stdClass Object ( [id] => 524749 [title] => Ivica Olić: Svjetsko prvenstvo je u prvom planu, politiku Saveza ne vodimo, a i ne zanima nas [alias] => ivica-olic-svjetsko-prvenstvo-je-u-prvom-planu-politiku-saveza-ne-vodimo-a-i-ne-zanima-nas [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nije se odmarao. Takav je bio i na terenu, kao igrač. Stalno u pokretu. Ivica Olić uvijek je šprintao, beskompromisno. A kada je odlučio objesiti kopačke o klin i imao priliku odmoriti se nakon naporne karijere, ništa od toga. Odmah je uskočio u vlak u koji ga je pozvao novi izbronik Zlatko Dalić, kao njegova desna ruka Olić je umjesto odmora izabrao misiju odlaska na Svjetsko nogometno prvenstvo s reprezentacijom, sada u drugoj ulozi.

- Nije to bila teška odluka. Zadnje dvije-tri godine sam znao da je gotovo, čovjek jednostavno osjeti kada se bliži kraj i prepozna govor svoga tijela. Ne kažem da sam se umorio od nogometa, ali nisam imao želju i elan kao kad sam bio mlađi. Zadnje dvije godine imao sam i s koljenom dosta problema i mučio se. Bilo je pitanje trenutka, prošla ili ova godina. Na kraju su me nagovorili još jednu sezonu da igram u njemačkoj drugoj ligi (1860 Munchen, nap. a.). Nakon toga sam shvatio da je definitivno vrijeme da se kopačke objese o klin.

Mnogi bi rado nakon tako iscrpljujuće karijere otišli na duži odmor. Ti nisi?

- Nakon par mjeseci pauze dobio sam poziv od izbornika bih li se htio pridružiti njegovom stožeru u utakmici protiv Grčke koja je bila presudna Nisam ni sekunde dvojio, odmah sam pristao i došao. To smo uspješno obavili. Radujem se sada Svjetskom prvenstvu i poslu koji je pred nama.

Da nije bilo toga poziva, bi li se hvatao nekog drugog posla vezanog uz nogomet?

- Realno, upisao sam prošle godine Nogometnu akademiju i rekao sebi ajde, krenut ću s tim. Imat ću zanimaciju. Nisam pretjerano razmišljao u konkretnim poslovima, nisam planirao odmah trčati za angažmanima. Ali kad je stigao taj poziv, nije bilo dvojbe. Ni sekunde nisam razmišljao bih li trebao ili ne. Čim sam odlučio, svo smo vrijeme ja i izbornik proveli analizirajući Grčku, pravili smo planove, sastavljali momčad... Kad smo uspjeli, sad nam je ostalo malo vremena tijekom kojega smo se mogli odmoriti i proslaviti blagdane, a onda krećemo na posao. Dolaze obaveze za Svjetsko prvenstvo. U ožujku nas čekaju prijateljske utakmice. Do tada ćemo pratiti formu naših igrača i raditi planove za pripreme koje slijede. Posla ima dosta i nadam se da ćemo se kao za Grčku tako dobro pripremiti i za Svjetsko prvenstvo.

S čime bi Ivica Olić bio zadovoljan u Rusiji?

- Kod nas je u javnosti uvijek promjenjivo raspoloženje, prije Grčke smo bili otpisani, nitko nas nije ni vidio na Svjetskom prvenstvu. Sad kad smo se plasirali, sad se očekuje najviše. Gleda se odmah s kim ćemo igrati ako smo prvi u grupi, s kim ako smo drugi, radi se kostur, četvrtfinale, osmina finala... Moj je osobni cilj, mislim i naše ekipe, da nakon SP-a 1998. konačno prođemo grupu. Što nismo napravili od tada. Možemo pričati ova je generacija ovakva ili onakva, ali na svim tim svjetskim prvenstvima smo imali pravo se nadati, i sam sam bio sudionik sva ta tri. Na nekima su ambicije bile visoke, mislili smo da imamo ekipu... Najmanje je uvijek bilo da smo priželjkivali da ćemo otići iz grupe dalje. Međutim, ta se tri SP-a nismo makli dalje od grupe tako da je meni nekakav primarni cilj napraviti taj idući korak u nokaut fazu. Da smo u prva dva, a dalje na koga ćemo...? Ne zamaram se.

