stdClass Object ( [id] => 30016 [title] => Junak Koprivnice Oremuš: Ovo je moj sretan grad! (FOTOGALERIJA, VIDEO) [alias] => junak-koprivnice-oremus-ovo-je-moj-sretan-grad-fotogalerija-video [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Gazi Hajduk sve odreda, Dinamo je još uvijek na čelu ljestvice, ali neće zadugo nastavi li se i nadalje Mišina pobjednička serija!

Kad Hajduk svlada Slaven Belupo usred Koprivnice onda je to nešto posebno vrijedno, nešto ekstra? Pogotovo kad su Splićani smogli snage izvesti preokret i vodstvo domaćina pretvoriti u vlastitu pobjedu.

Ponovno u pobjedi Hajduka ima trenerovih “prstiju”. Slavenu je presudila trenerova zamjena s klupe kad je umjesto Ibričića u igru poslao poletarca Oremuša.

Bila je to dobitna karta, as iz rukava. Istina, zamjena se dogodila na poluvremenu dok je još bilo 0:0 prije nego što će Slaven povesti, ali kad se na semaforu pokazalo vodstvo domaćih na scenu je stupio mali Oremuš i uradio je ono što razvikane i skupocjene vedete Kalinić i Ibričić nisu uspijevali.

Tako to ide, snažan si koliko ti je klupa duga. I kad prave matadure imaš među anonimnim, nevidljivim momcima. Oremušu se opet posrećilo u Koprivnici, lanjske jeseni je izjednačio na 2:2 i nakon toga nestao sa scene, putem škartiranja u Novalju, da bi se na prstima vratio na Poljud ovog ljeta.

Sad je Oremuš ponovno u Koprivnici dotaknuo zvijezde, preokrenuo je Hajdukov poraz u pobjedu, ispravio golmanov kiks i nastavio trijumfalni niz Hajduka koji se proteže tijekom cijeloga studenoga.

Studeno je bilo u Koprivnici, ali su vruća Hajdukova srca i dok ovo diktiramo navijači Hajduka skandiraju, Koprivnicom odjekuje “šampioni, šampioni”, u slavu Hajduka.

Rekosmo, još je Dinamo na čelu, ali neće zadugo.
Treba uvijek i zrno sreće, da zadnja lopta domaćih pogodi gredu a ne uđe u mrežu.

Ali, kad se pobijedi u trenucima kad debitira Aračić i kad golove daje Oremuš onda to mora da je neka posebna sezona, znakovito – šampionska. Miriše na titulu! MI(ri)ŠE!

slaven alfirević

Miše: Znao sam da će biti najteže...

Opći je dojam poslije utakmice u Koprivnici da je pobijedila bolja momčad. Priznao je to i trener domaćih nogometaša Slaven Belupa Mile Petković:

- Popustili smo pred pritiskom Hajduka i našem protivniku treba čestitati, pobjedila je bolja momčad. Mi smo tražili svoju šansu, mislim da smo odigrali vrlo dobro prvo poluvrijeme.

- Onda smo i poveli iz slobodnog udarca i mislio sam da ćemo uspjeti premda je utakmica cijelo vrijeme bila obostrano otvorena i vrlo neizvjesna. No, nakon što smo postigli pogodak Hajduk nas je pritisnuo i pokazao da je spremniji i čvršći.

- Nadamo se svojoj šansi i u srijedu, vjerujem da će to opet biti vrlo kvalitetna i zanimljiva utakmica.

U taboru “bijelih” oduševljenje je uzelo maha, svi su sjali od sreće, direktor Fredi Fiorentini je čestitao svima, a trener Ante Miše je želio ostati ozbiljan premda mu je osmjeh titrao na licu:

- Rekao sam da moramo odigrati najbolju partiju ako mislimo pobjediti, jer ovo je posebno težak teren za nas a Slaven protivnik izuzetno agresivan i tradicionalno neugodan.

- Nismo se predavali ni kad je Slaven poveo. Znao sam da ne može sve tako lako završiti kad smo primili pogodak. Morala je stići i naša reakcija... Bartolović je izašao zbog ozljede butnog mišića, a Ibričića sam izvadio jer je igrao slabo, nije igrao kako sam očekivao.

