stdClass Object ( [id] => 275049 [title] => Bijeli se od turbulentne sezone oprostili s dicom i remijem, Burić novi trener [alias] => bijeli-se-od-turbulentne-sezone-oprostili-s-dicom-i-remijem-buric-novi-trener [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
U prvoj utakmici zadnjeg, 36. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši RNK Splita i Hajduka igrali 1-1 (1-0).
"Derbi Svetog Duje" na Parku mladeži okončan je remijem, Split je bio puno bolja momčad u prvom dijelu, a Hajduk je u drugom ipak uspio ostati neporažen u zadnjoj utakmici sezone. 

Split je poveo u 16. minuti kada je Miloš Vidović ubačaj Marka Roga sproveo iz blizine glavom u mrežu, a u 29. minuti domaćini su propustili veliku priliku za povećanje vodstva. 

Ante Erceg je imao kazneni udarac, no njegov pokušaj "panenke" je lako zaustavio vratar Hajduka Grbić. Hajduk je izjednačio u 50. minuti iz prvog udarca na vrata Splita, a mrežu je pogodio Elvir Maloku na dodavanje mladog Tudora.

Hajduk ovo prvenstvo završava na trećoj poziciji s 50 osvojenih bodova, a RNK Split je ostao sedmi s 41 bodom.

IZ MINUTE U MINUTU

0 -  Prije početka utakmice posebne su nagrade i poklone dobili Marko Rog, Sokol Cikalleshi i Goran Jozinović. Rog je proglašen najboljim igračem Splita ove sezone, a također je dobio i nagradu "Splitski dišpet" navijačke udruge "Crveni đavoli". Cikalleshi je, pak, nagrađen kao najbolji strijelac Splita, a Jozinoviću je predsjednica Nadzornog odbora Hajduka Branka Ramljak uručila prigodnu uokvirenu sliku budući da mu je današnja utakmica bila posljednja u bijelom dresu

1 - Pred oko 2 tisuće gledatelja počela je utakmica

10 -  igra se uglavnom na sredini terena bez prilika

11 - Lijepa akcija bijelih, lopta bježi Bašiću

11 - Greda Vidovića! Blagojević je izvrsno podvalio loptu Vidoviću iza leđa Hajdukove obrane, ovaj primio loptu, okrenuo se i iz voleja uzdrmao gredu.

13 - opalio je Gurbanov sa 19 metara, obrana crvenih odbija

15 - Žuti Miloviću

16 - GOL! 1:0 (Vidović) - Split je poveo pogotkom Vidovića! Rog je ubacio iz slobodnog udarca blizu aut-linije, a Vidović na petercu bio najviši i glavom poslao loptu iza nemoćnog Grbića.

20 - Nakon utakmice čelnici bijelih će objaviti da je novi trener Damir Burić

29 - Penal za Split. Bagarić je pao nakon duela s Gurbanovim.

29 - Grbić brani! Erceg je pokušao "panenkom" prevariti Hajdukova vratara, no ovaj je ostao na sredini i mirno uzeo loptu u naručje. Ostaje 1:0 za Split.

34 - Vidović je ubacio s desne strane, a Erceg s desetak metara pucao glavom preko grede.

37 - Evo napokon i prvog pokušaja Hajduka. Tudor je pucao iskosa, ali ravno u Zagorca.

43 - Žuti Baliću zbog napucavanja lopte, a Jozinoviću zbog prigovora.

45 - Žuti Cikalleshiju jer je ubačaj Roga pokušao rukom skrenuti u vrata

45+1 - Žuti Ercegu

Kraj prvog poluvremena

46 - Počeo je drugi dio, Maloku umjesto Gurbanova

49 - GOL! 1:1 (Maloku) - Tek što je ušao u igru, Maloku je postigao pogodak! Vlašić je napravio dobar posao po sredini i odigrao desno za Tudora, koji ubacuje na drugu vratnicu, a ondje Maloku glavom posprema loptu u mrežu. Maloku je bio u duelu s Galovićem, koji je pao i udario u stativu, ali je nakon kratkog ukazivanja pomoći nastavio igru.

