stdClass Object ( [id] => 270125 [title] => Kovač o incidentu: Rekao sam momcima da se smire, da ne vidim razloga zašto bismo se trebali tući, vrijeđati; Vrbanović: Brbićeva kazna ostaje na snazi [alias] => kovac-o-incidentu-rekao-sam-momcima-da-se-smire-da-ne-vidim-razloga-zasto-bismo-se-trebali-tuci-vrijedati-vrbanovic-brbiceva-kazna-ostaje-na-snazi [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Nakon sastanka na Poljudu medijima su se obratili hrvatski izbornik Niko Kovač i izvršni dopredsjednik HNS-a Damir Vrbanović. Naravno, glavna tema bila je jučerašnji incident na autoputu. Prvi se pred sedmu silu spustio Kovač.

- Upali smo u neugodnu situaciju na stajalištu u Ziru. Potom je došla i policija kojoj smo rekli sve što smo vidjeli i doživjeli. No, ne bih se previše vraćao na to. Moramo se svi zajedno suprotstaviti tome. Ne samo država, nogometne organizacije, nego i vi novinari. To nije bilo navijanje, to je nešto posve drugo. Volio bih da to sve što prije iskorijenimo – poželio je Kovač.

Napadači?

- Bilo ih je desetak, po onom što smo vidjeli imali su nekoliko oznaka.

Hajduka?

- Pričao sam s njima, vraćali su se s utakmice u Rovinju. Ne znam tko je igrao u Rovinju, ali vi znate (nap.a. nedjeljni prijateljski susret Rovinj – Hajduk 1:7) – uzvratio je Kovač.

Pokušavali ste smiriti usijane glave?

- Pokušao sam smiriti strasti, napravio sam koliko sam mogao. Nije bilo baš jednostavno, ali koliko-toliko situacija je prošla dobro. Nikša je dobio malo (nap.a. udarci koje je zaradio ticketing manager Nikša Martinac), malo je razbijen automobil. Rekao sam momcima da se smire, da ne vidim razloga zašto bismo se trebali tući, vrijeđati – prisjetio se Kovač događanja s odmorišta Zir na kojem su delegaciju HNS-a napali huligani.

- Sjeli smo, htjeli smo u miru popiti kavu, pojesti sendvič. Bili smo iznenađeni, ali mislim da smo reagirali kako Bog zapovijeda. Nismo ništa izazivali. Druga je strana pokušala nas izazvati, ali bili smo mirni i riješili smo cijelu situaciju. Hvala Bogu nije se dogodilo ništa gore.

Kako se osjećate nakon što ste morali smirivati navijače u Milanu, nakon kazne zbog koje će se igrati bez publike protiv Italije, pa još sada i ovaj incident?

- Nije tu sad bitan Niko Kovač, niti kao izbornik. Kao državljanin Hrvatske smatram kako je to sramota. Nije lijepo kako to doživite, ne samo u Hrvatskoj nego i izvan nje se širi takva slika. Gubimo ovim na rejtingu u svijetu, a nismo takav narod. Ovo je napravila samo manjina. Moramo svi na to utjecati. Ne radi nas koji smo u srednjim ili starijim godinama, nego radi naše djece. Naša djeca živit će u Hrvatskoj, žele ići na utakmice, a bojimo se da im se ne dogodi nešto na stadionu ili izvan njega – poručio je Kovač.

I strani mediji su prenijeli vijest o napadu, Talijani opet pišu o neredima na Balkanu?

- Ne znam za talijanske, ali kada sam gledao austrijske i njemačke medije to ne baca lijepu sliku na nas. Šteta. Svi me pitaju što je bilo, ali pokušavam biti staložen da našu prekrasnu Hrvatsku ne blatimo. Bit će to sve dobro, ali trebamo svi zapeti – pozvao je Kovač.

Bojite li se reakcije navijača na susretu protiv Bugarske koji će se igrati također na Poljudu?

