stdClass Object ( [id] => 173398 [title] => Mario Jelavić u Cityju ili kako je Hajduk izgubio još para... [alias] => mario-jelavic-u-cityju-ili-kako-je-hajduk-izgubio-jos-para [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Vijest je u prvi mah nevjerojatna, ali zašto da se čudimo, balun je kao život, sve je moguće: Mario Jelavić, dojučerašnji junior Hajduka trenira u Austriji s engleskim prvakom Manchester Cityjem i na dobrom je putu da “osvoji” bingo-ugovor, te da ga potom Manchester City Roberta Mancinija (na maloj slici) “parkira” po volji i odabiru: ostavi ga u svojim redovima ili da ga posudi nekom od ligaša.

Do prije dva dana pratili smo kako Mario Jelavić, jedan od onih koji nisu ostali u Poljudu i koji se s Hajdukom razišao na način da nije obnovio ugovor i da trenira u Belgiji s – Anderlechtom kod Antwerpena.

I to je bilo sasvim točno. Što se onda dogodilo?

Pozvao ga je Manchester City, otvorila se “vrata raja” i trebalo se izvući iz Anderlechta. Nije bilo ugodno sve to objasniti kraljevskom klubu iz belgijske metropole, ali avionska karta na relaciji Bruxelles – Frankfurt – Innsbruck već je bila uplaćena, čekala je na briselskom aerodromu i trebalo se odmah priključiti pripremama engleskog prvaka pod Alpama, u blizini Innsbrucka. Iz jednog u drugi dres preko noći!

Dapače, Jelavić je već nastupio za City, upisao svojih prvih probnih pola sata za “citizens” s kojima ravna Talijan Roberto Mancini i njegov mnogoljudni, većinom talijanski stožer.

Jelavić je s brojem 68 odigrao pola sata u susretu protiv Al Hilala što su ga “praveće se Englezi” engleski prvaci izgubili sa 0:1, ali je Jelavić dobio dobre kritike. Stasa je engleskog centarfora, štonobisereklo, a u Poljudu kao da je bio neshvaćen, dok je prezime Jelavić u velikoj modi na Otoku, premda je Mario objasnio kako nije blizak rod s Nikicom iz Gabele koji trese mreže za Everton.

Rođaci Perišić i Jelavić u velikim klubovima

Međutim, nakon njegova prvog trening-nastupa na stadionu u Innsbrucku bilo je zanimljivo jučer - u Omišu. Otac Igor bio je presretan, priča nam kako je kazivao svojoj majci Nedi i ocu Dinku:

- Kakva su vam unučad, jedan igra za prvaka Njemačke, a drugi je jučer nastupio za prvaka Engleske!
Da ponovio gradivo: otac Igor, nekoć i sam nogometaš Hajduka (Splita, Rijeke...) ima sestru blizanku Tihanu, a ona je majka Ivana Perišića, hrvatskog reprezentativca i člana udarne postave dortmundske Borussije.

Igor nam kaže:

- Mali se javio da je super-zadovoljan, da su ga sjajno primili, posebno ovi s kojima može razgovarati po domaću, Džeko, Kolarov, Savić. Djeluje mi presretno, da je odigrao dobro, to je bio njegov san, probati vani, ali nemojte mene puno stavljati u novine – kaže nam otac.

Sin Mario je trpio u Poljudu osjećaj da nije u prvom planu, ni u juniorima, a kad god bi na nekom turniru za reprezentaciju zaigrao oblijetale bi ga ponude da dođe na probe u eminentne klubove. O tome smo pisali i prošle zime, najavljući Ajax i Anderlecht, ali i engleske klubove, među njima i Manchester City. Dakle, najave nisu bile, nedajbože, prazna promidžba, skauti su ga u stopu pratili

- Sve je kao u snu, u sobi sam s Lopesom, on je isto tako mlad igrač, mlađi od mene, koji se nada iskoristiti priliku. Ali tu su oko mene sve poznate veličine, vrlo sam uzbuđen...