50 - Ubacio je Jozo, obrana crvenih odbija, u kontri je Erceg, ali ubačaj je loš

53 - Balić je povukao kontru i pucao, lopta se od bloka odbila u for Prskalu, čiji je udarac vršcima prstiju u korner odbio Zagorac.

53 - Velika šansa Hajduka! Prskalo je ubacio za Vlašića, koji je u čistoj situaciji pucao loše, lopta se odbila do Tudora, kojega je pomeo Barbarić. Tražili su hajdukovci penal, ali Mlakar nije htio ni čuti.

55 - Grbić je obranio opasan šut Cikalleshija sa 6-7 metara iskosa.

66 - Maloku se ozlijedio i izlazi, mijenja ga Juranović

69 - Izlazi Bagarić, ulazi Mrkonjić

79 - Umjesto ozlijeđenog Tudora u igri je Pejić

80 - Nema osobitih uzbuđenja na terenu, zadnjih patnaestak minuta

85 - Umjesto Ercega ulazi Roglić

88 - Jozinović je probio po lijevoj strani i u šesnaestercu tražio Prskala, no Vrgoč je u posljednji trenutak presjekao dodavanje

90 - Igrat će se dvije minute nadoknade

90+2 - Vrgoč je isključen! Prskalo mu je pobjegao i Vrgoč ga je nespretno srušio na 18 metara, bio je zadnji igrač obrane

90+3 - Zagorac je sačuvao bod Splitu! Vlašić je snažno tukao iz slobodnjaka, a Splitov vratar odbio u korner.

90+3 - Nakon kornera je Vuković pucao glavom pored gola

KRAJ UTAKMICE

V. BABIĆ, S. ALFIREVIĆ
Split – Hajduk 1:1 (1:0)

Split. Stadion u Parku mladeži. 

Gledatelja oko 2000. 

Sudac Dalibor Mlakar (Zagreb) - 5.

Crveni karton: Branko Vrgoč (Split), izravno isključenje u 91. minuti zbog faula nad protivnikom u izglednoj poziciji za postizanje pogotka.

Žuti kartoni: Barbarić, Cikalleshi i Erceg (Split), te Milović, Balić i Jozinović (Hajduk)

U 29. minuti Split nije iskoristio najstrožu kaznu, udarac Ante Ercega sa 11 metara obranio je Ivo Grbić (Hajduk).

Strijelci: 1:0 Vidović (16), 1:1 Maloku (49)

Najbolji igrač: Nikola Vlašić (Hajduk) 

Split (4 – 2 – 3 – 1): Zagorac (6,5) – Galović (5,5), Barbarić (6) (od 63. Majstorović -), Vrgoč (6,5), Glavina (5,5) – Blagojević (6), Vidović (7) – Bagarić (6) (od 69. Mrkonjić -), Rog (7), Erceg (5) (od 85. Roglić -) – Cikalleshi (5,5).

Hajduk (4 – 2 – 3 – 1): Grbić (7) – Bašić (6), Nižić (6), Milović (6), Jozinović (6) – Vuković (6), Balić (6) – Tudor (6,5) (od 79. Pejić -), Vlašić (7), Kurbanov (5) (od 46. Maloku 7, od 66. Juranović -) – Prskalo (5,5).

Ocjene

Grbić 7 – obranio je penal, Ercegovu 'panenku' je štopao ležeći, kao "ležeći policajac", da ne bude 2:0 za Splita. Svaka čast!

Bašić 6 – prilika poslije dužeg vremena, nije se baš naigrao.

Nižić 6 – u buketu kod primljenog gola, je li se moglo više i bolje?

Milović 6 – baš kao i Nižić, gol Vidovića iz buketa nosi na leđima.

Jozinović 6 – oproštaj od Joze, nekako nam se srce stisnulo, hoće li netko iz Hajduka opet nekad zazvati Jozinovića da popuni energijom lijevi bok?

Vuković 6 – vrlo solidno, puno truda, poslovično, nadasve  ozbiljan. Je li bitka za povjerenje konačno dobijena?!

Balić 6 – gurnut otraga, u dubinu veze, a ne ispred, bliže špicevima. Nije se nametnuo.

Tudor 6,5  – centrirao je zdesna za izjednačenje Malokua, ima energiju... Barbarić ga je "pomeo" za penal, ali Mlakar to ne vidi.

