se-agonija-hajduka-ravno-do-dna-fotogalerija-video-62773 [printLink] => /sport/hajduk/nastavlja-se-agonija-hajduka-ravno-do-dna-fotogalerija-video-62773?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 174592 [name] => slavenhajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => slavenhajduk [link] => /tag/slavenhajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 227610 [name] => slavenbelupohajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => slavenbelupohajduk [link] => /tag/slavenbelupohajduk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Slaven Belupo - Hajduk 2:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Nastavlja se agonija Hajduka; ravno do dna! (FOTOGALERIJA, VIDEO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-15-26-13-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/08/10/sport/slavenhajduk/vrucina-090809.jpg [galleryCount] => 11 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/08/10/sport/slavenhajduk/vrucina-090809.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/08/10/sport/slavenhajduk/gregurina-090809.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/08/10/sport/slavenhajduk/poldrugac1-090809.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/08/10/sport/slavenhajduk/posavec-090809.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/08/10/sport/slavenhajduk/safaric1-090809.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/08/10/sport/slavenhajduk/slaven-090809.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/08/10/sport/slavenhajduk/spanjic1-090809.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/08/10/sport/slavenhajduk/spanjic-090809.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/08/10/sport/slavenhajduk/subasic-090809.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/08/10/sport/slavenhajduk/svadja-090809.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2009/08/10/sport/slavenhajduk/ticinovic-090809.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Kriza traje...

Teško je opisati turobno raspoloženje koje vlada među bijelima, uvukla se letargija, totalni gubitak samopouzdanja, pa su sve glave pognute i to je jednom riječju mučna atmosfera.

Ni ono malo dobra što su pokazali Splićani u Koprivnici nije urodilo plodom da se izbjegne novi poraz.

Nije bilo lako ni predsjedniku, debitantu u toj ulozi, Jošku Svaguši koji se vrpoljio u svečanoj loži a onda četiri minute prije kraja jednostavno se podigao, spustio niz stube do parkirališta i otišao automobilom, nedostupan za izjave...

Trener nogometaša Hajduka Joško Španjić pak profesionalno je prišao obavezi da odradi pressicu. Kazao je:

- Naša kriza još traje,  nismo je uspjeli prekinuti u Koprivnici premda smo imali neka razdoblja u igri koja i nisu bila toliko slaba. No, ukupno bila je to vrlo loša izvedba, kao i protiv Žiline i očito je da nam nije lako ni jednostavno iz ovoga se izvući. Hendikep je bio izostanak kapetana Andrića koji je na zagrijavanju rekao da ipak ne može nastupiti. Zbog toga smo donekle morali mijenjati naš sastav i kombinirati...

Slaven Belupo je ipak zasluženo pobijedio jer je pokazao znatno više od nas u nastavku a mi nismo pokazali dovoljno koncentracije i smirenosti da sačuvamo dragocjeno vodstvo. Trebamo se posvetiti radu i vjerovati da će s velikim trudom i radom i ova kriza što prije proći - rekao je Hajdukov kormilar Španjić.

S druge strane debitant na klupi Slaven Belupa Zlatko Dalić, koji je do jučer figurirao i kao kandidat za Hajdukovu klupu još jednom je u svojoj trenerskoj karijeri svladao Splićane. Kazao je:

- Utakmica nije bila naročito kvalitetna, bile su to dvije umorne ekipe nakon europskih iscrpljujućih nastupa prošlog četvrtka. Čini mi se da su u našu korist presudile izmjene, pogodio sam što treba uraditi i uvođenje Delića pokazalo se kao pun pogodak.

- Možda bi i remi bio pravedan, ali smo u nastavku ipak bili bolja momčad i mislim da smo zasluženo pobijedili.

Hajdukovci nisu bili baš raspoloženi za izjave, autobus im je čuvalo mnoštvo policajaca, za svaki slučaj, a jedan od najiskusnijih nogometaša Slaven Belupa Dalibor Poldrugač nam je kazao:

- U slaboj utakmici mi smo ipak bili za nijansu bolji jer su nam igrači s klupe donijeli svježinu i preokret u našu korist.