- Ima i opravdanje, umoran je od srijede i nastupa za svoju reprezentaciju. Uveo sam Oremuša jer on na treninzima pokazuje sve ove karakteristike kao i večeras što je pokazao. Trče, trudi se, otvara, realizira. Ima u njemu štofa. Igrali su sjajno i Rubil i Skoko i Gabrić i svi zajedno. Neka ovaj trenutak potraje!

Mirko Oremuš je postao junak utakmice s dva pogotka:

- Znam, svi ćete sad reći kako sam i lani postigao gol u Koprivnici, možda je ovo stvarno moj sretan stadion, moj sretan grad. Nije sve ovo slučajno, ovo je plod igre i našeg rada, pritisnuli smo protivnike i nismo se predali premda smo prvi primili gol.

- Svi smo presretni. Nadam se da ćemo uspjeti i u Kupu u srijedu!

 

1 - Kako smo i najavili, u Hajdukovu sastavu od početka je debitirao Ante Aračić, a u prvih jedanaest su se našli i reprezentativci BiH Senijad Ibričić i Mladen Bartolović. Brojni torcidaši došli su u hladnu Koprivnicu, te su od prve minute bodrili Hajduk.

6 - Nakon centaršuta s lijeve strane, Kristijan Čaval je najviše skočio u sredini šesnaesterca, pucao je glavom, ali neopasno, ravno u Danijela Subašića.

9 - Dalibor Poldrugač je prsima primio loptu i pucao iz poluvoleja s 20 metara, a lopta je prošla metar pored gola.

11 - Čaval je uputio opasan centaršut iz kornera slijeva, a Srđan Andrić je izbio loptu za novi korner, jedva je loptu usmjerio izvan vlastitoga gola.

15 - Utakmica je u prvih 15 minuta bila ravnopravna, bez pravih šansi. Domaći su imali tek dvije poluprilike.

20 - Vedran Purić je ostao sam na desnoj strani kaznenoga prostora, pucao je iz prve, ali nije bio precizan.

22 - Velika prigoda za “bijele”, Drago Gabrić je s desetak metara iskosa zdesna pogodio gredu! Lijevom nogom je ciljao suprotne rašlje, a lopta je odsjela na okviru gola.

26 - Udarac Josipa Skoke s 25 metara, preko gola.

30 - Mato Jajalo je unio malo panike u gostujuću obranu, lopta je zatim došla do Marija Jurića, koji je na 15 metara mogao sam krenuti prema Subašiću. No, loše je primio loptu, pa je prilika propala.

35 - Dino Kresinger je sjajno uposlio Jurića, koji je izašao oči u oči sa Subašićem, malo slijeva. Pucao je prizemno, a lopta je prošla tik uz lijevu vratnicu.

38 - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Mario Maloča, zbog prekršaja

42 - Umjesto Bartolovića, u igru je ušao Marijan Buljat.

43 - Gredu je pogodio i Slaven Belupo. Purić je centrirao zdesna, Kresinger je iz sredine šesnaesterca prebacio na drugu stativu, gdje je Jajalo u skoku iz blizine pucao nogom. Subašić je ostao nepomičan, no spasila ga je prečka.

45+1 - Kraj prvoga poluvremena, u kojem se igralo ravnopravno i zanimljivo

46 - Na poluvremenu je u svlačionici ostao Ibričić, očito je nastup za BiH u srijedu ostavio traga na njemu i Bartoloviću. Ušao je Mirko Oremuš.

48 - Andrić je pokušao iz slobodnog udarca s desne strane. Gađao je bliži gornji kut, nešto u stilu Darija Srne, ali nije uspio naciljati.

50 - Domaći su poveli golom Čavala iz slobodnog udarca, iz idealne pozicije s 20 metara po sredini, nakon što je Skoko srušio Kresingera. Tako je Hajduk primio prvi gol nakon točno 500 minuta otkako ga vodi Ante Miše, računajući i dvije kup utakmice.

56 - Splićani su se trgnuli nakon primljenoga pogotka. Gabrić je ubacio prizemnu loptu s desnog ruba kaznenoga prostora u sredinu, gdje dotad nezapaženi Nikola Kalinić u padu puca nogom, a Kaja Rogulj spašava siguran gol.

