stdClass Object ( [id] => 30441 [title] => Ante Miše nakon prolaska u polufinale: Ostajem trener i na proljeće! (FOTOGALERIJA) [alias] => ante-mise-nakon-prolaska-u-polufinale-ostajem-trener-i-na-proljece-fotogalerija [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Hajduk je prošao i u Kupu, ostvario je maksimalni učinak u dva gostovanja u roku od četiri dana, tamo gdje mu je po tradiciji najteže, u Koprivnici.

Ni Koprivnica nije za Antu Mišu tabu tema, on s Hajdukom nastavlja lebdjeti na sedmome nebu i uvijek iznova izvadi novoga jokera, adut iz rukava koji mu donese pobjedu.

Ovaj put to je bio vratar Danijel Subašić, baš kao što je i obećao nakon što je kiksao prošle nedjelje. Rekao je Subašić, u srijedu ću se iskupiti i bi tako! A onda je još jedan iz redova “bijelih” koji nisu pod reflektorima, Goran Rubil postigao pogodak i to je bila konačna pobjeda.

Kup je vrag, natjecanje koje se bezrazložno devalvira, pa se uvijek tvrdi kako je drugorazrednoga značaja u odnosu na prvenstvo. Hajduk je ove godine objavio kako ga zanima utrka za duplom krunom.

U prvenstvu s nizom pobjeda Splićani su pokazali kako su sposobni za preokret, a jučer u Koprivnici, u Kupu pri ruci im je bila latinska izreka: Sreća prati hrabre!

Igra “bijelih” nije bila posebno dojmljiva, bila je prosječna, s mnogo nedorečenosti posebno u odnosu na pjenušavo izdanje viđeno prošle nedjelje kad je Hajduk ovdje slavio s 2:1.

Premda je Hajduk bio bolji s početka utakmice rekli bismo kako je Slaven Belupo ukupno bio za nijasnu bolji protivnik, jači za Bojana Vručinu, koji je doista klasa za sebe.

No, ovaj Hajduk pomalo je i umoran, pokazao je da se umije hrvati s nervima, što je demonstrirao ne samo kad je odolio naletima domaćih, nego i u izvođenju jedanaesteraca. Ovako teške pobjede u pravilu navješćuju velike trijumfe!

slaven alfirević

Miše: Ostajem...

U Hajduku ne prestaje slavlje i zadovoljstvo. Pogodak Rubila za 7:6 proslavljen je kao da je riječ o prolasku u kakvom europskom kupu.

Trener Hajduka Ante Miše čestitao je svojim igračima:

- Borili smo se svim srcem, a igra ovaj put nije bila toliko dobra, odnosno bilo je razdoblja kad su nas domaćini nadigravali. To se može i razumjeti, jer Slaven je dobra momčad i ne možeš ih svih 90 minuta držati pod pritiskom.

- Teret je iznijela i naša obrana. Mislio sam da će nam pogodak u Koprivnici donijeti prolaz u polufinale Kupa, ali može i ovako, u ruletu s bijele točke. Nije to lako izdržati, teško je pratiti, ali kako netko reče i to je nogometni element igre, treba pokazati umješnosti i čvrste živce, a to su moji igrači ovaj put, imali za nijansu više nego Slaven.

Unatoč neprekinutom nizu uspjeha Ante Miše stalno mora odgovarati na pitanja tipa nije li ovo konačni pečat da će biti trener Hajduka i na proljeće. Osmjehnuo se, pa smo pitanje ponovili. Odgovorio je:

- Da, mislim da je ovo konačni pečat!

Plasman u polufinale najviše se radovao golman Danijel Subašić:

- Neka nas pozdravi barem 15.000 gledatelja u nedjelju protiv Osijeka u Poljudu. Mislim da smo to zaslužili pa da zajedno s publikom nastavimo pobjednički niz.

Svlačionicom Hajduka odjekivala je pjesma, ushit se gotovo mogao opipati:

- Ovo je naš trenutak, ne smijemo se zaustaviti nego dati sve od sebe da pobijedimo u preostale dvije utakmice – rekao je Goran Rubil, i sam precizni izvođač udarca s bijele točke.

Posebne čestitke primao je Jurica Buljat za još jednu odličnu partiju na poziciji stopera, ali i izvrsno izveden jedanaesterac.