Od 79. Pejić – neocijenjen, da i on upiše nastup, nije odavna.

Vlašić 7 – ubacio je prema Tudoru u akciji za 1:1, najagilniji, u dobroj formi završava sezonu. Zagorac mu je obranio snažan šut u zadnjoj sekundi iz slobodnjaka.

Kurbanov 5 – skrivio je penal, umjesto da ga skrive na njemu. Doduše, to je Mlakarov penal za mlaki start, voljeli bismo vidjeti da sudac Mlakar jedan takav "ulazak u crtu kretanja" dosudi kontra Dinama, na primjer, ali možda je i Kurbanov morao biti oprezniji... Nije bio u utakmici, prvi zamijenjen.

Od 46. Maloku 7 – on bi sad ostao u Hajduku, da ga Burić vidi i da mu pruži na ljeto ravnopravan status. I onda je odmah zatresao mrežu, istrčavši s tim motivom iz svlačionice. Gol glavom na drugoj vratnici. I to može! Pa brzo ozlijeđen.

Od 66. Juranović – malo je igrao bez osobita učinka da bismo ga ocijenili.  

Prskalo 5,5 – veliku je šansu "uprskao" u 53. minuti, ta igra riječi često će ga pratiti, vole je novinari, ali se ponudio, našao se u šansi, a veznjaci ga baš šopali balunima

Split

Zagorac (6,5) - Spasio Splitu bod obranivši slobodnjak Vlašića u posljednjim sekundama.

Galović (5,5) - U nedostatku desnih bekova opet morao igrati na toj poziciji, nije stigao u zračnom duelu nadvisiti Maloku kod izjednačenja Hajduka.

Barbarić (6) - Nešto slabiji od Vrgoča, prvi zamijenjen u redovima Splita.

Vrgoč (6,5) - Odlično je odigrao osječki stoper, zatvarao je i blokirao, isključenje na izdahu utakmice nije imalo posljedica.

Glavina (5,5) - S njegove je strane Tudor ubacio za izjednačenje Hajduka.

Blagojević (6) - Solidan u sredini terena, bolji u prvom dijelu nego u nastavku.

Vidović (7) - Strijelac vodećeg pogotka, uz to uzdrmao i gredu atraktivnim volejem.

Bagarić (6) - Izborio penal nakon solo prodora, izuzev toga nije puno napravio.

Rog (7) - Razigran i rastrčan, pogotovo u prvih 45 minuta. Ubacio za gol Vidovića i uz to pokupio nagrade za najboljeg igrača Splita ove sezone kao i nagradu "Splitski dišpet".

Erceg (5) - Tragičar utakmice. Da je realizirao penal, Split bi vjerojatno slavio tri boda, no njegov pokušaj "panenke" Grbić je pročitao.

Cikalleshi (5,5) - Bez puno lopti i bez gotovo ikakvog učinka. Palac gore za titulu najboljeg klupskog strijelca ove sezone.

Majstorović (od 63.), Mrkonjić (od 69.) i Roglić (od 85.) igrali su premalo za ocjenu.
S ponistre se vidi Šolta

Damir Burić novi je trener Hajduka! Rukovodstvo Hajduka odlučilo je, ali čeka da završi derbi Svetog Duje, pa da službeno objave vijest. 

Nisu željeli da ranijom objavom remete pripreme oko utakmice, ali po reakcijama od gospođe Branke Ramljak, predsjednice Nadzornog odbora, preko članove uprave Marina Brbića i Gorana Vučevića, te "nadzornika" Nikole Bilana Koceića bilo je već prije prvog sučeva zvižduka u Parku mladeži jasno što će objaviti kad susret bude dovršen:

- Odlučili smo, objavit ćemo po završetku utakmice – rekao je Brbić, ali nije izrekao ime novog trenera.

No, sve je jasno, kao i to da su Buriću sugerirali, ili su se dogovorili, svejedno, da ne bude nazočan u Parku mladeži i da Splita i Hajduka odgleda negdje na malim ekranima, a ne uživo.