Kada govoriš da je i prije bilo ambicija, ima ih i sada. A ne može nitko opovrgnuti da naša reprezentacija ima kvalitetu?

- Imamo kvalitetu i top igrače koji su nositelji igre u svojim klubovima. To nam daje uvjerenje koje podupire naše ciljeve. Potvrda toga je da u europskim klubovima kroz svaki tjedan možemo vidjeti da naši igrači igraju i to nam daje pravo da tako razmišljamo da smo u toj grupi uz Argentinu ti koji trebaju proći dalje.

Teško je uspoređivati igrače u različitim razdobljima kroz povijest, ali je li po tebi Luka Modrić naš najbolji igrač svih vremena?

- Različita su vremena, to je istina. Otkako pratim intenzivno nogomet, zadnjih dvadesetak godina, ja sam siguran da niti jedan naš igrač u velikom klubu nije imao takvu dominaciju i igrao na takvom nivou. On me u svakoj utakmici oduševi. Kad sam mislio da me nema čime iznenaditi, protiv Grčke strašno odigra. Navikao nas je na tako dobre utakmice, a bez obzira na to, opet uvijek potvrdi klasu i odigra još bolje. Sad sam ga gledao na Svjetskom prvenstvu klubova u Abu Dhabiju i opet me oduševio. On u Real Madridu pravi razliku na terenu. To me oduševljava i priznanje su mu dali svi, nije to lokalna ocjena kao naš je, pa da smo malo neobjektivni, on to stvarno potvrđuje. Praviti razliku u Realu, e to je Luka Modrić. Siguran sam da zadnjih dvadesetak godina nitko naš nije bio na toj razini.

Dobra je stvar za momčad što u reprezentaciji između njega i ostalih nije "rupa", odmah su tu negdje Perišić, Rakitić...?

- Kako ne? Uis... Baš Rakitić i Perišić, oni također igraju odlično u vrhunskim klubovima. Rakitić u Barci, također standardan, uspješan i igra stalno. Perišić u Interu isto tako radi razliku i u reprezentaciji je uz Luku zadnje dvije godine naš najbolji igrač. Mandžukić u Juventusu, imamo Kalinića u Milanu, nije sporno... Nije samo Luka, on je vođa i zadnjih nekoliko godina je i u reprezentaciji pokazao da sve vidi i vodi. Treba podršku, imamo super kompaktnu ekipu, na svim pozicijama smo dobro pokriveni. Želim samo da svi budu zdravi.

Ostao si živjeti u Njemačkoj?

- Da, obitelj mi je u Hamburgu.

Zašto baš u Hamburgu?

- S obzirom da sam ovdje proveo oko četiri godine, na kraju krajeva je to grad na kojega su mi se djeca i obitelj najviše navikli. Nisam ih želio tjerati na neke selidbe, tamo idu u školu, imaju prijatelje. Bolji bi mi bio Munchen s obzirom na destinaciju i položaj, ali obitelj se privikla i ugodno nam je u Hamburgu.

Supruga Natalie i ti imate dva sina (Antonio i Luka) i kći (Lara). Bave li se oni sportom?

- Muvaju se, ali nek' se drže škole...

A profi sport?

- Puno je zidova na putu profesionalnih sportaša, prepreka koje treba rješavati. Treba biti objektivan, ovo neka im bude rekreacija, a škola na prvome mjestu.

Kad tako kažeš, jesi li i sam nekad požalio zbog svog puta, koliko god to pitanje možda bilo glupo znajući što si sve postigao na terenu?

- Nikad. Ja sam imao svije ciljeve i snove. Svako dijete ima to. Međutim, puno je tih prepreka koje treba preskakati, boriti se da ih se prođe da u karijeri ostvariš svoje snove. Potrebna je velika količina rada, uz malu dozu sreće. Bez rada nema ništa. Znam kakav je to put i zato svoj djeci kažem da ako nisu 100 posto unutra, da ne razmišljaju o životu od sporta i neka im je svaki trening zabava.

Proteklih mjesec-dva vodila se i bitka za predsjednika HNS-a. Ostao je Davor Šuker, Dario Šimić s ortacima nije uspio ozbiljnije uzdrmati HNS. Utječu li takva događanja na stožer, na momčad?