Slaven ALFIREVIĆ

Nastavlja se Hajdukovo glavinjanje, bijeli su doživjeli novi poraz, ovaj put u Koprivnici koja im je po tradiciji vruć teren na kojem se lako opeku. Tako je bilo i ove nedjelje. Ovo je novi čin Hajdukove kolovoške tragedije, Splićani nakon tri kola imaju samo jedan bod i to je porazna bilanca.

Slaba je bila utakmica u Koprivnici a Hajduk je barem neko vrijeme držao iluziju da bi u toj slaboj igri mogao dobro proći jer je držao vodstvo 1:0 čarobnim pogotkom Ibričića iz slobodnog udarca.

Pokazala se opet na sceni jalovost splitskog napada i činjenica je da Hajduk pogodak može postići tek slučajno, autogolom, nakon grube greške protivničke obrane ili pak iz - slobodnog udarca.

Ovaj put je upalio slobodnjak Ibričića što je Hajduka držalo u prividu i u iluziji da bi se mogao obračunati s rezultatskom krizom. Barem da rezultat bude pozitivan kad igra ne daje naznake boljitka...

No, iluzija je trajala prekratko, Hajdukovo vodstvo urušilo se u dvije minute, bijeli su se srušili poput domino kocaka čim je protivnički trener Zlatko Dalić s klupe uveo Mateasa Delića a iz igre izvadio Purića. Mađar Ciszmadia je prešao s lijevog na desnog beka i to je raširilo krila Salvenu.

Hajduk nije našao odgovor na dva prodora s desna i s lijeva i to su bile dvije šah-mat situacije u kojima su bijele kockice igre popadale iz svoga ležišta.
Inače, Hajdukov trener Joško Španjić dosta je pretumbao sastav i dao mu oznake svoje osobnosti.

Nakon pola sata igre odustao je da Ibričić bude centarfor, povukao ga je u vezni red, isturio je Oremuša koji je počeo s desne strane, a na desnu stranu je premjestio Tičinovića koji je u početku bio na lijevoj strani.

Bili su to trenuci kad je Hajduk držao kakvu-takvu ravnotežu u ukupno blijedoj utakmici pa je onda stigao i pogodak Ibričića iz slobodnog udarca.

Ali, nikakva korist od toga jer je Hajduk opet pokazao da od 60. minute pa dalje kopni s terena i vrag zna zbog čega je tome tako.

Trebat će mnogo strpljenja i hladnih glava da se Hajduk vrati na pobjedničku stazu, nije valjda da je svemu kriv samo tradicionalno crni kolovoz.

                                                                                           Slaven ALFIREVIĆ

Slaven Belupo - Hajduk 2:1 (0:1)

KOPRIVNICA - Gradski stadion.

Gledatelja oko 3000.

Sudac: Alen Gerek (Zabok) - 6.

Žuti kartoni: Poldrugač, Kokalović, M. Jurić i Vojnović (Slaven Belupo), te Ibričić, I. Rodić, Tičinović, Pandža i I. Smoje (Hajduk).

Strijelci: 0:1 Ibričić (38), 1:1 Posavec (69), 2:1 M. Jurić (71).

Najbolji igrač: Mario Jurić (Slaven Belupo).

Slaven Belupo: S. Rodić (5,5), Purić (5) (od 67. Delić 7), Cizmadia (6), Poldrugač (6), Kokalović (6), Rogulj (6), Gregurina (5) (od 55. Vojnović 6), Šafarić (6,5), Vručina (5,5), Posavec (6,5), M. Jurić (7) (od 74. Nynkeu -).

Hajduk: Subašić (5,5), Rubil (5), Strinić (6), Skoko (6), I. Smoje (5,5), Pandža (5,5), Oremuš (5) (od 46. Vukušić 5), Tičinović (6), Ibričić (6,5), Cernat (5) (od 70. Tomasov -), I. Rodić (5,5)

Hajduk nakon tri kola ima jedan bod i zauzima veličanstveniu i sretnu 13. poziciju na ljestvici. Zaslužen poraz, Slaven nije igrao ništa posebno, a došao je do pobjede. Ako se skrati liga, Hajduku prijeti ispadanje.