U taboru domaćih opet su morali priznati Hajduku kako je bolji i kako ga prati zrno sreće. U Vručini su imali veliki adut, ponovili su neodlučeno iz Poljuda, ali im rulet penala nije išao na ruku:

- Mislim da smo odigrali bolju utakmicu nego u nedjelju, da smo u drugom poluvremenu dominirali i bili bliže pobjedi, ali rač- unaju se golovi, a golova nije bilo.

- Koliko god Hajduk ima niz pobjeda, toliko smo mi zaronili u niz neuspjeha, vjerujem da ćemo se radom iz njega izvući, a Hajduku sve čestitke, pokazali su se kao vrlo čvrsta i kompaktna momčad koja kvalitetno trče a ima i odgovarajući kvalitet – komplimentirao je Splićane, trener Slaven Belupa Mile Petković.

  

1 – Oko 3000 gledatelja na stadionu u Koprivnici, a i Torcida na svojim mjestima, sve navlas isto kao u nedjelju navečer na ovom istom mjestu. U Hajduku je Kalinić pričuva a šansu je dobio Bušić...

3 – Hajduk je od početka dao do znanja kako namjerava diktirati ritam, Gabrić je ubacio s desne strane visoku loptu, Ibričić je čekao na suprotnoj vratnici, ali je glavom pucao ipak preko gola.

5 – Andrić je oprobao udarac iz daljine, Pelin je bio dobro postavljen.

9 – Sad je šutirao Ibričić s 10-ak metara, lopta je zapela u obrani domaćina.

12 – Aktivni Strinić duboko ulazi u protivničko polje, a zaradio je žuti karton zbog simuliranja, što je u najmanju ruku dvojbena odluka suca Marića.

18 – Eto žutog kartona i kod domaćina, zaslužio ga je lijevi bek Maras.

20 – Je li to mogao biti drugi žuti za Marasa i isključenje!? Maras je oštro startao na Gabrića, bio je to prekršaj što ga je Marić dosudio, ali su domaćini premrli od straha hoće li se arbitar iz Daruvara dohvatiti džepa... Nije, bio je milostiv prema Marasu.

21 – Slobodan udarac Andrića, oštru loptu obranio je odlično Pelin izbivši je šakom u paradi.

23 – Novi slobodni udarac izveo je Ibričić, preko gola; lako zaključujete kako Hajduk kontrolira utakmicu...

32 – No, evo i Slavena preko centra, pogriješili su u Hajdukovoj obrani, pa je Čaval probio rupu da pusti Vručinu koji je pucao, ali u vanjski dio mreže, rezultat se nije mijenjao.

37 – Vruće, vruće, Vručina, ali je Subašić u zadnji čas požrtvovnim padom u noge izvadio marune iz vatre.

43 – Žuti karton za Petra Bošnjaka koji je grubo ušao u Marijana Buljata. I ubrzo kraj prvoga dijela, rezultat isti kao i u Splitu prije dva tjedna, još je uvijek ukupnih 0:0.

50 – Velika šansa za Marija Jurića, bio je to centaršut domaćih s desne strane, Vručina je loptu propustio taman za natrčalog Jurića, čiji šut iz blizine sigurno brani Subašić, izvrsno postavljen.

53 – Nastavak je donio vrlo otvorenu utakmicu, smijenjivali su se napadi s obje strane, a Gabrićev centaršut s desna lijevom nogom nije došao do Bušića koji je bio zagrađen.

58 – Vručina je slomio Pandžu, a Rubil ispucavanjem darovao balun Šafariću, činio se šah-mat, no nije bilo zla za Splićane, Pandža je u zadnji čas stigao popraviti štetu.

67 – Opasan je Kalinić i ništa... Pa je opasan udarac Strinića iskosa. Ali je Pelin sigurno uhvatio britku loptu.

69 – Jurica Buljat kao žilet, čisti bekovski.

71 – Slaven je sve opasniji, pec, pec, Vručina, pa Jajalo, ali samo korner, dva...

74 – Pritisak Slavena, a s klupe u redovima Hajduka ulazi Oremuš uz povike s tribina, kao da su se domaći navijači opekli vidjevši ga.