- Zašto bih se trebao bojati? Hrvatska reprezentacija nakon dugo godina opet dolazi u Split i Dalmaciju. Vrlo mi je drago zbog toga kao i igračima. Još kao izbornik mlade reprezentacije sam govorio da reprezentacija mora igrati u svakom kutu Hrvatske. Sada smo dobili tu priliku, ali smo spletom okolnosti kažnjeni što je velika šteta. Nismo kažnjeni zbog Norveške, već zbog događanja u Italiji – rekao je Kovač koji će prije Bugarske u listopadu, s Hrvatskom u lipnju igrati u Splitu, no bez navijača.

- Napravit ću sve da reprezentacija uživa u Splitu. Bit ćemo u gradu, nećemo se odmaknuti od navijača, grada Splita. Nećemo otići na otok, pokušat ćemo se približiti ljudima. Ima ćemo otvoreni trening. Budemo li mogli pokušat ćemo napraviti još nešto, ali znate svi da ovdje ne dolazimo na odmor nego na posao. No, svakako ćemo sve od sebe dati da se približimo ljudima. To mogu reći i u ime kapetana Srne kojem je velika čast što dolazi opet u svoj Split. Volio bih da nas podržite i da nam date mogućnost da prezentiramo Hrvatsku u najboljem svjetlu.

Nakon sastanka s predstavnicima Hajduka i grada, a poslije izbornika Nike Kovača medijima se obratio izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

- Našle su se sve tri za organizaciju susreta bitne strane zbog specifičnosti igranja pred praznim Poljudom. Dio aktivnosti bit će van stadiona za što nam treba grad Split. Veseli nas da je grad pokazao maksimalnu suradnju. Duboko smo uvjereni da će sve proći u najboljem redu. U sljedećeih nekoliko dana bit će još nekoliko tehničkih sastanaka. Bit će otvoreni trening, izbornik Kovač želi što više građanima Splita i Dalmacije omogućiti neposredan kontakt s reprezentacijom – rekao je Vrbanović.

Spremaju se i fan zone?

- Bit ćete na vrijeme izvješteni. U razgovorima smo s gradom, ali svakako ćemo zatražiti mogućnost da se uoči utakmice organiziraju fan zone. Svima je žao što je ovo vrlo rigorozna kazna koja se odnosi baš na Split.

Financije?

- Sve je riješeno – potvrdio je Vrbanović.

Međutim, sve je u sjeni napada na autoputu.


- Nesretni smo zbog tog događaja. Naš dolazak ovdje i razgovori pokazuju da bez ozbira na nemili incident koji se dogodio i dalje duboko vjerujemo da nema alternative razgovorima i dogovorima s Hajdukom. Duboko vjerujemo kako je ovo početak sređivanja stanja po pitanju odnosa koji su duboko poremećeni u zadnjih nekoliko mjeseci. To je jedini put – rekao je Vrbanović.

- Ono što se jučer dogodilo nažalost je nemili incident. Nećemo ga zaboraviti, ali on neće zaustaviti naše daljnje napore.

Kako su reagirali iz Hajduka?


- Ispričali su se za ono što se dogodilo i njihovo je uvjeravanje da su tu uopće ne radi o pravim navijačima Hajduka već huliganima koji su na vrlo nekorektan način napali vodstvo koje ničim nije izazvalo incident. To je upozorenje svima nama da smirimo tenzije, da ne huškamo nikoga ni s jedne ni s druge strane jer će se to svima obiti o glavu.

Jeste li dobili informacije radi li se o organiziranom napadu?

- Ne znam. Mislimo da je do toga došla potpuno spontano. Oni su sami u prvom dijelu dok smo još nekako razgovarali rekli da se vraćaju s utakmice.

Kakva je poruka navijačima?

- Moramo smiriti strasti, to što se dogodilo je suludo. To je ludo zbog toga što to može izazvati daljnju eskalaciju problema. Nitko normalan to ne može prihvatiti kao okolnost koja je za bilo što prihvatljiva. Vjerujemo da je to izvanredan slučaj.

Je li bilo razgovora o ostalim temama s predstavnicima Hajduka?

- Ne.

A kada će se nastaviti razgovori s čelnicima "bijelih" o ostalim više nego gorućim temama?