Da Vukas ima mir zadnje utakmice, "da se rastanemo fair i korektno", rečeno nam je. A ne da se foto-reporteri sjate u svečanu ložu ili po tribinama traže 'odakle se vidi Šolta', a dolje Vukas vodi svoju zadnju i Jozinović prima sliku za oproštaj. Mogu se slikat'...
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => RNK Split - Hajduk 1:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-05-29 16:02:34 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-05-29 19:30:10 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-05-29 18:50:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 18878 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/FOTO SPORT\/hajspl00.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/05\/29\/hajduk\/split_hajduk-290515.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/05\/29\/hajduk\/split_hajduk2-290515.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/05\/29\/hajduk\/split_hajduk3-290515.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/05\/29\/hajduk\/split_hajduk4-290515.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/05\/29\/hajduk\/split_hajduk9-290515.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/05\/29\/hajduk\/split_hajduk1-290515.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/05\/29\/hajduk\/split_hajduk5-290515.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/05\/29\/hajduk\/split_hajduk6-290515.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/05\/29\/hajduk\/split_hajduk7-290515.jpg","\/Archive\/Images\/2015\/05\/29\/hajduk\/split_hajduk8-290515.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"680x400"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x452"},{"size0":"800x534"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x534"},{"size0":"800x534"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"},{"size0":"800x535"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38756241 Threads: 3 Questions: 7122532530 Slow queries: 3309283 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608989113 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/bijeli-se-od-turbulentne-sezone-oprostili-s-dicom-i-remijem-buric-novi-trener-275049 [printLink] => /sport/hajduk/bijeli-se-od-turbulentne-sezone-oprostili-s-dicom-i-remijem-buric-novi-trener-275049?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 218318 [name] => rnksplithajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => rnksplithajduk [link] => /tag/rnksplithajduk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => RNK Split - Hajduk 1:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Bijeli se od turbulentne sezone oprostili s dicom i remijem, Burić novi trener [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-19-01-09-20-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/FOTO SPORT/hajspl00.jpg [galleryCount] => 11 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/FOTO SPORT/hajspl00.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/05/29/hajduk/split_hajduk-290515.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/05/29/hajduk/split_hajduk2-290515.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/05/29/hajduk/split_hajduk3-290515.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/05/29/hajduk/split_hajduk4-290515.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/05/29/hajduk/split_hajduk9-290515.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/05/29/hajduk/split_hajduk1-290515.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/05/29/hajduk/split_hajduk5-290515.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/05/29/hajduk/split_hajduk6-290515.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/05/29/hajduk/split_hajduk7-290515.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2015/05/29/hajduk/split_hajduk8-290515.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
U prvoj utakmici zadnjeg, 36. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši RNK Splita i Hajduka igrali 1-1 (1-0).
"Derbi Svetog Duje" na Parku mladeži okončan je remijem, Split je bio puno bolja momčad u prvom dijelu, a Hajduk je u drugom ipak uspio ostati neporažen u zadnjoj utakmici sezone. 

Split je poveo u 16. minuti kada je Miloš Vidović ubačaj Marka Roga sproveo iz blizine glavom u mrežu, a u 29. minuti domaćini su propustili veliku priliku za povećanje vodstva. 

Ante Erceg je imao kazneni udarac, no njegov pokušaj "panenke" je lako zaustavio vratar Hajduka Grbić. Hajduk je izjednačio u 50. minuti iz prvog udarca na vrata Splita, a mrežu je pogodio Elvir Maloku na dodavanje mladog Tudora.

Hajduk ovo prvenstvo završava na trećoj poziciji s 50 osvojenih bodova, a RNK Split je ostao sedmi s 41 bodom.

IZ MINUTE U MINUTU

0 -  Prije početka utakmice posebne su nagrade i poklone dobili Marko Rog, Sokol Cikalleshi i Goran Jozinović. Rog je proglašen najboljim igračem Splita ove sezone, a također je dobio i nagradu "Splitski dišpet" navijačke udruge "Crveni đavoli". Cikalleshi je, pak, nagrađen kao najbolji strijelac Splita, a Jozinoviću je predsjednica Nadzornog odbora Hajduka Branka Ramljak uručila prigodnu uokvirenu sliku budući da mu je današnja utakmica bila posljednja u bijelom dresu

1 - Pred oko 2 tisuće gledatelja počela je utakmica

10 -  igra se uglavnom na sredini terena bez prilika

11 - Lijepa akcija bijelih, lopta bježi Bašiću

11 - Greda Vidovića! Blagojević je izvrsno podvalio loptu Vidoviću iza leđa Hajdukove obrane, ovaj primio loptu, okrenuo se i iz voleja uzdrmao gredu.