80 – Sudac Bruno Marić zatražio je pomoć, da mu se izmasira butni mišić ili prepone, bliža mu je bila Hajdukova klupa, pa su to uradili Hajdukovi maseri.

84 – Slaven je raširio krila, Maras je prošao lijevom stranom kao da nema nikog za protivnika, ubacio loptu u šesnaesterac, ali je tamo Pandža rukama i nogama odgurao “plave”.

87 – Slobodan udarac za Šafarića, Hajduk je sav u svom šesnaestercu, Andrić je izbio u korner. S kornera novi korner, sad je Skoko izbio glavom, pa opet centaršut i lopta na glavi Marasa, velika prigoda, ali je lopta Marasu očešala i cuf i nos i prošišala petercem.

91 – Malo predaha za Hajduk, pa je Oremuš uspio s lijeve strane zakoračiti u kazneni prostor domaćin, pao je, prosuo se, ali sudac Marić ovaj put nije posezao za žutim kartonom zbog simuliranja i ubrzo kraj, sudac Bruno Marić je pozvao na izvođenje jedanaesteraca. 

Danijel i lavovi

Danijel Subašić

Obranio je jedan, presudni jedanaesterac kojim je donio veliku sreću “bijelima”, bez obzira na to bio je reprezentativan.

Goran Rubil

Možda mrvicu slavija igra nego u nedjelju, ali je on bio taj koji je kapitalizirao Subašićevu obranu i odveo Hajduk u polufinale Kupa.

Ivan Strinić

Bio je najbolji u prvome poluvremenu, a onda se nekako stišao kao i cijela momčad.

Josip Skoko

Solidan, uobičajeno pouzdan, ali ovaj put bez naročitog umjetničkog dojma.

Jurica Buljat

Još jedna partija na zavidnome nivou za britkoga Hajdukova stopera.

Boris Pandža

Slabiji od kolege Buljata, dosta se mučio kako da ukroti protivničke napadače.

Drago Gabrić

Istrčao je on svoju dionicu, ali ovaj put nije bio ubojit.

Srđan Andrić

Jedan od rijetkih koji je bio bolji ove srijede nego prošle nedjelje, baš dobar.

Tomislav Bušić

Partija daleko od prilika da postigne golove, pa mu i to umanjuje ocjenu.

Senijad Ibričić

Oko njega se lome koplja je li dobar ili slab, koliko mu paše ova isturena uloga.

Marijan Buljat

Bolji u prvome dijelu, upotrebljiv kao lijevi vezni, mali upitnik glede britkosti u duelima.

Rezerve: Kalinić se manje vidio od Ibričića, a Oremuš od M. Buljata - neocijenjeni

 

Slaven Belupo - Hajduk 0:0 (na jedanaesterce 6:7)

Koprivnica: Gradski stadion.

Gledatelja oko 3000.

Uzvratna utakmica četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa.

Sudac: Bruno Marić (Daruvar) – 6.

Budući da je i u prvoj utakmici u Splitu bilo 0:0, pobjednik je postao Hajduk sa 7:6 boljim izvođenjem jedanaesteraca.

S bijele točke: 1:0 Vručina, 1:1 Kalinić, 2:1 Šafarić, 2:2 Andrić, 3:2 Maras, 3:3 Bušić, 4:3 Jajalo, 4:4 J. Buljat, 5:4 Bilen, 5:5 Skoko, 6:5 Kokalović, 6:6 Gabrić, Purić – obranio Subašić, 6:7 Rubil.

Žuti kartoni: P. Bošnjak i Maras (Slaven Belupo), te Strinić i Gabrić (Hajduk).

Najbolji igrač: Danijel Subašić (Hajduk).

Slaven Belupo: Pelin (7), P. Bošnjak (5,5) (od 46. Purić 5), Maras (6,5), Poldrugač (6), Kokalović (6), Rogulj (6,5), Šafarić (6), Čaval (6) (od 82. Bilen -), Vručina (7), Jajalo (6,5), Mario Jurić (6).

Hajduk: Subašić (7,5), Rubil (7), Strinić (6,5), Skoko (6,5), J. Buljat (6,5), Pandža (5,5), Gabrić (5,5), Andrić (6,5), Bušić (5,5), Ibričić (5,5) (od 60. Kalinić -), M. Buljat (6) (od 75. Oremuš -).

