stdClass Object ( [id] => 226922 [title] => Lokomotiva i Hajduk - zadnja utakmica takve naravi [alias] => lokomotiva-i-hajduk-zadnja-utakmica-takve-naravi [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Lokomotiva i Hajduk, danas u Maksimiru, nije to obična utakmica. To je sudar dva mrska, da ne kažemo "smrtna" neprijatelja, ne zbog ljestvice, na stranu to, pa i finale Kupa se odigralo na slavu baluna i bilo je 2:1 i 3:3 za Hajduk i bile su dobre i fair utakmice, ali sudar splitskih "bijelih" s "Dinamom drugim" zapravo je stvar – principa. Takve utakmice u ligi ne bi uopće trebalo biti!

To je baš bitka do istrijebljenja, ako se može i taj izraz rabiti, dvojimo je li baš primjeren.

Međutim, istina je da Hajduk želi Lokomotivu doslovno – ukinuti, istrijebiti, eliminirati je iz prve lige na način na koji danas funkcionira; pa neka se "lokosi" peru i čiste da nisu (baš) Dinamo dva, pa sele s Maksimira natrag na Kajzericu i tamo priređuju pressicu, kozmetički se čiste od svoga tutora kojem su pod skutima, a dosad mu baš nikad od 2009. ni boda oteli nisu... 

Kako bi rekao predsjednik Hajduka Marin Brbić, njihov odnos je udar na zdrav razum, to je amoralna simbioza, incest, dodali bismo... 

Nije to autohtona ZG-Lokomotiva iz 1952. koju je Hajduk u Maksimiru savladao sa 4:2 i postao prvak bivše države. Nije to više ni ona Lokomotiva iz koje je u redove Hajduka stigao nešto kasnije pravi Zagrepčanin, danas pokojni Zlatko Papec i postao "hajdučka legenda".

Ova je Lokomotiva – Dinamo dva. I točka. I to svi znaju. I protiv toga se Hajduk odlučno bori. Iz hajdučkih kuloara krenula je pravna borba, a svoje govori i Sportska inspekcija Ministarstva sporta...

Iskre na relaciji Hajduk – Lokomotiva frcaju baš kao kad ferata struže po šinama, to je - bitka svih bitaka. Princip.

1. PUPČANA VRPCA ILITI KARTEL – iz udruge "Naš Hajduk" taman je u eter emitirano more stranica posloženih dokaza o kakvom je odnosu riječ, što je Lokomotiva Dinamu i obratno. Momčad protiv koje Dinamo unaprijed knjiži bodove, a ostali se moraju pomučiti. I to prvenstvo čini neregularnim!

2. ODNOSI IVKOVIĆ–TUDOR – takva početna pozicija klubova dovela je u afekt i trenere, dva najdarovitija stručnjaka, rekli bismo, s našeg područja koji su se verbalno dohvatili u nekoliko navrata. Obojica drčna, ne daju na sebe. Tudoru je nedavno u Maksimiru zasmetalo poslije utakmice što Ivković "drži banak" i ne popušta, pa se digao Tudor i otišao, a prije toga je Ivković Tudoru rekao nešto u stilu "ja to tako ne bih radio", pa mu još potom i zasolio "mlad je, shvatit će što sam mu rekao"... Iskre, za koje Tudor, ruku na srce, nije kriv. Inače se komplimentiraju na daleko: Tudor je jučer rekao kako dobra momčad Lokomotive može dobiti svakoga, zapravo skoro baš svakoga (jasna je aluzija), a Ivkovićeva pressica jučer bila je vrckava, intrigantna. Komplimenti, ali i ubodi...

