StoryEditorOCM
Domaći nogometnije očekivao

Tvorac Hajdukovog čuda naslijedio Jarnija na klupi hrvatske U-17 reprezentacije

Piše Sport SD
20. veljače 2024. - 11:12

Hrvatski nogometni savez imenovao je Marijana Budimira novim izbornikom hrvatske U-17 reprezentacije koju u ožujku čeka nastavak kvalifikacija za Uefino U-17 Europsko prvenstvo - objavljeno je na službenoj stranici HNS-a.

Budimir se u sjedištu HNS-a sastao s predsjednikom Marijanom Kustićem, tehničkim direktorom Stipom Pletikosom te glavnim instruktorom Petrom Krpanom, s kojima se dogovorio o preuzimanju klupe hrvatske U-17 reprezentacije, na kojoj će naslijediti Roberta Jarnija.

- Nisam očekivao ovakav trenerski put, ali kada se otvorila ova mogućnost nisam morao previše razmišljati - Hrvatska je iznad svega, voditi jednu hrvatsku reprezentaciju glavni je cilj svakom treneru. Zahvaljujem predsjedniku Kustiću, Stipi, Petru i rukovodstvu Saveza na ukazanom velikom povjerenju. Ispred nas su kvalifikacije za Europsko prvenstvo u kojima imamo zahtjevnu skupinu, ali mi smo Hrvatska i u svakoj utakmici moramo težiti najboljem, poručio je novi izbornik hrvatskih kadeta, Marijan Budimir.

image
Drago Sopta/HNS

43-godišnji Budimir je kao igrač nastupao za mlađe uzraste hrvatske reprezentacije, a nakon igračke karijere ostvario je značajne uspjehe kao trener Hajdukovih juniora koje je, između ostaloga, odveo do finala Uefine Lige mladeži 2023. godine. 

- Uvjeren sam da smo odabrali odlično rješenje za našu U-17 reprezentaciju jer se Marijan dokazao dosadašnjim radom s mlađim uzrastima. Pratili smo izbliza Hajdukove uspjehe u Ligi mladeži te nas raduje da smo uspjeli dovesti trenera čiji je rukopis bio itekako vidljiv u toj ekipi. Marijanu zahvaljujem što je prihvatio naš poziv te mu želim puno uspjeha u radu, pri čemu će imati maksimalnu podršku HNS-a i naše logistike. Mlađi uzrasti su HNS-u važan strateški prioritet, što pokazujemo i ovim imenovanjem, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:44