- U vrlo kratkom vremenu – najavio je Vrbanović.

Je li još na snazi kazna predsjedniku Brbiću?

- Naravno, odluka je tu.

frane vulas
foto: paun paunović / cropix

Italija i Bugarska u Splitu

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza održao je na Plitvicama prošloga tjedna 8. sjednicu te je donio sljedeće odluke koje su i objavili na službenoj stranici HNS-a:

1. Utakmice Europskih kvalifikacija protiv Italije i Bugarske igrat će se u Splitu.

2. U sklopu priprema, 7. lipnja 2015. odigrat će se u Varaždinu prijateljska utakmica s Gibraltarom.

3. Usvojeni su obrasci ugovora klub - igrač, koji mogu biti ugovori o profesionalnom igranju, ugovori o radu i stipendijski. U obrasce su implementirani minimalni uvjeti dogovoreni sporazumom između UEFA-e, FIFPro, ECA-a i EPFL.

4. Predložit će se izmjena propisa na način da radni odnos s igračem u dijelu koji se odnosi na poreze i doprinose za klub predstavlja sličan financijski teret kao i kod ugovora s igračem koji obavlja samostalnu djelatnost. U tu svrhu, ali i radi iznošenja drugih prijedloga vezano uz status sportaša, predložit će se sastanak s Ministarstvom financija.

5. Domaćin finalne utakmice HNK odredit će se nakon uzvratnih polufinalnih utakmica na način da se javnim ždrijebom odredi odigravanje u gradu jednog od finalista.

6. Usvojeni su prijedlozi Statuta i Disciplinskog pravilnika i upućeni Skupštini na donošenje.

psd

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => hns na poljudu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-04-13 22:50:55 [created_by] => 39 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-04-14 19:46:26 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-04-14 13:30:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 12740 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2015\/04\/14\/Sport\/izj00.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/04\/14\/Sport\/HNS\/01.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/04\/14\/Sport\/HNS\/02.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/04\/14\/Sport\/HNS\/03.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/04\/14\/Sport\/HNS\/04.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/04\/14\/Sport\/HNS\/05.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/04\/14\/Sport\/HNS\/06.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/04\/14\/Sport\/HNS\/07.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/04\/14\/Sport\/HNS\/08.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/04\/14\/Sport\/HNS\/09.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/04\/14\/Sport\/HNS\/10.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/04\/14\/Sport\/HNS\/11.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/04\/14\/Sport\/HNS\/12.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/04\/14\/Sport\/HNS\/13.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"680x400"},{"size0":"800x564"},{"size0":"439x629"},{"size0":"800x542"},{"size0":"800x560"},{"size0":"800x588"},{"size0":"800x578"},{"size0":"800x604"},{"size0":"800x580"},{"size0":"800x547"},{"size0":"800x507"},{"size0":"800x567"},{"size0":"800x571"},{"size0":"800x594"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7665500 Threads: 1 Questions: 1623100855 Slow queries: 4821489 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111075792 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/kovac-o-incidentu-rekao-sam-momcima-da-se-smire-da-ne-vidim-razloga-zasto-bismo-se-trebali-tuci-vrijedati-vrbanovic-brbiceva-kazna-ostaje-na-snazi-270125 [printLink] => /sport/hajduk/kovac-o-incidentu-rekao-sam-momcima-da-se-smire-da-ne-vidim-razloga-zasto-bismo-se-trebali-tuci-vrijedati-vrbanovic-brbiceva-kazna-ostaje-na-snazi-270125?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 232477 [name] => hns [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hns [link] => /tag/hns ) [1] => stdClass Object ( [id] => 225023 [name] => nikokovač [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nikokovac [link] => /tag/nikokovac ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => hns na poljudu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Kovač o incidentu: Rekao sam momcima da se smire, da ne vidim razloga zašto bismo se trebali tući, vrijeđati; Vrbanović: Brbićeva kazna ostaje na snazi [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-01-08-57-39 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/04/14/Sport/izj00.jpg [galleryCount] => 14 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/04/14/Sport/izj00.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/04/14/Sport/HNS/01.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/04/14/Sport/HNS/02.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/04/14/Sport/HNS/03.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/04/14/Sport/HNS/04.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/04/14/Sport/HNS/05.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/04/14/Sport/HNS/06.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/04/14/Sport/HNS/07.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/04/14/Sport/HNS/08.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/04/14/Sport/HNS/09.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/04/14/Sport/HNS/10.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/04/14/Sport/HNS/11.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/04/14/Sport/HNS/12.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/04/14/Sport/HNS/13.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Nakon sastanka na Poljudu medijima su se obratili hrvatski izbornik Niko Kovač i izvršni dopredsjednik HNS-a Damir Vrbanović. Naravno, glavna tema bila je jučerašnji incident na autoputu. Prvi se pred sedmu silu spustio Kovač.

