StoryEditorOCM
Domaći nogometudar na napadača

Uvertira u derbi, Modri jako naljutili čelnike i trenera Osijeka: Dinamo je nekorektan

Piše Gradimir Đukarić/ sn
1. rujna 2023. - 19:32

Opus Arena bit će krcata na prvom derbiju koji će se odigrati pred tribinama novog Osijekovog stadiona. U trenutku kada je zaključena zaštićena prodaja ulaznica već je skoro devet i pol tisuća mjesta bilo zauzeto (5.845 vlasnika godišnjih pretplata uz još 3.518 prodanih pojedinačnih ulaznica), istočna tribina bila je rasprodana, a prvog dana slobodne prodaje karata formirao se nekoliko stotina metara dug red jer online prodaje zbog sigurnosnih razloga nije bilo.

A uvertira utakmici nije se nimalo svidjela Osječanima. Interes Dinama za potpis Ramona Miereza koji zapravo i nema čvrsto uporište jer dva kluba nisu ni blizu ciframa, naime razlika onoga što s Maksimira nude i onoga što Osijek traži je nekoliko milijuna eura, potom najave famoznog sastanka na kojem bi se navodno trebalo razgovarati o transferu, a za kojeg nitko od čelnika Osijeka ne zna, izazvale su priličnu srdžbu. A realno, puno je razloga zašto se transfer neće dogoditi i zašto o njemu uopće nema govora, pišu Sportske novosti.

Za početak, Osijek u ovom trenutku u rosteru nema drugog napadača osim Ramona Miereza što je samo po sebi dovoljno da se zalupi vratima na svaku ponudu za Argentinca. Nadalje, s Maksimira nude otprilike dvostruko manji iznos od onoga kojeg Osijek traži, dok su s Opus Arene apsolutno nezainteresirani za eventualni prijedlog po kojem bi Dinamo platio nižu tarifu za Argentinca, ali da zauzvrat u transfer uključe još jednog igrača i pošalju ga u suprotnom smjeru. Čitav slučaj, a za kojeg na Opus Areni vjeruju da je tempiran s razlogom baš uoči utakmice Osijeka i Dinama naljutila je sve u redovima Bijelo-plavih. A ta ljutnja poprima sve ozbiljnije razmjere. Klupski čelnici unazad nekoliko dana dva puta su odrješito poručili kako “Mierez neće u Dinamo”, a o čitavom slučaju imao je što za reći i Stjepan Tomas.

- To nije ugodno i nekorektno je od Dinama da se radi takav pritisak na igrača. On je za Osijek vezan ugovorom na još dvije godine, a poznata je i cifra koju mi želimo za njega. Mi također ne možemo u ovom trenutku pustiti Miereza jer mi drugog napadača osim njega i nemamo nakon ozljede Fućka, prodaje Dakua i odlaska Špoljarića. Razgovarao sam s Ramonom i rekao mu da on mora ostati miran u čitavoj ovoj situaciji. Mi zbog tog deficita u napadu sada gledamo da dovedemo još jednog, možda i dvojicu napadača, a kamoli da prodamo Miereza - poručio je trener Osijeka.

Prije tjedan dana Tomas je najavio dolazak još petorice igrača do kraja prijelaznog roka, a zasad je stigao tek Andre Duarte, 25-godišnji portugalski stoper. Vjerojatno će se već protiv Dinama naći u zapisniku.

- Vidjet ćemo, razgovarao sam s njim i on se dobro osjeća. Radimo na dovođenju još igrača do kraja prijelaznog roka. S nekima pregovaramo, s nekima smo se već i dogovorili, ali kroz dva-tri dana će doći još neki igrači... Mi možemo konkurirati ravnopravno sa svima u ligi, da nismo prosuli bodove u zadnjim minutama danas bi bili bodovno izjednačeni s Hajdukom na vrhu ljestvice. Sigurno da ćemo uz određena pojačanja proširiti roster i da ćemo ravnopravno konkurirati svima i da se s pravom se imamo čemu nadati u nastavku sezone. Još moramo popraviti neke sitnice u fazi obrane, ali što se tiče stvaranja šansi i zabijanja golova mi smo tu - poručio je Tomas.

A te “sitnice u obrani” koštale su Osijek ove sezone četiri boda.

- Događaju se individualne pogreške na kojima radimo i koje ćemo popraviti. Ne radi se tu o taktičkim stvarima, mi primimo pogodak iz suparničkog ili našeg auta. To nije teško za popraviti, više bi me brinulo da neke taktičke stvari ne radimo dobro na terenu, da ne stojimo dobro i da nas suparnik probija - kazao je Tomas.

A adut Osijeka bit će Mijo Caktaš. Prvi strijelac lige zabio je sedam golova ove sezone, bio je strijelac u baš svakoj od pet HNL utakmica koliko su ih Bijelo-plavi odigrali, a protiv Dinama će tražiti svoj 102. prvenstveni pogodak u karijeri.

- Tajna dobre forme? Radili smo naporno na pripremama, odradili dobre utakmice, dobili neke nove igrače, došli na novi stadion i sve skupa odmah bolje izgleda. Zadovoljan sam kako sam ušao u sezonu i nadam se da ću tako nastaviti. Ozljeda? Dobio sam udarac, ali sada je sve OK, spreman sam - poručio je Caktaš.

Momčad je, dodao je, spremna za derbi.

- Atmosfera je odlična, možemo biti zadovoljni kako smo ušli u sezonu. Naravno da nam je žao zbog prosutih bodova u zadnjim minutama kada smo imali dobivene utakmice, ali veseli što stvaramo prigode i zabijamo golove. Nadam se da ćemo protiv Dinama biti pravi u obrani, puno više koncentrirani nego u prijašnjim utakmicama - poručio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 22:14