                                                                                                      foto: CROPIX

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => u uzvratnoj utakmici četvrtfinala kupa hrvatske odluka JEDANAESTERCIma: Slaven - Hajduk 6:7 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2008-11-26 16:29:38 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2008-11-27 02:14:55 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2008-11-26 21:29:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 18118 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk20.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk19.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk18.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk17.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk16.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk15.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk14.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk13.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk12.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk11.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk20.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk9.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk8.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk7.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk6.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk5.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk4.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk3.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk2.jpg","\/Archive\/Images\/2008\/11\/27\/sport\/hajduk\/hajduk1.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"594x550"},{"size0":"700x505"},{"size0":"700x499"},{"size0":"700x475"},{"size0":"413x550"},{"size0":"700x468"},{"size0":"700x494"},{"size0":"700x534"},{"size0":"419x550"},{"size0":"700x526"},{"size0":"594x550"},{"size0":"700x504"},{"size0":"688x550"},{"size0":"700x536"},{"size0":"427x550"},{"size0":"355x550"},{"size0":"700x490"},{"size0":"615x550"},{"size0":"700x526"},{"size0":"368x550"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7553073 Threads: 3 Questions: 1611007755 Slow queries: 4781614 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110784837 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/ante-mise-nakon-prolaska-u-polufinale-ostajem-trener-i-na-proljece-fotogalerija-30441 [printLink] => /sport/hajduk/ante-mise-nakon-prolaska-u-polufinale-ostajem-trener-i-na-proljece-fotogalerija-30441?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 174592 [name] => slavenhajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => slavenhajduk [link] => /tag/slavenhajduk ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => u uzvratnoj utakmici četvrtfinala kupa hrvatske odluka JEDANAESTERCIma: Slaven - Hajduk 6:7 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ante Miše nakon prolaska u polufinale: Ostajem trener i na proljeće! (FOTOGALERIJA) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-12-17-55-11-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk20.jpg [galleryCount] => 20 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk20.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk19.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk18.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk17.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk16.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk15.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk14.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk13.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk12.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk11.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk20.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk9.jpg [title] => ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk8.jpg [title] => ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk7.jpg [title] => ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk6.jpg [title] => ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk5.jpg [title] => ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk4.jpg [title] => ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk3.jpg [title] => ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk2.jpg [title] => ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2008/11/27/sport/hajduk/hajduk1.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Hajduk je prošao i u Kupu, ostvario je maksimalni učinak u dva gostovanja u roku od četiri dana, tamo gdje mu je po tradiciji najteže, u Koprivnici.

Ni Koprivnica nije za Antu Mišu tabu tema, on s Hajdukom nastavlja lebdjeti na sedmome nebu i uvijek iznova izvadi novoga jokera, adut iz rukava koji mu donese pobjedu.

Ovaj put to je bio vratar Danijel Subašić, baš kao što je i obećao nakon što je kiksao prošle nedjelje. Rekao je Subašić, u srijedu ću se iskupiti i bi tako! A onda je još jedan iz redova “bijelih” koji nisu pod reflektorima, Goran Rubil postigao pogodak i to je bila konačna pobjeda.

Kup je vrag, natjecanje koje se bezrazložno devalvira, pa se uvijek tvrdi kako je drugorazrednoga značaja u odnosu na prvenstvo. Hajduk je ove godine objavio kako ga zanima utrka za duplom krunom.

U prvenstvu s nizom pobjeda Splićani su pokazali kako su sposobni za preokret, a jučer u Koprivnici, u Kupu pri ruci im je bila latinska izreka: Sreća prati hrabre!

Igra “bijelih” nije bila posebno dojmljiva, bila je prosječna, s mnogo nedorečenosti posebno u odnosu na pjenušavo izdanje viđeno prošle nedjelje kad je Hajduk ovdje slavio s 2:1.

Premda je Hajduk bio bolji s početka utakmice rekli bismo kako je Slaven Belupo ukupno bio za nijasnu bolji protivnik, jači za Bojana Vručinu, koji je doista klasa za sebe.

No, ovaj Hajduk pomalo je i umoran, pokazao je da se umije hrvati s nervima, što je demonstrirao ne samo kad je odolio naletima domaćih, nego i u izvođenju jedanaesteraca. Ovako teške pobjede u pravilu navješćuju velike trijumfe!

slaven alfirević

Miše: Ostajem...