- Ma ne. U reprezentaciji od prvog dana, kad sam ja došao, kad je Dalić došao, glavna nam je okupacija bila samo da odemo na SP. Politiku Saveza nismo vodili niti nas je zanimala. Samo igrači i stanje naših igrača. Po tome što smo mi vidjeli kod igrača, a i iz svog iskustva, nogometaši ne mogu voditi i kreirati politiku Saveza. Realno, nije puno do njih, niti se osjetilo puno. Imali su cilj, otići na SP. I to je što smo svi željeli i napravili i tome se radujemo. Siguran sam da će, kako se bliži SP, ta euforija kod nas vrlo brzo doći i nogomet na travnjaku opet biti u prvom planu.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => veliki intervju [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2018-01-03 12:19:35 [created_by] => 3195 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2018-01-03 12:19:35 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2018-01-03 12:19:35 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2706 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/Images/2018/01/03/SD Portal/9263440.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "1920x1425" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7457753 Threads: 5 Questions: 1534693666 Slow queries: 4666878 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110764063 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/ivica-olic-svjetsko-prvenstvo-je-u-prvom-planu-politiku-saveza-ne-vodimo-a-i-ne-zanima-nas-524749 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/ivica-olic-svjetsko-prvenstvo-je-u-prvom-planu-politiku-saveza-ne-vodimo-a-i-ne-zanima-nas-524749?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 237647 [name] => ivica olić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivica-olic [link] => /tag/ivica-olic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => veliki intervju [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ivica Olić: Svjetsko prvenstvo je u prvom planu, politiku Saveza ne vodimo, a i ne zanima nas [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3195 [name] => Pero Smolčić [username] => pero-smol-i [email] => pero-smol-i@sd.hr [password] => $2y$10$Ep9mQMfY3oaEHDia2kpqAuZZPVpfAJ/QVSjyMhhwFrVP1nQ9lDmV2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/pero-smolcic-3195 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1713 [gender] => m [description] => [image] => 1713.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1713.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/01/03/SD Portal/9263440.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/01/03/SD Portal/9263440.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nije se odmarao. Takav je bio i na terenu, kao igrač. Stalno u pokretu. Ivica Olić uvijek je šprintao, beskompromisno. A kada je odlučio objesiti kopačke o klin i imao priliku odmoriti se nakon naporne karijere, ništa od toga. Odmah je uskočio u vlak u koji ga je pozvao novi izbronik Zlatko Dalić, kao njegova desna ruka Olić je umjesto odmora izabrao misiju odlaska na Svjetsko nogometno prvenstvo s reprezentacijom, sada u drugoj ulozi.

- Nije to bila teška odluka. Zadnje dvije-tri godine sam znao da je gotovo, čovjek jednostavno osjeti kada se bliži kraj i prepozna govor svoga tijela. Ne kažem da sam se umorio od nogometa, ali nisam imao želju i elan kao kad sam bio mlađi. Zadnje dvije godine imao sam i s koljenom dosta problema i mučio se. Bilo je pitanje trenutka, prošla ili ova godina. Na kraju su me nagovorili još jednu sezonu da igram u njemačkoj drugoj ligi (1860 Munchen, nap. a.). Nakon toga sam shvatio da je definitivno vrijeme da se kopačke objese o klin.

Mnogi bi rado nakon tako iscrpljujuće karijere otišli na duži odmor. Ti nisi?

- Nakon par mjeseci pauze dobio sam poziv od izbornika bih li se htio pridružiti njegovom stožeru u utakmici protiv Grčke koja je bila presudna Nisam ni sekunde dvojio, odmah sam pristao i došao. To smo uspješno obavili. Radujem se sada Svjetskom prvenstvu i poslu koji je pred nama.

Da nije bilo toga poziva, bi li se hvatao nekog drugog posla vezanog uz nogomet?

- Realno, upisao sam prošle godine Nogometnu akademiju i rekao sebi ajde, krenut ću s tim. Imat ću zanimaciju. Nisam pretjerano razmišljao u konkretnim poslovima, nisam planirao odmah trčati za angažmanima. Ali kad je stigao taj poziv, nije bilo dvojbe. Ni sekunde nisam razmišljao bih li trebao ili ne. Čim sam odlučio, svo smo vrijeme ja i izbornik proveli analizirajući Grčku, pravili smo planove, sastavljali momčad... Kad smo uspjeli, sad nam je ostalo malo vremena tijekom kojega smo se mogli odmoriti i proslaviti blagdane, a onda krećemo na posao. Dolaze obaveze za Svjetsko prvenstvo. U ožujku nas čekaju prijateljske utakmice. Do tada ćemo pratiti formu naših igrača i raditi planove za pripreme koje slijede. Posla ima dosta i nadam se da ćemo se kao za Grčku tako dobro pripremiti i za Svjetsko prvenstvo.