58 - “Bijeli” su ubrzo izjednačili. Opet je zdesna ubacio Gabrić, lijevom nogom na prvu stativu, a Oremuš skače visoko i s desetak metara glavom šalje loptu u suprotni kut za 1:1.

62 - Purić je centrirao s desne strane, a lopta je odsjela navrh grede Hajdukova vratara.

64 - Kalinić je primio loptu okrenut leđima, malo zdesna na 15 metara od domaćega vratara Silvija Rodića. Sjajno se okrenuo pored čuvara Rogulja i desnom nogom pucao poluvisoko u suprotni kut, a lopta je prohujala uz vratnicu.

66 - Miše je promijenio lijevoga beka, umjesto Aračića ušao je mladi Goran Jozinović.

73 - Hajduk je preokrenuo još jednim golom Oremuša! Izveli su “bijeli” lijepu akciju nakon slobodnog udarca uz aut crtu slijeva. M. Buljat je nabacio skroz na drugu stranu za Rubila, koji je odigrao dupli pas sa Skokom, ostavši sam uz korner crtu. Vratio je loptu po zemlji u sredinu, gdje Oremuš precizno cilja lijevi donji kut, a lopta od stative ulazi u mrežu.

76 - Šafarić je potegnuo bombu s 30 metara, lopta je nekoga dodirnula i promijenila smjer, a Subašić ju je jedva uspio izbiti u korner.

81 - Hajduk je imao priliku riješiti utakmicu. Nakon lijepe akcije, Gabrić je slijeva prizemno ubacio u sredinu za Kalinića, koji puca u Rodića.

90+1 - Još jednom je prečka spasila “bijele”. Šafarić je izveo slobodan udarac slijeva, pucao je u suprotni kut. Subašić je bio u padu kako bi obranio, no prije njega je do lopte došao Mario Bilen, koji je pogodio gornji okvir praznoga gola.

90+3 - Kraj, nova tri boda za Hajduk! Usprkos prvom primljenom pogotku, Miše je zadržao stopostotan učinak na klupi - šest pobjeda u šest susreta. Igrači su radost podijelili s Torcidom, zagrljeni su pozdravili svoje vjerne navijače.

Mirko i Drago

Danijel Subašić 5 – Pogodak Čavala iz slobodnog udarca uletio je u njegov kut kojeg bi morao čuvati. Nije kriv ako lopta preleti živi zid, ali na ovaj način, s loptom u mreži u svome kutu je krivac.

Goran Rubil 6,5 – Dragocjena asistencija i prizeman centaršut za pobjednički pogodak Oremuša dodatni su šećer za vrlo solidnu partiju.

Ante Aračić 6 – Debitant na lijevom beku svojski se trudio da ne razočara i nije da u tome nije uspio.

Josip Skoko 7 – Još jedna predstava u kojoj dokazuje da je težište i osovina cijele Hajdukove geometrije razigravanja. Presudan u taktičkim zamislima.

Jurica Buljat 6,5 – Još jedna igra na zavidnoj razini,
u vrlo dobroj je formi.

Mario Maloča 6,5 – Trudio se da mu Kresinger ne “zapali vatru”. Pribjegavao je jednostavnim rješenjima, balun u aut, ali je to bilo nadasve pozitivno.

Drago Gabrić 7 – Poletan svo vrijeme, čak i u prvom poluvremenu kad Hajduk nije briljirao. Pogodio je gredu i općenito je igrao u vrlo visokom ritmu.

Srđan Andrić 6,5 – Za oktavu ipak ispod Skoke, ali je i on od neprocjenjive važnosti.

Nikola Kalinić 6,5 – Latentna opasnost, promašio je jednu veliku šansu, ali je svojom klasom vezivao na sebe i Rogulja i Lapića, dalmatinski stoperski par Slavena. Što su oni više pazili Kalinića, šansu je prigrabio Oremuš.

Senijad Ibričić 5,5 – Nije igrao dobro, ali smo se iznenadili kad je ostao u svlačionici. No, njegova alternacija je sve zasjenila...

(Od 46. Mirko Oremuš 8) – Igrač utakmice, s dva pogotka postao je pravi junak i heroj, pokazao je izraziti smisao za realizaciju i glavom i nogom i opet nam pada na pamet Špaco Poklepović koji je za njega tvrdio da je Hajdukov Theo Walcott.