- Upali smo u neugodnu situaciju na stajalištu u Ziru. Potom je došla i policija kojoj smo rekli sve što smo vidjeli i doživjeli. No, ne bih se previše vraćao na to. Moramo se svi zajedno suprotstaviti tome. Ne samo država, nogometne organizacije, nego i vi novinari. To nije bilo navijanje, to je nešto posve drugo. Volio bih da to sve što prije iskorijenimo – poželio je Kovač.

Napadači?

- Bilo ih je desetak, po onom što smo vidjeli imali su nekoliko oznaka.

Hajduka?

- Pričao sam s njima, vraćali su se s utakmice u Rovinju. Ne znam tko je igrao u Rovinju, ali vi znate (nap.a. nedjeljni prijateljski susret Rovinj – Hajduk 1:7) – uzvratio je Kovač.

Pokušavali ste smiriti usijane glave?

- Pokušao sam smiriti strasti, napravio sam koliko sam mogao. Nije bilo baš jednostavno, ali koliko-toliko situacija je prošla dobro. Nikša je dobio malo (nap.a. udarci koje je zaradio ticketing manager Nikša Martinac), malo je razbijen automobil. Rekao sam momcima da se smire, da ne vidim razloga zašto bismo se trebali tući, vrijeđati – prisjetio se Kovač događanja s odmorišta Zir na kojem su delegaciju HNS-a napali huligani.

- Sjeli smo, htjeli smo u miru popiti kavu, pojesti sendvič. Bili smo iznenađeni, ali mislim da smo reagirali kako Bog zapovijeda. Nismo ništa izazivali. Druga je strana pokušala nas izazvati, ali bili smo mirni i riješili smo cijelu situaciju. Hvala Bogu nije se dogodilo ništa gore.

Kako se osjećate nakon što ste morali smirivati navijače u Milanu, nakon kazne zbog koje će se igrati bez publike protiv Italije, pa još sada i ovaj incident?

- Nije tu sad bitan Niko Kovač, niti kao izbornik. Kao državljanin Hrvatske smatram kako je to sramota. Nije lijepo kako to doživite, ne samo u Hrvatskoj nego i izvan nje se širi takva slika. Gubimo ovim na rejtingu u svijetu, a nismo takav narod. Ovo je napravila samo manjina. Moramo svi na to utjecati. Ne radi nas koji smo u srednjim ili starijim godinama, nego radi naše djece. Naša djeca živit će u Hrvatskoj, žele ići na utakmice, a bojimo se da im se ne dogodi nešto na stadionu ili izvan njega – poručio je Kovač.

I strani mediji su prenijeli vijest o napadu, Talijani opet pišu o neredima na Balkanu?

- Ne znam za talijanske, ali kada sam gledao austrijske i njemačke medije to ne baca lijepu sliku na nas. Šteta. Svi me pitaju što je bilo, ali pokušavam biti staložen da našu prekrasnu Hrvatsku ne blatimo. Bit će to sve dobro, ali trebamo svi zapeti – pozvao je Kovač.

Bojite li se reakcije navijača na susretu protiv Bugarske koji će se igrati također na Poljudu?