S čime bi Ivica Olić bio zadovoljan u Rusiji?

- Kod nas je u javnosti uvijek promjenjivo raspoloženje, prije Grčke smo bili otpisani, nitko nas nije ni vidio na Svjetskom prvenstvu. Sad kad smo se plasirali, sad se očekuje najviše. Gleda se odmah s kim ćemo igrati ako smo prvi u grupi, s kim ako smo drugi, radi se kostur, četvrtfinale, osmina finala... Moj je osobni cilj, mislim i naše ekipe, da nakon SP-a 1998. konačno prođemo grupu. Što nismo napravili od tada. Možemo pričati ova je generacija ovakva ili onakva, ali na svim tim svjetskim prvenstvima smo imali pravo se nadati, i sam sam bio sudionik sva ta tri. Na nekima su ambicije bile visoke, mislili smo da imamo ekipu... Najmanje je uvijek bilo da smo priželjkivali da ćemo otići iz grupe dalje. Međutim, ta se tri SP-a nismo makli dalje od grupe tako da je meni nekakav primarni cilj napraviti taj idući korak u nokaut fazu. Da smo u prva dva, a dalje na koga ćemo...? Ne zamaram se.

Kada govoriš da je i prije bilo ambicija, ima ih i sada. A ne može nitko opovrgnuti da naša reprezentacija ima kvalitetu?

- Imamo kvalitetu i top igrače koji su nositelji igre u svojim klubovima. To nam daje uvjerenje koje podupire naše ciljeve. Potvrda toga je da u europskim klubovima kroz svaki tjedan možemo vidjeti da naši igrači igraju i to nam daje pravo da tako razmišljamo da smo u toj grupi uz Argentinu ti koji trebaju proći dalje.

Teško je uspoređivati igrače u različitim razdobljima kroz povijest, ali je li po tebi Luka Modrić naš najbolji igrač svih vremena?

- Različita su vremena, to je istina. Otkako pratim intenzivno nogomet, zadnjih dvadesetak godina, ja sam siguran da niti jedan naš igrač u velikom klubu nije imao takvu dominaciju i igrao na takvom nivou. On me u svakoj utakmici oduševi. Kad sam mislio da me nema čime iznenaditi, protiv Grčke strašno odigra. Navikao nas je na tako dobre utakmice, a bez obzira na to, opet uvijek potvrdi klasu i odigra još bolje. Sad sam ga gledao na Svjetskom prvenstvu klubova u Abu Dhabiju i opet me oduševio. On u Real Madridu pravi razliku na terenu. To me oduševljava i priznanje su mu dali svi, nije to lokalna ocjena kao naš je, pa da smo malo neobjektivni, on to stvarno potvrđuje. Praviti razliku u Realu, e to je Luka Modrić. Siguran sam da zadnjih dvadesetak godina nitko naš nije bio na toj razini.

Dobra je stvar za momčad što u reprezentaciji između njega i ostalih nije "rupa", odmah su tu negdje Perišić, Rakitić...?

- Kako ne? Uis... Baš Rakitić i Perišić, oni također igraju odlično u vrhunskim klubovima. Rakitić u Barci, također standardan, uspješan i igra stalno. Perišić u Interu isto tako radi razliku i u reprezentaciji je uz Luku zadnje dvije godine naš najbolji igrač. Mandžukić u Juventusu, imamo Kalinića u Milanu, nije sporno... Nije samo Luka, on je vođa i zadnjih nekoliko godina je i u reprezentaciji pokazao da sve vidi i vodi. Treba podršku, imamo super kompaktnu ekipu, na svim pozicijama smo dobro pokriveni. Želim samo da svi budu zdravi.

Ostao si živjeti u Njemačkoj?

- Da, obitelj mi je u Hamburgu.

Zašto baš u Hamburgu?