PRVO POLUVRIJEME

U posljednji trenutak je otpao Andrić, uskočio je Oremuš, a u veznom redu je i Tičinović. Opet Hajduk igra samo s jednim pravim napadačem, Rodićem. Kapetan je Skoko.

1 - Hajduk ima prvi udarac. Torcida zasad šuti, na stadionu ih je oko 200.

4 - Počelo je dosta rastrgano s nekoliko prekršaja, u dva navrata igrači Hajduka su nakon oštrih duela ostali ležati na travi. Ipak, nema ozljeda.

5 - Ubacivanje Ibričića u 16, vratar Rodić je najviši i hvata loptu. I na drugoj strani slična situacija, Subašić boksa.

10 - Ubačaj Posavca s desne strane iz slobodnog udarca, iz gužve odbija obrana Hajduka.

15 - Oremuš je ubacio s desne strane, nije izgledalo loše, ali igrač u plavom je najviši. Igra se nekako mlako, oprezno, između dva šesnaesterca.

16 - Šafarić izvodi slobodnjak iskosa sa 20-25 metara, ide to u zid.

21 - Korner za Hajduk s lijeve strane, Cernat je prebacio sve igrače.

23 - Prva veća prigoda na utakmici, Pandža je na 2 metra izbio u korner pred Vručinom, a lijevi bok je probio Posavec. Nakon kornera ništa.

25 - Nakon 25 minuta utakmice niti jedan udarac u ili oko vrata. Torcida još uvijek ne pjeva.

29 - Korner za Belupo, Kokalović je skočio sa 7 metara, mogao je lako zabiti, ali pucao je par metara od desne vratnice Subašića. Loše je skočio Strinić.

31 - Nova prigoda za domaće, repriza kornera od maloprije, odbilo se opet u gužvu, a Oremuš je nakon duela s Kokalovićem ostao ležati. Ipak, spasio je udarac na vrata koji je mogao biti vrlo opasan.

33 - Igrači suca sve više negoduju na sučeve odluke. Šire ruke, a Ibričić nakon prigovora dobija žuti.

35 - Nakon mini-opsade šesnaesterca domaćih, Strinić sa 25 metara puca svom snagom, odbija se nezgodno od trave, a vratar uspijeva nekako odbiti u korner. Najizglednija prigoda za Hajduk dosad.

37 - Strinić je prošao dva igrača, srušen je, nema žutog kartona za domaćeg igrača. Čini se da je sudac pustio prednost, ubrzo je srušen Rodić. Slobodan udarac na 25 metara, malo slijeva, taman. IBRIČIIIĆ ZABIJA!!!!
Lijep gol Ibre, i Torcida je zapjevala. Lakše se diše iako je igra očajna. Valjda će se sada igrati bolje na obje strane. 0:1.

43 - Rodić radi glup prekršaj, povlači za dres i dobija žuti. Zasluženo, za glupost. Hoće li nešto naučiti? Novi korner za domaće, ovaj put s lijeve strane napada. Odbijeno u još jedan korner, skače Ibričić i otklanja opasnost.

45 - U daaniimaaaa sreetniim - čuje se sa tribine u Koprivnici. Torcida je propjevala, ali Hajduk kao da ne čuje.

45+1 - Posljednja prigoda u prvom dijelu, ubačaj iz slobodnjaka za Slaven, Skoko odbija iz šesnaesterca.

Kraj prvog poluvremena. Vrlo loše, kao da se obje momčadi žele spasiti novog poraza. Drugi dio mora biti kao iz finale Lige prvaka da bi igrači poravili dojam.

DRUGO POLUVRIJEME

Na početku je kod Hajduka izišao Oremuš,a ušao napadač Vukušić.

47 - Obračun igrača na terenu, prethodno je Skoku udario jedan igrač Belupa, čini se Jurić, a Skoko ga je prethodno pokosio. Ipak, smirilo se, a žuti karton dobio je Tičinović (na početku akcije), te Jurić zbog Skoke.

