StoryEditorOCM
Domaći nogometslatka pobjeda

Stjepan Tomas: Znali smo da su čvrsti i da će nam zadati glavobolju

Piše SPort SD
27. srpnja 2023. - 22:55

Nakon što je na otvaranju novog stadiona deklasirao Slaven Belupo sa 6:1, Osijek je u prvom europskom susretu na Opus Areni pobijedio mađarski Zalaegerszeg s 1-0 napravivši korak bliže plasmanu u 3. pretkolo Konferencijske lige.

Pogodak odluke zabio je Ramon Mierez u drugoj minuti sudačke nadoknade. Domaćin je tijekom susreta još dva puta pogađao okvir suparničkog gola.

- Teška, ali slatka pobjeda. Zaslužili smo taj gol, odlično smo otvorili utakmicu i da smo poentirali ranije otišlo bi to u drugom smjeru. Žao nam je i zbog one dvije vratnice, ali okrećemo se sada uzvratu, posao još nije gotov. Nismo popuštali s ritmom - započeo je Stjepan Tomas, a onda nastavio secirati protivnike.

- Pratio sam i njih i čitavo prvenstvo i to su sve ozbiljne momčadi koje zaslužuju svaki respekt. Znali smo da su čvrsti i da će nam zadati glavobolju - dodao je Tomas koji je uoči utakmice imao probleme s ozljedama, poglavito Adriana Leona Barišića, ali i Stefanos Evangelou koji je imao crveni karton.

- Čestitao bi Brleku koji se odlično snašao protiv ZTE-a. S druge strane, drago mi je da je stigla nagrada za Miereza za sav njegov rad.

- Mislim da smo veći dio utakmice bili bolji, otvorili s nekoliko dobrih šansi i nismo zabili na vrijeme. ZTE je čvrsta ekipa, znali smo da nas to čeka, ali uz podršku ove fenomenalne publike na kraju smo zasluženo slavili - rekao je kapetan Vedran Jugović neposredno nakon susreta, a onda je pohvalio čitavu ekipu koja je doprinijela svojom energijom...

- Moramo pohvaliti kompletan kadar, to je naša najveća snaga da je apsolutno svejedno tko će krenuti svi će dati svoj maksimum. Sada nas čeka utakmica u prvenstvu protiv Rudeša, ali mi smo NK Osijek naravno da očekujemo pobjede - podvukao je Jugović nakon kojega je svoje viđenje utakmice dao vratar Marko Malenica koji je u samom finišu susreta obranio jedan na jedan situaciju s Nemethom i ostavio Osijek na životu.

- Dominirali smo od prve minute, stvarali dosta dobrih šansi gdje smo imali nesreće kad se lopta odbijala od linije. Ovo je tek pola posla moramo biti jednako tako dobri i u Mađarskoj. Trijumf je jako važan zbog prednosti koju nosimo u Mađarsku koji moramo obraniti. Fokus je naravno i na Rudešu protiv kojih idemo po sva tri boda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 17:27