Na treningu su svi uočili Jelavićevu veliku sličnost s Edinom Džekom, što nije novost:
- Prišao mi je Kompany i pita me što je ovo, jesi li ti Edinov brat, isti ste ti i Džeko, smijali smo se...

Dynamo Dresden i Bešiktaš pa potpis?

Jelavić je u sedmom nebu, posebno nakon što je odigrao prvih pola sata igre kad je ustupio mjesto Mancinijevu sinu Andrei.

Sad ga čeka još pokušaj da se 17. srpnja pojavi u momčadi protiv Dynama Dresden, te 20. srpnja protiv Bešiktaša kad završava austrijski dio priprema engleskih prvaka. Pa će se dalje vidjeti što će biti s nesuđenim hajdukovcem.

slaven alfirević

Kako je Hajduk izgubio još para ...

Treba li napisati kronologiju razlaza Hajduka i Jelavića? Ne bi bilo prvi put, uostalom, još od početka ovog ljeta vidi se da Jelavića nema ni na kakvom popisu “bijelih”, a da je primjerak ponuđenog profi-ugovora za njega ostao nepotpisan, gore u kancelarijama...

Podsjetit ćemo na neke detalje u zadnju godinu karijere dojučerašnjeg juniora “bijelih”, nakon što je već bilo povuci-potegni i oko potpisivanja stipendijskog ugovora u ranijem razdoblju. Ajmo u Bad Kleinkirchheim, ljetne su pripreme 2011. godine...
- Jedan od junaka priprema je rečeni Jelavić, pod paskom Krasimira Balakova. Lakoćom kojom je tresao mreže svidio se, a notirano je da je bio jedini nogometaš bez profi-ugovora na tim pripremama “bijelih”?! U Hajduku su rekli da im je potpis ugovora s Jelavićem prioritet čim se vrate iz Austrije, ali bilo je to prije 365 dana...

- Jelavić je pri prvom sastavu “bijelih” i u susretu protiv Zadra (0:1) u Stanovima upisuje prve prvenstvene minute za Hajduk.
- Zbog konkurencije vraćen je u juniore, ali je u nebranom grožđu. Jer, dok se Jelavić svidio Balakovu u Austriji juniori su se navodno uigrali bez njega i pobjeđuju, pa tako nije ni ‘vamo ni tamo?! Počinje povuci-potegni zbog profi-ugovora.

- Potpis ugovora se odgađa, Jelavić bi igrao, a rezerva je u juniorima i sve više je zaokupljen idejom da poput Marka Livaje proba odmah u inozemstvu, šta će čekat kad ga zovu skauti na sve strane, a Hajduk ga nije uspio ranije “zavezati” pismenom obvezom. U Poljuda ga sasvim stavljaju “na led”, predsjednik uprave Hrvoje Maleš ne dopušta mu ni povremene nastupe za juniore! “Out” dok se ne potpiše!

- Ipak, u finišu juniorskog prvenstva Jelavić je “pomilovan” na molbu trenera Stipe Andrijaševića da se lakše osvoji titula prvaka. Jelavić uzvraća povjerenje golovima (protiv Hrvatskog dragovoljca u Poljudu), Hajduk je juniorski prvak! U projekciji nema ga na mapi jer ugovor je u slijepoj ulici, a destinacija je – inozemstvo.

- Da sve bude po propisima prvog dana prijelaznog roka 15. lipnja pismeno je, poštom, zatražio ispisnicu, za odlazak dalje po istjeku ugovora. Prva vijest je Anderlecht, najavljen još zimus. Ali sad se Anderlecht osjeća kao Hajduk. Jer, prava vijest je Manchester City! Hajduku odšteta neće uteći do Jelavićeve 23., računa se na obeštećenje uloženog, oko 250.000 eura “bijelima” je sigurno. (sa)


Snažna spona Međugorja, s trenerom Mancinijem je vrlo blizak i Ivica Šurjak

Džoni, Jelavić, a navodno i Ivan Pešić bi mogao na probu kod njih, u Manchester City, doduše u drugu momčad, u Englesku, da se Pešiću kojega Hajduk apsolutno “ne doživljava i ne vidi” odredi specifična težina kod pravih majstora procjene, pa će ga se usmjeriti drugamo... Ima neka tajna veza, međugorska Gospa koja je u blizini Splita, a kojoj Mancini rado pohodi...