- Zašto bih se trebao bojati? Hrvatska reprezentacija nakon dugo godina opet dolazi u Split i Dalmaciju. Vrlo mi je drago zbog toga kao i igračima. Još kao izbornik mlade reprezentacije sam govorio da reprezentacija mora igrati u svakom kutu Hrvatske. Sada smo dobili tu priliku, ali smo spletom okolnosti kažnjeni što je velika šteta. Nismo kažnjeni zbog Norveške, već zbog događanja u Italiji – rekao je Kovač koji će prije Bugarske u listopadu, s Hrvatskom u lipnju igrati u Splitu, no bez navijača.

- Napravit ću sve da reprezentacija uživa u Splitu. Bit ćemo u gradu, nećemo se odmaknuti od navijača, grada Splita. Nećemo otići na otok, pokušat ćemo se približiti ljudima. Ima ćemo otvoreni trening. Budemo li mogli pokušat ćemo napraviti još nešto, ali znate svi da ovdje ne dolazimo na odmor nego na posao. No, svakako ćemo sve od sebe dati da se približimo ljudima. To mogu reći i u ime kapetana Srne kojem je velika čast što dolazi opet u svoj Split. Volio bih da nas podržite i da nam date mogućnost da prezentiramo Hrvatsku u najboljem svjetlu.

Nakon sastanka s predstavnicima Hajduka i grada, a poslije izbornika Nike Kovača medijima se obratio izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

- Našle su se sve tri za organizaciju susreta bitne strane zbog specifičnosti igranja pred praznim Poljudom. Dio aktivnosti bit će van stadiona za što nam treba grad Split. Veseli nas da je grad pokazao maksimalnu suradnju. Duboko smo uvjereni da će sve proći u najboljem redu. U sljedećeih nekoliko dana bit će još nekoliko tehničkih sastanaka. Bit će otvoreni trening, izbornik Kovač želi što više građanima Splita i Dalmacije omogućiti neposredan kontakt s reprezentacijom – rekao je Vrbanović.

Spremaju se i fan zone?

- Bit ćete na vrijeme izvješteni. U razgovorima smo s gradom, ali svakako ćemo zatražiti mogućnost da se uoči utakmice organiziraju fan zone. Svima je žao što je ovo vrlo rigorozna kazna koja se odnosi baš na Split.

Financije?

- Sve je riješeno – potvrdio je Vrbanović.

Međutim, sve je u sjeni napada na autoputu.


- Nesretni smo zbog tog događaja. Naš dolazak ovdje i razgovori pokazuju da bez ozbira na nemili incident koji se dogodio i dalje duboko vjerujemo da nema alternative razgovorima i dogovorima s Hajdukom. Duboko vjerujemo kako je ovo početak sređivanja stanja po pitanju odnosa koji su duboko poremećeni u zadnjih nekoliko mjeseci. To je jedini put – rekao je Vrbanović.

- Ono što se jučer dogodilo nažalost je nemili incident. Nećemo ga zaboraviti, ali on neće zaustaviti naše daljnje napore.

Kako su reagirali iz Hajduka?


- Ispričali su se za ono što se dogodilo i njihovo je uvjeravanje da su tu uopće ne radi o pravim navijačima Hajduka već huliganima koji su na vrlo nekorektan način napali vodstvo koje ničim nije izazvalo incident. To je upozorenje svima nama da smirimo tenzije, da ne huškamo nikoga ni s jedne ni s druge strane jer će se to svima obiti o glavu.

Jeste li dobili informacije radi li se o organiziranom napadu?

- Ne znam. Mislimo da je do toga došla potpuno spontano. Oni su sami u prvom dijelu dok smo još nekako razgovarali rekli da se vraćaju s utakmice.

Kakva je poruka navijačima?

- Moramo smiriti strasti, to što se dogodilo je suludo. To je ludo zbog toga što to može izazvati daljnju eskalaciju problema. Nitko normalan to ne može prihvatiti kao okolnost koja je za bilo što prihvatljiva. Vjerujemo da je to izvanredan slučaj.

Je li bilo razgovora o ostalim temama s predstavnicima Hajduka?

- Ne.

A kada će se nastaviti razgovori s čelnicima "bijelih" o ostalim više nego gorućim temama?


- U vrlo kratkom vremenu – najavio je Vrbanović.