13 - opalio je Gurbanov sa 19 metara, obrana crvenih odbija

15 - Žuti Miloviću

16 - GOL! 1:0 (Vidović) - Split je poveo pogotkom Vidovića! Rog je ubacio iz slobodnog udarca blizu aut-linije, a Vidović na petercu bio najviši i glavom poslao loptu iza nemoćnog Grbića.

20 - Nakon utakmice čelnici bijelih će objaviti da je novi trener Damir Burić

29 - Penal za Split. Bagarić je pao nakon duela s Gurbanovim.

29 - Grbić brani! Erceg je pokušao "panenkom" prevariti Hajdukova vratara, no ovaj je ostao na sredini i mirno uzeo loptu u naručje. Ostaje 1:0 za Split.

34 - Vidović je ubacio s desne strane, a Erceg s desetak metara pucao glavom preko grede.

37 - Evo napokon i prvog pokušaja Hajduka. Tudor je pucao iskosa, ali ravno u Zagorca.

43 - Žuti Baliću zbog napucavanja lopte, a Jozinoviću zbog prigovora.

45 - Žuti Cikalleshiju jer je ubačaj Roga pokušao rukom skrenuti u vrata

45+1 - Žuti Ercegu

Kraj prvog poluvremena

46 - Počeo je drugi dio, Maloku umjesto Gurbanova

49 - GOL! 1:1 (Maloku) - Tek što je ušao u igru, Maloku je postigao pogodak! Vlašić je napravio dobar posao po sredini i odigrao desno za Tudora, koji ubacuje na drugu vratnicu, a ondje Maloku glavom posprema loptu u mrežu. Maloku je bio u duelu s Galovićem, koji je pao i udario u stativu, ali je nakon kratkog ukazivanja pomoći nastavio igru.

50 - Ubacio je Jozo, obrana crvenih odbija, u kontri je Erceg, ali ubačaj je loš

53 - Balić je povukao kontru i pucao, lopta se od bloka odbila u for Prskalu, čiji je udarac vršcima prstiju u korner odbio Zagorac.

53 - Velika šansa Hajduka! Prskalo je ubacio za Vlašića, koji je u čistoj situaciji pucao loše, lopta se odbila do Tudora, kojega je pomeo Barbarić. Tražili su hajdukovci penal, ali Mlakar nije htio ni čuti.

55 - Grbić je obranio opasan šut Cikalleshija sa 6-7 metara iskosa.

66 - Maloku se ozlijedio i izlazi, mijenja ga Juranović

69 - Izlazi Bagarić, ulazi Mrkonjić

79 - Umjesto ozlijeđenog Tudora u igri je Pejić

80 - Nema osobitih uzbuđenja na terenu, zadnjih patnaestak minuta

85 - Umjesto Ercega ulazi Roglić

88 - Jozinović je probio po lijevoj strani i u šesnaestercu tražio Prskala, no Vrgoč je u posljednji trenutak presjekao dodavanje

90 - Igrat će se dvije minute nadoknade

90+2 - Vrgoč je isključen! Prskalo mu je pobjegao i Vrgoč ga je nespretno srušio na 18 metara, bio je zadnji igrač obrane

90+3 - Zagorac je sačuvao bod Splitu! Vlašić je snažno tukao iz slobodnjaka, a Splitov vratar odbio u korner.

90+3 - Nakon kornera je Vuković pucao glavom pored gola

KRAJ UTAKMICE

V. BABIĆ, S. ALFIREVIĆ
Split – Hajduk 1:1 (1:0)

Split. Stadion u Parku mladeži. 

Gledatelja oko 2000. 

Sudac Dalibor Mlakar (Zagreb) - 5.