51 - Nabacio je Purić iz daljine s desne strane, nije mislio pucati, ali je pogodio gredu. Ili je Subašić izbacio. Uglavnom, korner, pa još jedan, nakon kojeg Subašić odbija.

54 - Kokaloviću žuti zbog prekršaja na Striniću.

55 - Izlazi Gregurina, ulazi napadač Vojnović.

56 - Skraćeni korner za Hajduk, Ibričić oštro u gol, odbija Rogulj.

58 - Rodić puca sa 25 metara, vrlo neugodno, ali koprivnički Rodić odbija. Bilo je to neugodno. Malo se, ali samo malo bolje igra nego u prvom dijelu.

62 - Pitate se gdje je Cernat? Dobio je loptu na lijevoj strani, imao vremena i prostora, a pogodio je preko ograde. Uklopio se u bijelo sivilo. Ili sivo bjelilo, svejedno.

64 - Pandža je dobio žuti karton nakon što ga je prošao Jurić.

65 - Šafarić odašilje jednu bombu sa 27 metara nakon prekršaja nad urićem, ide to skoro dva metra od gola. Torcida opet šuti, primjećuje se tihi bojkot navijača Hajduka.

67 - Izlazi Purić, ulazi Delić.

69 - GOL ZA SLAVEN! Mađar Csizsmadia je lijepo ubacio s desne strane, a Posavec nije čuvan na pet-šest metara i samo se naklanja za izjednačenje. 1:1.

71 - PREOKRET! Povukao je Vojnović, dao za Delića, a ovaj slijeva ubacio za Jurića koji pšogađa ispod Subašića. 2:1!

73 - Torcida poručuje: Skinite dresove! Utakmica je živnula, ali Hajduk je izgubljen. Nakon izjednačenja je bio izišao Cernat, ušao je Tomasov.

74 - Izlazi strijelac Jurić, ulazi tamnoputi Nynkeu, Dalić zatvara utakmicu. U jednom skoku pred vratima Slavena sudaraju se Smoje i Hajdukov Rodić.

76 - Ibričićev slobod njak s desne strane, nalazi Strinića, a ovaj glavom umalo promašuje, bila je to prigoda za izjednačenje.

77 - Još jednom Strinić, ovaj put slijeva prizemno, izborio je korner, ali od skoka Ibričića ništa.

79 - Žuti za Vojnovića, opet je stradao Strinić.

82 - Ušlo se u zadnjih deset minuta, igrači Slavena naravno odugovlače igru, a gosti ne znaju način kako postići gol.

87 - Prosječni navijač Hajduka postaje pomalo siguran da bi zajedno sa deset prijatelja igrao bolje nego Hajduk.

90 - Ubačaj Tičinovića onako napamet, Rodić u korner, a gužvu spašavaju domaći.

90+1 - Srami se Hajduče, čuje se sa tribina. Sasvim opravdano. Evo i tebi Smoje žuti, kaže sudac, zbog protesta i dječjeg bacanja po travi nakon zvižduka...

90+3 - Kraj utakmice. AJTE SVI ĆA!!!!

Traži se Pedro - Cernat?!

Danijel Subašić 5,5 - Probušen izbliza u blic akcijama domaćih, ne krivimo ga ali nije bio ni spasitelj što Hajduku nasušno treba.

Goran Rubil 5 - Ispod svoga nivoa, znatno slabiji nego inače.

Ivan Strinić 6 - Jedan od boljih, trudio se dati ofenzivnu komponentu, vrlo agilan i borben.

Josip Skoko 6 - Nije bio najgori i to mu može služiti kao utjeha.

Ivo Smoje 5,5 - Kako je igrao u prvih 45 minuta vidjeli smo u njemu dobitak za momčad Hajduka, ali je onda i on u srcu obrane bio probušen s dva pogotka domaćih.

Boris Pandža 5,5 - Kad bi barem Cernat bio upola spreman kao što je Pandža. Borben i moćan, ali na kraju i on izigran.