Mladen Bartolović 5,5 – Igrao je 42 minute dok se utakmica nije odmakla od dosadnih ništa – ništa.

(Od 42. Marijan Buljat 6) – Na lijevom veznom solidan, upamtili smo jedno proigravanje petom.

Još je igrao i Goran Jozinović, od 66. minute umjesto Ante Aračića no njega ostavljamo neocjenjena.

Slaven ALFIREVIĆ

     

Slaven Belupo - Hajduk 1:2 (0:0)

Koprivnica – Gradski stadion.

Gledatelja oko 3000.

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka) – 5,5.

Žuti kartoni: Mario Jurić (Slaven Belupo), te Maloča i J. Buljat (Hajduk).

Strijelci: 1:0 Čaval (50), 1:1 Oremuš (58), 1:2 Oremuš (73).

Najbolji igrač: Mirko Oremuš (Hajduk).

Slaven Belupo: Rodić (5,5), Purić (6) (od 71. P. Bošnjak -), Čaval (6,5), Poldrugač (6), Rogulj (5,5), Lapić (5,5), Šafarić (5,5), Bilen (5), Kresinger (6) (od 80. Delić -), Jajalo (6), M. Jurić (6,5).

Hajduk: Subašić (5), Rubil (6,5), Aračić (6) (od 66. Jozinović -), Skoko (7), J. Buljat (6,5), Maloča (6,5), Gabrić (7), Andrić (6,5), Kalinić (6,5), Ibričić (5,5) (od 46. Oremuš 8), Bartolović (5,5) (od 42. M. Buljat 6)

foto : cropix

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Slaven - Hajduk 1:2 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-11-23 19:38:40 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-11-24 01:32:53 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-11-23 23:20:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 12316 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2008\/11\/24\/Sport\/oremus.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/24\/Sport\/Slaven_Hajduk\/slaven_hajduk09.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/24\/Sport\/Slaven_Hajduk\/slaven_hajduk01.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/24\/Sport\/Slaven_Hajduk\/slaven_hajduk02.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/24\/Sport\/Slaven_Hajduk\/slaven_hajduk03.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/24\/Sport\/Slaven_Hajduk\/slaven_hajduk04.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/24\/Sport\/Slaven_Hajduk\/slaven_hajduk05.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/24\/Sport\/Slaven_Hajduk\/slaven_hajduk06.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/24\/Sport\/Slaven_Hajduk\/slaven_hajduk07.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/24\/Sport\/Slaven_Hajduk\/slaven_hajduk08.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/24\/Sport\/Slaven_Hajduk\/slaven_hajduk10.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/24\/Sport\/Slaven_Hajduk\/slaven_hajduk11.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/24\/Sport\/Slaven_Hajduk\/slaven_hajduk15.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/24\/Sport\/Slaven_Hajduk\/slaven_hajduk16.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/24\/Sport\/Slaven_Hajduk\/slaven_hajduk17.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x467"},{"size0":"700x542"},{"size0":"700x541"},{"size0":"700x534"},{"size0":"700x520"},{"size0":"700x482"},{"size0":"700x489"},{"size0":"700x535"},{"size0":"700x515"},{"size0":"700x510"},{"size0":"400x550"},{"size0":"394x550"},{"size0":"700x461"},{"size0":"700x446"},{"size0":"700x467"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7470610 Threads: 6 Questions: 1535967228 Slow queries: 4671600 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110801343 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/junak-koprivnice-oremus-ovo-je-moj-sretan-grad-fotogalerija-video-30016 [printLink] => /sport/hajduk/junak-koprivnice-oremus-ovo-je-moj-sretan-grad-fotogalerija-video-30016?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 174592 [name] => slavenhajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => slavenhajduk [link] => /tag/slavenhajduk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Slaven - Hajduk 1:2 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Junak Koprivnice Oremuš: Ovo je moj sretan grad! (FOTOGALERIJA, VIDEO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-18-25-45-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/11/24/Sport/oremus.jpg [galleryCount] => 15 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2008/11/24/Sport/oremus.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/24/Sport/Slaven_Hajduk/slaven_hajduk09.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/24/Sport/Slaven_Hajduk/slaven_hajduk01.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/24/Sport/Slaven_Hajduk/slaven_hajduk02.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/24/Sport/Slaven_Hajduk/slaven_hajduk03.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/24/Sport/Slaven_Hajduk/slaven_hajduk04.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/24/Sport/Slaven_Hajduk/slaven_hajduk05.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/24/Sport/Slaven_Hajduk/slaven_hajduk06.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/24/Sport/Slaven_Hajduk/slaven_hajduk07.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/24/Sport/Slaven_Hajduk/slaven_hajduk08.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/24/Sport/Slaven_Hajduk/slaven_hajduk10.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/24/Sport/Slaven_Hajduk/slaven_hajduk11.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/24/Sport/Slaven_Hajduk/slaven_hajduk15.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/24/Sport/Slaven_Hajduk/slaven_hajduk16.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/24/Sport/Slaven_Hajduk/slaven_hajduk17.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Gazi Hajduk sve odreda, Dinamo je još uvijek na čelu ljestvice, ali neće zadugo nastavi li se i nadalje Mišina pobjednička serija!