Crveni karton: Branko Vrgoč (Split), izravno isključenje u 91. minuti zbog faula nad protivnikom u izglednoj poziciji za postizanje pogotka.

Žuti kartoni: Barbarić, Cikalleshi i Erceg (Split), te Milović, Balić i Jozinović (Hajduk)

U 29. minuti Split nije iskoristio najstrožu kaznu, udarac Ante Ercega sa 11 metara obranio je Ivo Grbić (Hajduk).

Strijelci: 1:0 Vidović (16), 1:1 Maloku (49)

Najbolji igrač: Nikola Vlašić (Hajduk) 

Split (4 – 2 – 3 – 1): Zagorac (6,5) – Galović (5,5), Barbarić (6) (od 63. Majstorović -), Vrgoč (6,5), Glavina (5,5) – Blagojević (6), Vidović (7) – Bagarić (6) (od 69. Mrkonjić -), Rog (7), Erceg (5) (od 85. Roglić -) – Cikalleshi (5,5).

Hajduk (4 – 2 – 3 – 1): Grbić (7) – Bašić (6), Nižić (6), Milović (6), Jozinović (6) – Vuković (6), Balić (6) – Tudor (6,5) (od 79. Pejić -), Vlašić (7), Kurbanov (5) (od 46. Maloku 7, od 66. Juranović -) – Prskalo (5,5).

Ocjene

Grbić 7 – obranio je penal, Ercegovu 'panenku' je štopao ležeći, kao "ležeći policajac", da ne bude 2:0 za Splita. Svaka čast!

Bašić 6 – prilika poslije dužeg vremena, nije se baš naigrao.

Nižić 6 – u buketu kod primljenog gola, je li se moglo više i bolje?

Milović 6 – baš kao i Nižić, gol Vidovića iz buketa nosi na leđima.

Jozinović 6 – oproštaj od Joze, nekako nam se srce stisnulo, hoće li netko iz Hajduka opet nekad zazvati Jozinovića da popuni energijom lijevi bok?

Vuković 6 – vrlo solidno, puno truda, poslovično, nadasve  ozbiljan. Je li bitka za povjerenje konačno dobijena?!

Balić 6 – gurnut otraga, u dubinu veze, a ne ispred, bliže špicevima. Nije se nametnuo.

Tudor 6,5  – centrirao je zdesna za izjednačenje Malokua, ima energiju... Barbarić ga je "pomeo" za penal, ali Mlakar to ne vidi.

Od 79. Pejić – neocijenjen, da i on upiše nastup, nije odavna.

Vlašić 7 – ubacio je prema Tudoru u akciji za 1:1, najagilniji, u dobroj formi završava sezonu. Zagorac mu je obranio snažan šut u zadnjoj sekundi iz slobodnjaka.

Kurbanov 5 – skrivio je penal, umjesto da ga skrive na njemu. Doduše, to je Mlakarov penal za mlaki start, voljeli bismo vidjeti da sudac Mlakar jedan takav "ulazak u crtu kretanja" dosudi kontra Dinama, na primjer, ali možda je i Kurbanov morao biti oprezniji... Nije bio u utakmici, prvi zamijenjen.

Od 46. Maloku 7 – on bi sad ostao u Hajduku, da ga Burić vidi i da mu pruži na ljeto ravnopravan status. I onda je odmah zatresao mrežu, istrčavši s tim motivom iz svlačionice. Gol glavom na drugoj vratnici. I to može! Pa brzo ozlijeđen.

Od 66. Juranović – malo je igrao bez osobita učinka da bismo ga ocijenili.  

Prskalo 5,5 – veliku je šansu "uprskao" u 53. minuti, ta igra riječi često će ga pratiti, vole je novinari, ali se ponudio, našao se u šansi, a veznjaci ga baš šopali balunima

Split

Zagorac (6,5) - Spasio Splitu bod obranivši slobodnjak Vlašića u posljednjim sekundama.

Galović (5,5) - U nedostatku desnih bekova opet morao igrati na toj poziciji, nije stigao u zračnom duelu nadvisiti Maloku kod izjednačenja Hajduka.

Barbarić (6) - Nešto slabiji od Vrgoča, prvi zamijenjen u redovima Splita.