U Hajduku ne prestaje slavlje i zadovoljstvo. Pogodak Rubila za 7:6 proslavljen je kao da je riječ o prolasku u kakvom europskom kupu.

Trener Hajduka Ante Miše čestitao je svojim igračima:

- Borili smo se svim srcem, a igra ovaj put nije bila toliko dobra, odnosno bilo je razdoblja kad su nas domaćini nadigravali. To se može i razumjeti, jer Slaven je dobra momčad i ne možeš ih svih 90 minuta držati pod pritiskom.

- Teret je iznijela i naša obrana. Mislio sam da će nam pogodak u Koprivnici donijeti prolaz u polufinale Kupa, ali može i ovako, u ruletu s bijele točke. Nije to lako izdržati, teško je pratiti, ali kako netko reče i to je nogometni element igre, treba pokazati umješnosti i čvrste živce, a to su moji igrači ovaj put, imali za nijansu više nego Slaven.

Unatoč neprekinutom nizu uspjeha Ante Miše stalno mora odgovarati na pitanja tipa nije li ovo konačni pečat da će biti trener Hajduka i na proljeće. Osmjehnuo se, pa smo pitanje ponovili. Odgovorio je:

- Da, mislim da je ovo konačni pečat!

Plasman u polufinale najviše se radovao golman Danijel Subašić:

- Neka nas pozdravi barem 15.000 gledatelja u nedjelju protiv Osijeka u Poljudu. Mislim da smo to zaslužili pa da zajedno s publikom nastavimo pobjednički niz.

Svlačionicom Hajduka odjekivala je pjesma, ushit se gotovo mogao opipati:

- Ovo je naš trenutak, ne smijemo se zaustaviti nego dati sve od sebe da pobijedimo u preostale dvije utakmice – rekao je Goran Rubil, i sam precizni izvođač udarca s bijele točke.

Posebne čestitke primao je Jurica Buljat za još jednu odličnu partiju na poziciji stopera, ali i izvrsno izveden jedanaesterac.

U taboru domaćih opet su morali priznati Hajduku kako je bolji i kako ga prati zrno sreće. U Vručini su imali veliki adut, ponovili su neodlučeno iz Poljuda, ali im rulet penala nije išao na ruku:

- Mislim da smo odigrali bolju utakmicu nego u nedjelju, da smo u drugom poluvremenu dominirali i bili bliže pobjedi, ali rač- unaju se golovi, a golova nije bilo.

- Koliko god Hajduk ima niz pobjeda, toliko smo mi zaronili u niz neuspjeha, vjerujem da ćemo se radom iz njega izvući, a Hajduku sve čestitke, pokazali su se kao vrlo čvrsta i kompaktna momčad koja kvalitetno trče a ima i odgovarajući kvalitet – komplimentirao je Splićane, trener Slaven Belupa Mile Petković.

  

1 – Oko 3000 gledatelja na stadionu u Koprivnici, a i Torcida na svojim mjestima, sve navlas isto kao u nedjelju navečer na ovom istom mjestu. U Hajduku je Kalinić pričuva a šansu je dobio Bušić...

3 – Hajduk je od početka dao do znanja kako namjerava diktirati ritam, Gabrić je ubacio s desne strane visoku loptu, Ibričić je čekao na suprotnoj vratnici, ali je glavom pucao ipak preko gola.

5 – Andrić je oprobao udarac iz daljine, Pelin je bio dobro postavljen.

9 – Sad je šutirao Ibričić s 10-ak metara, lopta je zapela u obrani domaćina.

12 – Aktivni Strinić duboko ulazi u protivničko polje, a zaradio je žuti karton zbog simuliranja, što je u najmanju ruku dvojbena odluka suca Marića.

18 – Eto žutog kartona i kod domaćina, zaslužio ga je lijevi bek Maras.

20 – Je li to mogao biti drugi žuti za Marasa i isključenje!? Maras je oštro startao na Gabrića, bio je to prekršaj što ga je Marić dosudio, ali su domaćini premrli od straha hoće li se arbitar iz Daruvara dohvatiti džepa... Nije, bio je milostiv prema Marasu.