Kad Hajduk svlada Slaven Belupo usred Koprivnice onda je to nešto posebno vrijedno, nešto ekstra? Pogotovo kad su Splićani smogli snage izvesti preokret i vodstvo domaćina pretvoriti u vlastitu pobjedu.

Ponovno u pobjedi Hajduka ima trenerovih “prstiju”. Slavenu je presudila trenerova zamjena s klupe kad je umjesto Ibričića u igru poslao poletarca Oremuša.

Bila je to dobitna karta, as iz rukava. Istina, zamjena se dogodila na poluvremenu dok je još bilo 0:0 prije nego što će Slaven povesti, ali kad se na semaforu pokazalo vodstvo domaćih na scenu je stupio mali Oremuš i uradio je ono što razvikane i skupocjene vedete Kalinić i Ibričić nisu uspijevali.

Tako to ide, snažan si koliko ti je klupa duga. I kad prave matadure imaš među anonimnim, nevidljivim momcima. Oremušu se opet posrećilo u Koprivnici, lanjske jeseni je izjednačio na 2:2 i nakon toga nestao sa scene, putem škartiranja u Novalju, da bi se na prstima vratio na Poljud ovog ljeta.

Sad je Oremuš ponovno u Koprivnici dotaknuo zvijezde, preokrenuo je Hajdukov poraz u pobjedu, ispravio golmanov kiks i nastavio trijumfalni niz Hajduka koji se proteže tijekom cijeloga studenoga.

Studeno je bilo u Koprivnici, ali su vruća Hajdukova srca i dok ovo diktiramo navijači Hajduka skandiraju, Koprivnicom odjekuje “šampioni, šampioni”, u slavu Hajduka.

Rekosmo, još je Dinamo na čelu, ali neće zadugo.
Treba uvijek i zrno sreće, da zadnja lopta domaćih pogodi gredu a ne uđe u mrežu.

Ali, kad se pobijedi u trenucima kad debitira Aračić i kad golove daje Oremuš onda to mora da je neka posebna sezona, znakovito – šampionska. Miriše na titulu! MI(ri)ŠE!

slaven alfirević

Miše: Znao sam da će biti najteže...

Opći je dojam poslije utakmice u Koprivnici da je pobijedila bolja momčad. Priznao je to i trener domaćih nogometaša Slaven Belupa Mile Petković:

- Popustili smo pred pritiskom Hajduka i našem protivniku treba čestitati, pobjedila je bolja momčad. Mi smo tražili svoju šansu, mislim da smo odigrali vrlo dobro prvo poluvrijeme.

- Onda smo i poveli iz slobodnog udarca i mislio sam da ćemo uspjeti premda je utakmica cijelo vrijeme bila obostrano otvorena i vrlo neizvjesna. No, nakon što smo postigli pogodak Hajduk nas je pritisnuo i pokazao da je spremniji i čvršći.

- Nadamo se svojoj šansi i u srijedu, vjerujem da će to opet biti vrlo kvalitetna i zanimljiva utakmica.