Vrgoč (6,5) - Odlično je odigrao osječki stoper, zatvarao je i blokirao, isključenje na izdahu utakmice nije imalo posljedica.

Glavina (5,5) - S njegove je strane Tudor ubacio za izjednačenje Hajduka.

Blagojević (6) - Solidan u sredini terena, bolji u prvom dijelu nego u nastavku.

Vidović (7) - Strijelac vodećeg pogotka, uz to uzdrmao i gredu atraktivnim volejem.

Bagarić (6) - Izborio penal nakon solo prodora, izuzev toga nije puno napravio.

Rog (7) - Razigran i rastrčan, pogotovo u prvih 45 minuta. Ubacio za gol Vidovića i uz to pokupio nagrade za najboljeg igrača Splita ove sezone kao i nagradu "Splitski dišpet".

Erceg (5) - Tragičar utakmice. Da je realizirao penal, Split bi vjerojatno slavio tri boda, no njegov pokušaj "panenke" Grbić je pročitao.

Cikalleshi (5,5) - Bez puno lopti i bez gotovo ikakvog učinka. Palac gore za titulu najboljeg klupskog strijelca ove sezone.

Majstorović (od 63.), Mrkonjić (od 69.) i Roglić (od 85.) igrali su premalo za ocjenu.
S ponistre se vidi Šolta

Damir Burić novi je trener Hajduka! Rukovodstvo Hajduka odlučilo je, ali čeka da završi derbi Svetog Duje, pa da službeno objave vijest. 

Nisu željeli da ranijom objavom remete pripreme oko utakmice, ali po reakcijama od gospođe Branke Ramljak, predsjednice Nadzornog odbora, preko članove uprave Marina Brbića i Gorana Vučevića, te "nadzornika" Nikole Bilana Koceića bilo je već prije prvog sučeva zvižduka u Parku mladeži jasno što će objaviti kad susret bude dovršen:

- Odlučili smo, objavit ćemo po završetku utakmice – rekao je Brbić, ali nije izrekao ime novog trenera.

No, sve je jasno, kao i to da su Buriću sugerirali, ili su se dogovorili, svejedno, da ne bude nazočan u Parku mladeži i da Splita i Hajduka odgleda negdje na malim ekranima, a ne uživo.

Da Vukas ima mir zadnje utakmice, "da se rastanemo fair i korektno", rečeno nam je. A ne da se foto-reporteri sjate u svečanu ložu ili po tribinama traže 'odakle se vidi Šolta', a dolje Vukas vodi svoju zadnju i Jozinović prima sliku za oproštaj. Mogu se slikat'...
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>











[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/bijeli-se-od-turbulentne-sezone-oprostili-s-dicom-i-remijem-buric-novi-trener-275049 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=195f83065d19ace8c77dd0bd875c2995488189c1 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Bijeli+se+od+turbulentne+sezone+oprostili+s+dicom+i+remijem%2C+Buri%C4%87+novi+trener&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fbijeli-se-od-turbulentne-sezone-oprostili-s-dicom-i-remijem-buric-novi-trener-275049 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fbijeli-se-od-turbulentne-sezone-oprostili-s-dicom-i-remijem-buric-novi-trener-275049 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => RNK Split - Hajduk 1:1 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
HajdukRNK Split - Hajduk 1:1

Bijeli se od turbulentne sezone oprostili s dicom i remijem, Burić novi trener

Piše PSD.
29. svibnja 2015. - 20:50
U prvoj utakmici zadnjeg, 36. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši RNK Splita i Hajduka igrali 1-1 (1-0).
45 - Žuti Cikalleshiju jer je ubačaj Roga pokušao rukom skrenuti u vrata
53 - Velika šansa Hajduka! Prskalo je ubacio za Vlašića, koji je u čistoj situaciji pucao loše, lopta se odbila do Tudora, kojega je pomeo Barbarić. Tražili su hajdukovci penal, ali Mlakar nije htio ni čuti.
88 - Jozinović je probio po lijevoj strani i u šesnaestercu tražio Prskala, no Vrgoč je u posljednji trenutak presjekao dodavanje
90 - Igrat će se dvije minute nadoknade ...
#RNKSPLITHAJDUK
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 03:09