21 – Slobodan udarac Andrića, oštru loptu obranio je odlično Pelin izbivši je šakom u paradi.

23 – Novi slobodni udarac izveo je Ibričić, preko gola; lako zaključujete kako Hajduk kontrolira utakmicu...

32 – No, evo i Slavena preko centra, pogriješili su u Hajdukovoj obrani, pa je Čaval probio rupu da pusti Vručinu koji je pucao, ali u vanjski dio mreže, rezultat se nije mijenjao.

37 – Vruće, vruće, Vručina, ali je Subašić u zadnji čas požrtvovnim padom u noge izvadio marune iz vatre.

43 – Žuti karton za Petra Bošnjaka koji je grubo ušao u Marijana Buljata. I ubrzo kraj prvoga dijela, rezultat isti kao i u Splitu prije dva tjedna, još je uvijek ukupnih 0:0.

50 – Velika šansa za Marija Jurića, bio je to centaršut domaćih s desne strane, Vručina je loptu propustio taman za natrčalog Jurića, čiji šut iz blizine sigurno brani Subašić, izvrsno postavljen.

53 – Nastavak je donio vrlo otvorenu utakmicu, smijenjivali su se napadi s obje strane, a Gabrićev centaršut s desna lijevom nogom nije došao do Bušića koji je bio zagrađen.

58 – Vručina je slomio Pandžu, a Rubil ispucavanjem darovao balun Šafariću, činio se šah-mat, no nije bilo zla za Splićane, Pandža je u zadnji čas stigao popraviti štetu.

67 – Opasan je Kalinić i ništa... Pa je opasan udarac Strinića iskosa. Ali je Pelin sigurno uhvatio britku loptu.

69 – Jurica Buljat kao žilet, čisti bekovski.

71 – Slaven je sve opasniji, pec, pec, Vručina, pa Jajalo, ali samo korner, dva...

74 – Pritisak Slavena, a s klupe u redovima Hajduka ulazi Oremuš uz povike s tribina, kao da su se domaći navijači opekli vidjevši ga.

80 – Sudac Bruno Marić zatražio je pomoć, da mu se izmasira butni mišić ili prepone, bliža mu je bila Hajdukova klupa, pa su to uradili Hajdukovi maseri.

84 – Slaven je raširio krila, Maras je prošao lijevom stranom kao da nema nikog za protivnika, ubacio loptu u šesnaesterac, ali je tamo Pandža rukama i nogama odgurao “plave”.

87 – Slobodan udarac za Šafarića, Hajduk je sav u svom šesnaestercu, Andrić je izbio u korner. S kornera novi korner, sad je Skoko izbio glavom, pa opet centaršut i lopta na glavi Marasa, velika prigoda, ali je lopta Marasu očešala i cuf i nos i prošišala petercem.

91 – Malo predaha za Hajduk, pa je Oremuš uspio s lijeve strane zakoračiti u kazneni prostor domaćin, pao je, prosuo se, ali sudac Marić ovaj put nije posezao za žutim kartonom zbog simuliranja i ubrzo kraj, sudac Bruno Marić je pozvao na izvođenje jedanaesteraca. 

Danijel i lavovi

Danijel Subašić

Obranio je jedan, presudni jedanaesterac kojim je donio veliku sreću “bijelima”, bez obzira na to bio je reprezentativan.

Goran Rubil

Možda mrvicu slavija igra nego u nedjelju, ali je on bio taj koji je kapitalizirao Subašićevu obranu i odveo Hajduk u polufinale Kupa.

Ivan Strinić

Bio je najbolji u prvome poluvremenu, a onda se nekako stišao kao i cijela momčad.

Josip Skoko

Solidan, uobičajeno pouzdan, ali ovaj put bez naročitog umjetničkog dojma.

Jurica Buljat

Još jedna partija na zavidnome nivou za britkoga Hajdukova stopera.

Boris Pandža

Slabiji od kolege Buljata, dosta se mučio kako da ukroti protivničke napadače.

Drago Gabrić

Istrčao je on svoju dionicu, ali ovaj put nije bio ubojit.

Srđan Andrić

Jedan od rijetkih koji je bio bolji ove srijede nego prošle nedjelje, baš dobar.

Tomislav Bušić

Partija daleko od prilika da postigne golove, pa mu i to umanjuje ocjenu.