S Mancinijem je blizak i Ivica Šurjak, spada mu u red onih najbližih s kojima pohodi i Međugorje i Ettihad stadium. Nakon što klupski skauti Manchestera odrade svoj posao, Šurjak je spreman Manciniju pomoći savjetom, pa je to prilika i Hajduku da to njihovo prijateljstvo u perspektivi iskoristi na pravi način. Šurjak je nesumnjivo trenera Cityja potvrdio kako je Jelavić zanimljiv materijal. (sa)


[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Mario Jelavić / Arhiv CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sedmo nebo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-07-15 18:43:28 [created_by] => 22323 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-07-15 19:36:05 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-07-15 22:34:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 14285 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/07/14/AAA/jela.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x502" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15611159 Threads: 5 Questions: 3218586770 Slow queries: 7270986 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236323002 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/mario-jelavic-u-cityju-ili-kako-je-hajduk-izgubio-jos-para-173398 [printLink] => /sport/hajduk/mario-jelavic-u-cityju-ili-kako-je-hajduk-izgubio-jos-para-173398?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 200904 [name] => mariojelavić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mariojelavic [link] => /tag/mariojelavic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Mario Jelavić / Arhiv CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sedmo nebo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mario Jelavić u Cityju ili kako je Hajduk izgubio još para... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-20-01-36-55-22323 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/07/14/AAA/jela.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/07/14/AAA/jela.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Vijest je u prvi mah nevjerojatna, ali zašto da se čudimo, balun je kao život, sve je moguće: Mario Jelavić, dojučerašnji junior Hajduka trenira u Austriji s engleskim prvakom Manchester Cityjem i na dobrom je putu da “osvoji” bingo-ugovor, te da ga potom Manchester City Roberta Mancinija (na maloj slici) “parkira” po volji i odabiru: ostavi ga u svojim redovima ili da ga posudi nekom od ligaša.

Do prije dva dana pratili smo kako Mario Jelavić, jedan od onih koji nisu ostali u Poljudu i koji se s Hajdukom razišao na način da nije obnovio ugovor i da trenira u Belgiji s – Anderlechtom kod Antwerpena.

I to je bilo sasvim točno. Što se onda dogodilo?

Pozvao ga je Manchester City, otvorila se “vrata raja” i trebalo se izvući iz Anderlechta. Nije bilo ugodno sve to objasniti kraljevskom klubu iz belgijske metropole, ali avionska karta na relaciji Bruxelles – Frankfurt – Innsbruck već je bila uplaćena, čekala je na briselskom aerodromu i trebalo se odmah priključiti pripremama engleskog prvaka pod Alpama, u blizini Innsbrucka. Iz jednog u drugi dres preko noći!

Dapače, Jelavić je već nastupio za City, upisao svojih prvih probnih pola sata za “citizens” s kojima ravna Talijan Roberto Mancini i njegov mnogoljudni, većinom talijanski stožer.

Jelavić je s brojem 68 odigrao pola sata u susretu protiv Al Hilala što su ga “praveće se Englezi” engleski prvaci izgubili sa 0:1, ali je Jelavić dobio dobre kritike. Stasa je engleskog centarfora, štonobisereklo, a u Poljudu kao da je bio neshvaćen, dok je prezime Jelavić u velikoj modi na Otoku, premda je Mario objasnio kako nije blizak rod s Nikicom iz Gabele koji trese mreže za Everton.