3. IVKOVIĆ ODBIO "TROFEJ IVIĆ" – S jedne strane je "pupčana vrpca", s druge strane valoriziran je, vrednovan Ivkovićev posao. Mlada momčad koja mu dobro igra. Na stranu što saginje šiju pred Dinamom. Pa mu je neovisno tijelo, da ne bude zabune, žiri sastavljen od novinara i stručnjaka iz grada pod Marjanom dodijelio prvi "Trofej Ivić". U ime kvalitetnog rada s mladima. U žiriju je bio predsjednik Hajduka Brbić. E, ali kako su istodobno iz Poljuda sijevale strelice na račun određenih privilegija što ih Lokomotiva uživa, Ivković se naljutio. Kako mi to dodjeljuju trofej, a prigovaraju?! Malo je pobrkao lončiće misleći da mu trofej dodjeljuje Hajduk, što li. Pa ga je odbio primiti... E, Ivkoviću, kad ga nećete primiti, onda ga mi vama – oduzimamo! Nećemo vam ga ni davati. Ružna storija, kratak spoj.

4. TREBOTIĆ, LENDRIĆ – Kad Hajduku pobjegnu neki tići iz ovih ili onih razloga, skrase se često u – Lokomotivi. Za dišpet, vrag zna... Možda bi i Duje Čop tako, da ga nije odmah uzeo Dinamo. Tako su i Matu Maleša uzeli, makar je on prvo iz Hajduka otišao u Dinamo. A sad kad se htio vratiti u Hajduk, iz Lokomotive, Dinamo se umiješao i rekao "ti ćeš u Rijeku, nećeš u Hajduk". Ima i ta priča. Dinko Trebotić i danas igra za Lokomotivu i važan im je igrač, a Ivan Lendrić se nastojao obnoviti kroz HNL u povratku iz Belgije (Zulte Waregem) baš u Lokomotivi, ali su se zavadili, pa je otišao u austrijski Kapfenberg. Lokomotiva je za bijeg primamljiva dišpetožastim "tićima"...

5. TIN D(V)OLIČKI – ugledni odvjetnik funkcioner je sa stotinu lica. Te je (bio) u Dinamu, te je u Lokomotivi. Predsjednik je Disciplinskog suda HNS, ali je utjecajan i u Arbitražnom sudu... Kao kadija, malo tuži, malo sudi... Kad se upire prstom u "pupčani spoj", onda je Tin Dolički (bio) čovjek na dvi katrige, u Maksimiru i Kajzerici, više on smeta nego Božidar Šikić, čovjek od najvećeg povjerenja Zdravka Mamića. Međutim, kad se Hajduk sudovao oko famozne suspenzije i "slučaja Rukavina i Šibenik", Dolički nije napravio ništa što bi Hajduka ojadilo. Što jest, jest. Barem smo tako mi razumjeli...

Uglavnom, Lokomotiva - Hajduk, ako je po nalazima Sportske inspekcije, ovo je zadnja utakmica takve naravi! No, iskreno, ne vjerujemo baš u takav rasplet. Svejedno, danas neće biti prijateljskih pogleda u Maksimiru, nego ispod oka, s podozrenjem. 

Tko će smjeti u ložu, a tko će od gostiju morati baš kupiti(!?) ulaznicu za tribine, misli li uživo gledati reprizu finala Kupa. 

Ako ne, eno vam restoran Domagoj na Sveticama, tamo imaju Maxtv...

SLAVEN ALFIREVIĆ
Dinko zaziva "svoj dan"! 

Lokomotiva dočekuje Hajduk s velikim nestrpljenjem. Trener Tomislav Ivković je iskričav, ponešto i zagonetan. Rekao je:

- Nakon pobjede protiv Istre zvali su me neki prijatelji i čestitali na pobjedi, ali su mi ujedno i rekli kako nemamo šanse protiv Hajduka! Više ne komuniciram s njima. Ne volim euforične i gubitnički nastrojene ljude. Kako mogu misliti da je utakmica već riješena?! Nogomet je kompleksan i sve kalkulacije padaju u vodu čim utakmica počne. Očekuje nas vrhunska predstava, to je sigurno – rekao je Ivković.