U taboru “bijelih” oduševljenje je uzelo maha, svi su sjali od sreće, direktor Fredi Fiorentini je čestitao svima, a trener Ante Miše je želio ostati ozbiljan premda mu je osmjeh titrao na licu:

- Rekao sam da moramo odigrati najbolju partiju ako mislimo pobjediti, jer ovo je posebno težak teren za nas a Slaven protivnik izuzetno agresivan i tradicionalno neugodan.

- Nismo se predavali ni kad je Slaven poveo. Znao sam da ne može sve tako lako završiti kad smo primili pogodak. Morala je stići i naša reakcija... Bartolović je izašao zbog ozljede butnog mišića, a Ibričića sam izvadio jer je igrao slabo, nije igrao kako sam očekivao.

- Ima i opravdanje, umoran je od srijede i nastupa za svoju reprezentaciju. Uveo sam Oremuša jer on na treninzima pokazuje sve ove karakteristike kao i večeras što je pokazao. Trče, trudi se, otvara, realizira. Ima u njemu štofa. Igrali su sjajno i Rubil i Skoko i Gabrić i svi zajedno. Neka ovaj trenutak potraje!

Mirko Oremuš je postao junak utakmice s dva pogotka:

- Znam, svi ćete sad reći kako sam i lani postigao gol u Koprivnici, možda je ovo stvarno moj sretan stadion, moj sretan grad. Nije sve ovo slučajno, ovo je plod igre i našeg rada, pritisnuli smo protivnike i nismo se predali premda smo prvi primili gol.

- Svi smo presretni. Nadam se da ćemo uspjeti i u Kupu u srijedu!

 

1 - Kako smo i najavili, u Hajdukovu sastavu od početka je debitirao Ante Aračić, a u prvih jedanaest su se našli i reprezentativci BiH Senijad Ibričić i Mladen Bartolović. Brojni torcidaši došli su u hladnu Koprivnicu, te su od prve minute bodrili Hajduk.

6 - Nakon centaršuta s lijeve strane, Kristijan Čaval je najviše skočio u sredini šesnaesterca, pucao je glavom, ali neopasno, ravno u Danijela Subašića.

9 - Dalibor Poldrugač je prsima primio loptu i pucao iz poluvoleja s 20 metara, a lopta je prošla metar pored gola.

11 - Čaval je uputio opasan centaršut iz kornera slijeva, a Srđan Andrić je izbio loptu za novi korner, jedva je loptu usmjerio izvan vlastitoga gola.

15 - Utakmica je u prvih 15 minuta bila ravnopravna, bez pravih šansi. Domaći su imali tek dvije poluprilike.

20 - Vedran Purić je ostao sam na desnoj strani kaznenoga prostora, pucao je iz prve, ali nije bio precizan.

22 - Velika prigoda za “bijele”, Drago Gabrić je s desetak metara iskosa zdesna pogodio gredu! Lijevom nogom je ciljao suprotne rašlje, a lopta je odsjela na okviru gola.

26 - Udarac Josipa Skoke s 25 metara, preko gola.

30 - Mato Jajalo je unio malo panike u gostujuću obranu, lopta je zatim došla do Marija Jurića, koji je na 15 metara mogao sam krenuti prema Subašiću. No, loše je primio loptu, pa je prilika propala.

35 - Dino Kresinger je sjajno uposlio Jurića, koji je izašao oči u oči sa Subašićem, malo slijeva. Pucao je prizemno, a lopta je prošla tik uz lijevu vratnicu.

38 - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Mario Maloča, zbog prekršaja

42 - Umjesto Bartolovića, u igru je ušao Marijan Buljat.

43 - Gredu je pogodio i Slaven Belupo. Purić je centrirao zdesna, Kresinger je iz sredine šesnaesterca prebacio na drugu stativu, gdje je Jajalo u skoku iz blizine pucao nogom. Subašić je ostao nepomičan, no spasila ga je prečka.

45+1 - Kraj prvoga poluvremena, u kojem se igralo ravnopravno i zanimljivo

46 - Na poluvremenu je u svlačionici ostao Ibričić, očito je nastup za BiH u srijedu ostavio traga na njemu i Bartoloviću. Ušao je Mirko Oremuš.

48 - Andrić je pokušao iz slobodnog udarca s desne strane. Gađao je bliži gornji kut, nešto u stilu Darija Srne, ali nije uspio naciljati.

