StoryEditorOCM
Domaći nogometvijest prije vijesti

Otac mu je kao novinar pisao o Hajduku, a on sada ide put Italije, spreman je veliki transfer, čeka se potpis

Piše S. A.
4. prosinca 2023. - 15:06

Darovita je mladost nogometaša Splita, sudionika Treće HNL-jug i šteta što nema vremena čekati da sazriju, jer teško će ih biti ostaviti na okupu. Da je tome tako, dokazuje vijest kako je daroviti 17-godišnji Borna Orlić, stoper "crvenih" što ih je donedavno trenirao Roko Kurtović, dobio poziv iz Italije koji treba realizirati.

Pozvala ga je Venezia, talijanski B ligaš da im se pridruži u "primaveri", u mladoj momčadi do 19 godina. I to odmah, na zimskim pripremama. Pakiraj se i dolazi! Dovoljno su ga skautirali i zovu ga da im se priključi.

Pedantni statističari su izračunali kako je Orlić ujesen odigrao 13 utakmica, odnosno 1170 minuta. Dobar učinak među seniorima za 17-godišnjaka. Orlić je rano poletio, visok je 189 centimetara, a kroz nogometni životopis treba istaknuti kako je prošao školu Hajduka, deset godina je trenirao i igrao u Poljudu u mladim uzrastima. Onda je bio i u Istri 1961, e da bi se vratio u Split, ovaj put među "crvene". Oprobao se tako u seniorima, očvrsnuo u duelima kontra snažnih četvrtoligaša (to je treća hnl jug) i sad ga je pozvala Venezia, primavera, serie B.

Tata Alen Orlić radio je kao sportski novinar te je koautor filma ‘Hajdukov ratni trofej‘ koji govori o povijesnoj utakmici finala Kupa bivše države iz 1991. godine u kojoj je Hajduk pobijedio Crvenu zvezdu sa 1:0.

E, pa, sretno Borna, pratit ćemo te!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:51