Njegov odnos spram Hajduka, zasoljen čuvenom storijom glede "Trofeja Ivić", pa odnos i promišljanja o kolegi s protivničke strane, Igoru Tudoru... Upitnika je bilo dosta, Ivković je umnogome zatomio znatiželju. Ima sebi ravnog suparnika:

- Dolazi nam najdrskija i športski najbezobraznija ekipa sa silno samouvjerenim trenerom! Tudor im je prenio talijanski štih igre. Igraju visoko, gusto, plitko, taktički bez straha i silno disciplinirano. Puni su samopouzdanja. Samo ako im odgovorimo istom borbenošću moći ćemo im parirati. I napraviti pozitivan rezultat.

Dodao je i ovo:

- Igrači se dobro poznaju iz reprezentativnih selekcija. Očekujem vic, ideju, zadovoljstvo i obostrano uživanje – riječi su Ivkovića, nesuđenog osvajača "Trofeja Ivić".

Ne smiju nastupiti Chago, Begonja i Budimir, zbog kartona, zamjenjuju ih Mrzljak, Plum i Špehar.

A Dinko Trebotić bivši je "bili tić". Bio je i on na pressici na Kajzerici uz trenera Ivkovića i direktoricu marketinga Lokomotive Anteu Kodžoman (je li i ona navija za – Hajduk?!). Najavio je:

- Lovre Kalinić mi je najbolji prijatelj, na žalost, ne brani za Hajduk, ali se uvijek zezamo tko će pobijediti. Nadam se da će u subotu biti moj dan i da ćemo mi pobijediti – poručio je Trebotić.
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => maksimir [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2014-02-22 13:31:30 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2014-02-22 13:37:01 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2014-02-22 13:30:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 14063 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38713464 Threads: 5 Questions: 7119462916 Slow queries: 3307804 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608913088 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/lokomotiva-i-hajduk-zadnja-utakmica-takve-naravi-226922 [printLink] => /sport/hajduk/lokomotiva-i-hajduk-zadnja-utakmica-takve-naravi-226922?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 223312 [name] => LOKOMOTIVAHAJDUK [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => lokomotivahajduk [link] => /tag/lokomotivahajduk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => maksimir [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Lokomotiva i Hajduk - zadnja utakmica takve naravi [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-13-16-23-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => templates/site/images/no_image.png [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [galleryCount] => 0 [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Lokomotiva i Hajduk, danas u Maksimiru, nije to obična utakmica. To je sudar dva mrska, da ne kažemo "smrtna" neprijatelja, ne zbog ljestvice, na stranu to, pa i finale Kupa se odigralo na slavu baluna i bilo je 2:1 i 3:3 za Hajduk i bile su dobre i fair utakmice, ali sudar splitskih "bijelih" s "Dinamom drugim" zapravo je stvar – principa. Takve utakmice u ligi ne bi uopće trebalo biti!

To je baš bitka do istrijebljenja, ako se može i taj izraz rabiti, dvojimo je li baš primjeren.

Međutim, istina je da Hajduk želi Lokomotivu doslovno – ukinuti, istrijebiti, eliminirati je iz prve lige na način na koji danas funkcionira; pa neka se "lokosi" peru i čiste da nisu (baš) Dinamo dva, pa sele s Maksimira natrag na Kajzericu i tamo priređuju pressicu, kozmetički se čiste od svoga tutora kojem su pod skutima, a dosad mu baš nikad od 2009. ni boda oteli nisu... 

Kako bi rekao predsjednik Hajduka Marin Brbić, njihov odnos je udar na zdrav razum, to je amoralna simbioza, incest, dodali bismo... 

Nije to autohtona ZG-Lokomotiva iz 1952. koju je Hajduk u Maksimiru savladao sa 4:2 i postao prvak bivše države. Nije to više ni ona Lokomotiva iz koje je u redove Hajduka stigao nešto kasnije pravi Zagrepčanin, danas pokojni Zlatko Papec i postao "hajdučka legenda".

Ova je Lokomotiva – Dinamo dva. I točka. I to svi znaju. I protiv toga se Hajduk odlučno bori. Iz hajdučkih kuloara krenula je pravna borba, a svoje govori i Sportska inspekcija Ministarstva sporta...

