StoryEditorOCM
Domaći nogometsrušili vatrene

Talijan je Hrvatskoj prvo ‘ukrao‘ bodove, a onda i nadimak: ‘Hvala igračima, bili su kao jedna obitelj!‘

Piše F. V.
13. listopada 2023. - 00:10

Turski izbornik Vincenzo Montella (49) debitirao je pobjedom nad Hrvatskom u Osijeku. Posve zasluženo Turska je došla do trijumfa, nadigrala je brončane s posljednjeg Svjetskog prvenstva u svakom segmentu igre, a rezultat je mogao biti i uvjerljiviji.

Nakon minimalnog slavlja na Opus Areni kojom je njegova momčad stekla tri boda viška u odnosu na Hrvatsku, doduše uz odigrani susret više, talijanski trener je na konferenciji za medije spustio loptu na zemlju nakon pitanja o tome kako dugo Turska nije odigrala ovako dobru utakmicu.

- Hvala igračima, bili su kao jedna obitelj. Ostavili su dušu na terenu. Hvala i cijelom stožeru, pokazali smo zajedništvo - rekao je Montella.

Kasnio je osjetno Montella na presicu koja se onda dodatno otegla zbog prevođenja s talijanskog jezika na turski, pa onda s turskog na hrvatski jezik. Rasteglo se sve kao kakva turska sapunica.

Na pitanje o budućnosti reprezentacije Turske Montella je bio oprezan.

- Ovo je bila sjajna večer, borili smo se od početka do kraja. Ovo je prvi put da je Hrvatska izgubila u kvalifikacijama. Žao mi je samo što još jednom nismo zabili. Sada nas čeka nova teška utakmica - kazao je talijanski stručnjak.

Bivši trener Rome, Milana, Fiorentine i Sampdorije je potom odgovorio na pitanje hoće li Turska osvojiti skupinu.

- Moramo se usredotočiti na iduću utakmicu, nakon nje ćemo možda moći reći nešto konkretnije – rekao je Montella.

U nedjelju će Hrvatska biti gost Walesa, a Montellinu momčad čeka na papiru lakši ispit, istog dana će Turska ugostiti Latviju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:21