Rođaci Perišić i Jelavić u velikim klubovima

Međutim, nakon njegova prvog trening-nastupa na stadionu u Innsbrucku bilo je zanimljivo jučer - u Omišu. Otac Igor bio je presretan, priča nam kako je kazivao svojoj majci Nedi i ocu Dinku:

- Kakva su vam unučad, jedan igra za prvaka Njemačke, a drugi je jučer nastupio za prvaka Engleske!
Da ponovio gradivo: otac Igor, nekoć i sam nogometaš Hajduka (Splita, Rijeke...) ima sestru blizanku Tihanu, a ona je majka Ivana Perišića, hrvatskog reprezentativca i člana udarne postave dortmundske Borussije.

Igor nam kaže:

- Mali se javio da je super-zadovoljan, da su ga sjajno primili, posebno ovi s kojima može razgovarati po domaću, Džeko, Kolarov, Savić. Djeluje mi presretno, da je odigrao dobro, to je bio njegov san, probati vani, ali nemojte mene puno stavljati u novine – kaže nam otac.

Sin Mario je trpio u Poljudu osjećaj da nije u prvom planu, ni u juniorima, a kad god bi na nekom turniru za reprezentaciju zaigrao oblijetale bi ga ponude da dođe na probe u eminentne klubove. O tome smo pisali i prošle zime, najavljući Ajax i Anderlecht, ali i engleske klubove, među njima i Manchester City. Dakle, najave nisu bile, nedajbože, prazna promidžba, skauti su ga u stopu pratili

- Sve je kao u snu, u sobi sam s Lopesom, on je isto tako mlad igrač, mlađi od mene, koji se nada iskoristiti priliku. Ali tu su oko mene sve poznate veličine, vrlo sam uzbuđen...

Na treningu su svi uočili Jelavićevu veliku sličnost s Edinom Džekom, što nije novost:
- Prišao mi je Kompany i pita me što je ovo, jesi li ti Edinov brat, isti ste ti i Džeko, smijali smo se...

Dynamo Dresden i Bešiktaš pa potpis?

Jelavić je u sedmom nebu, posebno nakon što je odigrao prvih pola sata igre kad je ustupio mjesto Mancinijevu sinu Andrei.

Sad ga čeka još pokušaj da se 17. srpnja pojavi u momčadi protiv Dynama Dresden, te 20. srpnja protiv Bešiktaša kad završava austrijski dio priprema engleskih prvaka. Pa će se dalje vidjeti što će biti s nesuđenim hajdukovcem.

slaven alfirević

Kako je Hajduk izgubio još para ...

Treba li napisati kronologiju razlaza Hajduka i Jelavića? Ne bi bilo prvi put, uostalom, još od početka ovog ljeta vidi se da Jelavića nema ni na kakvom popisu “bijelih”, a da je primjerak ponuđenog profi-ugovora za njega ostao nepotpisan, gore u kancelarijama...

Podsjetit ćemo na neke detalje u zadnju godinu karijere dojučerašnjeg juniora “bijelih”, nakon što je već bilo povuci-potegni i oko potpisivanja stipendijskog ugovora u ranijem razdoblju. Ajmo u Bad Kleinkirchheim, ljetne su pripreme 2011. godine...
- Jedan od junaka priprema je rečeni Jelavić, pod paskom Krasimira Balakova. Lakoćom kojom je tresao mreže svidio se, a notirano je da je bio jedini nogometaš bez profi-ugovora na tim pripremama “bijelih”?! U Hajduku su rekli da im je potpis ugovora s Jelavićem prioritet čim se vrate iz Austrije, ali bilo je to prije 365 dana...

- Jelavić je pri prvom sastavu “bijelih” i u susretu protiv Zadra (0:1) u Stanovima upisuje prve prvenstvene minute za Hajduk.
- Zbog konkurencije vraćen je u juniore, ali je u nebranom grožđu. Jer, dok se Jelavić svidio Balakovu u Austriji juniori su se navodno uigrali bez njega i pobjeđuju, pa tako nije ni ‘vamo ni tamo?! Počinje povuci-potegni zbog profi-ugovora.

