StoryEditorOCM
Domaći nogometPRIJETNJA VATRENIMA

Turski izbornik izjavom nasmijao sve: ‘Tko zna, možda Modrića u Realu odmaraju za reprezentaciju‘

Piše Gradimir Đukarić/SN
11. listopada 2023. - 19:46

Vincenzo Montella teško da je mogao zamisliti težu premijeru kao izbornik Turske. Legendarni Aeroplanino je prije samo dva tjedna preuzeo funkciju i stigao odraditi tek nekoliko treninga prije utakmice protiv Hrvatske.

- Moji igrači žele učiti, žele pobjedu. Hrvatska je za nas pravi test, ipak je riječ o trećoj reprezentaciji na svijetu, dobro smo se pripremili. Ovo je ipak nogomet, iskušat ćemo neke stvari koje smo trenirali - najavio je Montella.

Prevodilo se s turskog na talijanski, pa s talijanskog na turski jezik, a onda i na hrvatski. Moguće da je nešto i izgubljeno u prijevodu, ali Montella nije bio odveć pričljiv, pišu Sportske novosti.

Odmah u prvoj reprezentativnoj akciji našao se u problemima. Zbog ozljeda ne može računati na Söyüncüa, Gülera, Ündera, Ünala i standardnog vratara Günoka.

- Nažalost ih nema. ali vjerujem da imamo one koji će ih kvalitetno zamijeniti.

Nije imao puno vremena za pripremu, veliki broj ozlijeđenih i za kraj protivnik je Hrvatska. Je li sve to previše za početak na klupi?

- Nisam matematičar, ali znam da dva minusa daju plus, pa bi i u našem slučaju moglo ispasti pozitivno - nasmijao se turski izbornik.

- Drago mi je što sam u Turskoj. Da, vidim se i 2024. kao izbornik Turske.

Kapetan Hrvatske Luka Modrić ove sezone ne uživa status u Realu kakav je imao posljednjih godina. Turski izbornik, međutim, ne vjeruje kako će to bitno utjecati na njegovu igru.

- Modrić? Možda se odmara za reprezentaciju, to ne možemo znati - našalio se Montella pa nastavio:

- On je sjajan igrač, uvijek je spreman dati sve od sebe

Uz Montellu pred novinare je izašao Irfan Can Kahveci, krilni napadač Fenerbahčea, koji je ove sezone u sjajnoj formi.

- Novi izbornik s nama je tek tri-četiri dana, odnosi se dosta prijateljski, jasno nam je pokazao što želi i nadam se da ćemo to prenijeti na teren. Ovo je za nas najvažnija utakmica, imamo puno izostanaka, ali želimo ići na Europsko prvenstvo u Njemačku i vjerujem da to i zaslužujemo - kazao je.

Kahveci je suigrač Dominiku Livakoviću, pa je neizostavno bilo i pitanje jesu li u svlačionici prokomentirali okršaj koji im slijedi.

- Razgovarali smo u šaljivom tonu o utakmici, on je odličan vratar, ali i mi imamo odlične napadače - rekao je Kahveci dodajući:

- Hrvatska ima dosta kvalitetnih igrača, sve ih poštujemo i ne želim nikoga posebno izdvajati.

image
Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:13