50 - Domaći su poveli golom Čavala iz slobodnog udarca, iz idealne pozicije s 20 metara po sredini, nakon što je Skoko srušio Kresingera. Tako je Hajduk primio prvi gol nakon točno 500 minuta otkako ga vodi Ante Miše, računajući i dvije kup utakmice.

56 - Splićani su se trgnuli nakon primljenoga pogotka. Gabrić je ubacio prizemnu loptu s desnog ruba kaznenoga prostora u sredinu, gdje dotad nezapaženi Nikola Kalinić u padu puca nogom, a Kaja Rogulj spašava siguran gol.

58 - “Bijeli” su ubrzo izjednačili. Opet je zdesna ubacio Gabrić, lijevom nogom na prvu stativu, a Oremuš skače visoko i s desetak metara glavom šalje loptu u suprotni kut za 1:1.

62 - Purić je centrirao s desne strane, a lopta je odsjela navrh grede Hajdukova vratara.

64 - Kalinić je primio loptu okrenut leđima, malo zdesna na 15 metara od domaćega vratara Silvija Rodića. Sjajno se okrenuo pored čuvara Rogulja i desnom nogom pucao poluvisoko u suprotni kut, a lopta je prohujala uz vratnicu.

66 - Miše je promijenio lijevoga beka, umjesto Aračića ušao je mladi Goran Jozinović.

73 - Hajduk je preokrenuo još jednim golom Oremuša! Izveli su “bijeli” lijepu akciju nakon slobodnog udarca uz aut crtu slijeva. M. Buljat je nabacio skroz na drugu stranu za Rubila, koji je odigrao dupli pas sa Skokom, ostavši sam uz korner crtu. Vratio je loptu po zemlji u sredinu, gdje Oremuš precizno cilja lijevi donji kut, a lopta od stative ulazi u mrežu.

76 - Šafarić je potegnuo bombu s 30 metara, lopta je nekoga dodirnula i promijenila smjer, a Subašić ju je jedva uspio izbiti u korner.

81 - Hajduk je imao priliku riješiti utakmicu. Nakon lijepe akcije, Gabrić je slijeva prizemno ubacio u sredinu za Kalinića, koji puca u Rodića.

90+1 - Još jednom je prečka spasila “bijele”. Šafarić je izveo slobodan udarac slijeva, pucao je u suprotni kut. Subašić je bio u padu kako bi obranio, no prije njega je do lopte došao Mario Bilen, koji je pogodio gornji okvir praznoga gola.

90+3 - Kraj, nova tri boda za Hajduk! Usprkos prvom primljenom pogotku, Miše je zadržao stopostotan učinak na klupi - šest pobjeda u šest susreta. Igrači su radost podijelili s Torcidom, zagrljeni su pozdravili svoje vjerne navijače.

Mirko i Drago

Danijel Subašić 5 – Pogodak Čavala iz slobodnog udarca uletio je u njegov kut kojeg bi morao čuvati. Nije kriv ako lopta preleti živi zid, ali na ovaj način, s loptom u mreži u svome kutu je krivac.

Goran Rubil 6,5 – Dragocjena asistencija i prizeman centaršut za pobjednički pogodak Oremuša dodatni su šećer za vrlo solidnu partiju.

Ante Aračić 6 – Debitant na lijevom beku svojski se trudio da ne razočara i nije da u tome nije uspio.

Josip Skoko 7 – Još jedna predstava u kojoj dokazuje da je težište i osovina cijele Hajdukove geometrije razigravanja. Presudan u taktičkim zamislima.

Jurica Buljat 6,5 – Još jedna igra na zavidnoj razini,
u vrlo dobroj je formi.

Mario Maloča 6,5 – Trudio se da mu Kresinger ne “zapali vatru”. Pribjegavao je jednostavnim rješenjima, balun u aut, ali je to bilo nadasve pozitivno.

Drago Gabrić 7 – Poletan svo vrijeme, čak i u prvom poluvremenu kad Hajduk nije briljirao. Pogodio je gredu i općenito je igrao u vrlo visokom ritmu.

Srđan Andrić 6,5 – Za oktavu ipak ispod Skoke, ali je i on od neprocjenjive važnosti.