Mirko Oremuš 5 - Na terenu gdje je postigao čak tri prvenstvena pogotka nije dospio u situaciju da se ponovi ta sreća. Zamijenjen zbog ozljede.

Od 46. Ante Vukušić 5 - Izostala je njegova napadačka dimenzija, nije se nametnuo.

Mario Tičinović 6 - Dolaskom Španjića za kormilo dobio je šansu od prve minute da se pokaže, i mnogo se trudio, i lijevo i desno, bio bolji od ostalih.

Senijad Ibričić 6,5 - Ibro, ti si kralj, tako mu znaju tepati suigrači. Šteta što njegov zec iz šešira nije bio dovoljan da se izbjegne makar poraz. Obrana je primila više nego što Senijad umije dati.

Florin Cernat 5 - Proveo je na terenu 69 minuta, očito je nespreman i kao da je bio igrač manje bijelih. Možda ga je trebalo ranije izvaditi iz igre prije nego što se Hajdukova igra uruši.

Od 70. Marin Tomasov - Trudio se unijeti maksimalno živost ali to nije donijelo ploda.

Ivan Rodić 5,5 - U kaotičnoj igri nije uspio doći do izražaja niti do prave lopte adekvatne za njegove sposobnosti.

Andrić 'pustio’ Cernata

Trener Hajduka Joško Španjić prije početka susreta ostao je bez kapetana Srđana Andrića, na zagrijavanju Andrić je potvrdio kako ipak nije spreman zaigrati, “uspomene” od euro-utakmice protiv Žiline ostavile su traga i Andrić premda je pokušao, nije mogao nastupiti.

Zapisnik utakmice već je bio sastavljen, potpisan, pa Hajduk nije mogao među osamnaest  ubaciti Krešu Ljubičića. A umjesto Andrića u momčad je uskočio Florin Cernat.

Mislili smo da će Cernat ionako zaigrati od prve minute, ali nismo pogodili Španjićeva razmišljanja koji je zamislio da Cernat bude rezerva, a da se od prve minute u momčadi pojave Mirko Oremuš i Mario Tičinović.

Ozljeda Andrića u zadnji čas ipak je ubacila Cernata od prve minute u postavu, a Joško Španjić je tijekom zagrijavanja posvetio minutu-dvije razgovoru s rumunjskim internacionalcem, da ga uputi što od njega očekuje u utakmici.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>











[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/nastavlja-se-agonija-hajduka-ravno-do-dna-fotogalerija-video-62773 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1f17c29cc17cd0572c40d1e4b388a663d0b40dda [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Nastavlja+se+agonija+Hajduka%3B+ravno+do+dna%21+%28FOTOGALERIJA%2C+VIDEO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fnastavlja-se-agonija-hajduka-ravno-do-dna-fotogalerija-video-62773 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fnastavlja-se-agonija-hajduka-ravno-do-dna-fotogalerija-video-62773 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Slaven Belupo - Hajduk 2:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukSlaven Belupo - Hajduk 2:1

Nastavlja se agonija Hajduka; ravno do dna! (FOTOGALERIJA, VIDEO)

Piše PSD.
10. kolovoza 2009. - 00:28

Kriza traje...

Teško je opisati turobno raspoloženje koje vlada među bijelima, uvukla se letargija, totalni gubitak samopouzdanja, pa su sve glave pognute i to je jednom riječju mučna atmosfera.

Ni ono malo dobra što su pokazali Splićani u Koprivnici nije urodilo plodom da se izbjegne novi poraz.

Nije bilo lako ni predsjedniku, debitantu u toj ulozi, Jošku Svaguši koji se vrpoljio u svečanoj loži a onda četiri minute prije kraja jednostavno se podigao, spustio niz stube do parkirališta i otišao automobilom, nedostupan za izjave...

Trener nogometaša Hajduka Joško Španjić pak profesionalno je prišao obavezi da odradi pressicu. Kazao je:

- Naša kriza još traje,  nismo je uspjeli pr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 17:26