- S obzirom da sam ovdje proveo oko četiri godine, na kraju krajeva je to grad na kojega su mi se djeca i obitelj najviše navikli. Nisam ih želio tjerati na neke selidbe, tamo idu u školu, imaju prijatelje. Bolji bi mi bio Munchen s obzirom na destinaciju i položaj, ali obitelj se privikla i ugodno nam je u Hamburgu.

Supruga Natalie i ti imate dva sina (Antonio i Luka) i kći (Lara). Bave li se oni sportom?

- Muvaju se, ali nek' se drže škole...

A profi sport?

- Puno je zidova na putu profesionalnih sportaša, prepreka koje treba rješavati. Treba biti objektivan, ovo neka im bude rekreacija, a škola na prvome mjestu.

Kad tako kažeš, jesi li i sam nekad požalio zbog svog puta, koliko god to pitanje možda bilo glupo znajući što si sve postigao na terenu?

- Nikad. Ja sam imao svije ciljeve i snove. Svako dijete ima to. Međutim, puno je tih prepreka koje treba preskakati, boriti se da ih se prođe da u karijeri ostvariš svoje snove. Potrebna je velika količina rada, uz malu dozu sreće. Bez rada nema ništa. Znam kakav je to put i zato svoj djeci kažem da ako nisu 100 posto unutra, da ne razmišljaju o životu od sporta i neka im je svaki trening zabava.

Proteklih mjesec-dva vodila se i bitka za predsjednika HNS-a. Ostao je Davor Šuker, Dario Šimić s ortacima nije uspio ozbiljnije uzdrmati HNS. Utječu li takva događanja na stožer, na momčad?

- Ma ne. U reprezentaciji od prvog dana, kad sam ja došao, kad je Dalić došao, glavna nam je okupacija bila samo da odemo na SP. Politiku Saveza nismo vodili niti nas je zanimala. Samo igrači i stanje naših igrača. Po tome što smo mi vidjeli kod igrača, a i iz svog iskustva, nogometaši ne mogu voditi i kreirati politiku Saveza. Realno, nije puno do njih, niti se osjetilo puno. Imali su cilj, otići na SP. I to je što smo svi željeli i napravili i tome se radujemo. Siguran sam da će, kako se bliži SP, ta euforija kod nas vrlo brzo doći i nogomet na travnjaku opet biti u prvom planu.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/ivica-olic-svjetsko-prvenstvo-je-u-prvom-planu-politiku-saveza-ne-vodimo-a-i-ne-zanima-nas-524749 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=cd3432dcfcd9089d4ba0e86c85ed980aed81b4bd [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ivica+Oli%C4%87%3A+Svjetsko+prvenstvo+je+u+prvom+planu%2C+politiku+Saveza+ne+vodimo%2C+a+i+ne+zanima+nas&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fivica-olic-svjetsko-prvenstvo-je-u-prvom-planu-politiku-saveza-ne-vodimo-a-i-ne-zanima-nas-524749 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fivica-olic-svjetsko-prvenstvo-je-u-prvom-planu-politiku-saveza-ne-vodimo-a-i-ne-zanima-nas-524749 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => veliki intervju [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometveliki intervju

Ivica Olić: Svjetsko prvenstvo je u prvom planu, politiku Saveza ne vodimo, a i ne zanima nas

3. siječnja 2018. - 13:19

Nije se odmarao. Takav je bio i na terenu, kao igrač. Stalno u pokretu. Ivica Olić uvijek je šprintao, beskompromisno. A kada je odlučio objesiti kopačke o klin i imao priliku odmoriti se nakon naporne karijere, ništa od toga. Odmah je uskočio u vlak u koji ga je pozvao novi izbronik Zlatko Dalić, kao njegova desna ruka Olić je umjesto odmora izabrao misiju odlaska na Svjetsko nogometno prvenstvo s reprezentacijom, sada u drugoj ulozi.

- Nije to bila teška odluka. Zadnje dvije-tri godine sam znao da je gotovo, čovjek jednostavno osjeti kada se bliži kraj i prepozna govor svoga tijela. Ne kažem da sam se umorio od nogometa, ali nisam imao želju i elan kao kad sam bio mlađi. Zadnje dvije godine imao sam i s koljenom dosta problema i mučio se. Bilo je pitanje trenutka, prošla ili o...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 16:51