Nikola Kalinić 6,5 – Latentna opasnost, promašio je jednu veliku šansu, ali je svojom klasom vezivao na sebe i Rogulja i Lapića, dalmatinski stoperski par Slavena. Što su oni više pazili Kalinića, šansu je prigrabio Oremuš.

Senijad Ibričić 5,5 – Nije igrao dobro, ali smo se iznenadili kad je ostao u svlačionici. No, njegova alternacija je sve zasjenila...

(Od 46. Mirko Oremuš 8) – Igrač utakmice, s dva pogotka postao je pravi junak i heroj, pokazao je izraziti smisao za realizaciju i glavom i nogom i opet nam pada na pamet Špaco Poklepović koji je za njega tvrdio da je Hajdukov Theo Walcott.

Mladen Bartolović 5,5 – Igrao je 42 minute dok se utakmica nije odmakla od dosadnih ništa – ništa.

(Od 42. Marijan Buljat 6) – Na lijevom veznom solidan, upamtili smo jedno proigravanje petom.

Još je igrao i Goran Jozinović, od 66. minute umjesto Ante Aračića no njega ostavljamo neocjenjena.

Slaven ALFIREVIĆ

     

Slaven Belupo - Hajduk 1:2 (0:0)

Koprivnica – Gradski stadion.

Gledatelja oko 3000.

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka) – 5,5.

Žuti kartoni: Mario Jurić (Slaven Belupo), te Maloča i J. Buljat (Hajduk).

Strijelci: 1:0 Čaval (50), 1:1 Oremuš (58), 1:2 Oremuš (73).

Najbolji igrač: Mirko Oremuš (Hajduk).

Slaven Belupo: Rodić (5,5), Purić (6) (od 71. P. Bošnjak -), Čaval (6,5), Poldrugač (6), Rogulj (5,5), Lapić (5,5), Šafarić (5,5), Bilen (5), Kresinger (6) (od 80. Delić -), Jajalo (6), M. Jurić (6,5).

Hajduk: Subašić (5), Rubil (6,5), Aračić (6) (od 66. Jozinović -), Skoko (7), J. Buljat (6,5), Maloča (6,5), Gabrić (7), Andrić (6,5), Kalinić (6,5), Ibričić (5,5) (od 46. Oremuš 8), Bartolović (5,5) (od 42. M. Buljat 6)

foto : cropix

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/junak-koprivnice-oremus-ovo-je-moj-sretan-grad-fotogalerija-video-30016 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d5375324292493767070caa2c1ac1293ac5c8d62 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Junak+Koprivnice+Oremu%C5%A1%3A+Ovo+je+moj+sretan+grad%21+%28FOTOGALERIJA%2C+VIDEO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fjunak-koprivnice-oremus-ovo-je-moj-sretan-grad-fotogalerija-video-30016 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fjunak-koprivnice-oremus-ovo-je-moj-sretan-grad-fotogalerija-video-30016 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Slaven - Hajduk 1:2 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukSlaven - Hajduk 1:2

Junak Koprivnice Oremuš: Ovo je moj sretan grad! (FOTOGALERIJA, VIDEO)

Piše PSD.
24. studenog 2008. - 00:20

Gazi Hajduk sve odreda, Dinamo je još uvijek na čelu ljestvice, ali neće zadugo nastavi li se i nadalje Mišina pobjednička serija!

Kad Hajduk svlada Slaven Belupo usred Koprivnice onda je to nešto posebno vrijedno, nešto ekstra? Pogotovo kad su Splićani smogli snage izvesti preokret i vodstvo domaćina pretvoriti u vlastitu pobjedu.

Ponovno u pobjedi Hajduka ima trenerovih “prstiju”. Slavenu je presudila trenerova zamjena s klupe kad je umjesto Ibričića u igru poslao poletarca Oremuša.

Bila je to dobitna karta, as iz rukava. Istina, zamjena se dogodila na poluvremenu dok je još bilo 0:0 prije nego što će Slaven povesti, ali kad se na semaforu pokazalo vodstvo domaćih na scenu je stupio mali Oremuš i uradio je ono što razvikane i skupocjene vedete Kalinić i Ibričić nisu uspij...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 20:25