StoryEditorOCM
Domaći nogometŽivopisna presica

Sopić opet briljirao: ‘Ja znam zašto vi to mene pitate. Molim vas da ne budete kao kolege iz cijele Hrvatske...‘

Piše Siniša Lončar/SN
26. travnja 2024. - 19:40

Trener prvoplasirane momčadi prvenstva, Željko Sopić, najavio je gostujući dvoboj svoje momčadi, u okviru 32. kola SuperSport HNL-a (nedjelja, 19.30). Rijeka će u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive napraviti sve kako bi uzela tri boda i dočekala Dinamo na Rujevici s prednošću.

- Svakako nas očekuje jedna zahtjevna utakmica protiv Lokomotive koja se bori za to četvrto mjesto na ljestvici koje vodi u Europu. S druge strane, mi želimo biti prvaci i jednostavno moramo dobiti sve utakmice do kraja. Mislim da ne treba ulaziti u neke detaljne analize pošto smo nedavno igrali s njima i znamo kakav potencijal oni posjeduju, oni znaju kakav potencijal mi posjedujemo - kazao je Sopić koji cijelo proljeće naglašava kako je svaka iduća utakmica najvažnija, no ova ipak nosi jako veliku težinu, posebice ako se zna da poslije nje Dinamo dolazi na Rujevicu.

- Ne znam, jesu li se mijenjala pravila, koliko bodova mi dobivamo za ovu utakmicu, sedam? Ma samo tri boda, svaka je utakmica potpuno jednaka, tako je bilo i protiv Slavena Belupa i protiv Istre u Puli, tako je i ova s Lokomotivom. Ja znam zašto vi mene to pitate, zato što je iduća utakmica protiv Dinama pa što bi, ako bi... Molim vas da ne budete kao kolege iz cijele Hrvatske... Idemo u Zagreb po tri boda i to je to, ništa drugo. Nema toga je li važna ili manje važna, niti da li očekujem težu ili lakšu utakmicu nego što je to bila posljednja, svi se za nešto bore. Lokomotiva se bori za Europu, borila se i protiv Dinama. Slaven Belupo želi pobijediti svaku utakmicu, ne vidim nikakav razlog zašto bi nama bilo lakše ili teže. Jako puno se puno u svakoj utakmici pita nas, imamo maksimalan respekt prema mladoj momčadi Lokomotive i treneru Čabraji koji to izvrsno vodi, no to je to - dodao je Sopić koji je gledao i posljednji ogled aktualnog protivnika protiv onog - idućeg.

image
Damir Škomrlj/Cropix

- Naravno da sam gledao utakmicu Lokomotive i Dinama, ali pogledam i sve ostale utakmice HNL-a kada imam mogućnosti, sve nam je to poznato. Jedina stvar od prošle utakmice je da im je Kalaica ozlijeđen, Bubanja je ušao umjesto njega. Hoće li nešto biti drugačije protiv nas, vidjet ćemo u odnosu na utakmicu u Kupu. Nisu nas još uvijek pobijedili, naravno da to žele, nema osvete u sportu, no naravno da imaju neki dodatni motiv, ali ja opet kažem da nama motiva niti najmanje ne manjka. Imamo veliko samopouzdanje, kvalitetu i niz rezultata i na tom valu idemo u Kranjčevićevu pokušati uzeti sva tri boda - kazao je Sopić koji je odgovorio na pitanje kolege koliko je važno u ovakvim, tvrdim utakmicama kakva se očekuje u Kranjčevićevoj, zabiti prvi pogodak.

- Obično, ako ne postigneš pogodak, ne možeš pobijediti u utakmici, ha, ha, staro pravilo je to, malo zezancije... Naravno da je važno zabiti prvi gol jer onda momčad više ne može igrati isto protiv tebe, to je poanta svega. Bilo nam je i puno lakše nakon prvog gola Pjace protiv Gorice zato što taj niski blok u kojem su bili više nije funkcionirao tako dobro. Mi smo ubacili u brzinu više uvođenjem prije svega Ivanovića, pa onda Marića i Pjace. Kada zabijete prvi gol na utakmici, to otpusti neke mentalne kočnice u vašoj glavi i puno lakše igrate - pojasnio je Sopić koji nije htio odgovoriti kojeg bi igrača Lokomotive htio vidjeti u bijelom dresu.

- Nažalost, ne mogu vam odgovoriti na to pitanje, nemojte se ljutiti, malo je ružno da ja govorim o protivničkim igračima na taj način. Lokomotiva ima puno dobrih igrača, ne bih nikoga izdvajao i zato jesu tu gdje jesu. Nemojte misliti da ne mislim na to, znam odgovor na to pitanje, ali ga neću reći javno - rekao je Sopić i ispao gospodin u odnosu na brojne kolege novinare koji su, primjerice, Marka Pjacu već preselili na Maksimir.

image
Damir Škomrlj/Cropix

- Ma glupo mi je o tome pričati u jeku sezone, svatko može imati svoje želje, čestitke i pozdrave. Naravno da smo mi Pjacu doveli pod nekim određenim uvjetima, sve je to više manje poznato, mediji stavljaju svoj nos svugdje pa i u tuđe ugovore, no nema tu nikakvih problema. Marko Pjaca igrač je Rijeke koji svim srcem i dušom daje sve od sebe za klub, uostalom kao i svi drugi dečki. Što će donijeti ljeto, suludo je o tome pričati i razmišljati. Mogu seliti bilo koga, od članova prve momčadi do stožera, mislim da će to biti više intenzivirano idući tjedan nego ovaj, no sve je to legitimno. Papir trpi sve - dodao je trener Rijeke koji se osvrnuo i na zdravstveno stanje riječkog ofenzivca.

- Pjaca je dobro, normalno je trenirao ovaj tjedan koliko znam. Prošli tjedan je imao problema zbog starta koji se nehotice dogodio nad njime, no sve u svemu je O.K. Maksimalno trenira, dok god imamo takve dečke koji s takvim žarom i htijenjem igraju za klub, mislim da za Rijeku nema problema - naglasio je Sopić koji je svjestan da će ljeto donijeti neke odlaske.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Svi u Hrvatskoj žive od prodaje igrača, no u ovoj se momčadi "monstruma" ne vidi da je itko i jedan posto glavom izvan Rijeke. Kako ste uspjeli postići taj maksimalni fokus?

- Gledajte, to je pitanje za svakog mog igrača ponaosob, no vi morate biti fokusirani na ono što trenutno radite da bi vam se u budućnosti dogodile neke lijepe stvari. Onaj koji sad razmišlja o nekoj budućnosti, to će biti ili neće. Naše je prije svega naporno raditi, pokušati napraviti sve da ostvarimo sveti cilj koji je ovaj grad zaslužio, ovi navijači koji nam daju maksimalnu potporu i s time im se želimo odužiti. Puno razgovaramo, i stožer i ja s igračima, nekad ozbiljno, nekad manje ozbiljno, no mislim da sve to skupa stvarno smanjuje tenziju i stavlja fokus samo na svaku sljedeću utakmicu. Kod nas nitko još niti jednim glasom nije spomenuo utakmicu s Dinamom, iskreno vam kažem, ne znam ni kada se igra, znam da je nedjelja, ne znam u koliko sati. Samo je Lokomotiva bitna - zaključio je Sopić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 13:58