Je li još na snazi kazna predsjedniku Brbiću?

- Naravno, odluka je tu.

frane vulas
foto: paun paunović / cropix

Italija i Bugarska u Splitu

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza održao je na Plitvicama prošloga tjedna 8. sjednicu te je donio sljedeće odluke koje su i objavili na službenoj stranici HNS-a:

1. Utakmice Europskih kvalifikacija protiv Italije i Bugarske igrat će se u Splitu.

2. U sklopu priprema, 7. lipnja 2015. odigrat će se u Varaždinu prijateljska utakmica s Gibraltarom.

3. Usvojeni su obrasci ugovora klub - igrač, koji mogu biti ugovori o profesionalnom igranju, ugovori o radu i stipendijski. U obrasce su implementirani minimalni uvjeti dogovoreni sporazumom između UEFA-e, FIFPro, ECA-a i EPFL.

4. Predložit će se izmjena propisa na način da radni odnos s igračem u dijelu koji se odnosi na poreze i doprinose za klub predstavlja sličan financijski teret kao i kod ugovora s igračem koji obavlja samostalnu djelatnost. U tu svrhu, ali i radi iznošenja drugih prijedloga vezano uz status sportaša, predložit će se sastanak s Ministarstvom financija.

5. Domaćin finalne utakmice HNK odredit će se nakon uzvratnih polufinalnih utakmica na način da se javnim ždrijebom odredi odigravanje u gradu jednog od finalista.

6. Usvojeni su prijedlozi Statuta i Disciplinskog pravilnika i upućeni Skupštini na donošenje.

psd

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>














[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/kovac-o-incidentu-rekao-sam-momcima-da-se-smire-da-ne-vidim-razloga-zasto-bismo-se-trebali-tuci-vrijedati-vrbanovic-brbiceva-kazna-ostaje-na-snazi-270125 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=7176fc8b1bc0d7df77ac066c877288d579cf0de9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Kova%C4%8D+o+incidentu%3A+Rekao+sam+momcima+da+se+smire%2C+da+ne+vidim+razloga+za%C5%A1to+bismo+se+trebali+tu%C4%87i%2C+vrije%C4%91ati%3B+Vrbanovi%C4%87%3A+Brbi%C4%87eva+kazna+ostaje+na+snazi&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fkovac-o-incidentu-rekao-sam-momcima-da-se-smire-da-ne-vidim-razloga-zasto-bismo-se-trebali-tuci-vrijedati-vrbanovic-brbiceva-kazna-ostaje-na-snazi-270125 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fkovac-o-incidentu-rekao-sam-momcima-da-se-smire-da-ne-vidim-razloga-zasto-bismo-se-trebali-tuci-vrijedati-vrbanovic-brbiceva-kazna-ostaje-na-snazi-270125 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => hns na poljudu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukhns na poljudu

Kovač o incidentu: Rekao sam momcima da se smire, da ne vidim razloga zašto bismo se trebali tući, vrijeđati; Vrbanović: Brbićeva kazna ostaje na snazi

Piše PSD.
14. travnja 2015. - 15:30
Nakon sastanka na Poljudu medijima su se obratili hrvatski izbornik Niko Kovač i izvršni dopredsjednik HNS-a Damir Vrbanović. Naravno, glavna tema bila je jučerašnji incident na autoputu. Prvi se pred sedmu silu spustio Kovač.

- Upali smo u neugodnu situaciju na stajalištu u Ziru. Potom je došla i policija kojoj smo rekli sve što smo vidjeli i doživjeli. No, ne bih se previše vraćao na to. Moramo se svi zajedno suprotstaviti tome. Ne samo država, nogometne organizacije, nego i vi novinari. To nije bilo navijanje, to je nešto posve drugo. Volio bih da to sve što prije iskorijenimo – poželio je Kovač.

Napadači?

- Bilo ih je desetak, po onom što smo vidjeli imali su nekoliko oznaka.

Hajduka?

- Pričao sam s njima, vraćali su se s utakmice u Rovinju. Ne znam tko je igrao u Ro...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 03:08