Iskre na relaciji Hajduk – Lokomotiva frcaju baš kao kad ferata struže po šinama, to je - bitka svih bitaka. Princip.

1. PUPČANA VRPCA ILITI KARTEL – iz udruge "Naš Hajduk" taman je u eter emitirano more stranica posloženih dokaza o kakvom je odnosu riječ, što je Lokomotiva Dinamu i obratno. Momčad protiv koje Dinamo unaprijed knjiži bodove, a ostali se moraju pomučiti. I to prvenstvo čini neregularnim!

2. ODNOSI IVKOVIĆ–TUDOR – takva početna pozicija klubova dovela je u afekt i trenere, dva najdarovitija stručnjaka, rekli bismo, s našeg područja koji su se verbalno dohvatili u nekoliko navrata. Obojica drčna, ne daju na sebe. Tudoru je nedavno u Maksimiru zasmetalo poslije utakmice što Ivković "drži banak" i ne popušta, pa se digao Tudor i otišao, a prije toga je Ivković Tudoru rekao nešto u stilu "ja to tako ne bih radio", pa mu još potom i zasolio "mlad je, shvatit će što sam mu rekao"... Iskre, za koje Tudor, ruku na srce, nije kriv. Inače se komplimentiraju na daleko: Tudor je jučer rekao kako dobra momčad Lokomotive može dobiti svakoga, zapravo skoro baš svakoga (jasna je aluzija), a Ivkovićeva pressica jučer bila je vrckava, intrigantna. Komplimenti, ali i ubodi...

3. IVKOVIĆ ODBIO "TROFEJ IVIĆ" – S jedne strane je "pupčana vrpca", s druge strane valoriziran je, vrednovan Ivkovićev posao. Mlada momčad koja mu dobro igra. Na stranu što saginje šiju pred Dinamom. Pa mu je neovisno tijelo, da ne bude zabune, žiri sastavljen od novinara i stručnjaka iz grada pod Marjanom dodijelio prvi "Trofej Ivić". U ime kvalitetnog rada s mladima. U žiriju je bio predsjednik Hajduka Brbić. E, ali kako su istodobno iz Poljuda sijevale strelice na račun određenih privilegija što ih Lokomotiva uživa, Ivković se naljutio. Kako mi to dodjeljuju trofej, a prigovaraju?! Malo je pobrkao lončiće misleći da mu trofej dodjeljuje Hajduk, što li. Pa ga je odbio primiti... E, Ivkoviću, kad ga nećete primiti, onda ga mi vama – oduzimamo! Nećemo vam ga ni davati. Ružna storija, kratak spoj.

4. TREBOTIĆ, LENDRIĆ – Kad Hajduku pobjegnu neki tići iz ovih ili onih razloga, skrase se često u – Lokomotivi. Za dišpet, vrag zna... Možda bi i Duje Čop tako, da ga nije odmah uzeo Dinamo. Tako su i Matu Maleša uzeli, makar je on prvo iz Hajduka otišao u Dinamo. A sad kad se htio vratiti u Hajduk, iz Lokomotive, Dinamo se umiješao i rekao "ti ćeš u Rijeku, nećeš u Hajduk". Ima i ta priča. Dinko Trebotić i danas igra za Lokomotivu i važan im je igrač, a Ivan Lendrić se nastojao obnoviti kroz HNL u povratku iz Belgije (Zulte Waregem) baš u Lokomotivi, ali su se zavadili, pa je otišao u austrijski Kapfenberg. Lokomotiva je za bijeg primamljiva dišpetožastim "tićima"...