Senijad Ibričić

Oko njega se lome koplja je li dobar ili slab, koliko mu paše ova isturena uloga.

Marijan Buljat

Bolji u prvome dijelu, upotrebljiv kao lijevi vezni, mali upitnik glede britkosti u duelima.

Rezerve: Kalinić se manje vidio od Ibričića, a Oremuš od M. Buljata - neocijenjeni

 

Slaven Belupo - Hajduk 0:0 (na jedanaesterce 6:7)

Koprivnica: Gradski stadion.

Gledatelja oko 3000.

Uzvratna utakmica četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa.

Sudac: Bruno Marić (Daruvar) – 6.

Budući da je i u prvoj utakmici u Splitu bilo 0:0, pobjednik je postao Hajduk sa 7:6 boljim izvođenjem jedanaesteraca.

S bijele točke: 1:0 Vručina, 1:1 Kalinić, 2:1 Šafarić, 2:2 Andrić, 3:2 Maras, 3:3 Bušić, 4:3 Jajalo, 4:4 J. Buljat, 5:4 Bilen, 5:5 Skoko, 6:5 Kokalović, 6:6 Gabrić, Purić – obranio Subašić, 6:7 Rubil.

Žuti kartoni: P. Bošnjak i Maras (Slaven Belupo), te Strinić i Gabrić (Hajduk).

Najbolji igrač: Danijel Subašić (Hajduk).

Slaven Belupo: Pelin (7), P. Bošnjak (5,5) (od 46. Purić 5), Maras (6,5), Poldrugač (6), Kokalović (6), Rogulj (6,5), Šafarić (6), Čaval (6) (od 82. Bilen -), Vručina (7), Jajalo (6,5), Mario Jurić (6).

Hajduk: Subašić (7,5), Rubil (7), Strinić (6,5), Skoko (6,5), J. Buljat (6,5), Pandža (5,5), Gabrić (5,5), Andrić (6,5), Bušić (5,5), Ibričić (5,5) (od 60. Kalinić -), M. Buljat (6) (od 75. Oremuš -).

                                                                                                      foto: CROPIX

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>




















[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/ante-mise-nakon-prolaska-u-polufinale-ostajem-trener-i-na-proljece-fotogalerija-30441 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=55c2a6caa3decf6756c5d1668cf0a76b9e968fe9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ante+Mi%C5%A1e+nakon+prolaska+u+polufinale%3A+Ostajem+trener+i+na+prolje%C4%87e%21+%28FOTOGALERIJA%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fante-mise-nakon-prolaska-u-polufinale-ostajem-trener-i-na-proljece-fotogalerija-30441 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fante-mise-nakon-prolaska-u-polufinale-ostajem-trener-i-na-proljece-fotogalerija-30441 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => u uzvratnoj utakmici četvrtfinala kupa hrvatske odluka JEDANAESTERCIma: Slaven - Hajduk 6:7 [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajduku uzvratnoj utakmici četvrtfinala kupa hrvatske odluka JEDANAESTERCIma: Slaven - Hajduk 6:7

Ante Miše nakon prolaska u polufinale: Ostajem trener i na proljeće! (FOTOGALERIJA)

Piše PSD.
26. studenog 2008. - 22:29

Hajduk je prošao i u Kupu, ostvario je maksimalni učinak u dva gostovanja u roku od četiri dana, tamo gdje mu je po tradiciji najteže, u Koprivnici.

Ni Koprivnica nije za Antu Mišu tabu tema, on s Hajdukom nastavlja lebdjeti na sedmome nebu i uvijek iznova izvadi novoga jokera, adut iz rukava koji mu donese pobjedu.

Ovaj put to je bio vratar Danijel Subašić, baš kao što je i obećao nakon što je kiksao prošle nedjelje. Rekao je Subašić, u srijedu ću se iskupiti i bi tako! A onda je još jedan iz redova “bijelih” koji nisu pod reflektorima, Goran Rubil postigao pogodak i to je bila konačna pobjeda.

Kup je vrag, natjecanje koje se bezrazložno devalvira, pa se uvijek tvrdi kako je drugorazrednoga značaja u odnosu na prvenstvo. Hajduk je ove godine objavio kako ga zanima utr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 19:55