- Potpis ugovora se odgađa, Jelavić bi igrao, a rezerva je u juniorima i sve više je zaokupljen idejom da poput Marka Livaje proba odmah u inozemstvu, šta će čekat kad ga zovu skauti na sve strane, a Hajduk ga nije uspio ranije “zavezati” pismenom obvezom. U Poljuda ga sasvim stavljaju “na led”, predsjednik uprave Hrvoje Maleš ne dopušta mu ni povremene nastupe za juniore! “Out” dok se ne potpiše!

- Ipak, u finišu juniorskog prvenstva Jelavić je “pomilovan” na molbu trenera Stipe Andrijaševića da se lakše osvoji titula prvaka. Jelavić uzvraća povjerenje golovima (protiv Hrvatskog dragovoljca u Poljudu), Hajduk je juniorski prvak! U projekciji nema ga na mapi jer ugovor je u slijepoj ulici, a destinacija je – inozemstvo.

- Da sve bude po propisima prvog dana prijelaznog roka 15. lipnja pismeno je, poštom, zatražio ispisnicu, za odlazak dalje po istjeku ugovora. Prva vijest je Anderlecht, najavljen još zimus. Ali sad se Anderlecht osjeća kao Hajduk. Jer, prava vijest je Manchester City! Hajduku odšteta neće uteći do Jelavićeve 23., računa se na obeštećenje uloženog, oko 250.000 eura “bijelima” je sigurno. (sa)


Snažna spona Međugorja, s trenerom Mancinijem je vrlo blizak i Ivica Šurjak

Džoni, Jelavić, a navodno i Ivan Pešić bi mogao na probu kod njih, u Manchester City, doduše u drugu momčad, u Englesku, da se Pešiću kojega Hajduk apsolutno “ne doživljava i ne vidi” odredi specifična težina kod pravih majstora procjene, pa će ga se usmjeriti drugamo... Ima neka tajna veza, međugorska Gospa koja je u blizini Splita, a kojoj Mancini rado pohodi...

S Mancinijem je blizak i Ivica Šurjak, spada mu u red onih najbližih s kojima pohodi i Međugorje i Ettihad stadium. Nakon što klupski skauti Manchestera odrade svoj posao, Šurjak je spreman Manciniju pomoći savjetom, pa je to prilika i Hajduku da to njihovo prijateljstvo u perspektivi iskoristi na pravi način. Šurjak je nesumnjivo trenera Cityja potvrdio kako je Jelavić zanimljiv materijal. (sa)


[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/mario-jelavic-u-cityju-ili-kako-je-hajduk-izgubio-jos-para-173398 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=28e0412ef6d20baa852d8542fa35edff5f1b0350 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mario+Jelavi%C4%87+u+Cityju+ili+kako+je+Hajduk+izgubio+jo%C5%A1+para...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fmario-jelavic-u-cityju-ili-kako-je-hajduk-izgubio-jos-para-173398 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fmario-jelavic-u-cityju-ili-kako-je-hajduk-izgubio-jos-para-173398 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Mario Jelavić / Arhiv CROPIX [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => sedmo nebo [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajduksedmo nebo

Mario Jelavić u Cityju ili kako je Hajduk izgubio još para...

Piše PSD.
16. srpnja 2012. - 00:34
Vijest je u prvi mah nevjerojatna, ali zašto da se čudimo, balun je kao život, sve je moguće: Mario Jelavić, dojučerašnji junior Hajduka trenira u Austriji s engleskim prvakom Manchester Cityjem i na dobrom je putu da “osvoji” bingo-ugovor, te da ga potom Manchester City Roberta Mancinija (na maloj slici) “parkira” po volji i odabiru: ostavi ga u svojim redovima ili da ga posudi nekom od ligaša.

Do prije dva dana pratili smo kako Mario Jelavić, jedan od onih koji nisu ostali u Poljudu i koji se s Hajdukom razišao na način da nije obnovio ugovor i da trenira u Belgiji s – Anderlechtom kod Antwerpena.

I to je bilo sasvim točno. Što se onda dogodilo?

Pozvao ga je Manchester City, otvorila se “vrata raja” i trebalo se izvući iz Anderlechta. Nije bilo ugodno sve to objasn...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 03:36