5. TIN D(V)OLIČKI – ugledni odvjetnik funkcioner je sa stotinu lica. Te je (bio) u Dinamu, te je u Lokomotivi. Predsjednik je Disciplinskog suda HNS, ali je utjecajan i u Arbitražnom sudu... Kao kadija, malo tuži, malo sudi... Kad se upire prstom u "pupčani spoj", onda je Tin Dolički (bio) čovjek na dvi katrige, u Maksimiru i Kajzerici, više on smeta nego Božidar Šikić, čovjek od najvećeg povjerenja Zdravka Mamića. Međutim, kad se Hajduk sudovao oko famozne suspenzije i "slučaja Rukavina i Šibenik", Dolički nije napravio ništa što bi Hajduka ojadilo. Što jest, jest. Barem smo tako mi razumjeli...

Uglavnom, Lokomotiva - Hajduk, ako je po nalazima Sportske inspekcije, ovo je zadnja utakmica takve naravi! No, iskreno, ne vjerujemo baš u takav rasplet. Svejedno, danas neće biti prijateljskih pogleda u Maksimiru, nego ispod oka, s podozrenjem. 

Tko će smjeti u ložu, a tko će od gostiju morati baš kupiti(!?) ulaznicu za tribine, misli li uživo gledati reprizu finala Kupa. 

Ako ne, eno vam restoran Domagoj na Sveticama, tamo imaju Maxtv...

SLAVEN ALFIREVIĆ
Dinko zaziva "svoj dan"! 

Lokomotiva dočekuje Hajduk s velikim nestrpljenjem. Trener Tomislav Ivković je iskričav, ponešto i zagonetan. Rekao je:

- Nakon pobjede protiv Istre zvali su me neki prijatelji i čestitali na pobjedi, ali su mi ujedno i rekli kako nemamo šanse protiv Hajduka! Više ne komuniciram s njima. Ne volim euforične i gubitnički nastrojene ljude. Kako mogu misliti da je utakmica već riješena?! Nogomet je kompleksan i sve kalkulacije padaju u vodu čim utakmica počne. Očekuje nas vrhunska predstava, to je sigurno – rekao je Ivković.

Njegov odnos spram Hajduka, zasoljen čuvenom storijom glede "Trofeja Ivić", pa odnos i promišljanja o kolegi s protivničke strane, Igoru Tudoru... Upitnika je bilo dosta, Ivković je umnogome zatomio znatiželju. Ima sebi ravnog suparnika:

- Dolazi nam najdrskija i športski najbezobraznija ekipa sa silno samouvjerenim trenerom! Tudor im je prenio talijanski štih igre. Igraju visoko, gusto, plitko, taktički bez straha i silno disciplinirano. Puni su samopouzdanja. Samo ako im odgovorimo istom borbenošću moći ćemo im parirati. I napraviti pozitivan rezultat.

Dodao je i ovo:

- Igrači se dobro poznaju iz reprezentativnih selekcija. Očekujem vic, ideju, zadovoljstvo i obostrano uživanje – riječi su Ivkovića, nesuđenog osvajača "Trofeja Ivić".

Ne smiju nastupiti Chago, Begonja i Budimir, zbog kartona, zamjenjuju ih Mrzljak, Plum i Špehar.

A Dinko Trebotić bivši je "bili tić". Bio je i on na pressici na Kajzerici uz trenera Ivkovića i direktoricu marketinga Lokomotive Anteu Kodžoman (je li i ona navija za – Hajduk?!). Najavio je:

- Lovre Kalinić mi je najbolji prijatelj, na žalost, ne brani za Hajduk, ali se uvijek zezamo tko će pobijediti. Nadam se da će u subotu biti moj dan i da ćemo mi pobijediti – poručio je Trebotić.
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] => [OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/lokomotiva-i-hajduk-zadnja-utakmica-takve-naravi-226922 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b40fc2d7d3d2387cfbfbe2b1cddfef3349df8d0c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Lokomotiva+i+Hajduk+-+zadnja+utakmica+takve+naravi&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Flokomotiva-i-hajduk-zadnja-utakmica-takve-naravi-226922 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Flokomotiva-i-hajduk-zadnja-utakmica-takve-naravi-226922 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => maksimir [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukmaksimir

Lokomotiva i Hajduk - zadnja utakmica takve naravi

Piše PSD.
22. veljače 2014. - 14:30
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 15:16